Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Selene, maz dostal lanie i obiecal solennie ze nabedzie droga kupna wracajac z pracy.
No właśnie nie bardzo wiem po czym stwierdzić jaka ta moja cukrzyca, póki co... Nawet już myślałam o tym żeby zakupić glukometr na własną rękę i działać, ale chyba się wstrzymam do tego poniedziałku...
Dzieki Mamtu, a malzonek lepiej, przynajmniej chodzi.

Do Wojewodzkiego chetnie sie z Wami wybiore, bardziej chyba dla towarzystwa bo na zzo mi nie zalezy.

Aga, jesli ta Twoja cukrzyca taka se, to moze ta jedna galka ci nie zaszkodzi, oby :)
Katka Twojemu mężowi należy się lanie za te ciastka! A nie poszedł kupić nowych?? ja bym go wygoniła ;)

Co do pikniku to ja ogólnie za, ale ja to w pracy więc pewnie co najwyżej dojadę. A poza tym zależy jak tam szanowny mąż będzie się czuł.

Ale mi się dzisiaj nic nie chce, a Wy tu o porządkach. Na mnie przede wszystkim czeka wielka góra prasowania, która wciąż rośnie...
No, właściwie to nie wiem czy się wybieram, ale podejrzewam, że tak. U mojej lekarki będę dopiero w poniedziałek, bo jest na zwolnieniu. No i wtedy się dowiem co i jak... Chociaż wczoraj endokrynolog powiedziała mi, że ten wynik to żaden dramat, także w dalszym ciągu jestem dobrej myśli ;)
Aga, a wybierasz się w ogóle? Co powiedziała Twoja lekarka?
Domyślam się... Ja wczoraj przerobiłam łzy w oczach przechodząc koło Sowy, kiedy zobaczyłam w lodówce z lodami "krówka" ... No i przyznam się bez bicia, że tą jedną gałkę musiałam zjeść, bo inaczej bym się rozryczała tam na środku ... ;) W końcu u diabetologa jeszcze nie byłam ;)
Aga, pozniej z tego tez sie smialam, ale rano mi do smiechu nie bylo.
Sorry, Mamtu - nie zakodowałam tego czwartku ;) I tak miałyście pójść większą grupą, więc bez sensu ;)

To może dzień wcześniej - środa? :)
a regał do posprzątania to też mam :) ale mam ogarnięte, poodkurzane i kurze pościerane, pranie zrobione, obiad ugotowany etc :)
Tak właśnie sobie pomyślałam że mi poniżej 3 miesięcy zostało i pewnie czas poleci jak szalony!
Katka, ściskam. Co za brak empatii. Jak On mógł? ;) A w ogóle jak się szanowny małżonek czuje? Lepiej?

Aga, jeśli będę się wybierała do Wojewódzkiego, to przyszły czwartek dla mnie odpada, niestety.

Katka, a Ty się nie chcesz wybrać na konsultacje?
Dobra, to wychodzę z propozycją - jeśli piknik w tygodniu, to może przyszły czwartek (11 lipca)? A jeśli w weekend to sobota (13 lipca)?

Katka, dzięki za tekst "w nocy mój mąż zjadł moje ciastka i rano się popłakałam" - wybacz, ale się uśmiałam ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oh Dorotii zazdroszcze ze masz posprzatane, ja co prawda mam energie ale zero checi, nie chce mi sie dalej sprzatac.
Tez nastawilam pranie, poskladalam to co juz wyschlo, sprzatnelam w kuchni, upieklam beze i dalej mi sie nie chce :( I tak patrze na swoje regaly na ktorych musze zrobic gruntowny porzadek i mi sie odechciewa.

A wczoraj tez doszlam do takiego wniosku jak Aga, ze juz nie chce byc w ciazy, wyobrazilam sobie ze jeszcze trzy miesiace i sie zalamalam, a w nocy moj maz zjadl moje ciastka i rano sie poplakalam, glupie.

Koniecznie trzeba ustalic date tego pikniku, aby naladowac sie pozytywna energia.
ha a ja wczoraj się nasprzątałam i dzisiaj wrócę do czyściutkiego :))
Marta nie zrobiłam wkońcu tej grzywki;/

Aga no mi właśnie już chęci na sprzątanie odeszły;)Wstawiłam pranie i dalej mi się nic nie chce;)

Haze dzięki za nazwę winka:)
Mnie też dziś czeka sprzątanie. Wczoraj się wprawdzie narobiłam, ale jeszcze gdzieniegdzie mieszkanie wymaga ogarnięcia, więc trzeba będzie trochę na szmacie polatać mimo wszystko. :)
To ja też się przyłączę do dzisiejszego sprzątania, bo wczoraj nic nie zrobiłam. Za to dziś się lepiej czuję.
Aha, jeszcze jedno - wczoraj po raz pierwszy stwierdziłam, że już mi się nie chce być w ciąży ;). No bo tak - brzuch coraz większy, ubrań zaczyna brakować, czuję się jak hipopotam, generalnie jakoś tak chęci i zapału brak, więc Młody mógłby już być na świecie, a nie, że ja czekam i czekam i się tylko zastanawiam a jak to będzie i do kogo będzie podobny ;).No i poród też fajnie by było już mieć za sobą. Taką refleksję miałam, żeby nie było - w drodze po zakupy, a co! ;) W sumie dzisiaj podtrzymuję, ale z małą podśmiewajką z samej siebie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry w słoneczny poranek! :)

Mamtu, całe szczęście, że panowie stanęli na wysokości zadania i nie musiałaś się namachać ;).

Dora, co do ćwiczeń to ja się całkowicie zgadzam. Dla mnie to jest trochę paranoja, co innego na AWFie, choć i tak tamten aerobik nie różnił się niczym od "normalnego" (zresztą już kiedyś nawet z Mamtu o tym rozmawiałam), no ale w SR uważam, że zajęcia fizyczne powinny się odbywać na innej zasadzie. Tak jak mówicie - oddychanie, relaksacja. Co mi z tego, że są ćwiczenia, skoro ja nie mogę na nie chodzić, bo polegają na wysiłku fizycznym, a nie typowym (wg mnie) przygotowaniu do porodu, a wydaje mi się, że takie zajęcia w SR powinny być "dla każdej ciąży" - i tej zdrowej, normalnie przebiegającej i tej obciążonej jakimiś czynnikami...

Arabelka, ja też mam teraz leukocyty w moczu, ale nic poza tym. Jak mówiłam mojej gince przez tel. o tym to wypytała o kilka rzeczy (nie pamiętam już jakich, bo byłam zbyt zaaferowana wynikiem glukozy) i powiedziała, że jest ok i, że się zdarza, ale zobaczymy dokładnie w poniedziałek. Więc na razie mam luz. Co do endokrynologa - chodzę do dr Rzepiak, z czystym sumieniem mogę polecić! Ona przyjmuje w Evi-Medzie, chodzę do niej prywatnie, ale z mojego pakietu w Polmedzie, także nie wiem ile kosztuje pojedyncza wizyta... Ale jak zadzwonisz do placówki to Ci powiedzą :). W każdym razie to ona mnie porządnie zdiagnozowała i ustabilizowała, jest naprawdę rzetelna w tym co robi. I taka... kompleksowa ;). Śmiejemy się z mamą, że jest starsza niż węgiel, ale naprawdę uważam ją za fachowca. Matko, ale reklama :p.

Selene, Sonia - mam nadzieję, że Wasi chłopcy szybko wrócą do swoich standardowych przyzwyczajeń ;)

Linka, trzymaj się! :) Miej przed oczami wizję pięknego mieszkanka, już "po" ;). Ja jestem przerażona, że za miesiąc będę miała w domu armagedon ... (włącznie ze zdzieraniem sufitu w jednym z pokoi). No i będziemy koczować u mamy...

Marta - sen pierwsza klasa! :D Ta część z motorówką, mam nadzieję, że prorocza jak tylko się dorobię to pierwsze się o tym dowiecie ;). A z tej drugiej części to się tak uśmiałam, że nie wiem! Używa życia - bezbłędne ;). I dzięki za namiar na sklep - zaraz będę szperać :)

Maluszek, też mam dziś w planie sprzątanie (tak, tak - wczoraj też miałam i kicha ;) ), także możemy się telepatycznie wspierać ;).

Znowu referat... :p
dziewczyny dzięki za rady!! aż się głośno zaśmiałam w pracy. Wstawać to mi też się w nocy nie chce niestety, tym bardziej że on jest w takim pół śnie że trzeba go przenosić i jak tam robiliśmy to on się wtedy wybudzał i była jazda. Może selene metoda twojego męża by się sprawdziła ;p
Sonia ja też chętnie pogrzebię w tych ciuszkach i może coś dobiorę.

a jak to kucie do surowizny to faktycznie syf i pył ;/ współczuję ;/ u nas by się też coś przydało zrobić, chociaż pomalować ale ja już trochę mam dosyć tego mieszkania i jakoś nic mi się w nim nie chce robić ;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry