Widok

WĄTEK DLA ZAPRACOWANYCH 545

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego już weekendowego wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
melduję się :)
choć u mnie do weekendu daleko...
halo? jest tu Ktoś jeszcze przy piątku? Czy wszystkie sie już weekendują? :)
hej hej ja jestem witam wieczornie:) dopiero weszłam do domu robiłam wielkie zakupy w tesco,kupiłam sobie tofu i mam zamiar spróbowac:)
Ja-dwisiu wracajac do rozmowy z poprzedniego wątku,znam 2 osoby które kończyły PWSH jedna fil.ang i super umie i siedzi obecnie w Anglii druga co prawda kończy właśnie pedagogike i jest zadowolona,dlatego jakoś pozytywnie byłam nastawiona.Wiem,że UG ma najlepszy poziom,ale nie czuję się na siłach próbować,niestety to nie jest mój poziom:) za stara jestem:) zawsze marzyłam o nauce języka żeby super umieć,a tutaj dodatkowo też jest nauka hiszpańskiego co mnie cieszy no i nie jest to jednak szkoła dwuletnia policealna tylko studia jakby nie patrzeć...trudny wybór mnie czeka strasznie chcę się uczyć ale nie chcę źle inwestować tymbardziej,ze to koszt 500zl na mc..
Melpomena, żeby było jasne, ja nie pisałam, że sądzę, że to będzie taki sam poziom :))
chodziło mi tylko o przykład, jakie są ryzyka studiowania w niepewnym miejscu, szczególnie jeszcze, jeśli na filologii język jest od podstaw. ale to co napisałam, to oczywiście było extremum ;)

jeśli masz znajomych, którzy tam studiowali i było ok, no to czemu nie :) na pewno jak się zaczyna od zera, to siłą rzeczy mniej się nauczy - ale masz jeszcze całe życie, żeby się dokształcać, a praca z językiem tak czy tak tego wymaga ;)

a na UG wcale poziom nie jest taki dobry niestety... tyle tylko, że start z wyższego pułapu dużo daje, no i część kadry na pewno była wymagająca. niestety większości z nich już nie ma :(

powodzenia w każdym razie! :)

jeszcze chciałam coś napisać o Trójeczce mojej kochanej, bo właśnie skończyłam słuchać jednej z moich ulubionych audycji - MO, czyli Mało Obiektywnie, prowadzonej przez Mariusza Owczarka i tak się zastanowiłam, czy ja czasem nie "wrzuciłam do jednego wora" dwóch Owczarków pisząc w jednym z wcześniejszych wątków, więc odszukałam go i faktycznie tak zrobiłam, pisząc w pośpiechu chyba, a na pewno bezmyślnie. wiem, że to nie jest takie istotne dla Was, ale stwierdziłam, że muszę zrobić korektę dla porządku - no więc MO prowadzi Mariusz Owczarek, a strefę rokendrola Michał Owczarek (czyli prof. Wilczur) - w każdym razie obaj są super, choć całkiem inni :)

no to tyle i dobranoc :) nie zrobiłam całego zamierzonego planu na dziś, ale trudno, idę spać ;)
Dzień Dobry sobotnio :)
hej,

tak szybko napisze
Melpomena - moja sis wlasnie wrocila z Anglii, aby studiowac tam wlasnie fil.ang z hiszpanskim, jest na pierwszym roku, jakby co moge podac ci jej maila i ci napisze co i jak...aha ona po 5 latach stwierdzila, ze chce wrocic do PL...moja sis poziom jest taki sobie, ale jest tez ciezko, choc ona ma same 5, hiszpanski jest od podstaw, co nie do konca odpowiadalo mojej sis, ale ok. maja zajecia z hiszpanem...studiuje zaocznie , wiec jest troszke roboty w domu

a tak mloda spala od 21 do 6.30 juz ktoorys raz i mam teorie, ze moj maz ja budzi bo chrapie plus wstaje ok. 6.30-7 rano i zawsze mloda sie budzi...czyli czas na swoj pokoj...
ach witam sie tak na spokojnie hihi,

wlasnie czekam na goscia od kompa, bo maz kupil nowy laptop do pracy i 3ba cos tam instalowac itp...i juz czekam 25 minut na niego, do meza nie moge dodzwonic sie, bo ma wylaczony telefon, ach do d...a mam piekne slonce i chcialabym wyjasc na spacer...
dzis jade do kumpelki z pracy w odwiedziny...i mam nadzieje, zdazyc na skoki itp, ach ta Justynka jest wielka, szkoda, ze nie zloto, ale braz, choc trzeba chwalic za to, co zrobila...
Witam niedzielnie :)
Nasz wątek znalazł się na 6 stronie, och słabo o niego dbamy
cześć :)

Izulucha, Justynka wielka i Adaś też :)

a powiedz Izulucha, jak tam te badania Blaneczki, bo ostatnio nic nie pisałaś?

nic mi się dzisiaj nie chce jakoś...
i mam zepsuty telefon, jest typu slide i od dwóch tygodni się nie zamyka - po prostu raz pisałam smsa i potem już się nie zamknął, tylko zablokował :( i chcę go oddać do naprawy gwarancyjnej a nie mogę znaleźć faktury. Mężu może wiedzieć, ale nie chcę się go pytać na razie, bo zaraz wykorzysta sytuację, żeby mi wytknąć moje bałaganiarstwo, hihihi ;)
Dobry wieczór:)
pusto tu dziś wszystkie chrapią:) podniose nas na rano:)
Izulucha dzięki jeszcze się zastanwiam nad moją studencką przyszłością:) jak będę mieć wiecej pytan to poprosze o kontakt do Twojej Sis na razie nie będe jej głowy zawracać:)
Ja-dwisu również bardzo dziękuje za mądre rady:)

miłej nocki dziewuszki:)
nie ma za co Melpomena :) życzę dobrych decyzji :)

a ja już mam moją gwarancję, no i jednak bez Męża bym jej nie znalazła ;)

dobranoc!
Witam się po dłuższej przerwie.
Caes., Ja-dwisia dzięki za pamięć :)
Trochę się u mnie w zeszłym tygodniu działo, no ale już wychodzę na prostą i mam nadzieję, że będę częściej do Was zaglądać :)
Mój psiak zachorował i miałam mega stres z tym związany ale już jest lepiej. Spędził dobę w szpitalu, dostał dużo leków. Ja wierzę,że będzie dobrze, musi być :)

Ja-dwisia dużo zdrowia dla mamy, moja też kiedyś to miała.
dziendoberek :)
mnie rozlozylo..na 10 ide do lekarza wrr...jestem glucha na jedno ucho i glowa mi peka o katarze nie wspomne :/
Cześć, no to znowu poniedziałek - chyba potrzebuje urlopu, bo jakoś w ogóle odpocząć nie mogę.
Asiik zdrówka życzę :)
Mój mąż od piątku przeziębiony jest. Próbuję mi katar sprzedać, ale się nie daję ;))
dzień dobry.
ale mam dziś zły dzień, rozstałąm się do pracy z moim m w nerwach, czekam aż zazdwoni i mnie przeprosi:/
Asiik, zdrówka życzę!

Kasiu, no w końcu do nas wróciłaś! :)

Mnie jeszcze trzymają migdałki, na szczęście z zatokami jest już o wiele lepiej :) Poza tym ciągle wychodzi mi 8, ból straszny :/
cześć

wszystkim chorującym zdrowia życzę

Kasia, witaj po przerwie :) zdrowia dla pieska i dla męża :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry