Widok
Dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo, ale chcialam sie pochwalic iz 6 sierpnia urodzilam moja cudowna dziecine !!
Rodzilam w Norwegii, wiec moje rady na temat pobytu w szpitalu pewnie na niewiele sie Wam przydadza.
Porod jak to porod , nie mowie ze nie boli ale w jednej chwili zapomina sie o tym wszystkim. Jak polozyli mi mala na piersi to bylam juz tylko najszczesliwsza kobieta na swiecie :-)))
Coreczka jest grzeczna i spokojna, niedoswiadczeni rodzice jakos sobie z nia radza ;-)
Rodzilam w Norwegii, wiec moje rady na temat pobytu w szpitalu pewnie na niewiele sie Wam przydadza.
Porod jak to porod , nie mowie ze nie boli ale w jednej chwili zapomina sie o tym wszystkim. Jak polozyli mi mala na piersi to bylam juz tylko najszczesliwsza kobieta na swiecie :-)))
Coreczka jest grzeczna i spokojna, niedoswiadczeni rodzice jakos sobie z nia radza ;-)
monia. a moje przeciucia to chyba są do bani, bo na samym początku myśłam, dziewczynka będzie, potem raptowanie chłopczyk, potem znów mi weszło na tor dziewczynki, po czym endokrynolog po obejrzeniu mojej skóry dłoni i dekoltu, stwierdził: chłopak, ale jakoś tak bez przekonania o tym myśałałam, aż się przyzwyczaiłam i mówiłam chłopak będzie, ale teraz znów mnie na dziewczynkę kieruje....
i jak tu być mądrym....co będzie to będzie, najwazniejsze, że zdrowe będzie!
i jak tu być mądrym....co będzie to będzie, najwazniejsze, że zdrowe będzie!
nie pamietam w jakich szpitalach ale chyba w rzeszowie 2 dni temu mowili ze prawdopodobnie trzeba bedzie przenosic oddział noworodków dfo innych szpitali(tam sa wczesniaki ktore maja po 1,5 kg )matki sa załamane a ordynator mowił w wywiadzie dla tvn24 ze nie wyobraza sobie zeby dzieci przeszły to bez szkody dla ich zdrowia,w innym szpitalu-ale to juz chyba z powodu babyboomu- w zesżlym tygodniu mowili ze kobiete podczas wczesnego porodu odsylaja do domu i kaza wrocic za 2-3 godziny i instruuja jak se zachowywwac bo w ciazgu tych 203 giodzin juz jakas babaeczka urodzi oi zwolni sie miejsce...kobiety leza na korytarzach bo w salach miejsca nie ma.....mimo wszytsko dla mnie nie wyobrazalne
dziewczyny czy Wam też mocno puchną nogi??
miałam troszke spuchnięte ostatno ale dzisiaj to mam straszne balony!!!!!
kurde nie wiem czy nie isc jutro do lekarza,
koleznaka miala tez mocno popuchniete nogi i lekarz jej dał jakies tabletki, zeby nie porobily jej sie zylaki tylko ze to bylo poporodzie, a nie chciałabym szkodzić maleństwu.
Moze macie jakies sposoby na zmniejszenie opuchniecia :)
miałam troszke spuchnięte ostatno ale dzisiaj to mam straszne balony!!!!!
kurde nie wiem czy nie isc jutro do lekarza,
koleznaka miala tez mocno popuchniete nogi i lekarz jej dał jakies tabletki, zeby nie porobily jej sie zylaki tylko ze to bylo poporodzie, a nie chciałabym szkodzić maleństwu.
Moze macie jakies sposoby na zmniejszenie opuchniecia :)
a ja juz mam serdecznie dosc wszystkiego :(
od miesiaca meczy mnie rwa kulszowa i z dnia na dzien jest coraz gorzej :( jeszcze pare dni i wogole nie bede mogla z łozka wstac :(
Tylko sie modle zeby malutka wyszła chociaz tydzien przed terminem bo jest niewesoło....brzusio juz bardzo przeszkadza nom i w sumie gdyby nie moj maz to bym sie sama nie mogła umyc, ubrac itp bo przez ta rwe schylic sie wogole nie moge.....teraz wiem jak czuja sie starzy uzaleznieni od kogos ludzie....ech ale dla naszej kruszynki wszystko przetrwam:) bylebym nie przenosiła:)
Swoja droga lekarka powiedziała, że prawdopodobnie bede miała cc;/ bo przez ta rwe porod siłami natury bedzie niemozliwy :(
od miesiaca meczy mnie rwa kulszowa i z dnia na dzien jest coraz gorzej :( jeszcze pare dni i wogole nie bede mogla z łozka wstac :(
Tylko sie modle zeby malutka wyszła chociaz tydzien przed terminem bo jest niewesoło....brzusio juz bardzo przeszkadza nom i w sumie gdyby nie moj maz to bym sie sama nie mogła umyc, ubrac itp bo przez ta rwe schylic sie wogole nie moge.....teraz wiem jak czuja sie starzy uzaleznieni od kogos ludzie....ech ale dla naszej kruszynki wszystko przetrwam:) bylebym nie przenosiła:)
Swoja droga lekarka powiedziała, że prawdopodobnie bede miała cc;/ bo przez ta rwe porod siłami natury bedzie niemozliwy :(