Widok

WĄTEK DLA CIĘŻARÓWEK ***7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
albo radek VII;)

Łóżeczko chcemy kupić z firmy KLUPŚ;)
http://allegro.pl/item227201791_hurtowo_lozeczko_radek_ii_teak_szuflada_materac.html Jak wyprowadzimy sie na swoje pomyślimy o mebelkach do pokoiku dziecięcego;)

piri my wstepnie zdjcydowalismy sie na radka VII klups ...cos słyszłas?
Z wózkiem jest największy kłopot....
Na początku chciałam taki:
http://www.allegro.pl/item224946054_wozek_graco_quattrotour_dlx_2007_fotelik_autobaby.html

teraz sama juz nie wiem;) Myślimy jeszcze o tych:

http://allegro.pl/item221294785_efik1_wozek_tako_kiddy_chrom_wys_0zl_nowosc_.html

http://allegro.pl/item218490135_wozek_scout_owal_ii_kolekcja_lato_2007_wys_48h_.html#photo

Słyszałam od sprzedawców dużo negatywnych opinii o mebelkach drewex, też chcieliśmy od nich łóżeczko, ale w kilku hurtowniach nam podpowiadano, żeby lepiej wybrac coś innego..

Magda, do szkoły rodzenia chodzi kilka babeczek bez mężów i nie narzekają :) jak mąż nie może to zapisz się z przyjaciółką, jej też się kiedyś może przydać taka wiedza :)

Zakupy robimy stopniowo, bo kasy na to wszystko potrzeba sporo... Mam już duzo ciuszkow z lumpa, kilka paczek pieluch jednorazowych, jedną zmianę pościeli, wkład do pościeli, kołyskę (od moich rodziców:)). Teraz zaczynamy kompletować taki zestawik:
http://www.drewex.com/meble-dla-dzieci,lozeczka-niemowlece,krzeselka-dla-dzieci,posciel-dla-dzieci,ubranka-dla-dzieci,1,142,asortyment,4,produkt_info,produkt_szczegoly.html

Łóżeczko i wózek chcemy kupić nowe (łóżeczko za ok 2-3 miesiące, potem wózek).
Od znajomych dostaliśmy świetne krzesełko do karmienia po ich synku (z którego praktycznie nie korzystali).

Myślałam o szkole rodzenia ale nie wiem jak będzie:( Mój mąż może zmienic prace i wtedy nie będzie go przez ok 2-3 miesiące, a sama nie chce tam chodzić.

Czuje sie bardzo dobrze, wszystkie przykre dolegliwości jak narazie mnie omijaja;) Jedynie to wstawanie do kibelka po nocach;) Nie mam żadnej diety, jem to co wcześniej - staram sie jedynie ograniczyć sery pleśniowe i fete.

pewnie dzieci maja juz swoj plan na wyjscie:)jk im sie zachce to wyjda i tyle:)...a wybraliscie juz jakis wozeczek?
no ja duzo strasznie,odrzuciałam diete i ekstremalne sporty oraz aerobik wiec mi poszło od razu magiczne 7 kg..szok...ale niestety nie wszystko w brzuch,piersi mi mocno urosły,no i trochę tak ogolnie....
Haha, my mamy terminy ale czy nasze dzieci o nich wiedzą?;)
Nie mogę się doczekać.... Teraz pozostaje mi tylko szperanie po necie, wyszukiwanie pościeli, pieluszek, ciuszków, spanie i jedzenie;)
Dużo przytyłaś? Ja 3,200;) Całe szczęście wszystko idzie mi w brzuch;)

a to jeszcze mam kilka pytanek jak juz mamy podobne terminy:)kiedy decyujecie sie na jakies powazniejsze zakupy?czy raczej wiekszosc rzeczy nowych kupujecie czy jakies uzywane?Kiedy miejsce dla dzidzi bedziecie urzadzac(pokoik lub jakis kacik)?czy decydujecie sie na szkołe rodzenia?no i jak sie czujesz:),jakies dolegliwosci masz ,dietke specjalna stosujesz- w sensie jakies dodatkowe pokarmy spozywasz ktorych przed ciaza nie spozywałas:)?
na zaspie ale gdybym mieskzała blisko to bym wybrała wejherowo słyszałam mnostwo opinii od znajomych i kolezanek oraz na forachze super szpital:)19 bedzie tam rodziła zona mojego pracownika:)dokładnie maja ten sam termin co my:)
Termin mam 18 stycznia;) Chce rodzić w Wejherowie - pracuje tam moja ginekolog i nefrolog. A Ty który szpital wybrałaś?

:)dzidzia zaczyna ponoc szlec juz tak konkretnie z podnoszeniem brzuszka mocno około 6 miesiaca:)a na ktorego ty mas ztermin i czy juz macie szpital wybrany?
Ja też czasem coś takiego czuje, ale np tylko raz lub 2 w ciągu dnia;)

czuje juz:)nie codziennie ale czasami tak, ale raczej pojedyncze max 3-4 razem czasami kłade sie na łłóżku wyłaczam wszytskie sprzety w domku i nasłuchuje:)wtedy najlepiej słychac....no i włansie sa takie okresy około 13-15 gdzie zawsze sie uaktywni z kilkoma tknieciami -jakby ktos delikatnie od srodka ci palcem dotknał,albo okoló 18-20 :)
Hehe rodzina zawsze wie najlepiej;) Czujesz juz wyraźne ruchy? Ja narazie tylko na USG widziała jak maleństwo się kręcilo... Czasem coś poczuje, ale nie wiem czy to moja wyobraźnia czy ruchy dziecka;)

ps jesli chodzi o imie to wszyscy u nas pytaja jak sie zuzia czuje:)mama do mnie dzowni i mowi zebym pozdrowiła zuzie:)a mąż ma przeczucie ze jednak bedzie antek:)ja zero przeczuć:)
ide 6 wrzesnia i mam nadzieje ze tak jak do tej pory było dzidziuś bedzie wierzgał jak szalony i sie pokaze bo do najgrzeczniejszych nie należy:)lekarze sie smieja ze bede maiła ruuuchliwe dziecko w w domku:)
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu poznam juz płeć;) Chociaz u mnie już wszyscy mówią "jak tam dziś Michałek? kupiłam dla Michasia itd";) Ciekawe czy się sprawdzi...
A Ty już znasz płeć?

magda a ty chcesz znac płec czy b bedziesz czekała do porodu?...widze ze mamay bliskie terminy:)ja mam na 19 stycznia:)i juz bym chciała zeby dzidzia była z nami:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry