Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj, Walerka - dobrze Ci z taką Julą :). Też poproszę o taki egzemplarz :). A nadal ląduje na poduchach?

Panda, ja akurat potrzebuję dla psa ;). Mój kot i kąpiel nie idą ze sobą w parze, zresztą nie mam takiej potrzeby ;). A powiedz mi - wydajny ten szampon? Bo nasz to kawał psa i kłaków też sporo, więc jakbym zamawiała to może kilka sztuk od razu...

Dora, to ciekawe - nam kazali wpisywać Justynę Kowalską i koniec. Niezależnie od miejsca zamieszkania, tak jakby to warunek uczestnictwa w bezpłatnym kursie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny ciesze sie, ze się spotkamy i na spotkaniu będzie nas wiecej. Nawet spora grupa sie uzbierała i mam nadzieje, ze wszystkim uda sie dotrzeć.

Spotkanie, środa, 11.30 Madison, główne wejście:

1. Carolajna
2. Sonia
3. Arabelka
4. Katka
5. Słoneczko
6. Marta

Kto jeszcze do nas dołączy? :)

Sonia w razie czego prosiłabym o Twoj numer tel, bo jesli cos mi sie przedłuży u lekarza to powiadomię Was sms-em. Ja Ci swój numer też zostawię, prześle na priv.
Biedny Ksawcio teskni za tatą. Ale teraz on juz coraz wiecej rozumie i pewnie to sie będzie powtarzać :(

Dora właśnie miałam Ci wcześniej pisać, ze położna ze SR pracuje w Swiss Med :) Takze dla Ciebie to bardzo dobra informacja, bo moze ja spotkasz na porodówce :) U mnie na patronaż przyjdzie położna Justyna z Redłowa. Ale też słyszałam o niej bardzo dobre opinie.

U mnie myśl o naturalnym porodzie przechodzi z dnia na dzień. Dziś myślałam, ze ten kręgosłup szyjny mnie wykończy. A głowe to chyba sobie na kołkach zacznę opierać, bo juz nie moge znaleźć pozycji aby nie bolało. A gdzie tu mieć jeszcze siły na parcie i napinanie mięśni kręgosłupa szyjnego.

Aga biedna jestes z tymi dolegliwościami. Od koleżanki wiem, ze hemoroidy po porodzie bywają gorsze, niz sam poród. Takze trzymam kciuki, aby do porodu przeszło i nie nawróciło później.

Haze córeczka jeszcze może nadrobić do porodu z wagą, także myśle, ze nie ma sie co stresować :)

Marta fajnie, ze bedziesz na spotkaniu i ciesze sie, ze z Dzidzią wszystko dobrze.
Powiem Ci Aga że ja myje jej tym szamponem tylko łapki (jak wraca brudna z podwórka bo jest biała) a do kapania jej całej mam inny. Ale ten kokoskowy ładnie pachnie i dobrze sie pieni i jej chyba też odpowiada bo zawsze startuje z jęzorkiem ;-);-) Aaaa z tym że na opakowaniu jest napisane że ten jest do białego włosa ale były też inne ;-)
Dobranoc dziewczęta!
ciekawe czy Kate będzie wstawać do dziecka, czy ma od tego ludzi? niby może mieć ludzi oczywiście żeby mogła się wyspać ale jeśli karmi? poza tym przez pierwsze dni to wstawanie jest nawet fajne... szkoda że szybko mija entuzjazm...
Arabelka, to Twoja położna to też moja, tak? ;) U nas właśnie tak było, że każdy musiał ja wpisać i kropka. A co do dolegliwości to nawet nic nie mów... Chyba usiądę i będę już czekać na następne, bo co myślę, że koniec to z innej strony dostaję...

Panda, widziałam właśnie, że ten jest do jasnej sierści, ale różne są ich rodzaje ;). Ja naszego kąpię 2/3 razy w roku - ale to duży pies, więc inaczej, wiadomo ;).
A jak Twoje samopoczucie? :)

Haha, Lepa - widzę, że Kate nie daje Ci zmrużyć oka ;).
No ja proszę o powtorke takiego modelu jak moja corka, ale pewnie tak dobrze nie ma.
Spada na poduchy ale nie ziemie wiec jest poprawa I juz nie tak duzo. Zawsze duzo spala I nigdy nie musielismy jej usypiac, od poczatku odkladalismy do lozeczka I wychodzilismy, zadego lulania, usypiania, teraz czytamy ksiazki przed spaniem, buzi I zasypia sama. Czasami lezy I gada do siebie, czyta sobie ksiazki.
To widze ze wasze dzieci to tak jak moje, teoria opanowana ale w praktyce to wlasciwie nie wiedza co je spotka. Kupilam taka fajna ksiazke kto mieszka w brzuchu mamy z gdzie dziecko odslania I zgaduje czy to sa rozne zwierzeta I nie tylko a na koniec okazuje sie ze to dziecko. Mam nadzieje ze jej pomoze I druga ksiazke I'm a big sister. Tu sa wlasnie te dwie polecane
Eeee ja tam nawet przez pierwsze dni nie kojarzę, żeby wstawanie było fajne. Chyba za bardzo lubię spać ;) Ale współczuję tej Kate nie wyobrażam sobie dobę po porodzie stać uśmiechać się przed tłumem ludzi i odpowiadać na pytania. Chociaż trzeba przyznać że wygląda super jak na kobietę która dopiero co urodziła.

Aga u nas niestety problem tkwi w tym że mąż nie może korzystać ze skypa bo nie mają internetu...tylko telefon i to co parę dni :(
2/3 razy w roku ale superrr ja naszą kąpie 1/2 razy w tygodniu bo brudzi sie niemiłosiernie :-\
Ja czuję się w miarę..właśnie dziś umowilam sie na usg do koleżanki na czt co by głowę uspokoić...a do mojej idę we wtorek za tydzień..mam nadzieję że będzie dobrze.. Muszę sie pochwalić że ostatnio z Mężem kupiliśmy od dziewczyny z forum używaną wyprawke dla Malucha. Dostaliśmy 3wielkie siaty ciuszkow plus kocyk za 200zł a ubranka w rewelacyjnym stanie aż byliśmy w szoku :-) to taki wielki krok w przod u nas. Mąż powiedział że bierzemy co ma być to będzie najwyżej sie schowa do piwnicy jak coś..chociaż mam nadzieję że ta druga opcja nas wkoncu ominie...
Sonia, no to faktycznie kiepskawo... Na skype mogliby się widzieć - to jednak dużo ułatwia... A jak Twój mąż przyjedzie w październiku (czy wrześniu?) to do kiedy zostanie?

Panda, oczywiście, że Was ta opcja ominie! :) Szykujcie wyprawkę, w razie potrzeby uspokajaj głowę i byle do porodu, a to już przecież niedługo :). Wszystko będzie dobrze!
Panda,kochana,napewno nie sprawdzi się to co złe,tylko wszystko będzie dobrze,zobaczysz,trzymaj się dzielnie,już nie wiele zostało.

To ja znów chwalę swoje dziecko i również o drugie takie proszę,bo Mati pięknie spał całe noce od samego początku,on znów nie budził się na jedzonko,więc kazali mi go budzić,ale nie wiem czy przy drugim będę to też praktykować,zobaczymy jak będzie przybierał noi jak z pokarmem.
Za to nie życzę nikomu dziecka niejadka,to jest dla rodzica okropnie męczące .
Dziękuje Dziewczyny :-*:-*:-* i trzymam Was za słowo :-P:-P
Tymczasem zmykam spać bo już mi sie oczy zamykają ;-) spokojnej nocy i do jutra ;-);-)
Aga ja też mam wpisaną Kowalską .., a po którymś tam tygodniu kursu będę zmieniać i wpisywać tą panią co dziś była Tak mi dziś powiedziały.
Aga tak mamy tą samą położną :) I tez nie mialam wyboru, bo był to "chiński" wybór, nikogo poza p. Justyną. Ale nie martw sie podobno to kobieta anioł :)

Mysle, ze Kate bedzie miala pielęgniarki/położne, ktore za nia nakarmią i przewina dziecko jak będzie zmęczona. Nie to co my Matki Polki na pełnych obrotach przez prawie 24h ;)

Panda super, ze dokonaliście pierwszych zakupów. I odgoń te negatywne myśli, na pewno wszystko będzie dobrze. Juz nie wiele czasu pozostało do przyjścia na świat maluszka :)

A ja dziś mam przez cały dzien dziwne skurcze, co chwile mnie boli brzuch. Moze jakas akcja sie zaczyna, a ja nie wiem, ze to zwiastuny porodu ;)? Wezme no-spe i powinno przejść, bo na porod to troszke za wcześnie :)
Aga mój mąż wraca koło 26 września i do końca roku na pewno zostaje. Także nie będzie tak źle mam nadzieję.

Panda już coraz bliżej - jeszcze troszkę i będziesz w końcu tulić swoje wyczekiwane maleństwo.
Aga, moim zdaniem bananowy OVER ZOO jest w miarę wydajny, tyle że ja mam psa w większości czarnego i kąpię go głównie jak się w czymś śmierdzącym wytarza, taki jego zwyczajny naturalny zapach to nawet lubię.... więc jak już cuchnie jak skunks, to zwykle namydlam go i spłukuję co najmniej 2 razy, więc trochę tego idzie.... nieźle, psy pachnące bananem i kokosem :) tylko mam wątpliwości, czy im to równie odpowiada co nam, myślę że psie gusty są nieco odmienne od ludzkich i te substancje zapachowe są dobierane pod kątem właścicieli:)
Arabelka, Aga a Wy jeszcze nie znacie tej Justyny? bo my mamy miec zajecia z jedną i drugą podobno. No i nie ma wyboru poloznej tylko one są przydzielane rejonowo. Jakas jest na Gdansk, na Gdynię Justyna a na Kosakowo i okolice ta dzisiejsza- nie wiem jak ona się nazywa, bo na stronce jej nie ma wcale!
słuchajcie, a tak z innej beczki, to macie moze jakieś doświadczenie z łóżeczkami i materacykami z IKEA? bo podoba mi się takie zielone, pasuje do mojej wizji przyszłego dziecięcego pokoju.... no a materac to lepiej wybrać z tej wyższej półki cenowej, czy nie ma większej różnicy z tymi tańszymi?
Dora nie poznalam jeszcze p. Justyny i zamierzam do niej dzwonic po porodzie. A zajecia najpierw mialam z położna Hania, ktora zrezygnowala, a później z ta, ktora dzis prowadziła u Ciebie SR. Ale tez nie pamiętam jej imienia i nazwiska :)
Ja uciekam - Dobranoc

a materac mam z wkladem naturalnym:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry