Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry:)
kurcze, już nowy wątek? Szok!

Jeśli wolny jest 14 sierpnia to ja takowy termin obstawiam dla Mamtu, bo późniejszy to nie ma sensu;)))

Nie pamiętam już co która z Was pisała i do czego chciałam sie odnieść, ale najwyzej potem nadrobie.

U mnie dziś była przyjaciółka z 2 letnią córeczką. I faktycznie szklanka, kubek, łyżeczka i przelewanie to było to :))
Do tego bajka Miś Uszatek i dziecko było w siódmym niebie.

Mamtu, udanych zakupów:)

Ja noc miałam totalnie zarwaną:/ O 1 wstałam i jadlam póżną 2 kolację. A o 4 też wstałam i jakoś spać nie mogłam. Całe ciało mnie swędziało. I jak nad ranem zasnęłam to o 730 zadzwonił telefon...

Ale na tą chwile czuje się rześko i znowu zdarzyło mi sie zapomnieć, ze jestem w ciąży, ale Młoda kopniaczkiem dobitie mi o sobie przypomniała hehe

Miłego popołudnia!

p.s. no teraz to mnie Młoda skopała. niech sobie matka nie myśli, że tak fajnie ;)
Mamtu chyba szaleje ostro na zakupach bo się nic nie odzywa.

Coraz gorzej mi sie oddycha.Jak leżę to już w ogóle mam wrażenie, że zaraz się udusze.Mała też dziś jakoś mało ruchliwa.

Co za jakiś dzień dla mnie mało łaskawy no;/
Maluszek, a może musisz wstać i chwile podreptać i Mała przesunie się i przestanie coś uciskać?
No a jak mało ruchliwa, to moze jej też ten upał doskwiera... Ja w domku siedze, więc mam chłodniej. No i jak wypiłam kawe i popiłam colą to Młoda się ożywiła.
Walerka no widzisz, a mi na dzień dobry zaaplikowali dwie oxy, potem na patologie na odpoczynek ;/ i od rana znowu oxy, choć już w nocy czułam, ze zaczynały się moje skurcze naturalne. teraz wiem, ze wstrzymałabym ich z tą poranną oxcy i sama bym pewnie urodziła, a tak się naszarpałam z oksytocyną i bolało masakrycznie :/ a urodziłam 23 h po odejściu wód

No Mamtu będzie przecierała szlaki :)

Ja właśnie pospałam 3h i póki co próbuję się pozbierać :P chyba idę wypić kawę :)

Aga ja mam ze stopami to samo i w poprzedniej ciąży też tak miałam, potem wszystko wróciło do normy, wiec juz się z tymi piętami pogodziłam z bólem serca, choć i tak walczę ;/
Polecam Neutrogenę na popękane pięty, ale naprawdę trzeba regularnie stosować.

Moja kruszyna też co jakiś czas przypomina mi o sobie potężnym kopniakiem :)
Marta ja chodzę i leże i siedze i nic mi nie pomaga.No nic muszę się jakoś przemęczyć.

Dziewczyny może głupie pytanie,ale ile kaw dziennie pijecie,2?
Haze Ty to masz sen;)
Maluszek ja piję jedną, czasem zdarzą mi się dwie, ale rzadko.
Ja się też niby ograniczyłam do jednej dziennie rano,ale zdaża mi się,że dwie wciągne.
A tak w ogóle Carolajna to jak Ci bez pracy,dobrze?Nie brakuje Ci jej?
A ja zależy od dnia. Czasem dwie, czasem jedną... Ale przeważnie to są lury a nie kawy. No i ja sporo pije kawy Inki:)
Maluszek odsypiam poranne pobudki ;)

Ja potrafię wypić nawet 3 dziennie, takie rozpuszczalne z łyżeczki z mlekiem.

Ja sobie właśnie zrobiłam też kawkę zbożową i lece na tarasik;)
Maluszek na razie mi dobrze bez pracy :) Póki co nie mam czasu się nudzić.
Właśnie kończę jeść moją pomidorówkę z pulpecikami i zmykam się spotkać z koleżanką, ale tak na chwilkę a potem jadę do mamy :)
witam dziewczęta!

A ja wczoraj byłam tak zmęczona i śpiąca cały dzień że stwierdziłam że dziś biorę dzień wolny. Mam jeszcze 10 dni do wykorzystania za zeszły rok i oczywiście cały urlop z tego roku. To jak wykorzystam sobie tak na luzie te 10 dni to pewnie już pójdę na zwolnienie (zamierzałam od września ale chyba wcześniej jednak wymięknę). I dziś rano wstałam wyspana o 7! Jak młody wstał to po śniadaniu zaprowadziłam go do przedszkola a sama pojechałam na obciążenie glukozą. Nie było tak źle, słodkie to dziadostwo, ale do przeżycia. Tylko że dwie godziny siedzenia to już była 11.40 i już byłam głodna koszmarnie. Ale skoczyłam na bułki z serem do bomi i te cholerne lody słony karmel (nie żeby mi się chciało słodkiego ale nie mogłam się oprzeć, skoro już byłam pod Sową...) i potem na halę po owoce i warzywka i po młodego do przedszkola i teraz siedzimy i wpierniczamy czereśnie i maliny! :)

A ja też coś miałam ostatnio przy porodzie, chyba paciorkowca (muszę papiery sprawdzić) i dlatego nas trzymali dzień dłużej w szpitalu. Muszę spytać swojej lekarz co w związku z tym.

Halle Berry jest wg. mnie tak piękną kobietą, że wygląda o wiele lepiej ode mnie, choć starsza prawie drugie tyle. I czy w ciąży, czy z drewnianą nogą czy z kopytami jelenia i tak wygląda lepiej niż ja. Ale tak już jest. Żeby ktoś był piękny to inni muszą być zwyczajni. no i to co napisała Aga - ma sztab ludzi którzy o nią dbają. A moja służba... akurat wszyscy na urlopie od 29 lat... myślę że ona równie często obiera ziemniaki jak ja oprawiam dziczyznę i skubię gęsi z piór...

Ale co do stóp i sztabu specjalistów to ja się wybiorę chyba na pedicure, bo moje stopy są w kiepskim stanie a w autobusie jechała ze mną dziewczyna i miała tak ładne stopy, że chyba nigdy takich nie miałam. A co, należy mi się!
Dora powiem Ci, ze jeśli chodzi o poród naturalny to mam niedosyt wiedzy (choć ja ostatnio przestałam się nastawiać na naturalny, bo raczej będzie cc). Szczególnie, jeśli chodzi o ćwiczenia oddechowe z położną, bo to jest bardzo ważna wiedza. Bo niby mieliśmy te ćwiczenia oddechowe, ale w takim telegraficznym skrócie i mało z tego, co pamiętam ( wtedy inna pani położna prowadziła te zajęcia). I tak jak Madleen pisała o swojej SR to widzę, ze jest inaczej i maja zajęcia ze specjalistami z danej dziedziny, a nie że wszystko prowadzi jedna osoba. Choć ta pani położna jest miła, ale to nie o uprzejmość tu chodzi ;) I tak patrzę na Twój termin to Ty możesz do końca zajęć teoretycznych nie dociągnąć ;) Ja się cieszę, ze mam już zaliczoną SR ,bo teraz nie dałabym rady chodzić w te upały.
Walerka, jak tam Twoja kwalifikacja? ;)

Dora, ja jestem rozczarowana tą SR :/. Ok, jest darmowa (chociaż stówkę przecież trzeba było zabulić), ale przecież to nie znaczy, że ma być jakościowo słaba (a wg mnie jest). Tak jak Arabelka pisze - położna miła, ale to nie o to chodzi na tych zajęciach... Jak dziewczyny piszą o ich SR to niebo a ziemia :/. Nie żebym jakoś wybrzydzała, po prostu wydaje mi się to takie na "odwal się". Zero jakichś takich interakcji (poniekąd pewnie to kwestia grupy), ale ja też nie wiem jak jest na tych czwartkowych spotkaniach z ćwiczeniami, także mówię tylko o wtorkach. Prawdę mówiąc do tej pory nie dowiedziałam się niczego nowego... Poza tym, że szwy nierozpuszczalne są zazwyczaj niebieskie...

Marta, w końcu jesteś ;).

Haze, u mnie na stopy błogosławieństwem jest rossmannowski jeleń ;).

Maluszek, ja właściwie w ogóle kawy nie pije, ale ze mnie żaden kawosz nigdy nie był ;). Ja to takie oszustki lubię - latte, inkę itd. ;)

Lepa, ja jak już wrócę do siebie to też w końcu pójdę na pedicure, bo odkładam to na wieczne nigdy ;). Ale Wam dobrze z tymi owockami!
Arabelko z tego co mnie babka poinformowała, to teoria ma być dwa razy w tygodniu, przez 5 tygodni! No tylko mi nie mówcie, że znów mnie źle poinformowano! bo specjalnie liczylam, że teorię zakoncze w 36tc.
Dora, ja mam teorię raz w tygodniu - we wtorki. A w czwartki są ćwiczenia.
No teraz to mnie rozwalilyscie!!!! Ja pierdziele! No to ja faktycznie moge nie zdążyć! Ale co za baba walnieta, ja mam maila od niej gdzie mi napisala, że teoria jest dwa razy w tygodzniu. Wtorek i czwartek na 19....

Ręce opadają. ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry