Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odebrałam wyniki.Poziom żelaza wzrósł z 11,1 na 11,5 więc szału nie ma.Jest lepiej ale wciąż poniżej normy więc napewno jak pójdę we wtorek na wizytę to dostane to żelazo;/

W ten pas to też będe musiała zainwestować.

Mój mąż w pracy.Jak wróci to będzie szpachlował więć będe mieć niezły kurz wszędzie i potem będe musiała sprzątać do nocy;/

Kupiłam sobie dzisiaj spodnie na moim ryneczku;)Dresowe ale jakoś się w nie zmieściłam.Nadają się na wyjście na ''miasto'';)Już nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam.

Moja babcia piecze rogaliki i drożdżóweczki na dole więc zaraz chyba tam zejdę i się będę obżerać;)Dziś się ważyłam,ale już nie mam wpływu na swoją wagę i na to jak przybieram.Już nawet jakbym zaczęła się głodzić to i tak bym nie przestała tyć więc muszę się z tym poprostu pogodzić.Niepotrzebnie chyba sobie odmawiam przyjemności na które mam ochotę.Byle bym nie dobiła do 20kg;/

Aga dzisiaj znowu cicho.

Katka też.

Madleen a Ty tak nie rozpieszczaj męża;)Prezent kupiony na dzisiejsze wyjście na urodziny?Baw się dobrze:)
Maluszek ja na szczęście nie mam wagi w domu i ważę się tylko u gina, bo inaczej bym sfiksowala.

Mam jagody :) Na jednym tylko stoisku na hali były.
No i babeczki do kawy o fajnych bab mniam mniam :)
Maluszek teraz dużo dzidziuś przybiera więc nie ma co się dziwić że waga rośnie. Chociaż ja dzisiaj rano też zaliczyłam kryzys że nie mam w czym chodzić i gruba jestem jak balon. :/

Carolajna ja mam ciastko z dekera do kawy ale jakbym miała blisko takie baby to bym się skusiła :)

Pogoda cudowna, zaliczyłam plac zabaw i spacer po sopocie. Trochę mi się przysnęło usypiając Ksawerego. Teraz kawka i zabieram się do roboty bo w domu dalej tajfun i obiad trzeba zrobić.
Sonia Ty gruba? Dobre sobie dziewczyno, przecież Ty masz tylko malutki brzuszek!!

Cieszę się, ze odkryłam te baby :) chociaż to czasem zguba, ciężko przejść obok obojętnie ;)

Maluszek fajnie masz z tymi rogalikami i ciachami od babci :)

Wiecie co ja mam dzisiaj kolejny dzień ze nic mi się nie chce, ale mam do poprasowania ubranka, które ostatnio dostaliśmy dla młodej, a teraz pióra się kocyki. Potem jeszcze torby wypiore i moge się pakować.

Dziewczyny a przygotowujecie swoim mezom/facetom torbe z rzeczami na wyjście?
Dzień dobry! :) My po spacerze. Tadek jeszcze śpi, więc szybko doczytam co u Was.

Marta, widzę, że Cię wzięło na wspomnienia. ;) A rzutnik Ania mam u rodziców, włącznie z kompletem kilkudziesięciu bajek, ale zupełnie o nim zapomniałam. Muszę go wygrzebać z piwnicy i Młodemu pokazać, bo to prawie zabytek już. ;)
I też wczoraj oglądałam Sopot. :)

Panda, cieszę się z dobrych wieści od Ciebie. Mam nadzieję, że ten ostatni miesiąc zleci Ci szybko i wreszcie będziesz się mogła cieszyć szczęśliwym rozwiązaniem. Ściskam!

Walerka, daj znać jak po usg.

Katka, może jakieś spotkanie na kawie i lodach w Auchan w przyszłym tygodniu? Co Ty na to? Byłabym wprawdzie z Młodym, ale na godzinkę spokojnie można by wyskoczyć. :)
A może któraś będzie miała ochotę dołączyć do nas na zadupiu? ;)
No nie...ależ mi narobilyscie ochoty na coś slodkiego..więc już mam plan..z racji tego że jadę do fashion house będzie święto i pójdę na gofra :-):-)

Dziękuje Wam wszystkim za dobre słowa :-) ja przez wczorajsze nowiny to nawet spać nie mogłam... ;-)
no nie, spałam przez 4 godziny! i chyba gdyby nie to, że zaczęło świecić na mnie słońce i strasznie gorąco się zrobiło, to bym się jeszcze nie obudziła......
teraz szybkie lecho i spacer z psem, na 16-tą byłam umówiona ze znajomymi z Łodzi na plaży, bo akurat wywczasują w 3mieście, ale już zadzwoniłam, że się spóźnię godzinkę.......
a propos słodkiego, to przed chwilą poleciałąm do sklepu po słoik Nutelli :)
My juz po usg, wszystko ok, szyjka dluga I zamknieta, wody w normie, wszystkie przeplywy ok, oba jadra w mosznie wiec chyba moge oddawac rozowe rzeczy. Wszystkie narzady ok, badania krwi ok, wiec kamien mi z serca spadl bo juz sie stresowalam. Jestem dokladnie w 32 tyg I wazy 2125gr. Przybral 500gr w 3 tygodnie. Szok po prostu ale wyprzedza waga o tydzien wiec jest ok bo ostatnio byly 2 tyg. Troche sie uspokoilam ale jestem strasznie nerwowa, wszystko mnie wkurza a raczej wszyscy, jestem tak niewyspana ze nie mam sily
Hej :)

i ja sobie ucięłam drzemkę w ciągu dnia :) z tym że bardzo mnie ona rozleniwiła...ze słodyczy to dziś u mnie gofry :)

Walerka rozmawiałaś o swojej bezsenności z lekarzem? Może by Tobie jakoś pomógł. Wiem, że Twoja przypadłość nie zagraża Małemu ale dla Ciebie to ogromny dyskomfort. Tak się nie da na dłuższą metę...

Kupiłam dziś buty jesienne dla Filipka. Boże, jak on szybko rośnie. Co miesiąc jego stópka jest większa o rozmiar. A buty drogie...sobie nie kupuję takich ;)

Sonia Ciebie dziś żarty się trzymają :) Ty gruba?? Buahahaha....Chciałabyś :P
Witam w cieplutką sobotę :)

Dziewczyny czy kupujecie pościele z baldachimem? Bo zastanawiam się nad kupnem takowej. Co o tym sądzicie? Czy to po za ładnym wyglądem ma jakieś inne funkcje? :D

Życzę miłego dnia
Miałam przy Filipie baldachim i moim zdaniem oprócz ładnego wyglądu baldachim posiada tylko funkcję zbierania kurzu. Po pierwszym praniu zdjęłam i schowałam głęboko.
Walerka super, że maluch rośnie i wszystko w porządku :)

Też uważam, że baldachim głównie zbiera kurz, więc można go sobie podarować.

Ja także zaliczyłam drzemkę, tak mnie głowa bolała, że musiałam się położyć. A teraz zabieram się za sprzątanie. Chłopaki na spacerze to mogę spokojnie pracować.
Ja nie chce relanium mam sprobowac calms tez ziolowe ale silniejsze od melisy, no I zaproponowala mi zwolnienie ale ja I tak za tydzien koncze I musze byc w pracy zeby pozamykac sprawa wiec nie ma co.
Przezyje.
Arabelka a Ty nadal jesteś na Zaspie w szpitalu? czy już w domku? Bo nie ogarniam już trochę.... ;-)
Walerka ja biorę relanium i nic mi nie szkodzi. Nie wiedziec czemu kobiety w ciąży są jedyną grupa osób których relanium nie uzależnia - tak mowila moja gin. Ja biorę w zależności od potrzeby 2mg lub 5mg. Ale jak wiadomo moja glowa już odmawia posłuszeństwa. ... :-P
witajcie,

tak mi smaka narobiłyście wczoraj wieczorem na te chipsy że poprosiłam męża aby mi kupił, skutek taki że o 3 nad ranem przywitałam się z wc i rano jeszcze raz. Z zakupów więc dziś nic nie wyszło. Do południa przeleżałam w domu a popołudniu tylko spacerek.

Mamtu, ja bardzo chętna na spotkanie w Auchan w tygodniu, w końcu zobaczę Tadzika :)

Walerka no to ładnie przybiera i najważniejsze że wszystko ok.

Sonia, nie rozśmieszaj, gdzie jesteś gruba??

A baldachim to faktycznie służy przede wszystkim w celu zbierania kurzu :)

Maluszek, może Ci nie przepisze, bo mimo wszystko poszło Ci do góry to żelazo, a czasu też za dużo nie minęło od ostatniego badania. Niektóre laboratoria nawet podają normę od 11,5 a a nie od 12. I nie przesadzaj z tym sprzątaniem dziś, co abyś później tego nie "odchorowała"

Dorotii, a jak tam wczorajsza szarlotka?

Nie no, wczoraj o chipsach a dziś o słodyczach gadacie, a ja o suchym chlebie :(

Miłego wieczoru
Ja mam wagę, ale ważę się tylko u gina i trochę się podłamałam jednak wczoraj, bo mi waga przekroczyła 90 kg, wiec mam jakieś 22 na plusie, aczkolwiek to już końcówka, więc olewam :P

Kurcze byliśmy dzisiaj u kuzyna i wyprzutulałam ich 3 miesięcznego synka - jak on pachniał, boziuuuuu już myśląłam, że może jakas oksytocyna mi się zacznie wydzielać z tej czułości :P

Carolajna, ja mam w foteliku przygotowane już ciuszki dla Młodej na wyjście, a dla siebie dorzucę, jak będziemy jechać do szpitala pewnie ;)

Mamtu ja chętnie w Auchan na spotkanie póki co, byle nie w środę, bo w końcu dociera do nas sofaaaaaaaa :))))

Walerka super, że tak ładnie wszystko wyszło na badaniu :)

katka ja też ostatnio po chipsach witałam się z kibelkiem, więc juz sobie odpuszczam te pyszności :P

Panda no to teraz masz termin razem ze mną;-) ciekawe kiedy ja urodzę, bo moja szyjka ma 1, 9 a na koniec tego tyg. (37) odstawiam luteinę.

ale się dziś nachodzilam, padam teraz.
Walerka, cieszę się, że u Ciebie wszystko okej. No i ładnie Ci rośnie ten Twój synuś. :)

Apoloniaa, dołączam do opinii, że baldachimy są tylko kurzołapami. Ja w ogóle wychodzę z założenia, że im mniej na początku wszelkiego typu 'miękkości' wokół noworodka (pluszaki, dywany itp.) tym lepiej.

Katka, no to jakoś musimy się zgadać w przyszłym tygodniu. Chętnie się z chłopakami przejdę do Auchan, byleby tylko byli grzeczni przez godzinkę. ;)
Haze, chyba Cię ściągnęłam myślami. Właśnie miałam pytać czy czasem nie chciałabyś się z nami spotkać. :)

Coś dziwnego dzieje mi się z forum - w ogóle nie mogę edytować swoich postów. :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry