Widok

WĄTEK DLA ZAPRACOWANYCH 607

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to ja he he uprzedziłam Was :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
brawo!
a więc jeszcze raz, rozwalił mnie ten demotywator
http://demotywatory.pl/2846696/Wszak-Polacy-nie-gesi
Michałowa - a może urodziłaś się od razu po północy? ;>
mojej córce buzia się nie zamyka ;P mój mąż się śmieje, że za dużo do niej gadałam - hehe... czasami to nawet telewizji nie można w spokoju obejrzeć ;P
No właśnie nie -o 14:20 ;-)

Lenka czasem ma taki napad i gada sama do siebie ;-).

A powiedz Marchew, mąż pewnie w szoku był jak zobaczył Hanię po takim długim czasie, jak wróciłaś z PL?
No, Karolina brawo!
nie wiem czy był w szoku - był mega szczęśliwy jak nas zobaczył :) jeśli był to mocno to ukrywał ;P
no właśnie Hania kiedyś miała napady na gadanie, a od kilku dni buzia jej się nie zamyka - cały dzień ma nawijke :)
po mamie... ;P
No to czekam az Lenka tez zacznie ;-).

No nie watpie ze byl szczesliwy hehe, ale mialam na mysli to ze Hania bardzo sie zmienila przez miesiac.

Musialam wziac Lenke na rece bo przez sen sie krecila i poplakiwala i teraz spi na mnie - dlatego pisze bez pl znakow, bo jedna reka - lewa ;-)
no był w szoku - ale musiałam się go o to dopytać, bo sam z siebie nic nie powiedział... teraz znowu czeka nas rozłąka... 1 kwietnia przylatuje i zostaje prawie do maja...
Nasz balkon, 5:50
D.: M., widziałeś? Tam pobiegł biały zajączek!
M.: Ehe...

W domu, po pracy, 19:00
M.: Jak wychodziłem do pracy widziałem Twojego zajączka. To był piesek, czarno biały, dość spory... Nawet trochę zaduży jak na zajączka...
Tego się nie spodziewalam... ;P
he he dobre :)

no ja się żegnam na dziś, głowa mi pęka od tego myślenia dzisiaj, mam już gotową dobrą kolację i dziś chyba pobiję rekord i będę o 20 już w łóżeczku, także dobranoc dziewczynki
;-)

A jak sobie poradzilas sama w samolocie?

reka mnie boli - Lenka coraz ciezsza. chyba musze ja obudzic bo od 17:20 spi i mi na noc nie zasnie. Bede musiala pozniej dzis ja kapac, zawsze ok 20 to robie. Ale dzis jest "dziwne" te moje dziecie. Albo zeby, albo skok rozwojowy, albo nie daj Boze jakas choroba...
dobranoc ;-)
Dobranoc, Karolinko!

Michalowa, nie kracz! ;))
troche mi zajelo zeby zrozumiec o co chodzi w tym demotywatorze, nie ten umysl.

ja sie urodzilam we wtorek, tak twierdzi google. wiem ze zaraz przed wielkanoca i mama sie na zyczenie w wielki piatek wypisala bo kiedys trzymano 7 dni po porodzie.

mnie to juz obojetnie kiedy i jaki dzien byleby juz
hehe - aż mi się przypomina moje zniecierpliwienie...
Silje - co to za impreza była, że psa z króliczkiem pomyliłaś ;>
samolotem jeszcze sama nie leciałam - jak sobie poradzę okaże się już wkrótce... już się nie mogę doczekać tych złowieszczych spojrzeń, że dziecko płacze - hehe ;P
Kurcze nie było mnie chwilkę a tu już nowy wątek i sporo postów, no to się chwali dziewczyny :)
Ja urodziłam się w sobotę :P
Dzień dobry!

Mar-chew właśnie nie było żadnej imprezy, i to mnie martwi... ;P Mamy obok bloku polanki, mały lasek, to co może po takim terenie biegać jak nie zajączek - no bo psa się nie spodziewałam? ;))

Niezapominajka, sobota blisko niedzieli, a jak u Ciebie sytuacja z lenistwem wygląda? ;)) Michałowej, już teorię wystawiłyśmy ;P

U nas dzisiaj w bloku mega impreza była, muzyka do 3 w nocy "umilała" nam porę spania :/ Aż dziwię się, że nikt na policję nie zadzwonił - no tak, jak nasi sąsiedzi reagują jak tylko tv jest właczona trochę głośniej niż zazwyczaj (po 19!), więc po co przejmować się muzyką! ;P
Miało być : "nasi sąsiedzi reagują tylko jak tv jest trochę głośniej włączona..."
dzień dobry, jejku ale wczoraj zasnęłam o 20,30! dziś u mnie zimnoo i ponuro, a ja muszę stąd wyściubić nos do miasta i wcale mi się to nie podoba
A mi już niesamowicie się nudzi! masakra jakas!
ja urodziłam sie w sobote i co??? imprezowa babeczla była ze mnie..teraz juz mi pzreszłoale jaks ie było młodym to sie szalało...i tym to własnie tlumaczylam rodzicom..ze to wszytsko przez tą sobote hahaha

a tak wogole to czesc :)
Asiiek, bo teraz jesteś stara?? ;-)

Cześć!

Nie chce mi się dziś wychodzić z domu...ale będę musiała.
wedlug starego ang wierszyka dzieci urodzone w sobote ciezko pracuja na zycie.
wtorkowe (czyli ja) sa pelne wdzieku i laski (full of grace) ale to wiem nie musialam sprawdzac tego w wierszu.

wklejam ale to stary angielski

Mondays child is fair of face, (czyli ladne)
Tuesdays child is full of grace, (pelne wdzieku i laski)
Wednesdays child is full of woe,(martwi sie duzo)
Thursdays child has far to go, (daleko zajdzie)
Fridays child is loving and giving,(kochajace i szczodre)
Saturdays child works hard for his living, (ciezko pracuje na zycie)
And the child that is born on the Sabbath day
Is bonny and blithe, and good and gay.(wesole, dobre, kochajace i ladne)
a moja Miska jest niedzielnym leniuszkiem, czesć zołzy :)
a to prawda...ja na wszystko co mam musiałam ciezko procowac...nic nie było za darmo, za piekne oczy ----poza mandatami haha ;) wiec cos w tym jest ;)
No, to temat sobie wymyśliłyśmy... A co do wierszyka Walerki, to u mnie się zgadza, dużo się martwię i wszystko przeżywam... ;P

A mi się nadal nudzi ;P
hej, co z Wam? Wczoraj wątek tak ładnie nam szedł do przodu, a dzisiaj co? :))
no właśnie - spoczęły na laurach!
haha a co temat fajny ;)) lekki ;P
matko jak ja sie dzisiaj obijam
a ja pracuję, robię zaproszonka na chrzest na koleżanki i na komunię, właśnie też zjadłam zupkę :)
haha ja tez zjadłam zupke ale z paczki
i znowu coś ciężko idzie - chyba się ożywi jak już Walerka urodzi :) cały czas myślę o naszej zniecierpliwionej Walerce :)
Witam wieczornie :)
Ja jestem sobotnie dziecko, ale nie leniwa, za to podoba mi się wierszyk Walerki, o każdym dniu tygodnia pozytywna opinia. Jednak to prawda, że tylko Polacy są pesymistami i my zawsze musimy widzieć świat negatywnie. Zgadzam się akurat z moim dniem urodzenia, od liceum ciężko pracuje na własne życie i jest mi z tym bardzo dobrze :)
Mimo tego, że czasem narzekam, życie byłoby strasznie nudne i mało wartościowe jakby sie wszystko dostawało gratis od losu :)
Oczywiście jak zwykle tylko ja się pojawiłam i już cisza w wątku :( Zrozumiałam aluzje dziewczyny...zabieram zabawki i idę do innej piaskownicy! :P
Jutro już piątek, ostatni dzień w pracy i weekend
zniecierpliwiona to dosc delikatne okreslenie mojego nastroju.
no coz sloniem nie jestem w ciagu 2 tyg musi sie zdarzyc. a njabardziej mnie wkurza ze wszyscy kaza mi sie tym delektowac tyle ze co sie odwlecze, im szybciej sie urodzi tym szybciej najgorsze bedzie za mna.

cierpliwosc nigdy nie byla moja cnota a moje dziecko wyprobowuje mnie od poczatku.

do tego taka ze mnie gospodyni ze hej, nie realizuje sie w sprzataniu i gotowaniu, nie ma nic nudniejszego, instynktu wicia gniazda nie mam, no to sobie ponarzekalam, ide spac
hahaha walerka dobra jestes! ;)

dzieńdoberek ;)

widziałyscie reklamy Calzedoni? Super jest ;))

no tak mamy piateczek...wiec oby do 14 i weekend ;)))

Sije i jak sie czujesz? Lepiej cosik?
Cześć!

Dzięki Asiiek, ale zamiast lepiej to coraz gorzej się czuję. dolączył do anginy karat i suchy kaszel... I muszę dzisiaj iść do pracy... Fakt, to tylko 4h, ale powinnam leżeć w domu i odpoczywać...
Silje to nie idz, choroby to choroba, tego sie nie wybiera.

biegne do szpitala na moj monitoring, potem na kawe z kolezankami wiec moze bede w lepszym humorze, no i dzis piatek i bede miala meza do meczenia przez 2 dni.
ja to jestem strasznie stadne zwierze i siedzenie w domu sama to zupelnie nie ja.

milego dnia
Niestety muszę iść, nie ma kto mnie zastąpić...

A wyzej miał być katar, a nie karat... widać jak dobrze się czuję... ;)

Walerko, miłego dnia! :)
witam piątkowo :)
Silje Ty się kuruj a nie do pracy latasz! Pracownikiem miesiąca i tak nie zostaniesz - nie łódź się ;P
Nie liczę na to nawet ;P

Aj, mi też nie chce się iść do pracy, ale muszę - niestety!
cześć dziewczyny, właśnie wróciłam od rodziców, jejku ale w mieście to jest inne życie, ruch, światła, auta he he czasem mi tego brakuje

niestety czekała na mnie niemiła informacja, przyszedł rachunek za prąd i do zapłaty mam do 15.04 bagatelka 1 tys. zł!
Wooow, a to nabiło Ci trochę tego prądu... Nie zazdroszczę...
tak wyszło bo mają nam źle rozłożone prognozy i raty, ale nic to mąż wróci to się tam pojedzie i wyjaśni, brrr ale koszmarna pogoda ale nic to ja zabieram się za robotkę :)
Aaa, to jeżeli jest coś nei tak, to trzeba to jak najszybciej wyjaśnić...

Mi też nic się nie chce, po za spaniem ;P
Hej hej!
Tak tylko szybko się witam i spadam do Lenki, bo właśnie się obudziła. Chciałam tylko życzyć miłego dnia - chociaż taka okropna pogoda za oknem.
dziewczyny jak się wam podobają jajka mojej mamy? mi wczoraj szczena opadła na dół he he
oj tak u mnie tez pada..i przez taka pogode nic mi sie nie chce ;((

Karolina jakie jajka??
http://forum.trojmiasto.pl/REKODZIELO-JAJKA-DECOUPAGE-SLICZNE-t223479,1,16.html

komentujcie wątek albo zamawiajcie jajeczka :)
aha..juz myslałam ze jestem slepa i cos przeoczyłam haha..bardzo ładne ;)
śliczne są! brawo dla Twojej mamy!
Ale piękne! ;)))
Śnieg pada :/
Cześć niedzielnie!

Mam już dosyć tego leżakowania, wróciłabym już do pracy najchętniej, mimo, że nie zawsze jest fajna! :)) Dopadł mnie przeraźliwy kazel, wręcz duszności - jutro idę do lekarza, oby to nie było zapalenie płuc czy oskrzeli :/

A jak u Was Dziewczyny mija weekend? Ciekawe jak Walerka i Julia, Mala pewnie już na świecie... :))
Julka ciagle w srodku.

niedlugo musi sie wyjasnic slonica nie jestem, 2 lata w ciazy nie bede chodzic.

u nas tak pieka wiosna, az sie cche chodzic na spacery, wszedzie kwitna zonkile i drzewa owocowe, trawa juz zielona, jak ja lubie wiosne, no i moje urodziny sie zblizaja, juz jeden prezent na mnie czeka na polce, zapakowany chodze wokol niego ale jestem dzielna i nie otwieram do piatku. mam nadzieje ze mojej corce sie udzieli i zrobi mi prezent pojawiajac sie na tym swiecie w tym tygodniu
u mnie też super pogoda, przyjaciele wpadli na grilka, co prawda my dziewczyny zostałyśmy w środku bo jednak było nam za zimno, choć słońce cudne, ja sobie wygrabiłam troszkę z przodu domku i mam teraz ładnie cacy :) walerka twoja córcia to mały uparciuszek chyba będzie :)
chyba?!!!!!!!

po mamusi i tatusiu, nie ma szans na nic innego biedne dziecko, miejmy tylko nadzieje ze sie bardziej w tate wdala bo mi czasami trudno ze soba wytrzymac a co dopiero z kims innym z podobnym charakterem.
Cześć!

Podbijam na dzisiaj! :)
i ja się dziś witam, dziś dziewczyny I Dzień Wiosny, ja idę coś tam przesadzać bo od rana słońce :) znaczy jeszcze nie idę, najpierw zjem śniadanie i obejrzę serial :)
a ja idę do lekarza...
bidulka a jak się czujesz?
witam się poniedziałkowo, ja tez po śniadanku ruszam do ogrodu, zabieram Synka i Mężusia do pomocy. Wczoraj wkopałam jodłę koreańską i jakiegoś innego ozdobnego iglaka...

później jadę na małe zakupki i w odwiedziny do koleżanek do pracy...

śliczna pogoda u mnie, kocham to słoneczko :)
A pracusie z Was Dziewczyny, ja chyba nie umiałabym bawić się w ogrodnika nawet w swoim ogrodzie... ;P

No czuję się tak srednio, mam straszny kaszel...
hello,

Silje, marsz do lekarza i do lozka pozniej, kuruj sie...

wow, podziwam i 3mam kciuki za nasze ogrodniczki...ja weny ogrodniczej nie mam hih, ma byc trawa i kilka zonkili tez juz jest i wystarczy hihi

Walerko, ty sie spokojnie przygotuj, moze mloda ci w pt zrobi suprise i mam nadzieje, ze w weekend nie bedziesz rodzic hihi- bo zawsze jest malo kadr), a z tym masazem, to pewnie ci za lekko zrobili, bo to ma BOLEC, a nie ze ma byc tylko nieprzyjemne...kochana kiedy jestes umowiona na wywolywanie ???
ps. raczej kombi zimowych juz nie zalozysz Julce, bo moja juz w polarku lata tak cieplo itp...

milej pracy...
witam! ja właśnie siedzę i dumam - jak mam ubrać swoje dziecko na spacer? cholera ciepło ma być a ja nie chcę aby mi się dziecię zgrzało ;/
Marchew, lekko ubierz, zawsze kocykiem mozesz dokryc sobie....
Hejka!
no i mamy wiosne ;) własnie mi przedszkolaki pod oknami zasuwały haha ....superasnie ;)
Normalnie polska służba zdrowia to porażka jakaś...

Moja lekarz jest na urlopie wychowawczym, więc w chwili obecnej nie mam "swojego lekarza". Zapisano mnie dzisiaj na wizytę do innej pani dr.

Pani dr taka chętna do pracy, że chyba najlepiej byłoby jakbym sama postawiła sobie diagnozę, wypisala receptę i poszła do domu. Nie przeprowadziła wywiadu (a przecież mam wadę serca i przyjmuję leki!). Jak zaczęłam sama coś mowić, to stwierdziła, że to nic do tego nie ma?! Okno w gabinecie otwarte, zimno, że brrr... Lekarz proszę się rozebrać, chcę panią osłuchać. A ja na to: to proszę zamknąć okno. A ona "że od tego jeszcze nikt nie zachorował i nikomu nic się nie stało". Pewnie, bo co tam gorączka 38 st., ostry kaszel, zgrzany pacjent?
Osluchała, wypisała receptę, rzuciła ksiązeczkę na biurko i dowidzenia. Nawet słowem nie pisnęła czy coś się dzieje, co mi dolega, jakie leki mi przepisała. Masakra! Zeszłam do recepcji narobiłam krzyku, że ma mnie przyjąć dzisiaj albo najpóźniej jutro inny lekarz, bo z tą Panią nie ma mowy o jakimkolwiek leczeniu... Na jutro mam wizytę :/ Wkurzyłam się tylko...
nie ma to jak lekarz z powołania... dobrze, że jutro idziesz do innego...
Daria to jest szok, ale niestety zdarza się to dość często...

ja byłam troszkę na dworze, ale wytrzymałam tylko pół godzinki, zimny wiatr u mnie, wysadziłam hiacynty do rabatki i posadziłam kolejne nasiona do skrzynek, już mam ich 8 i wszystkie w kuchni na parapecie i blacie szok!

gęba mi się śmieje na maksa bo wszędzie wyłażą już moje tulipanki, krokuski i inne, moje rabatki i krąg kamienny przed domem normalnie się zagęszczają :) :) :)
ale Ci zazdroszczę tych tulipanów :)
Ja swoje narazie trzymam w cieplarnianych warunkach pod folią, ale nic narazie nie widać :(
Silje, ja bym skarge napisala na taka lekarke, masakra i wez tu choruj...

Karolinko, faktycznie twoj ogrod b=brzmi bardzo wiosennie i aby ci szybko wszystko rozroslo sie, u mniew ogrodzie tylka kilka zonkili, ale rozkwitlo juz...

wiecie co jakos Walerka nie odzywa sie dzis, moze dzis w nocy cos ruszylo sie i moze juz tuli Julcie, ach poczekam jakby co to smska napisze do niej...

a ja mam doly w pracy, do tego pisalam wam o ogloszeniu o prace u mnie, ale jednak nie zglosialm swojego podania i teraz okazalo sie, ze chyba wiem kto dostal ta prace i jestesmy wszyscy w szoku, po prostu ta osoba nie nadaje sie i w ogole tylko po znajomosc to dostala, przekonalo mnie to, ze po macierzynskim nie chce tu wracac, pewnie bede zmuszona plus dla mojego zdrowia psych, ale wroce na 3 dni i bede prosila o inne waarunki pracy, albo bede przenosila sie na inne pietro...taki jest moj plan...dosyc mam tlumaczen, ze mam male dziecko itp...
ja cały czas myślę o Walerce i trzymam kciuki :)
no ciekawa jak nasza walerka :) u mnie od wczoraj wieje niemiłosiernie br...
hejka!
no walerke pewnie cosik ruszyło ;)

Daria wspołczuje, ale tak to jest z nasza słuzba zdrowia...najlepiej nie chorowac..

Karolinka no to bedziesz miała pieknie w ogrodzie...ja poki co mam tylko balkonik haha ale kwiatki tez bede miała ;)
Cześć!

Czy ktoraś z Was wie może co z Walerką się dzieje? Możew jużs ię zaczęło cosik? ;P

masakra, dzisiaj znowu idę do lekarza, zrobiłam sobie prywatnie rtg płuc, tak dla pewnosci i na wszelki wypadek...
Izulucha - wiesz coś?
Izulucha, chyba coś wie... Cisza z jej strony jest dziwnie zastanawiająca ;P
pewnie walerka jutro napisze, ze juz po ;)
Wystarczyło, aby Walerka nie pojawiła się na forum 2dni i już mamy sensację! ;P
no wiesz w takim stanie w jakim ona jest obecnie to normalne hahah
mam info od Walerki: Julia Elizabeth urodzila sie 21.03.2011 o 19.17.Wazy 3.68kg i mierzy 55cm. Porod naturalny trwal 30h.Obie mama i corkaa czuja sie dobrze....

oczywiscie gratulujemy

wiem juz od rana, ale ja mam b.zl dzien i dopadly mnie ifekcje,
wow..., super, gratulacje,niech trzymają się obie zdrowo!!!
no to się wymęczyła - biedna... ale pewnie już jest bardzo szczęśliwa :) w końcu uparta Julka zawitała na świat :) Gratulacje dla rodziców!
Witam wieczornie :)

No jakie super wiadomości, wreszcie Walerka doczekała się swojej upartej córci :) Gratulacje dla szczęśliwych rodziców!
Super nowina!
Gratulacje Walerka! Wiosenna panna ;-). Niech zdrowo rośnie maleństwo!
A Walerka biedna wymęczyła się...ale ma to już za sobą ;-).
Ale fajnie ;-)))

Iza, co Ci jest? Mam nadzieję, że nic poważnego? Dbaj o Was!
Walerka kochana gratulacje wielkie, wiosenna panienka :)
Cześć!

Od rana świetne wieśći!
Walerko ogromne gratulacje! WITAMY JULIĘ! :)) ;*

Biedna, ale się wymęczyła, 30h...

Iza, a co z Tobą się dzieje? Dbaj o Was! :*
wow super wieści! gratulacje dla walerki i witamy Julkę na świecie :)

Iza zdróweczka życzę!
A gdzie jest Asiiiek? ;P
dziewczyny ostatnio się zgłosiłam do takiego konkursu na metamorfozy i dziś dostałam maila, że się zakwalifikowałam! szok! tzn. to chyba nie jest jeszcze główna wygrana, ale mam tam zadzwonić i potwierdzić udział w gali finałowej w sobotę, normalnie jaja!
czesc,

dis juz lepiej...dopadla mnie grypa zoladkowa plus infekcja moczowa, a wiecie na mocz biore antybiotyk, ale ta grypa mnie zabila, bo w pon w nocy to zwracalam wszystko do tego wysoka temperatura, ach leze i kuruje sie...Blanka tez przeziebiona, ale maz prowadzi do opiekunki bo ja nie w stanie jestem niestety...

Karolina, super, i 3mam kciuki , a bedzie w tv moze z tego program hihi
losowanie w sobotę na tej gali także trzymajcie kciuki :)
hehe - Karolinko, daj znać koniecznie czy Ciebie wylosowali :)
Izulucha - trzymaj się... nie daj się choróbsku i dbaj o siebie i fasolkę!
Karolina, super! Trzymam kciuki!

Iza, nie daj się chorobie! Trzymaj się i zdrowiej szybciutko! ;))
Hejka! jestem, jestem..poprostu zapracowana jestem haha
walerka super..mega gratulacje!! ale Cie malenstwo wymeczyło..

Izka Ty nam tu nie choruj!!

karolina no to super ;)
ooo Karola super..., czy to z Bon Prix??? 3-mam kciuki!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry