Widok
WOŚPD
http://oferia.pl/zlecenie/item224345-fundacja-wspolna-organizacja-swiadomej-pomocy-dzieciom
ktos cos wie o tej fundacji
ktos cos wie o tej fundacji
Dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do FWOŚPD i próbowałam znaleźć jakiekolwiek informacje na temat tej Fundacji, ale za dużo ich nie ma... I teraz nie wiem dlaczego... Ale najprawdopodobniejszą przyczyną jest to, że może to być nowa Fundacja dopiero rozwijająca się, bo Fundacja ta nie ma nawet swojej strony internetowej, a na portalu gdańskim jakiś czas temu pojawiło się ogłoszenie, że FWOŚPD poszukuje pracowników na stanowiska: grafików, informatyków, sekretarek, przedstawicieli. Nadto wyszukałam jeszcze w Internecie info, że FWOŚPD zleci dopasowanie oraz dostarczenie wraz z podłączeniem komputerów dla 60 stanowisk pracy, a więc najprawdopodobniej jest to nowo założona Fundacja... Nic więcej nie wiem na temat tej Fundacji.
Byłam tam dziś o 12:00 - komisja 10 osobowa, trwało to kilka minut. Chodzi o pracę na call-center ewentualnie jako przedstawiciel handlowy - pozyskiwanie klientów, sponsorów i inwestorów, nic konkretnego nie chcieli sami powiedzieć, wszystko trzeba było wyciągać. Powiedzieli że szczegółów dowiem się na szkoleniu w poniedziałek.
Więcej napiszę Wam za ok 1,5 h jak wrócę do domu.
Odradzam jesli jeszcze ktoś jest na dziś zaproszony.
Więcej napiszę Wam za ok 1,5 h jak wrócę do domu.
Odradzam jesli jeszcze ktoś jest na dziś zaproszony.
A więc - jak obiecałam, podaję więcej szczegółów o WOŚPD (Wspólna Organizacja Świadomej Pomocy Dzieciom). Najprawdopodobniej jest to "firma-krzak", która nie istnieje ani medialnie, nie ma też jej ujętej w KRS-ie. Poza tym firma, która na rozmowie kwalifikacyjnej nie chce podać żadnych szczegółów, tylko odsyła na szkolenie (tam niby się mam wszystkiego dowiedzieć) nie zasługuje na uwagę. Każdą informację trzeba wyciągać od HR-owców. Co kilkanaście minut mają umówioną nową osobę. W sumie, na to poniedziałkowe szkolenie zapraszają chyba każdego kto dziś się stawił na rozmowie kwalifikacyjnej, więc zatrudnią wszystkich, jak leci. Ciekawe, co to wszystko ma wspólnego z pomocą dzieciom??
Widzę że nie jestem odosobniona w moich podejrzliwościach. Byłam tam dzisiaj, przyjmują w wynajętym biurze jakiegoś wielkiego biurowca, chyba tylko i wyłącznie żeby zrobić na ludziach wrażenie. Komisja z tego co widziałam to tylko 2 kobiety a reszta to grupka napakowanych, część z nich to łysi, typków którzy są nadwyraz uprzejmi, nie wspominając już o szyderczych uśmieszkach i mierzeniu mnie z góry na dół. Zero konkretów, szybka decyzja co do szkolenia, i wielka niewiadoma. Państwu podziękujemy.
To tzw. GRUPOWA METODA REKRUTACJI I SELEKCJI.
Spędzają w jednym pokoju kilkanaście osob, dają zadania i zaczyna się szkolenie ( czytaj: wyścig szczurów). Obserwują zdolności i selekcjonują, kto sie nadaje.
To tak z grubsza.
Za takie szkolenie zapalacić musi tak czy inaczej pracownik. Powiedzą, ze jest bezplatne, ale jak Cie zatrudnią, to np. nie będziesz się mogla zwolnić przez jakis tam czas, bo inaczej musisz im zwrócic kasę.
Poczytaj w necie, czy Ci sie opłaca
Spędzają w jednym pokoju kilkanaście osob, dają zadania i zaczyna się szkolenie ( czytaj: wyścig szczurów). Obserwują zdolności i selekcjonują, kto sie nadaje.
To tak z grubsza.
Za takie szkolenie zapalacić musi tak czy inaczej pracownik. Powiedzą, ze jest bezplatne, ale jak Cie zatrudnią, to np. nie będziesz się mogla zwolnić przez jakis tam czas, bo inaczej musisz im zwrócic kasę.
Poczytaj w necie, czy Ci sie opłaca
Byłam tam na rozmowie w sobotę firma to jakaś ściema,mieli cały wielki segregator cv i wszystkich przesłuchują przed rozmową każą przeczytać jakiś głupkowaty regulamin pracy,gdzie jest napisane ,że pierwsze 7 dni pracy jest bezpłatne i za identyfikator trzeba dać kaucję 100 zł-żenada kompletna.Rozmowy prowadzi komisja paro osobowa,nic nie mówią o firmie,tylko wypytują jak zapytałam czy przedstawiciel handlowy ma jeździć autobusem to powiedzieli na początku,że tak autobusem śmiechu warte.Firma krzak nie szukają pracowników,tylko ludzi których będzie można oszukać,żenada.Naprawdę szkoda czasu na rozmowę w tej instytucji,po prostu tylko powystrzelać takich ludzi ....
Też byłam na rozmowie rekrutacyjnej. Mimo, że firma, o której nie można znaleźć żadnego info jest podejrzana na starcie. Faktycznie na wstępi wizyty zastanawił mnie brak jakichkolwiek sprzetów przydatnych w pracy. Oprócz krzeseł i stołów nie było nic. Sekretarka posługiwała sie ołówkiem i kartką papieru. Komisja rekrutacyjna - 3 napakowanych gości plus 2 uchachane kobiety plus jakiś techniczny. Moim zdaniem to podejrzana sprawa.
jeśli jeszcze ktoś się tam wybiera, zażądajcie danych rejestrowych firmy albo nawet wglądu do nich (do KRS na miejscu).
Chodzi o nr KRS fundacji, sąd w jakim została zarejestrowana, nazwisko prezesa i członków zarządu. Myślę ze ich reakcja a na takie pytanie powie Wam najwięcej.
Macie prawo to wiedzieć, a przecież oni mają Wasze dane osobowe.
Chodzi o nr KRS fundacji, sąd w jakim została zarejestrowana, nazwisko prezesa i członków zarządu. Myślę ze ich reakcja a na takie pytanie powie Wam najwięcej.
Macie prawo to wiedzieć, a przecież oni mają Wasze dane osobowe.
Wyszukiwarka Krajowego Rejestru Sądowego (http://krs.ms.gov.pl) nie znalazła podmiotu o nazwie Wspólna Organizacja Świadomej Pomocy Dzieciom lub Fundacja Wspólna Organizacja Świadomej Pomocy Dzieciom.
Być może zarejestrowani są pod inną nazwą, albo wcale nie istnieją w rejestrze. Śmierdzi to dość mocno ;)
Być może zarejestrowani są pod inną nazwą, albo wcale nie istnieją w rejestrze. Śmierdzi to dość mocno ;)
Oferują dobre warunki zatrudnienia - pierwszy tydzień na umowę zlecenie, później umowa o pracę. Żadnych dokumentów ani kwestionariuszy nie widziałam, gdyż sekretarka nie mogła przyjść do pracy... Tak więc ciężko cokolwiek stwierdzić. Na pytania dają wymijające odpowiedzi typu zmiana nazwy fundacji wymuszona przez głównego sponsora itp.
Stanowiska pracy są przygotowane, nowa strona www ma działać od środy. Ale ten brak rejestru w KRS jest bardzo niepokojący...
Stanowiska pracy są przygotowane, nowa strona www ma działać od środy. Ale ten brak rejestru w KRS jest bardzo niepokojący...