Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Walerka, przyznam, że jakoś nie zakodowałam żeby coś więcej mój gin mi badał prócz przepływów i główki. W sumie za każdym razem ogląda wszystko po 2 razy... Dlatego nie odczułam różnicy pomiędzy tym szczegółowym badaniem a standardową wizytą.
A jeśli chodzi o szyjke to zawsze zaliczam najpierw samolot, usg dopochwowe a potem usg brzuszka.

Mamtu, no to niezły kosmos hormonalny u Ciebie;)) Ale pewnie mąz tego nawet nie odczuwa zbytnio, bo wtedy gdy się na niego wściekasz on śpi a jak wstanie to jest już ok. Dobre;)

A moja Młoda coraz lepiej przybiera na wadze, niczym mamusia hehe. A to zmniejszenie wody to faktycznie z wyższym ciśnieniem ma związek. No i zapomniałam napisać, ze mam odstawić gazowane:(((( A jak tak polubiłam cole w ciąży...

Ania, no jesteś cudowna z tym komplementem, dziękuje:) Od razu lepiej mi się zrobiło! A chudziną nie byłam. No chyba, ze przed 30stką...Ale to dawne dzieje;)

Wiecie co, ja za nic nie mogę sie dzis zabrać. Jedyne co sprawnie mi poszło to kąpiel hihi. A chce jeszcze zjeść obiad, bo brakuje mi gorącego posiłku. I ciekawe kto to zrobi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dora, ze spaniem jest niestety tak, jak pisałam - dzisiaj na przykład co 1,5-2 godziny pobudka. W 'normalne' noce - co 3-3,5. Mam dość już po tygodniu, boję się jak będę wyglądać za miesiąc. ;)

Marta, mam nadzieję, że z tym ciśnieniem to nic poważnego i wystarczy jedynie profilaktyka. :)
Mi lekarz nigdy nie sprawdza szyjki za pomocą usg i nigdy nie wiem ile ona mierzy. Jedyne na fotelu mam badanie szyjki i sprawdzenie czy jest zamknięta. A na ostatnim badaniu nie bylo oznak rozwierania.

Mamtu ale widac ze dobrze sobie radzicie z Tadziem, nie masz typowego baby blus. A te nocne nerwy na męża są całkowicie zrozumiale ;)

Marta ja tez dzis mam jakiegos lenia, a mam cala liste spraw do załatwienia. A mi sie nic nie chce :( A obiad wlasnie mi sie gotuje, ziemniaczki o gołąbki od mamy sie podgrzewaja :) Ale za to chyba wybiorę sie po ta cole do sklepu, bo mi smaka narobiłaś :)
Mamtu, to faktycznie dość wyczerpujące! a ile Wam schodzi czasu na karmienie i przewijanie za jednym razem?

ps: na fotelu też mnie ginka zawsze bada, ale tam chyba mało widać, bo jak przeszłam dziś z fotela na usg dopochwowe, to ginka aż jęknęła: "Oj dobrze, że bierzesz luteinę"...;)
Dziewczyny udało i się zasnąć i właśnie się obudziłam ;) Lenistwo na maksa, po prostu. A obiad w polu, łóżko nie pościelone i w warzywniaku też nie byłam.

Marta a czemu masz odstawić gazowane? Ja w sumie piję tylko wodę gazowaną.
Jak masz ochotę zapraszam w czwartek do mnie :)

Mojemu lekarzowi na ostatniej wizycie coś się podobało z moją szyjką, więc zrobił mi usg dopochwowe, ale wszystko było ok. Na samolot nie włażę, mój mnie bada na kozetce na której robi usg.

Mamtu jakos tak momentami nie mogę uwierzyć że masz już Tadka przy sobie. Mąż pomaga? Jest na urlopie czy w pracy?
Dziewczyny a ja tak zadam pytanie z innej beczki.
Musze znaleźć nowego ubezpieczyciela mieszkania. Możecie polecić jakąś firmę ubezpieczeniowa, ktora ma duzy zakres ubezpieczeń i w miare rozsądne ceny składek?
Carolajna, dziekuję bardzo za zaproszenie na czwartek:) Kusząca propozycja. A te gazowane to pewnie ze względu na ciśnienie. No i miewam problemy z perystaltyką jelit, więc pewnie to również.

Dorotiii, miałam Cie wczoraj zapytać o cos i zapomniałam:) Co to za lakier do paznokci używasz? Bo super czerwień, bardzo mi sie podoba:))
Marta więc sie nie zastanawiaj tylko wpadaj i już :)

Arabelka ja niestety nie mam pojęcia więc nie pomogę :(
My ostatnio szukalimy ubezpieczyciela mieszkania, tak żeby mury plus od kradzieży i z długiej listy po porządknym researchu zostały nam PZU i Hestia. Najmniej narzekań klientów, najmniej spraw do rzecznika praw ubezpieczonych.

A lakiery ja polecam Wibo czy Mibo czy cos takiego, do kupienia w Rossmanie, moim zdaniem super kolory i trwałe i świetna konsystencja
Ja polecam lakiery bezpieczne dla zdrowia:
http://greenline-sklep.pl/c/145/lakiery-do-paznokci-makijaz.html
My powróciliśmy z zakupów. Mam wanienkę i kolejne części kolejki :) Marta stelaża nie widziałam w ogóle. Zerknę w akpolu, będę tam jutro lub w czwartek.
W smyku kupiłam całe jedne śpiochy dla małej, takie grubsze i kupiliśmy prezent od sisi dla Maksa - koparę. Prezent powinien być trafiony bo przez koparę mieliśmy niezła scenę. Bawił się taką jedną i chciał ją zabrać więc było kładzenie na podłodze, bicie, krzyki, płacz i inne sceny ;) Ogólnie zasypiam na stojąco, niewyspanie wychodzi chyba trzeba wypić drugą kawę.

Na usg w 33 tyg. mi badano przepływy i narządy. Szyjki mi też nie mierzą poprzez usg tylko na fotelu czy jest zamknięta.

Mamtu też bym pewnie miała podobne odczucia, ale faktycznie mąż nawet się nie orientuje, że masz na niego nerwa ;)

Sonia daj znać na czym byłaś i jak Ci się podobał seans :)

Julka, a może zęby u Filipka idą??

Arabelka my mamy ubezpieczone mieszkanie w PZU, ale czy oni mają najlepszą ofertę aktualnie to nie wiem. My nie korzystaliśmy co prawda do tej z ubezpieczenia, ale rodzice już parę razy i jedno co pewne to szybko załatwiana sprawa była.

Kurcze też mam do zrobienia mnóstwo rzeczy, a tak mi się nie chce...
Dora, taka jedna 'sesja' karmienia z przewijaniem zajmuje ok. 40 minut w nocy i 30 minut w dzień, jeśli jest bez dodatkowych 'atrakcji' typu czkawka.

Carolajna, mąż ma teraz te 'ustawowe' dni, które dostaje się po porodzie. W sumie do pracy wraca bodajże w przyszłą środę. No i pomaga w dość ograniczonym zakresie, bo główny problem czyli karmienie i tak muszę odpękać ja. Ale kąpie i robi Tadziowi masaże brzuszka plus dodatkowo - stara się jak najwięcej czasu poświęcać Młodemu. Ogólnie nie mogę narzekać.

Selene, fajnie, że zakupy Wam się udały, chociaż sceny z koparą nie zazdroszczę. Ale przynajmniej masz pewność, że prezent będzie trafiony. ;)
Też się zdrzemnęłam, razem z Filipem i jest mi dużo lepiej. Zeby jeszce lenia od siebie odpędzić...

Obawiam się że to nie były ząbki, bo teraz F. nie ząbkuje, a poza tym nie pomógł ani nurofen ani dentinox, a zawsze ten zestaw przynosił ulgę. Ale u nas tak już jest, że pierwsze dni i noce po wyjeździe Piotrka są fatalne. Zwłaszcza że to Piotrek wstaje w nocy do Filipka i rano nim się zajmuje.

My mamy w Warcie i kiedy nas okradziono dostaliśmy zwrot pieniędzy, dokładnie wg naszych wyliczeń, i to dość szybko. Ale jak oni wypadają na tle innych ubezpieczycieli to niestety nie podpowiem.

Ok, zbieram się do sklepu bo nie mam co jeść.
Mamtu no to fajnie, że pomaga i jest zaangażowany. Ja się strasznie boję jak to u nas będzie. Bo T. jest teraz bardzo zaangażowany i chce od razu po porodzie wziąć urlop itd, ale i tak mam obawy.

Byłam w sklepie, ziemniaczki w piekarniku, zaraz idę robić farsz do schabowych. A na razie póki co pije kawę i wpierniczam ciastka maślane ;)
Julka okropne to że Filipek tak przeżywa wyjazd taty :(
Moj m. jest ogolnie chetny do pomocy i zamierza byc z nami w domu. Ja się jedank obawiam na ile starczy mu energii, bo on z tych co w kółko by spali.....
Ksawery też zawsze jest "gorszy" do ogarnięcia parę dni po wyjeździe R.

Byłam na komedi Millerowie i polecam, taki lekki przyjemny do pośmiania się. Ale i tak ledwo żyję...dziisaj się czuję jakbym w ogóle nie spała, chyba coś z ciśnieniem.

Mi też zawsze bada szyjkę przez usg dopochwowe.
Mamtu i tak dobrze że Tadek Ci od razu zasypia bo ja po karmieniu K w nocy musiałam go jeszcze dobre 30 min usypiać :/ Pozatym jak my będziemy wstawać co godzinę to Twój Tadzio już się unormuje ze spaniem :)
A ja dziś jem cały dzień... Non stop coś mielę. Najadłam się na obiad że jak odebrałam Piotrka z przedszkola i poszlismy na spacer to niemal się toczyłam. I wróciliśmy do domu i co? I miska płatków. Bo tak mi się chciało czegoś zimnego i świeżego... Nie chodzi mi o to że przytyję tylko że poprostu to nie jest normalne tyle żreć!
Marta13 nie próbowałam z cola bo na czas ciazy odstawilam wszystkie napoje gazowane i szczerze mówiąc jakoś nie tęsknię :-) a Mały dziś broi więc jest chyba w porządku. Poza tym wczoraj polozna z gabinetu (byłam na pobraniu krwi) podlaczyla mnie pod ktg na chwilke więc też sie uspokoilam jak uslyszalam serduszko...

Ania83 mnie dziś na sr nie będzie bo mój wujo przywozi mi dostawę wałówki ze wsi. Ma być koło 18. Poza tym...mam jednak jakieś opory przed odwiedzaniem Klinicznej..ostatnio strasznie to przeżyłam...już sama nie wiem czy będę chodzic...urodzić i tak będę musiała a potem będzie pediatra w razie w... Chce zapisać Malucha do znajomego lekarza więc to też inaczej... Mam nadzieję że nie zostanę sama....Aaaa i powodzenia na badaniu! Koniecznie daj znać po wizycie. A czemu zdecydowalas sie na Doeringa a nie na Swiatkowską? Pierwsze co to...napewno jest zauważalna różnica w cenie badania :-\:-\

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry