Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej wieczornie :)

Selene super, że byłaś taka dzielna w pracy :)

Marta to skleroza ciążowa z tymi badaniami ;)

Julka fajnie, że mąż przyjeżdża. Szczęśliwa?

Humor odrobinę mi się poprawił, ale i tak szału nie ma :/
Kupiłam dla małej takie słodkie rajstopki z napisem na pupie prima balerina białe z niebieskimi "baletkami" i termoopakowanie na butelkę.
A dla siebie koszule jedną do szpitala, sandałki i szalik.
Najlepsze jest to, że poszłam do sowy i wypiłam tylko kawę, bo nawet ciasta na mnie nie działały nęcąco :(

Potem wróciłam do domku, powiesiłam ubranka, wstawiłam kolejne i pojechałam do Wrzeszcza spotkać się z moim wrednym T., pokręciłam się po manhatanie a potem były naleśniki w Manekinie :)

A teraz siedzę i w końcu leniuchuje.
Carolajna ja też właśnie leniuchuję. Mąż przejął młodego i ja teraz pełen relaks. Mam michę owoców i okupuję oczywiście kanapę :)

Aga dzięki, ale dla bezpieczeństwa głównym piekarzem będzie małżon :)
I ogólnie do mnie nie dotarło jeszcze, że w poniedziałek nie idę do pracy. Dotrze pewnie właśnie w poniedziałek rano, jak wstanę i się zorientuje, że nie muszę iść :)
Tęsknić będę, ale też zdaje sobie sprawę, że za parę dni się przyzwyczaję i dla odmiany za rok będę płakać, że idę do pracy i dzieciaki zostawiam. Kobiecie nie dogodzisz ;)

Szukam natchnienia gdzie by jutro pojechać z młodym...
Ja zaraz śmigam pod prysznic i kładę się do łóżka, może się wyśpię w końcu.

A pojechałabym nad jezioro na cały dzień, żeby nic nie robić ;)
Selene to daj znać jak coś wymyślisz bo ja też nie wiem gdzie jutro iść z moim łobuzem.
Witam wieczornie,
Ja też zalegam na kanapie, ale z piwem 0%... Trochę mnie wkurzyl mój facet. Podobno jak w domu siedzę i nie pracuje to nie mam wydatkow i powinnam mieć więcej kasy... Powinnam wyglądać jak kocmoluch czy jak? No wk**** maksymalny mnie złapał. A zaczęło się od tego, że po co mi pedicur i dlaczego aż tyle kosztuje... Ręce opadają:((((
O Marta mój też ma takie loty co jakiś czas....jak jest na statku to wydzwania na co ja wydaję? A jak jest w domu to już nie jest taki oszczędny...wnerwia mnie to niesamowicie więc wiem co czujesz....
Sonia ja kocham lato,również gorące,tyle że to jest pierwsze w moim życiu tak upalne w dodatku jestem w ciąży,mam żylaki które ciepła nie lubią i do tego moje szczuplutkie dziecko nic nie chce jeść,ja zresztą też mało co jem,noi weż funkcjonuj w 36 stpniowym upale,w domu trzeba siedzieć a tam nie lepiej bo 30 i tu nie ma wogóle lekkiego wiaterku,więc naprawdę jest ciężko to znieść,noce 25 stopni,nad ranem 20.

Jak tak ma być dalej to już nie lubię lata:)
Juz po glukozie, do wypocia nie bylo zle bo daja taki cytrynowy napoj w czasie testu ok ale pare godzin po myslalam ze odjade, musialam sie zwolnic z pracy I maz mnie odebral, a do tego jechalismy 2 godziny w upale bez klimy, w pracy szef mnie wkurzyl, myslalam ze zabije meza po drodze, do tego Julia ciagle cos chciala a szanowny malzonek nie reagowal. Gdybysmy nie byli na autostradzie to nie zartuje wysiadlabym w jakiekolwiek miejscowosci z pociagiem I wrocila do domu, sama zeby po prostu pobyc w ciszy z sama soba, a oni niech sobie spedzaja weekend na wyspie. No ale za pozno, do tego ma padac caly czas.
Do tego odwolali mi wizyte u poloznej w poniedzialek I probowali wmowic ze nastepny wolny termin jest za 3 tyg. Ja mam juz wyznaczona wizyte za 4 tygodnie wiec mialabym teraz przez 7 tyg nic a potem 2 na tydzien. Jak I'm powiedzial am to dowiedzialm sie ze nie znaczenie. A po to jest wizyte w 28 tyg zeby oko wiec pewne rzeczy I wylapac jakby cos bylo nie tak. Grzeczne aczkolwiek stanowczo poprosilam o pisemne oswiadczenie ze biodra odpowiedzialnosc jak cos sie dziecku stanie bo nie bedzie to wylapane na czas przez przekladanie wizyt I nagle sie znalazl wolny termin na srode, glupia baba, ja wiem jak sobie radzic ale wiekszosc kobiet nie sprzeciwia sie I potem sa problemy, a one na tym zeruja I wciskaja kity.
Dzień dobry w sobotni piękny poranek:)
Ja od 6 na nogach, bo przecież mój facet jest dostępny na telefon 24/24 :/ A tak mi sie dobrze spało... Nonic,póki on śpi ja mam lepszy humor a potem i tak ide na pedicur niezależnie ile by to nie kosztowało ;))

Walerka, widze że wczorajszy dzień miałaś bojowy pomimo efektów ubocznych po glukozie. A z tym proszeniem o pisemne oświadczenie odmowy wykonania badania to położna nam powtarza jak mantre, że mamy prawo wymagać i jeśli ktoś nam odmawia to niech to napisze.
Ale najważniejsze że termin sie znalazł:)) No i mam nadzieje, że dziś wstaniesz prawą nogą i dzień będzie udany.
A z tym deszczem to ja z chęcią sie z Tobą zamienie, bo te 30 stopni to nie na moje zdrowie a raczej kończyny. Tak wczoraj wieczorem spuchłam, że klapki były za małe... No i zgiąć palców u rąk nie mogłam. Strasznie dziwne uczucie.

Miłego dnia Mamuśki:))
Cześć sobotnie :)
Walerka współczuję wczorajszych nerwów, dziś na pewno będzie lepszy dzień :) i dobrze, że się postawiłaś i termin się znalazł.

No ja dzisiaj miałam prawdziwy raj ze spaniem bo do 7:30 :)

A my ruszamy w plener. Zaraz wywozimy małego do lasu ;) Trochę się dotlenimy :)

Miłego dnia
Ja na nogach od 7 bo Mżonkowi kanapki robiłam, ale spokojnie mogłabym Mu później ;) kot mnie z łóżka wywalił do spółki z Synusiem (nie wiem czy przez drzwi od pokoju i brzuch dociera do Młodego miauczenie kota?? bo co noc jak kot miauczy Młody mnie od środka kopie i przez to się budzę:P) no i jak już mnie rozbudzili to zajęłam się kanapkami Mżonkowymi :P
Dziś Mżonek do pracy a ja z Ciocią i dziadkiem na działeczkę, odpocząć na świeżym powietrzu :D
Wszystkim Wam życzę spokojnego i miłego dnia!!
Witam
Dziś to miałam sny.
Najpierw śniła mi się cesarka. Patrzyłam jak kroją mi brzuch a po chwili odjechałam...
Potem miałam sen o tym jak jakaś ciężarówka spada ze skarpy wprost na mnie. Masakra
Walerka mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie łaskawszy dla Ciebie.

Ksawery dzisiaj o 4 zażądał mleka i to z taką histerią, że wstałam i mu zrobiłam, potem zasnąć nie mogłam i tak trochę przysypiałam do 7. Ale wyspana to nie jestem. Czekam na moją siostrę i ruszamy z dzieciakami na plac zabaw, a potem plaża.

Dziś niestety Ksawery zmontował kupę w majtki ale mam nadzieję, że lada dzień zaskoczy.

Miłego dnia!
Dora chyba wolę jednak moje sny :P mimo że śniło mi się że mam romans i to bynajmniej nie był mój Mąż ;P to jednak lepiej taki sen niż spadające ciężarówki i cesarki :)
No noc mialam wspaniala alam od 23 do 8 bez ponudek, wyspalam sie ze ho ho.
Juz mi lepeij dziekuje.
U nas te upaly sie skonczyly, teraz was miecza. Ciszcie sie ze nie mieszkacie na poludniu polski bo tak to dopiero jest Kongo I do tego pewnie zero wiatru, ani plazy, ani jezior. Strasznie zawsze bylam zadowolona ze pochodze z gdanske, pomimo ze uwielbiam gory ale tak z doskoku, ale na codzien, definitywnie morze. Bardzo mi tego brakuje w Londynie. Zaraz tez pakuje towarzystwo I idziemy na plaze, bardziej na spacer bo nie tak cieplo, ale trzeba zmeczyc pewne dziecko bo rozpiera ja energia.
Sonia a Ksawery ma juz 5tki, bo Juli Ida wszystkie 4 na raz I sie meczy biedaczka, wczoraj, przyniosla mi nurofen I powiedziala ze boli ucho I zeby I zeby jej dac. I wlasnie troche sie cofa w rozwoju z tego powodu, nagle posika sie w majtki czy wlasnie chce mleko.
Walerka dzisiaj na pewno bedzie lepiej. Dobrze ze się nie dałaś z ta wizyta u położnej.
Dora co za sny ;)

Ja za to bidzilam sie co 1,5 godziny na siku :( a wypilam przez noc prawie cala butelkę wody, wiec co się dziwić :(

Sonia miłego plażowania, a Ksawery na pewno niedługo zrozumie, ze w majtki kupy się nie robi :)
Słoneczko, Selene Wam też milego odpoczywania
Ja muszę obudzić mojego wrednego T. niech robo śniadanie, bo dziecko się domaga ;)

Marta milego pedicuru :) A facetem się nie przejmuj, oni nie rozumieją :P
Hej dziewczyny.

Ja wymiękam w ten upał.Nogi niemiłosiernie mnie aż palą,oddychać nie mam czym normalnie masakra a jutro ma być jeszcze gorzej;/

Ja całą noc dziś nie spałam.Znowu przeniosłam się do dużego pokoju żeby męża nie obudzić i tak się męczyłam całą noc.
Jeszcze wieczorem wpadłam w panikę,że mi wody odeszły bo w ciągu 5 min trzy razy chodziłam sikać i to bezbarwnym moczem i sobie już wkręciłam bo wysikałam chyba z siebie 1l.A zanim się położyłam to w przeciągu godziny znowu trzy razy chodziłam do toalety i chyba z tej paniki nie mogłam spać bo się bałam,że mi wody odeszły;/Wiem wkręciłam sobie nie ma co,ale byłam przerażona.

Dziś juz wróciłam z ryneczku,zrobiłam ciasto,wstawiłam dwie pralki i już padam a jeszcze muszę posprzątać.

Miłego dnia dziewczyny żebyśmy jakoś przeżyły ten upał;/
Ja wróciłam z placu zabaw, Ksawery śpi potem ruszamy na plażę. Nie odczuwam jakoś za bardzo na razie, że jest upał...dla mnie jest przyjemnie. Fakt, że jutro ma być cieplej - ponad 30 stopni.

Walerka Ksawery na razie ma tylko jedną 5 i chyba jakaś mu faktycznie wychodzi ale one się strasznie długo przebijają i są upierdliwe. :/
No ja wyrodna matka zorientowalam sie jak miala juz 2 a teraz przebijaja sie nastepne dwie, nie chce cie martwic ale Jula dalej robi kupe w majtki albo do pieluchy jak spi ale kazde dziecko jest inne, ona ma blockade na kupe do toalety albo nocnik. Z Siku wypadki sie zdarzaja ale to raczej sie zapomina jak sie bawi.
Sonia ja Ciebie podziwiam,że Tobie ten upał nie przeszkasza i możesz normalnie funkcjonować.Wielki szacun;)

A jak idziesz na plaże to siedzisz na słońcu czy w cieniu?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry