Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dorotiii, dobre z tym koncertem :) To ja mogę potanczyć w tle za nim.
Marta, tylko znajdź sobie wyższego partnera, bo go zza zespołu nie będzie widać. ;)
A może być Agustin z długimi włosami? Przynajmniej fajnie tańczy, chociaż nie wiem jak z jego wzrostem ;]
Marta ja mam 2 letnie dziecko i caly czas jak mowie normalne zycie, to mam na mysli to przed dzieckiem, jest po prostu inaczej i tyle nie jest lepiej albo gorzej bo nie mozna myslec o tym w takich kategoriach, na szczescie te niedogodnosci wynagradza dziecko. musze sie przyznac ze bylo mi bardzo dobrze na wakacjach bez Juli, oczywiscie tesknilam ale nie mialam tak ze nie wyobrazam sobie wakacji bez dziecka, a mam takie kolezanki i tez nic w tym zlego, kazdy ma inna osobowosc, tak jak znam pary ktore duzo jezdza osobno na wakacje a ja sobie tego nie wyobrazam. tez ich rozumiem bo np kolezanka uwielbia nazwijmy to kraje trzeciego swiata a jej maz uwaza ze jezdzenie tam jest niepotrzebnym narazaniem zycia, za to razem nalogowo uprawiaja skydiving i on juz np wyskakiwania z samolotu co tydzien nie uwaza za niepotrzebne narazanie zycia i na te wakacje jezdza razem.
Apropo napadania i roznych mysli, to tak na przyszlosc okolo 6-8 dnia po porodzie przychodza tzw baby blues, taka mini depresja poporodowa (nie ma to nic wspolnego z depresja), pamietam siedzialam z Jula i ryczalam caly dzien bez powodu, tzn powod za kazdym razem byl, tylko marny i niewarty plakania, cos tam sie w organizmie przestawia i tak moze byc, nie przestraszcie sie to po paru dniach przechodzi.
Maluszek, nastepnym razem, prosze wlaczyc asertywnosc, wywalic gosci i meza na spacer a samemu polozyc sie spac. a co do niepicia, jak wdychalas opary meza to tak jabys sie napila, przynajmniej ja tak mam, on pije a ja mam kaca obecnie w ciazy.
Tak jak mowilam u mojej kolezanki od decyzji do wyjecia dziecka z brzucha minelo moze 7 min, nie bylo zadnej dezynfekcji, po prostu dali znieczulenie i cieli, na szczescie dzieki temu maluszek jest ok, chociaz wyladowal na specjalistycznym oddziale bo mial problemy z oddychaniem i wlasnie a propo decyzji o szpitalu, ona byla w jednym a dziecko w innym szpitalu i nie widziala go przez 3 dni bo ja nie chcieli wypuscic bo jej zycie tez bylo zagrozone.
Aga- to nie jest jedno miejsce gdzie nie boli, ja z tego co pamietam tez mialam gorsze siniaki po jednej stronie.
ja standartowo nie moge spac, teraz jeszcze bo goraco i ma tak byc przez tydzien, niby fajnie ale nie zazdroszcze mojej kolezance w 39tyg i drugiej z tygodniowym dzieckiem. a wogle to mlody o wiele mniej sie rusza, nie wiem czy to ten upal, jemu nie powinien przeszkadzac bo u niego stala temp ale moze na mnie wplywa i dlatego. mialyscie moze tak?
no i doczlapalam prawie do 3 trymestru, dobrze kojarze ze od 27tyg?
Wiesz co? Ja bym chyba jednak odpuściła tego Agustina. :P Poza tym zdaje mi się, że on raczej wzrostem nie grzeszy. ;)
Marta ja dzisiaj na śniadanie zjadłam kanapkę z pasztetem i ogórem kiszonym :) oby tylko z tego żadnych snów nie było ;p

W delegację pojechałabym bez najmniejszego problemu, jedynie z czym mam opory że na miejscu musiałabym pracować - czyli iść na różne spotkania i z tym mam problem psychiczny bardziej niż fizyczny. Jak wchodzę gdzieś firmowo z wielkim brzuchem to ludzie są trochę zdziwieni, tak troszkę inaczej się zachowują, jakby w popłochu i czuję się jak jakieś ufo. No i dlatego odpuszczam tak naprawdę.

Aga co do trampoliny to w zestawie były zalaminowane zasady do powieszenia przy wejściu i zasada numer jeden mówiła: zabrania się korzystania w ciąży ;p także się zastosowałam i mój udział polegał na tym iż zdjęłam i założyłam rumcajsowi ze 30 razy buty tego dnia:)
Właśnie sobie wyobraziłam tą akcję: Marta tańcząca z Agustinem w tle Paul McCartney, a obok Dorotii skacząca na trampolinie ;)
Mamtu, ja na te moje "założenia" biorę poprawkę ;). Także przypomnij mi to w razie W za jakiś czas ;).

Dorotiii, nie pisałam o tym? Ach, ta skleroza! ;) Popołudniu zadzwonili do mnie, że CUDOWNYM SPOSOBEM inny internista wypisał mi tę receptę po tej "interwencji" ;). Czyli jednak się dało. No a i tak recepta czekała już na mnie na Klinicznej do odbioru, bo moja lekarka mi załatwiła, więc wiedzałam, że i tak będę te zastrzyki miała, no ale przynajmniej nie musiałam się toczyć do Gdańska :).
A sen Twojego męża też boski ;)

Marta, z Agustinem to bym się pohamowała jednak... Mamtu może być zazdrosna - jednak Ona ma pierwszeństwo ;). A z wzrostem to u niego kiepsko, więc to i tak z deszczu pod rynnę ;)
dziewczyny ja sie zastanawiam, co Wy za ziolka pijecie przed snem :)
Selene, padłam. :D
Walerka, ja zauważyłam, że jak jest upał to Młoda mniej sie rusza. Ożywiała sie wieczorem, gdy temperatura spadała.

Mamtu, w takim razie musze dalej śnić, by kogos wyższego i przystojniejszego wyśnić. Tylko dlaczego w tych snach nie ma mojego faceta? ;)
i to wszystko u mnie w ogródku!!! hehe
Może jeszcze tylko byśmy panów w ogrodniczkach z kwadratowym przyrodzeniem zaprosiły ;p
Selene, oplułam kota ze śmiechu ;) bo monitor już swoje oberwał;)
Hahaha, Selene - bomba :D

Walerka, 3 trymestr od 28 tygodnia ;). Namęczysz się z tym niespaniem...
Panowie w ogrodniczkach mogliby robić za chórek ;) Dorotii mam nadzieję, że masz duży ogród :)
Marta, może Twój facet ma zbyt mało kwadratowego penisa, żeby się załapać? :P
Hehe, no właśnie:) Brak kwadratowego penisa, brak ogrodniczek i brak dlugich włosów skutecznie go dyskwalifikują :P
A widzisz? Wszystko jasne. Jest za normalny jak na ciążowy sen.
Dla pocieszenia dodam, że mój mąż też mi się nie śni w ciąży i to tylko dobrze o nim świadczy. ;)
Marta, zdaje mi się czy w Twoim suwaczku jest mowa o WYPROSTOWANYCH RÓŻKACH? :P
Dorotti wszedzie jest tak, że narkoza jest najrzadziej stosowana przy cesarce. Normalnie jest to znieczulenie miejscowe. Dlatego większość kobiet pamieta uczucie gmerania w brzuchu. Możesz sobie poczytać i sama się przekonać;-) Ja nie mam na celu nikogo do niczego przekonywać;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry