Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,
i koniec spania był o 6.30. W końcu zasnęłam o 2. A podłóg normalnie też nie myję o tej porze jakby co ;) ale poszłam się napić i tak mi się kleiła, że nie mogłam się powstrzymać.
A z ciśnieniem to ja mam tak, że mnie głowa pęka przy bardzo niskim. Zawsze wtedy mierzę bo mi się wydaje, że wzrosło a tu odwrotnie.
Pogoda "bomba" pewnie p przez cały dzień będzie lało.

Miłego dnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny.

Matko co to za nocne rozmowy tu były;)

Ja się dziś obudziłam po 6 i koniec spania.Oczywiściwe mam mega muła bo jakby mogło być inaczej;/

Marta super,że po wizycie wszystko ok.Moja mała pewnie już też osiągnęła taką wagę no ale ja już się tego nie dowiem do dnia porodu.

Wczoraj po południu jak wróciłam do domu to załapałam doła odnośnie swojego wyglądu;/Te moje wielkie uda i tyłek-już nie mogę na siebie patrzeć;/Katowanie na siłowni przed ciążą odeszło już w daleką niepamięć.Matko ja tego nie ogarniam:(
Sorki,że tak marudzę od rana,ale ja już mam DOŚĆ.Jak zobaczyłam wczoraj Wasze zgrabne i szczupłe uda to jak przyjechałam do domu to myślałam,że się rozpłaczę;(

Ehhh musiałam się wygadać.Sorki za marudzenie, ale kurcze znowu mam kryzys i lepiej nie będzie do rozwiązania.

Miłego dnia Wam życzę.
Dzień dobry w ten pochmurny i deszczowy dzień :)

Marta super, ze wizyta udana i ze z szyjka lepiej no i mala ładnie rośnie :)
Będę na SR, a Ty się wybierasz?

Ja też znów nie mogłam spać, zasnęłam dobrze po 2 budzilam się chyba 4 razy i teraz juz po spaniu. Chociaż może uda mi się jeszcze zdrzemnąć.

Dorotii co raz bardziej szalejesz na tych zakupach :) A łóżeczko zamówione, czy juz je masz?

Mamtu fajnie, ze Tadek grzeczny i dal Wam spacerować i załatwiać co trzeba. Ja też chce takie grzeczne dziecko :)
Maluszek z ktorej strony masz straszne uda to ja nie wiem!!! Następnym razem popatrz na moje i na pewno bedzie Ci lepiej. Poza tym jestes w ciąży, potem będziemy się zbiorowo odchudzać i ćwiczyć ;) Uszy do góry raz, dwa!!! Bo Cię znajdę tam u Ciebie i nakopie do tyłka.
Dzień dobry (jak może być dobry przy takiej pogodzie? :/ ) !

Walerka, też nie rozumiem tego przyzwolenia na komentarze wobec ciężarnych. Ja ostatnio dostałam szału jak po raz enty moja babcia powiedziała do mnie per "kuleczka". Tak na nią ryknęłam, że już chyba nie powie. A w ogóle to jej się to wydawało takie miłe i fajne...

Lepa, no to super, że będziesz :). Czyli póki co widzę to tak
Poniedziałek, Gdynia (knajpę trzeba wybrać ;) ), godz. 11.00 ? :
1. Lepa
2. Dora
3. Arabelka
4. Aga
Przyłączajcie się kto może ;)

Sonia, ściskam! Choć domyślam się, że przy dzisiejszej aurze to ciężko o lepszy niż wczoraj nastrój...

Mamtu, super, że tak bezboleśnie mijają Wam pierwsze tygodnie :)

Dorotiii, telefony, czołgi etc. - czy z ciążą czy bez, dla mnie słowo wyrozumiałość nie łączy się z tymi poprzednimi :p
A teksty Twojego męża przednie, nie ma co ;)

Marta, bardzo się cieszę, że po wizycie wszystko ok! :) Ja też mierzę 2x dziennie (m.in. ze względu na przepływy) i też mi zawsze mówią, żeby pamiętać o granicy 140/90 i nie zastanawiać się, tylko jechać na IP.

Selene, ja zaraz zabieram się za mycie podłóg, ale takie to mało spektakularne o tak pospolitej godzinie... ;)

Carolajna, trzepnij się do wyra i już ;). Przy takiej pogodzie zaśniesz raz dwa (teoretycznie) ;)
Aga no 8 godz. i mycie podłogi to także ciekawe zjawisko ;)
Ja w sumie zaraz chyba jeszcze raz machnę, bo albo ta podłoga dalej się lepi, albo ja dostałam jakiejś paranoi ;)

Madleen ja będę korzystać z kosza jakieś 3 max 4 miesiące. Potem to już chyba mało miejsca maluszek by miał, no a jak zacznie siadać to już na pewno koniec użytkowania.

Jak dzisiaj wstałam to myślałam, że padnę, tak mnie stopy bolały, że szok. Nawet nie wiem od czego. Coś czuję, że dzisiaj będzie dzień marudy...
Madleen cudów nie ma, ale komfort psychiczny mam.

Marta ja mam ciśnienie 100/ 70 a puls wysoki ostatnio ok 90

Zaaraz lecę na wizytę
Dora powodzenia :)
Dora powodzenia :) daj znac po wizycie.

Aga ja cały czas trzepnieta w wyrku jestem ;) Wstałam tylko zjeść płatki :)
Dzień dobry:)

Zasnęłam po 4, by o o 430 obudzić się na dzwoniący domofon. A to sąsiad z dołu nieźle wstawiony na moje halo odpowiada: uprzejmie panią przepraszam, nastąpiła pomyłka. No rozwalił mnie tym tekstem;))))

Maluszek, powinnaś chyba umówić się na wizytę do mojego gina. Wchodze wczoraj do gabinetu a on do mnie, że ładnie wyglądam i tak ma być. Nawet ważenie nie zmieniło jego zdania, a przybrałam od początku ciąży 17 kilosów. Zeszłam z wagi załamana, a gin do mnie: ale widać, że to woda a nie tłuszcz. Prosze się nie przejmować.
A poza tym Maluszek to ja się przyłączam do Carolajny: co za brednie wygadujesz! Znajdziemy Cie tam u Ciebie i naprawde nakopiemy do 4 liter:P

Aga, 8 rano na mycie podłog to dla mnie też wyczyn spektakularny. Ja ledwo miałam siłe zrobić sobie śniadanie...

Carolajna, ide dzis na SR ale nie chce mi się okrutnie. Podejrzewam, że we wrześniu już sobie odpuszcze.

Panda, wypróbowałaś sposób z colą na Maluszka? Mam nadzieje, że podziałało:)

Ania83, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak się musisz wkurzać na remont. Ale spokojnie, bo tylko spokój może Cię uratować.

Dora, udanego badania:) I daj znać koniecznie co mówi Twój gin a propos luteiny. A jeśli chodzi o puls to mi kazał na to nie patrzyć, bo kobiety w ciąży mają przeważnie wysoki.

Miłego dnia pomimo takiej aury za oknem ;)
witajcie,

Marta, dobrze że na wizycie ok, córka zdrowa, szyjka długa, mam nadzieję że ciśnienie się unormuje.

Współczuję wam tych niewyspań, ja co prawda wstaję o tej 6/6:30, ale jestem wyspana, bo nie mam nocnych przygód.

Walerka, mam nadzieję, że choć troszkę dziś pospałaś.

Maluszek, nawet jak mąż zdjęć nie pochwalił, to ja pochwalę. Twoje zdjęcia są cudne. I przestań gadać o tych udach bo zaraz puszczę Ci wiązankę na priva.

Madleen, ja nie mam kosza ale lekką mała kołyskę, to prawie to samo i też tylko będzie używana do max 3-4 miesiąca, bo potem dziecko zaczyna się przekręcać i już nie jest to bezpieczne.

Dora powodzenia na wizycie

Znacie jakąś metodę na głoda, jeju ssie mnie dziś niesamowicie.
Ja powoli dochodzę do siebie, chociaż pogoda dramatyczna. U mnie od paru dni jakiś kryzys pod tytułem nie chcę robić wszystko sama i mieć męża marynarza...no ale to się nie zmieni więc trzeba się wziąć w garść i przestać marudzić.

Ja mam wizytę za tydzień u gina i mam nadzieję, że ta szyjka moja juz się nie skraca pomimo tych skurczy. Maluszek nie gadaj głupot, to już końcówka ciąży i wyglądasz w niej ślicznie. Zobaczycie jak szybko dojdziemy do swojej wagi po ciąży :)

Walerka śliczne to pole! Współczuję Wam problemów ze snem. U mnie gdyby nie to że Ksawery mnie budzi to bym spała jak kamień!
Selene mnie też nogi od samego rana bolą.Jeszcze mam te straszne schody,które pokonuję chyba z 20 razy dziennie góra dół więc mi nogi wręcz odpadają.

Zaraz zmykam na małe zakupy bo w lodówce pusto,ale strasznie mi się nie chce;/

Dzięki dziewczyny za miłe słowa;*
Marta nie dziwie się, za Ci się nie chce :)

Ja chyba dzisiaj też muszę do sklepu, chociaż byliśmy na zkupach wieczorem, ale mam ochotę na jakieś owoce wiec tylko warzywniak przed domem :) Ale mi się nie chce wychodzić z łóżka.

Marta a sąsiad dobry ;) przynajmniej przeprosił :)
Dzień dobry!
Następnym razem odpalę w nocy kompa, zamiast gadać z kotem :) Bo widzę, że coraz większy mamy ruch na forum.

Aga od rana mycie podłóg? Najpierw sobie pomyślałam, że ja jakaś leniwa jestem bo nic w domu ostatnio nie robię (poza rzeczami, które nie wymagają schylania się), a potem spojrzałam na Twój suwaczek i od razu zrobiło mi się lepiej :P Także ciesz się tym myciem podłóg póki możesz ;P
Za to Ty Selene, to już mnie wpędzasz w kompleksy :)

Marta, zabawna historia z tym domofonem :) Mój szwagier jak ostatnio nie mógł wejść do domu po imprezie, to zszedł piętro niżej i próbował w nocy otwierać kluczami cudze mieszkanie... Dobrze, że komuś do łóżka nie wlazł :P Nie ma co, takie rzeczy to tylko faceci potrafią odstawić.

Idę zrobić sobie kawę! Mimo tej aury za oknem życzę Wam miłego dnia!
Marta, strasznie miłych ludzi spotykasz. Zarówno takich sąsiadów jak i lekarzy wszystkim życzę!

Ja się dziś wyspałam, wstawałam tylko z 5 razy do toalety, ale za każdym razem zasypiałam potem szybciutko. Nie mam pojęcia od czego to błogosławieństwo. A teraz czekam aż młody zje śniadanie i lecę go oddać do przedszkola a sama się wezmę za porządki. Wczoraj kupiłam nam owoce na hali i taka byłam z siebie dumna ale ich nie schowałam do lodówki i mam dziś pełno muszek owocówek w kuchni. Nie wiecie jak się ich pozbyć?
Marta fajnego masz sąsiada ;)
my zaraz ruszamy di ikeii. Na dwór się nie ruszymy więc chociaż zakupy zrobimy.
Marta pamiętam o stelażu :)
Na muszki sposobu nie znam niestety ale katka na glod jedt jeden: najesc sie :p
Maluszek z racji tego ze siedzialas kolo mnie to moglabym sie spodziewac ze o moich udach mowisz :) jakbym nie wiedziala jak wygladam to jeszcze bym w to uwierzyla :p
Dziewczyny a w ogole to mam kupione dzinsy ciazowe w ktore od poczatku nie wchodze. Nie przydadza sie komus bo w szafie tylko leza a pewnie sie nie zbiore zeby je gdzies sprzedawac.
Przecudny dzien dzisiaj! Dlugo na taki czekalam mozna bezkarnie siedziec w domu i nie miec wyrzutow sumienia :) no i mozna podlogi pomyc korzystajac z okazji i namowy kolezanek :p

Ja jestem tak wyspana ze wstalam przed dominikiem!! Az mnie juz wszystko bolalo od lezenia :)

Sonia pomysl sobie tylko ze po porodzie bedzie ci latwiej bo bedziecie we dwojke. Moj maz za to sie zastanawia czy da rade wziac tydzien wolnego jak sie dziecko urodzi.... A zeby teraz siedzial z nami w domu to tez bym nie powiedziala :/ takie uroki prac niestety :/

Marta a ty w nocy te kartony nosilas ze nie spalas :p
Dorotii a jaki masz rozmiar tych dżinsów? Bo ja bym była chętna o ile d*psko wcisne ;)

Nie moge juz zasnąć, masakra po prostu :(
Selene, dzięki za pamieć o stelażu:)

Lepa, fakt, że gin jest w porzo;)) Ale jeszcze z 2-3 miesiące temu usłyszałam, że jak będę tyła w takim tempie to mi da maskotke Michellina:P

Dorotiii, kartony lekko zmieniły miejsce, ale dalej nie ma miejsca na wstawienie choćby małej komody... A dzis popołudniu mam SR, więc też nie bedzie mnie w domu i troche boje się co zastane jak wróce:/

Na razie mam problem i musze go jakoś rozwiązać: koleżanka chce mnie obdarować 3 worami ciuchów dla dziewczynki wiek 2-4 lata. Myślałam, że będę mogła przechować je u faceta mamy, ale ona coś kręci nosem. A wory są słusznej wielkości , bo 240l,więc troche sie nie dziwie, że kręci nosem. I pewnie zrezygnuje z tego giftu, bo jakoś nie mam ochoty na obarczanie siebie kolejnym problemem...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry