Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marta naprawdę córcia idealnie z Tobą współpracuje :) Ciekawe czy potem też tak będzie ;)
Aga gratuluję zdania :)
Marta cieszę się,że mała współpracowała i wyniki dobre :)
Maluszek będzie dobrze, na zwolnieniu Ci szybko czas zleci.
Dziewczyny ale się objadłam truskawek :) A na końcu wypiłam koktajl.
Małej chyba smakowało bo robi takie wygibasy, że szok :)
Cześć:)
Zajęło mi trochę czasu zanim przeczytałam wszystkie posty,ale pomału brak mi już cierpliwości,przyznam szczerze:)

Marta,dobrze że wszysyko ok na badaniu noi duża już Twoja mała i teraz pytanie czy ja mam się martwić że moje dziecie o dwa tygodnie starsze waży kilogram?No wbił mi ten lekarz to w głowę,niby sobie wytłumaczyłam ale po co takie gadanie.A brzuch mam duży,przynajmniej dla mnie bo już mi ciężko z nim i na bank z Matim miałam mniejszy więc ciekawe co wtedy by powiedział.

Mnie te staniki z drutami uwierają i ślad odciskają,a niby są dobrane,ale noszę tylko takie bo w innych mi wstyd,też chcem mieć kształt biustu anie jakieś placki skaczące.

Ja włosy farbuje zwykłą farbą z amoniakiem,ale staram się jak najrzadziej,w ciąży 3 raz,pierwsza była bez amoniaku,ale nie kryje tak siwych włosów(:
Mamtu,Selene dziękuję za wsparcie;)Muszę się przyzwyczaić do nowej sytuacji i zmian jakie się szykują.

Kurcze co tu wymyśleć żeby się z Wami spotkać?Potrzebne mi jest takie spotkanie z Wami bo wredy mi tak lepiej:)

Aga gratuluje:)
Marta super wiesci :)
Aga ja tez jestem za przedszkolem! I dominik tez bedzie chodzil z tym ze po prostu nie zacznie od wrzesnia :)
Gratuluje oceny 3,5 mnie tak zawsze cieszylo :p

A sloneczko ten zel/ krem to w kazdym sklepie znajde czy trzeba sie naszukac?
Dorotiii, ja dziś widziałam ten krem w rossmannie:))
a co do za krem do nóg? Bo chyba przegapiłam jak pisałyscie.
Ania 27 a masz wydruk z usg tam z regoly sa takie siatki centlowe I jezeli dziecko sie miesci to jest ok.
Ja sie dalej objadam truskawkami z bita smietana, test na glukoze mam dopiero pod koniec lipca, nie sadze ze cos jest nie tak, bo ani nie tyje ani dziecko nie jest super duze.
Carolajna, Słoneczko pisała o kremie bielenda na opuchniete nogi (chyba nic nie pokrecilam).

Ania27, na pewno u Was jest wszystko dobrze. Tak patrzę na te wydruki z usg i wychodzi że Młoda jest o tydzień starsza. Ania, nie denerwuj się - na pewno wszystko jest dobrze. Poza tym wiesz jak to jest z usg... Rzadko kiedy są wiarygodne w temacie wzrostu czy wagi
Aga gratulacje mimo wszystko :)

Marta fajna ta twoja cora, moja te poki co poprzecznie ;)

ja jestem ciekawa ile to moje malenstwo teraz wazy

dorotii a kiedy planujesz poslac rumcajsa do przedszkola? Ja tez sie tyh chorob troche boje :/
Haze optymalnie by bylo od drugiego polrocza czyli od lutego gdzies. Oczywiscie nie zarzekam sie i jesli sytuacja mnie przerosnie to pojdzie z dnia na dzien jak bede zdesperowana :p ale pierwsze 3 miesiace nawet jakbym miala zwariowac to przezyje :)
Ja mam znajomych po prostu ktorzy sie strasznie meczyli z tematem chorob lacznie z 3 krotnym pobytem mlodszego dziecka w szpitalu takze dlatego mam takie zdanie. Wiem ze nie wszedzie musi byc tak samo ale ja akurat sprobuje :)

Marta dzieki za info szkoda ze dzisiaj rosmana obkupilam i na ten zel nie trafilam :///
Mam tu jakąś siatkę ale kompletnie nie wiem jak na niej sprawdzić,tu jest skrót BPD i ATD a tego drugiego nie mam wyliczonego,no a jeśli chodzi o ten pierwszy to patrząc na skończony tydzień ciąży,a nie ten w którym jestem to na lini normy bym sie zmieściła.
Ania napewno jest ok przeciez lekarz by nie zignorowal tych parametrow jakby cos z nimi bylo nie tak. Do tego moze po prostu bedziesz miala male dziecko i z tego co pamietam to pisalas ze jestes drobna a to przeciez ma znaczenie bo genow nie oszukasz :)))
No drobna,163 cm i waga 56,a przed ciążami moja waga nigdy nie przekroczyła 50,zawsze 48 ważyłam,mąż 170 i waga 66 i dziadkowie też szczupli i nie wysocy i powiem Ci że jak czytam ile waży Twój synek 19 kg w wieku 2 lat to nawet nie mogę sobie tego wyobrazić tak jak pewnie Ty że mój w wieku 4 lat waży 15 kg,dlatego nie przejmuję się,zresztą ja i mój mąż mieliśmy po 3300 przy urodzeniu to i teraz też tak obstawiam,lepiej to niż 3800 tak jak z pierwszym synem bo mu sie wyjść wcześniej nie chciało hehe.
Tak tak, Dorotii ma rację. Gdyby było coś naprawdę nie tak z Twoim synkiem to lekarz tego by nie zignorował i nie wypuścił Cię tak szybko bez tysiąca badań i być może pobytu w szpitalu. Tak więc Ania głowa do góry! Moje Maleństwo jest o tydzień młodsze od samego początku. Zresztą tak samo jak Filip był w brzuchu, a teraz ma rok i 4 miesiące i waży 13 kg i do małych się nie zalicza w żaden sposób.
No to Ania, dziecko też będzie drobniejsze bo ma to w genach:))
A ja mam do powtórzenia glukozę :((( jestem wściekła jak nie wiem kto. Zagubili moją drugą próbkę krwi. A jutro mój lekarz mnie zje na drugie śniadanie...

Maluszek powiedz w pracy że masz badania do zrobienia w piątek i się urwij wcześniej z roboty :D
On nie powiedział że to nie dobrze czy coś,tylko że trochę za małe,ale tu nie wyliczają że starsze czy młodsze,nie przesuwają terminu porodu jak w Polsce,a tam pewnie by tylko powiedzieli jak Wam że data się przesunie a nie straszyli tekstem dziecko jest za małe noi jeszcze że mój brzuch jest za mały,a tego to kompletnie nie rozumiem i dziwię się jak taki doświadczony lekarz mógł mi tak powiedzieć,może dlatego że niemry wielkie do niego przychodzą.Eh,szkoda gadać,ja tam sie tym nie przejmuję i obstawiam że urodzę znów po terminie skoro dziecko teraz ma taką wagę,a no właśnie,a to że każda kobieta ma inaczej owulację to chyba ma wpływa prawda?Jedna ma w 14 dniu a inna w 19 i już 5 dni po terminie ta druga rodzi,a ja właśnie mam póżno zawsze,moje dziecko urodziłam aż 12 dni po terminie,choć teraz tego bym przechodzić nie chciała bo jednak mieszkam z innym kraju i tu boję się wywoływania porodu.
Julka az sie usmiechnelam na sama mysl jaka kleks mine zrobi hehe jak idziesz po poludniu do niego to moze jeszcze rano gdzies ci sie uda powtorzyc badanie. W luxmedzie wyniki sa po 14 tego samego dnia na przyklad a w spoldzielni we wrzeszczu to w ogole szybko robia.
No maluszek julka ma niezly pomysl :) badan nie trzeba odrabiac :p

Ania a widzisz moje dziecko takie w parametrach jest dziwne a wierz mi ze niczym nie odroznia sie od innych dzieci takze to tylko potwierdza regule ze trzeba troszke przymruzyc oczy na te wszystkie tabelki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (111 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry