Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Katka, właśnie chciałam napisać, że i ja wiedziałam, że Ty to Ty ;)

A pochwalę się Wam, że wczoraj zjadłam kawałek sernika i cukier w normmie :p. Kawałek był co prawda raczej kawałeczkiem, ale za to był przepyszny - dzisiaj wezmę przepis to mogę wrzucić, bo w życiu nie jadłam tak dobrego sernika ;)
Tak Cie czytam i zastanawiam o czym Ty piszesz, a tu faktycznie ze mnie tez zrobilo anonima. Mnie nie trudno rozpoznac bo zazwyczaj pisze bez polskich znakow :)

I niech Ci na zdrowie ten serniczek
Arabelka, mam pytanie - zamawiałaś te koszule do karmienia?

http://allegro.pl/koszula-nocna-margo-ciazowa-do-karmienia-s-i3390475010.html

Jak one się mają rozmiarowo? Bo stwierdziłam, że to chyba jedyny sensowny wybór "do zajechania" , ale chciałam się poradzić w kwestii rozmiaru ;)

Katka, no widzisz! Licho nie śpi ;) Ale nie umniejszaj, proszę, mojej sile dedukcji! ;) Polskim znakom nic do tego!
Aga ja też się zastanawiałam nad tymi koszulami i znalazłam też za 32 zł :) Bardzo podobne, chyba inne kolory. I też nie zamówiłam bo nie wiem jaki rozmiar.

Marta to masz juz linka od Agi ;)
Sonia nie mam pojęcia o której wczoraj padł. Mąż go usypiał, a ja padłam za nim się wynurzył od niego :).

Marta też mam tak z tym wkurzaniem, czasem bez powodu warczę na niego ;) albo i powód jest, ale taki na siłę znaleziony ach te hormony ;)
Carolajna, gdzieś tam widziałam chyba też za 31 zł i pewnie jak już będę zamawiać to wezmę te tańsze, ale teraz wzięłam pierwsze z brzegu ;). Zastanawiam się na ile jestem zdesperowana, bo myślę teraz nad tą typowo porodową i dumam nad

http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i3400298530.html

... Przecież i tak ją od razu wyrzucę... Ale jak na nią patrzę... Jakby mi ktoś powiedział, że tyle tygodni mi zejdzie na wybór koszuli to bym się popukała w głowę ;)
hej
Pobiłam rekord w chodzeniu do wc.
Miedzy 22.30 a 8 rano bylam 6 razy w wc.

Sluchajcie wiem, że te koszule spędzają Wam sen z powiek- wczoraj położna polecala zabrac do szpitala ze 2 dresiki, żeby nie chodzić w piżamie, bo w pizamach chodzą chorzy;-)
Aga ja mam dokładnie tak samo :)

Poukładałam ciuszki młodej :) Ale jeszcze nie posegregowałam rozmiarami, na razie tylko tematycznie w sensie body, pajacyki, kaftaniki i te inne osobno :)
I wiecie co muszę jej kupić jakieś wyjściowe sukienki :))
Bo bodów, kaftaników i pajacyków mam już dość. Nawet ich nie liczyłam :)

Mamusie naprawdę żadna nie chce ubranek dla chłopca? Mam 7 par spodenek, kurteczkę cieplejszą, bluzę, 6 pajacyków, 3 pary śpioszków, 4 kaftaniki, 2 pary bodów krótki rękaw, 3 pary bodów długi rękaw, czapeczka i 2 pary skarpetek :)
Dora, mam nadzieję, że nie będziesz próbować pobijać tego rekordu?!
Matko, czy my naprawdę mamy zajęcia z tą samą położną?!
Ja tam dresik bardzo chętnie, ale skoro robią problem ze zwykłą piżamą to z dresem nie? I poza tym jak to się ma tak praktycznie do naszego samopoczucia, dziewczyny? Bo jak przypomnę sobie Wasze opowieści o poceniu się to jakoś mi się ten obrazek rozlatuje ;)
Aga, a od dzis jest rabat na te granatowe koszule z guzikami w Tchibo - 20% i widze ze sa wszystkie rozmiary - jezeli wciaz o niej myslisz, dodatkowo od dzis kolekcja dla czworonogow :)
A można będzie ubrać spodnie?
Katka, dobiłaś mnie... Zamówiłam ją w poniedziałek... Tak się nie robi!!!

Ale moja pazerność podpowiada mi, że przecież mogę zwrócić ją w sklepie (jak w końcu przyjdzie) i zamówić jeszcze raz ;)

No i zaraz przejrzę kolekcję "czworonożną" - dzięki ;)
Położna mowila o spodniach dresowych i koszulce. Jak się obawiacie pocenia, to weźcie jakieś przewiewne szmatki.

Moja mama ostatnio leżała w szpitalu miejskim, to też nie chodziła w piżamie, tylko w tunice. (Tylko to musi byc wyhodne do karmienia.)Nikt jej jakoś nie zwrócił uwagi, zresztą to chyba szpital jest dla pacjenta?!
Dziewczyny, mam pytanie - wczoraj położna pokazywała nam laktatory Aventa i zachwalała, bo coś tam w nich pozmieniali. No i jak go sobie pomacałam to faktycznie fajny, ale przecież laktator nie ma być na oko tylko na praktykę ;). I w związku z tym mam pytanie czy któraś z Was miała z nimi styczność (konkretnie chodzi mi o elektryczne). Bo teraz się zastanawiam czy Avent czy Medela i właśnie obczajam jak to cenowo się do siebie ma...
a wy dalej o tych koszulach?
ja sie wyspalam, spalam cale 7 godzin, tylko 2 przerwy i nie dluzsze niz 15 min co u mnie to osiagniecie ale i temperatury nizsze to sie lepiej spi.
czeka mnie w piatek glukoza, wiekszosc juz zapomniala o tym a teraz moja kolei, po czym jedziemy do mamy meza a tam jest plaza i maja taki mini karnawal takze bedzie duzo aktrakcji.
aga nie mam avent ale mam medeli i jest rewelacyjny, jedyne co nie kupuj przed porodem bo moze sie nie przydac a to relatywnie duzy wydatek.
Walerka, ja glukozę muszę powtórzyć w 32 tygodniu, także poniekąd i ja mam to przed sobą, niestety... Fajnie, że jedziecie - Jula będzie cała szczęśliwa mając tyle atrakcji :). A który masz model Medeli? Mini electric czy swing?
Aga ja używałam medeli w szpitalu, a w domu mam avent bo cenowo to przynajmniej była dwa lata temu spora różnica i dla mnie jednak za duży wydatek. I według mnie medela lepsza, zdecydowanie bardziej efektywna. Ale nie wiem jak nowy avent no mój to pewnie już egzemplarz archiwalny ;) chociąż oczywiście, nie tak, że ten avent to jakiś zły, ale jednak od medeli gorszy moim zdaniem.
Aga ja kupilam Aventa bo mam też takie butelki i wszystko mi ładnie pasuje. Butelki od razu pasują do laktatora, a pojemniczki do laktatora i smiczkow łączy się za pomocą przejsciowki. To daje wiele możliwości. Wiec warto kupować laktatot taki jak butelki. Ja mam ten najnowszy model na allegro jest za 330.
Chyba nie dam rady być :/
od 6 na nogach a nadal "brudna" :P
Mam mega lenia - jak pracowałam to chociaż miałam motywację do "zrobienia się" i ubrania na czas :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry