Widok

WESELE BEZALKOHOLOWE?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie, czy ktoś z Państwa planuje zorganizować wesele bez alkoholu? Pytam z ciekawości, bo sam takie miałem :) Ciekawe czy wyjdę na dziwaka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ŁADNIE NAPISAŁAŚ :)
ooo, widze ze nie ostatnio nie jest to AZ TAK NIESLYCHANE robic BEZWODKOWE wesele.
My postanowilismy nie kupowac wodki i nie z oszczednosci, bo wino, dobre wino jest duzo drozsze, ale dlatego ze chcielismy naszym gosciom dac mozliwosc sprobowac czegos, czego raczej nie pili, bo wino kupilismy sami we wloskich winnicach wybierajac je dosc dlugo. Sami jestesmy winoszami ;), i wiedzialam jaka jakosc stawiamy na stol zamiast wodki.
Goscie o tym wiedzieli, poczatkowo sie krzywili, slyszalam rozne plotki i ploteczki, ale oprocz wina byly rozne inne alkohole - piwo z beczkzi, drinki u barmana i dodatkowo brandy czy martini.
Goscie byli zadowoleni, nikt nie szukal wodki i nikt nie marudzil. Nik sie tez nie schlal, chociaz bylo czym. Po prostu to byl nasz wybor nie miec wodki na stole i uwazam ze to byl dobry wybor. Teraz co prawda sporo gosci prosi mnie o butelke wina, ktore bylo na weselu a to znaczy ze chyba przypadlo do gustu ;) Ale to pozytywne :)
Wesele bylo do 4 rano i zapewniam, ze goscie byli rozluznieni i zadowoleni. Nie bylo zarzyganych architektow i ekonomistow w lazienkach, byla moja rodzina i bylo fajnie:)
Witam, co za totalna bzdura i bezsens...piszesz, że było wesele bezalkoholwe ;-) no, ale jednak był szampan (podejrzewam, że raczej wino musujące) i wino. A przepraszam bardzo wino i ,,szampan" to też były bezalkoholowe?! Co za bzdura. To tak jakby ktoś napisał, że urządził przyjęcie wesele na którym serwowano tylko i wyłącznie dania wegetariańskie, a potem dodaje no troszke kurczaczka i bażanta było. HAHAHAHAHAHAHA
kto tu kogo zmusza ?? :O LOL od mięsa ludzie nie chibocą się ledwo na nogach, a dzieci nie muszą oglądać jak wszyscy idą na jeszcze jednego! heheeh.. ale bulwersik
p.s. też uwielbiam takie posty :D
Uwielbiam takie posty...wesele..hm gdyby to było tylko dla nas-czyli młodych to wszytsko byloby pewnie prostrze, ale wybierając salę, juz człowiek myśli czy goście sie pomieszczą, czy jedzenie wystarczy, itp, wiele rzczy robimy po to by goście bedacy świadkami naszyc zaślubin dobrze się bawili..Więc ja ogólnie nie popieram tego typu prakty, ponieważ nie dośc, że tyłek Wam obrobią, to jescze będa się chowac i pić. Jeśli wy nie lubicie zakrapianych imprez ok, rozumiem i jak najbardziej to szanuję,ale nie zmuszjacie do tego innych. To tak jakbyście rozbili jedzienie wegetariańskie, bo wy mięsa nie jadacie...trochę nie tak.
Bardzo podoba nam się ten pomysł, ale chyba nie będziemy mieli tyle odwagi by sami wprowadzić go w życie...
To Wasza decyzja i Wasz dzien. Jezeli chcecie zorganizowac wesele bezalkoholowe to warto o tym uprzedzic gosci. Napewno bedzie to nietypowe ale uszanuja Wasza decyzje.
Mielismy okazje pracowac na weselu bezalkoholowym...Długo nic sie nie dzialo lecz po pewnym czasie impreza ruszyla.Najlepszy widok byl w toalecie gdzie faceci po 40 lat chowali sie z flaszkami jak male dzieci;]

Dobrym pomyslem jest jak ktos juz robi wesele bezalkoholowe poinformowac o tym gosci w zaproszeniu.Wtedy na wesele wybiora sie tylko ci ktorzy chca sie dostosowac albo goscie bede juz mieli przygotowane zapasy w samochodzie i oszczedzimy im biegania po sklepach;]
ale na bezalkoholowe mogla bym isc bez problemu :)
ja bylam na weselu moze nie bezalkoholowym ale bylo na nim 5 butelek wodki reszta samo wino na 80 osob-masakra!!!!!

Mimo ze nie przepadam za alkoholem i tak uwazam to za wyglup bo byli na nim sami lekarze architekci ekonomisci ktorzy juz o 22 zygali po kątach ;/ hehehe
moze poprostu nie jestem egoistka :P
niektórzy robią wesele dla gości inni dla siebie, są też tacy którzy trochę dla siebie trochę dla gości. Mnie np wkurzało jak przed weselem słyszałam non stop: Wesele jest dla gości.

Jak para młoda dobrze się czuje i dobrze się bawi, ma też pomysł na swoje wesele - to super! Uważam, że o to chodzi. Na wesele przychodzi się chyba dla pary młodej a nie dla wódki! Należy uszanować wolę pary młodej czy to wesele wegetariańskie, czy bez orkiestry tylko z dj, po prostu nie ma się co bulwersować i obrażać, że ktoś ma inny pomysł na wesele niż Ty. Nie podoba Ci się to nie przychodź, ale nie narzekaj. Swoje wesele zrób tak jak uważasz.
no wlasnie kultura......nasza kultura zawsze wskazywała na wesele z alkoholem...ale jak to chce...nie wiem jaka miałes sytuajce, ale jesli jest to tylko dla widzi mi sie młodych, to dla mnie nie jest fajne.
jacy goście taki szacunek, u mnie dla niektórych brakiem szacunku byłby alkohol.. nie ma sensu więc się spierać. Jak napisałem wszystko zależy od kultury i zwyczajów!
no porażka, bo dla mnie to brak szacunku do gości.
to było do Polci :)
Na takim weselu trzebaby zmienic te wszystkie przyspiewki weselne - a teraz idziemy na jednego i tym podobne :)))))
a teraz idziemy na schabowego np
W sumie, masz rację ;)
spoko, nie ma sensu o to się spoerać, można to zinterpretować jak się chce, jak napisałem wcześniej, ja ani moja rodzina nie popieramy imprez zakraplanych.. i przez to chciałem wyrazić swoją postawę, zresztą goście wiedzieli że nie będzie wódki.. Myślę że gdybyś była w mojej sytuacji postąpiła byś podobnie, wszystko zależy od tego kim jesteś, jaki masz do tego stosunek i jaką masz rodzinę, pytałem tylko kto miał takie wesele, a Twój 1 post brzmiał: Porażka. To o czymś świadczy!
no właśnie twoje słowa "nie chcieliśmy narażać się na przykre widoki, spitych gości" - to sam sobie teraz przeczysz, a nam chcesz zarzucić, że się baliśmy czy boimy obgadania bo nie postawimy wódki - w ogóle dziwią mnie na forum nowe osoby które po weselu ujawniają się z jakimiś rewelacyjnymi "sensacjami", ale ok forum jest dla wszystkich :) bardzo fajnie, że się u ciebie udało, nikt z nas nie napisał że jesteś dziwakiem, ale chłopie troszkę konsekwencji w tym co piszesz; pozatym dokładnie tak jak pisze olimpia każdy ma swój rozum i kto chce będzie pił a kto nie to nie :)
do góry