Widok

WĄTEK DLA CIĘŻARÓWEK:) ***5***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek.
Muszę się pochwalić, że niunia ma już 1kg :)
dzisiaj widziałam jak niunia coś połykała :)
Tylko muszę brać żelazo:( nie wiecie może od czego mam niski poziom?
A co u Was przyszłe mamusie?
jakie zmiany?

pozdrawiamy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie trzeba wierzyć we wszystko, co jest na necie. Najlepiej zadzwoń lub podejdź do lekarza i podaj wynik i dowiesz się, co i jak. Nie należy z góry panikować :))

dokładnie
najlepiej poradzić się swojego zaufanego lekarza:)
a informacje z netu traktować luźno

jejciu gdybym ja miała sie stresowac kazda niepokojaca rzecza to bym chyba poroniła :( mi ciagle cos dolega....ciagle jakies przeziebienie.....duzy niedobór zelaza, ogolnie kiepskie wyniki itp itd..... nauczyłam sie do wszystkiego podchodzic na luzie bo stres moze tylko pogorszyc samopoczucie....dbam o siebie robie wszystko co w mojej mocy zeby nasza księżniczka byla zdrowa wiec reszta w rekach boga ;-)

bleh glukoza...podobno świnstwo ....ja teraz na dniach bede szla zrobic to badanko.....miałam już robiona glukoze z krwi...wynik 94 czyli nie było źle....

żelazo też brałam sorbifer ale okazało się dla mnie za słabe i teraz łykam 4 tabletki dziennie bioferu+ feminatalN+magnezu 4 tabl dziennie- to moje codzienne wirtualne śniadanko ;-)

zapomniałam o nospie......w razie gdy brzuszek boli

Kamiś i jak zdecydowana na szpital Kliniczny?
a ja 3 sierpnia idę na usg :) lekarz nagra mi wszystko na płytkę, bede wtedy dopiero w 12 tyg ale to ważne dla mnie usg :)))

kajuta jeszcze nie.....

Ja na początku też miałam robioną glukozę z krwi. Wyszło 92, więc ok. Już mi stres przeszdł. Jutro idę do lekarza. Tego dnia kiedy robiłam to badanie miałam ogólnie zły dzień, stres w pracy i się wszystko skumulowało.
Teraz dałam na luz. Grunt to zrobić kolejne badanie.

A glukoza jest obrzydliwiasta. I w życiu nie myślałam, że 50g to tak dużo. Wyszło ponad pół szklanki tego proszku. Samo wypicie da się znieść, ale dopiero potem jest strasznie niedobrze i mdli.
Jak sobie pomyśle, że teraz czeka mnie 75g to mi mrówy po plecach biegają ;-).

Jestem już po USG!! Ale dzidzia ruchliwa jest. Pani doktor miala problem żeby ją uchwycić do zmierzenia tak wierzgała. Dlatego tez na zdjęciu nie widac nóżek.
image

Zaki na kiedy masz termin ja też mam przełom 23/ 24 tydz
robiłaś już przesilenie glukoza ja sie w tym tyg wybieram

Ja mam termin na 07.11.2007r. Nasze dzieciaczki będą skorpionami. Niestety z doświadczenia stwierdzam, że to trudne charakterki ;-).

Jutro idę na drugie badanie 75g glukozy. Mam nadzieję, że wynik będzie dobry i że to pierwsze badanie było jakoś przekłamane. Jutro się wszystko wyjaśni.

bedzie dobrze zobaczysz:)
ja mam termin na 15.11 a gdzie chcesz rodzić?
ah dziś kompałam się w jeziorku mam nadzieję że mi nie zaszkodzi:)

K@juto, ja mam termin na 21 listopada. Również zastanawiam się nad szpitalem. Chodzę do poleconego lekarza z Klinicznego ale właśnie dowiedziałam się że nawet za kasę nie dostanę tam znieczulenia. Dlatego myślę o zmianie szpitala bo obawiam się bólu przy porodzie. Poradzisz coś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wilku ja właśnie też chodzę do poleconego lekarza z klinicznej i myślałam żeby tam rodzić ale tak szczerze nie rozmawiałam jeszcze z moim lekarzem o takich szczegółach daltrego jestem tym zaskoczona
ja mam termin na 15.11 a widać już u ciebie brzuszek bo u mnie jeszcze nie:)

Ja jestem raczej zdecydowana na Wojewódzki. Z tego co wiem to tam znieczulenie dają i to chyba za darmo. Chociaż nawet o tym nie myślałam. Wychodzi, że taka twardzielka jestem... na razie ;-).

Ale mam ochotę się wykąpać w jeziorku... się rozmarzyłam.

K@juta, właśnie zauważyłam że miałyśmy ślub tego samego dnia. I rozwiązanie w podobnym terminie...śmiesznie ;-)

Ja też miałam 7 października ślub a termin porodu mam 1 dzień po Tobie Zaki ;) no i dziś się okazało, że prawdopodobnie będzie laseczka :)

ja też miałam ślub 7 października, a termin mam na około 20 lutego!
Majls, a może wstrzelicie się w 14.02 :-)))
a czemu nie..... końcu taka okazja.......ewentualnie może być 27 lutego, co by maluch trzymał tradycje siódemkową. ech, życie pokaże jak to w efekcie będzie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry