Widok

WĄTEK DLA CIĘŻARÓWEK ***7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w mojej już też nie:)

Dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo, ale chcialam sie pochwalic iz 6 sierpnia urodzilam moja cudowna dziecine !!
Rodzilam w Norwegii, wiec moje rady na temat pobytu w szpitalu pewnie na niewiele sie Wam przydadza.
Porod jak to porod , nie mowie ze nie boli ale w jednej chwili zapomina sie o tym wszystkim. Jak polozyli mi mala na piersi to bylam juz tylko najszczesliwsza kobieta na swiecie :-)))
Coreczka jest grzeczna i spokojna, niedoswiadczeni rodzice jakos sobie z nia radza ;-)

Foczka serdeczne gratulacje!!!! Takie widomości o szczęśliwych zakończeniach są bardzo ważne. Ja sie ciesze razem z Tobą i zyczę Wam samych pieknych i cudownych chwil poznawania małego człowieczka.

gratulacje:) a jesli chodzi o pozytywne myslenie to ja tez juz właczyłam:)tylko z ta połcią u mnie jest tak ze na prawde nie wiem co bym wolała na prawdę jest mi to zupełnie obojętne no i żadfnych przeczuc tez nie mam nawet mikro:)
monia. a moje przeciucia to chyba są do bani, bo na samym początku myśłam, dziewczynka będzie, potem raptowanie chłopczyk, potem znów mi weszło na tor dziewczynki, po czym endokrynolog po obejrzeniu mojej skóry dłoni i dekoltu, stwierdził: chłopak, ale jakoś tak bez przekonania o tym myśałałam, aż się przyzwyczaiłam i mówiłam chłopak będzie, ale teraz znów mnie na dziewczynkę kieruje....

i jak tu być mądrym....co będzie to będzie, najwazniejsze, że zdrowe będzie!

now dokałdnie znajazniejsze zeby zdrowe :)póxniej bede robiła wszytsko aby było szczesliwe:)....aaaa ale smiesznie własnie sie rusza hehe:)
mam tylko nadzieje ze nawet w najbardziej pezsymistycznej wersjii wszytskie strajki pokoncza sie do stycznia...bo jak słysze co sie teraz dzieje to jestem przerazona ....
a co na porodówkach też odsyłają do domu?
nie pamietam w jakich szpitalach ale chyba w rzeszowie 2 dni temu mowili ze prawdopodobnie trzeba bedzie przenosic oddział noworodków dfo innych szpitali(tam sa wczesniaki ktore maja po 1,5 kg )matki sa załamane a ordynator mowił w wywiadzie dla tvn24 ze nie wyobraza sobie zeby dzieci przeszły to bez szkody dla ich zdrowia,w innym szpitalu-ale to juz chyba z powodu babyboomu- w zesżlym tygodniu mowili ze kobiete podczas wczesnego porodu odsylaja do domu i kaza wrocic za 2-3 godziny i instruuja jak se zachowywwac bo w ciazgu tych 203 giodzin juz jakas babaeczka urodzi oi zwolni sie miejsce...kobiety leza na korytarzach bo w salach miejsca nie ma.....mimo wszytsko dla mnie nie wyobrazalne
Mnie tez ta sytuacja przeraża, ale z drugiej strony liczę na lepsze traktowanie skoro moim prowadzącym jest sam ordynator oddziału dr Maciejewski.......mam nadzieję, że nie jestem naiwna myśląc w ten sposób.

Nie wyobrażam sobie leżenia na kortyarzu, a tym bardziej w lutym.

majls, obawiam się, że możesz się zdziwić, bo ruchem na porodówce kierują położne, nie lekarze...

ale głowa do góry, teraz też w Wejherowie jest nawał rodzących a nikogo na korytarzu nie widziałam :)

dziewczyny czy Wam też mocno puchną nogi??
miałam troszke spuchnięte ostatno ale dzisiaj to mam straszne balony!!!!!
kurde nie wiem czy nie isc jutro do lekarza,
koleznaka miala tez mocno popuchniete nogi i lekarz jej dał jakies tabletki, zeby nie porobily jej sie zylaki tylko ze to bylo poporodzie, a nie chciałabym szkodzić maleństwu.
Moze macie jakies sposoby na zmniejszenie opuchniecia :)

ostatnio spuchłyy mi w kostkach, to zrobiłam sobie okład z lodu zawinietego w ręcznik, może to głupi sposób.....ale było gorąco, nogi spuchniete, a co najwazniejsze efekt był - opuchlizna zeszła

ponoc Kliniczna nie przyjmuje (tylko od swoich lekarzy) a wojewodzki na pol gwizdka. Zaspa zapachana
chyba wyż demograficzny się szykuje.....:)

Jak tak dalej pójdzie, to chyba nasz wspaniały rząd wycofa becikowe.....

Mogliby jeszcze w tym swoim "burdelu" uchwalic dłuższe macierzyńskie, tak do 6 miesięcy - tak jak było dawniej.

a ja juz mam serdecznie dosc wszystkiego :(
od miesiaca meczy mnie rwa kulszowa i z dnia na dzien jest coraz gorzej :( jeszcze pare dni i wogole nie bede mogla z łozka wstac :(

Tylko sie modle zeby malutka wyszła chociaz tydzien przed terminem bo jest niewesoło....brzusio juz bardzo przeszkadza nom i w sumie gdyby nie moj maz to bym sie sama nie mogła umyc, ubrac itp bo przez ta rwe schylic sie wogole nie moge.....teraz wiem jak czuja sie starzy uzaleznieni od kogos ludzie....ech ale dla naszej kruszynki wszystko przetrwam:) bylebym nie przenosiła:)

Swoja droga lekarka powiedziała, że prawdopodobnie bede miała cc;/ bo przez ta rwe porod siłami natury bedzie niemozliwy :(

kliniczna nie przyjmuje??
mnie bede musieli przyjac :)

Dziewczyny z wyżu to jesteśmy my... nasze dzieci wg telewizji są z BABY BOOM'U ;D (żeby tak unijnie było:D)

masz rację :)

ale tak naprawdę zwał jak zwał, a macierzyński powinien być dłuższy i basta!

Dla naszych dzieci będą tworzyc nowe przedszkola i szkoły, bo w tych to się one nie pomieszczą. Marzenie................

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry