Widok

WĄTEK DLA CIĘŻARÓWEK ***7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a własnie dziewczyny która teraz ma najszybciej poród:)??

Ja byłam u dr Doeringa w 24 tygodniu i musze powiedziec ze wtedy dzidzie nalepiej widać, jest jednak 50% szans ze maluszek ładnie sie do was odwróci. Mnie sie udało zobaczyć twarzyczke :))

Lekarz proponował jeszcze jedną wizyte około 32 tyg. Poszłam, lecz mój mały wypiął sie na nas i nie miał wogóle ochoty pozowac. Dziecko juz jest wtedy dośc duże , jest też mało wód płodowych i zdjęcie słobo widać

Chyba Ty ;)
k@juta napisał(a):

> a własnie dziewczyny która teraz ma najszybciej poród:)??
>
>

Tzn Renni a potem chyba Kamiś, Zaki...
... i Piri.
Ja byłam umówiona na jutro na usg 3d ale niestety musiałam zrezygnować.
Szkoda ale już wytrzymam do porodu i wtedy zobacze moje maleństwo.:)

Hania efekt będzie murowany;) a na 3D nic nie wiadomo;) Ja juz się nie mogę doczekać kiedy będę mogła wycałować te maleńkie stópki... Jeszcze połowa ciąży przede mna....

magda a ty chcesz znac płec czy b bedziesz czekała do porodu?...widze ze mamay bliskie terminy:)ja mam na 19 stycznia:)i juz bym chciała zeby dzidzia była z nami:)
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu poznam juz płeć;) Chociaz u mnie już wszyscy mówią "jak tam dziś Michałek? kupiłam dla Michasia itd";) Ciekawe czy się sprawdzi...
A Ty już znasz płeć?

ide 6 wrzesnia i mam nadzieje ze tak jak do tej pory było dzidziuś bedzie wierzgał jak szalony i sie pokaze bo do najgrzeczniejszych nie należy:)lekarze sie smieja ze bede maiła ruuuchliwe dziecko w w domku:)
ps jesli chodzi o imie to wszyscy u nas pytaja jak sie zuzia czuje:)mama do mnie dzowni i mowi zebym pozdrowiła zuzie:)a mąż ma przeczucie ze jednak bedzie antek:)ja zero przeczuć:)
Hehe rodzina zawsze wie najlepiej;) Czujesz juz wyraźne ruchy? Ja narazie tylko na USG widziała jak maleństwo się kręcilo... Czasem coś poczuje, ale nie wiem czy to moja wyobraźnia czy ruchy dziecka;)

czuje juz:)nie codziennie ale czasami tak, ale raczej pojedyncze max 3-4 razem czasami kłade sie na łłóżku wyłaczam wszytskie sprzety w domku i nasłuchuje:)wtedy najlepiej słychac....no i włansie sa takie okresy około 13-15 gdzie zawsze sie uaktywni z kilkoma tknieciami -jakby ktos delikatnie od srodka ci palcem dotknał,albo okoló 18-20 :)
Ja też czasem coś takiego czuje, ale np tylko raz lub 2 w ciągu dnia;)

:)dzidzia zaczyna ponoc szlec juz tak konkretnie z podnoszeniem brzuszka mocno około 6 miesiaca:)a na ktorego ty mas ztermin i czy juz macie szpital wybrany?
Termin mam 18 stycznia;) Chce rodzić w Wejherowie - pracuje tam moja ginekolog i nefrolog. A Ty który szpital wybrałaś?

na zaspie ale gdybym mieskzała blisko to bym wybrała wejherowo słyszałam mnostwo opinii od znajomych i kolezanek oraz na forachze super szpital:)19 bedzie tam rodziła zona mojego pracownika:)dokładnie maja ten sam termin co my:)
a to jeszcze mam kilka pytanek jak juz mamy podobne terminy:)kiedy decyujecie sie na jakies powazniejsze zakupy?czy raczej wiekszosc rzeczy nowych kupujecie czy jakies uzywane?Kiedy miejsce dla dzidzi bedziecie urzadzac(pokoik lub jakis kacik)?czy decydujecie sie na szkołe rodzenia?no i jak sie czujesz:),jakies dolegliwosci masz ,dietke specjalna stosujesz- w sensie jakies dodatkowe pokarmy spozywasz ktorych przed ciaza nie spozywałas:)?
Haha, my mamy terminy ale czy nasze dzieci o nich wiedzą?;)
Nie mogę się doczekać.... Teraz pozostaje mi tylko szperanie po necie, wyszukiwanie pościeli, pieluszek, ciuszków, spanie i jedzenie;)
Dużo przytyłaś? Ja 3,200;) Całe szczęście wszystko idzie mi w brzuch;)

no ja duzo strasznie,odrzuciałam diete i ekstremalne sporty oraz aerobik wiec mi poszło od razu magiczne 7 kg..szok...ale niestety nie wszystko w brzuch,piersi mi mocno urosły,no i trochę tak ogolnie....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry