Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dora, zapomniałam Tobie napisać, ze bardzo się cieszę że u Was wszystko dobrze po badaniu:))

Apoloniaaa,a masz moze listę szpitalną z zaspy, co oni wymagają?
Mamtu, kipiąc zazdrością i tak Ci nie współczuję, bo mimo syfu będziesz u siebie ;). Oby szybko Wam poszło!

Dora, z tymi propozycjami odnośnie spotkania to ja bym jeszcze chwilkę poczekała - nie chciałabym się potem wić jak piskorz, że jednak nie mogę i czy możemy przekładać ;). Myślę, że do końca tygodnia się wyklaruje co z tym remontem i kiedy wracamy do siebie (błagam, byle do weekendu!) :). Jeśli to nie problem dla Was oczywiście :)

Marta, no to super! :) Dziękuję Ci pięknie! Zaraz Ci wyślę i jeszcze dam znać wieczorkiem jak pogadam z mężem, bo potem znowu będzie, że wszystko sama załatwiam, a on nic nie wie (chociaż nie wiem po co, skoro i tak się zajara jak gwizdek na wieść o takim kursie ;) ).
A co do miejsca na wyjazd (ale super, że Twój facet ma w końcu trochę wolnego!) to ja polecam Bieszkowice :). Niedaleko, co prawda z Gdyni bliżej niż z Gdańska, ale mimo wszystko uważam, że to bardzo fajne miejsce - 2 jeziorka blisko siebie, trzecie trochę dalej - naprawdę lubię tam jeździć :)

A ja robię zamówienie na Tchibo za milion tysięcy dolarów...
Dzięki Aga:) Poszperam i moze coś znajde w Bieszkowicach :) Znajomo brzmi ta miejscowość. Możliwe, ze tam jeżdziłam jako dziecko. Coś mi się tak kojarzy...
tez powinnam isc na taki kurs, jk bede na maciezynskim to sie wybiore bo one glownie sa w ciagu dnia, super sprawa.
ok znikam do labu w ktorym jest 30 st a ja w fartuchum jak mi sie cos stanie to ich do sadu podam, ze mi nie zapewniaja odpowiednich warunkow do pracy a propo ciekawostki w UK wedlug prawa pracy jak jest w biurze ponizej 18st to masz prawo odomowic i isc do domu, ale gornego limitu nie ma wiec moze byc i 40 a ty pracowac musisz, wlasnie przy tej fali upalow wpadli na to ze warto i gorna ustalic
Bardzo możliwe :). A z tym słonym karmelem to musisz utrafić - właściwie jest w każdej Sowie, ale w różnym czasie ;). Chociaż i tak jest zdecydowanie częściej "dostępny" niż krówka...
Aga nie ma problemu!.. "wić się jak piskorz"- dobre:)

Ja od jutra zaczynam SR, nie zapytałam tylko mojej ginki, czy w związku z lekko skracającą się szyjką mam zrezygnować z tego aerobiku. W sumie to mi się tam nie chcę chodzić i byłam dopiero dwa razy. A brzuch mi ostatnio urósł i szybciej łapię zadyszkę.
Walerka, to faktycznie skandal z tym limitem temperatury. Ja wiem, ze coś u nas jest też takiego i jeśli pracodawca nie spełni jakichś tam warunków to moze odmówić pracy.
Tak czy owak współczuje bardzo tej duchoty i siedzenia w pracy:( Ale pamiętaj: bardzo lubisz to, co robisz w pracy:)))
Znalazłam taki artykuł:

"Rejestracja noworodka i inne formalności po porodzie"
http://www.sosrodzice.pl/rejestracja-noworodka-i-inne-formalnosci-po-porodzie/
Zamiast układać ciuszki to spałam godzinę ;)
koniec końców poszłam na łatwiznę i na obiad będą sadzone jajka, sos z kalarepy i marchewki i ziemniaki z koperkiem..... eh póki pracowałam i wracałam do domu po 17 to miałam większe chęci do gotowania i robiłam bardziej skomplikowane obiady niż teraz......leń mnie ogarnia.....
o Bieszkowicach też słyszałam, koleżanka mi polecała, to jakoś zaraz za Bojanem, może też w ten weekend się wybierzemy, zastanawiam się tylko jak tam wygląda sprawa czystości wody, jako że to dosyć blisko 3miasta...... w Piaskach się koniec końców nie kąpałam, bo woda w morzu była dość chłodna, ale w jeziorku, to bym się nawet skusiła, gdybym miała pewność, że czegoś nie "złapię"...
Dora, mała poprawka do artykułu, który wkleiłaś: jeśli nie ma się ślubu, to do urzędu musi sie zgłosić mama i tata.
Walerka, musze napisac ze bardzo lubie jak piszesz. Jakos tak mam podobne podejscie do wielu rzeczy. A dodatkowo przypominasz mi o wielu rzeczach. To o wodzie, zeby nie dawac maluszkom mineralnej, to o praniu koszul dla mamy i prasowaniu, niby wiedzialam, ale zapomnialam, dzieki :)

Ja tez juz wymiekam w pracy, meczy mnie to ze rano musze wstawac i niby pracuje tylko 4 godziny ale jak wracam do domu i odbieram synka to i tak sie nie przespie i nie odpoczne, a on nie rozumie ze mama pada... Jeszcze 2-3 tygodnie i ide na zwolnienie. Musze tylko skonczyc jeden projekt...

A ja dzis bylam u ginekologa i wszystko ok. Pytalam o te bakterie i powiedziala ze na nastepnej wizycie, jak bede po 30 tygodniu to pobiora mi material na posiew i jesli bedzie wynik dodatni (tydzien sie czeka) to zaczniemy leczenie i do porodu sie tego pozbedziemy
Ania, a jak sie robi sos z kalarepy i marchewki? bo kusząco brzmi, a ja tego nie robiłam.
Lepa, super, że wszystko gra po wizycie:)) Właśnie mi przypomniałaś o badaniach, które musze zrobić przed wizytą w nast poniedziałek, a kompletnie o nich zapomniałam. Dzięki!
Lepa super, że wszystko ok po wizycie.

Marta ja polecam http://www.polwyseplipa.pl/ świetne miejsce.

A tak do przepisów macie jakis dobry przepis na tartę z mięskiem lub warzywami?
wiesz co lepa to chyba kwestia, drugiego dziecka, przy pierwszym taka wyluzowana nie bylam a propo przypominania to ja z tych co sie na bledach ucze, ale jak juz raz popelnie to pamietam do konca zycia. skuteczna ale bardzo flustrujaca metoda, do tego mam pamiec do pitol ale juz o wazniejszych sprawach udaje mi sie dosc skutecznie zapominac.
z tym leczeniem to uwazaj bo antybiotyku nie mozna brac za dlugo, a jak odstawisz za wczesnie to, to cholerstwo wraca. z tego co wiem wiekszosc lekarzy jest zdania ze lepiej nie leczyc a brac je w trakcie porodu, takze skonsultuj to moze jeszcze.
Carolajna, super miejsce ten półwysep lipa:)) Bardzo mi sie podoba! Wysłałam do nich zapytanie. Moze będą mieli ten albo nastepny weekend wolny ;) Łudze się...
Cieszę się, że się podoba. Tam jest bardzo ładnie :) I w sumie nie jest jakoś bardzo daleko.
Dziewczyny chodzi mi po głowie kwestia witaminy D i K.
Czytam, że:
"Według zaleceń dotyczących profilaktyki niedoborów witaminy K i D noworodki i niemowlęta karmione piersią powinny otrzymywać zgodnie z poniższym schematem 25 µg witaminy K na dobę, a także 10 µg witaminy D (400 j.m.) na dobę w odpowiednich ściśle ustalonych okresach.
wit D w pierwszym tyg. życia
wit D i K od 8 dnia do 3 miesiąca
wit D od 4 miesiąca życia"

Kupujecie te witaminy jeszcze przed porodem???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry