Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A, zapomniałam.
Sonia, ja jestem za zamkniętym forum, jakby co. I możemy się przenieść nawet w tej chwili. Tym bardziej, że ostatnio okazało się, że podczytują mnie tutaj dawni znajomi, co jakoś ogranicza mi komfort pisania. ;) Także, jeśli tylko większość się zgodzi, jestem za przenosinami.
Witam wieczorową porą:)

SElene, mam nadzieję że Maks już dawno śpi, a Ty możesz rozkoszować się z Mężem rocznicową kolacją :) Gratuluję i życzę kolejnych udanych lat razem!!

Walerka, współczuję, biedna byłaś. Ale tak jak napisałaś - dobrze że skurcz złapał Cię na parkingu a nie w drodze! Nie wiedziałam że cholestaza może być mimo dobrch wyników krwi. Ale spróbuj najpierw z tym wapnem, nie zieniałś poszku do prania, nie próbowałaś czegoś nowego z jedzenia? Ja miałąm takie uczlenie, że drapałam się nawet po niektórych emolientach :/

Byłam dziś na 3 godzinnym spacerze po parku oruńskim z Filipkiem - wybiegaliśmy się że hoho. Moje dziecko tak się umęczyło że nawet nie chciało się kąpać (a uwielbia) i padło godzinę wcześniej. Ciekawe o której się obudzi, bo dziś pobudka byłą znowu chwilę po 4 :/

To się namnożyło nam spotkań w przyszłym tygodniu :) i dobrze :) Ja będę i we środę i w czwartek by poznać Tadka :)
Selene, mam nadzieję, że jednak udało Wam się przenieść świeczki i romantyczny nastrój do innego pomieszczenia :)

Linka, ja mam tę samą poduchę, co Sonia i jestem z niej mega zadowolona ;). Po prostu sama musisz sprawdzić czy będzie Ci odpowiadała, bo jak widać nie ma reguły :)

Walerka, ściskam. Taka bezsilność to chyba najgorsze uczucie, nie cierpię go...

Haze, dobrze, że już nie jesteś zombie ;). A ta cukrzyca to oszukana jest w badaniach - owszem. Ale kurna, żeby coś zjeść jak człowiek to nie, bo mi szusuje do góry cukier cholerny :/. No ale lepiej tak niż odwrotnie, jakby nie było...

Mamtu, a co z tą położną? Odzywała się w ogóle? Przyjdzie czy nie?
Naprawdę fajnie się czyta, że tak sobie radzisz :). Mam tylko nadzieję, że Tadzine czkawki miną - w sumie niedługo "wejdzie w termin" , więc może się ta kwestia ureguluje? Trzymam kciuki!

Jeśli chodzi o zamknięte forum, również jestem za. Bardzo! ;)
Jak tu spokojnie;)

Ja jestem też za zamkniętym forum;)

Kurcze jeżeli to środowe spotkanie będzie w Auchanie to ja odpadam tak jak pisałam ze względu na kiepski dojazd;/

Mamtu a za Tobą to ja się tak stęskiniłam;*Ale mam nadzieję,że jakoś się spotkamy jeszcze;)
Jakie nagłe poruszenie na forum ;).

Julka, mam nadzieję, że Filip po takim maratonie jednak pośpi nieco dłużej ;). A Ty lepiej korzystaj z okazji i sama pakuj się do wyra! :)
I ja jestem za przenosinami na prywatne forum, nawet już teraz.

Też mam tę poduchę z motherhood. Jestem z niej zadowolona. Taki sam efekt (tj. nieobciążanie stawów biodrowych) da poduszka włożona między nogi do spania. Taniej i łatwiej się przekładać z boku na bok, a i jeszcze więcej możliwości by przytulić męża w nocy ;) Mimo to polecam poduchę motherhood, mi pasuje pod każdym względem bo mąż wyjechał a i śpię w jednej pozycji niemal całą noc. Doroti i Aga też ją mają i pisały o niej w pozytywach.
Ok z racji samotnych wieczorów zaraz nam ogarnę jakieś zamknięte forum :) linka dostaniecie na PW
Aga, śmieję się że mój organizm już chyba przywykł do niespania po roku z Filipem i teraz lepiej się czuję kiedy stajemy o 4 niż kiedy śpimy dłużej. Chociaż nie powiem, nie wiem co rbić o tej 4 nad ranem, jakoś dziko :) a spać mi się w ogóle nie chce, może w tv coś obejrzę. Zaraz mężuś będzie dzownić :D

Mi się wydaje tak - we środę spotkamy się w Gd kto może, a w czwartek w Auchanie kto może. Czy za dużo teo?
Ja póki co to siedzę przy garach a M. kąpie młodego i zaraz kładzie spać.

Ja też jestem za zamkniętym forum.

Co do spotkania to w środę na pewno. A w czwartek może uda mi się dołączyć :)

Walerka dobrze, ze ta sytuacja to jednak miała miejsce na parkingu, a nie podczas jazdy.

Mamtu super, że rodzina w komplecie i jesteś zadowolona :)
Mam nadzieję, że jednak Tadek szybko się unormuje z tymi kolkami.

Julka mam nadzieję, że Filip jednak po takim spacerze pośpi dłużej.
Sonia, no to fajnie. Jak już coś zorganizujesz to dawaj znać. :)

Julka, cieszę się, że Tobie też pasuje Auchan.
A w ogóle to kochane jesteście, że piszecie o chęci poznania Tadzia. Aż się normalnie wzruszyłam.

Aga, położna mnie olała. I ja ją też. Teraz niech się kobieta postara, żeby mnie w domu zastać. Czekać na nią nie będę. ;)
No błagam Cię - ja sobie RADZĘ? Jakoś zupełnie inaczej to widzę. A tego wtorkowego sam-na-sam z chłopcami to wręcz już się boję.
Dziewczyny, jeśli któraś z Was ma jeszcze w planach zakup witamin K i D przed porodem to na DOZ-ie jest teraz promocja na takie cuś:
http://www.doz.pl/apteka/p54262-VitaDerol_Baby__K_witamina_D_400__K_25_kapsulki_twist-off_40_porcji
Dwa opakowania wystarczą akurat na te 'przepisowe' 3 miesiące (licząc od 8. dobry). Kupiłam Tadziowi i zupełnie zapomniałam Wam napisać. :)
Dobry wieczor:)
JESTEM ZA FORUM ZAMKNIETYM. Korzystam teraz z komórki, więc nawet nie mam jak go założyć i Was mailowo poinformowac. Sonia albo Mamtu, zalozylybyscie?;)

Asiu dziewcze drogie, a Ty coś wnioslas ciekawego/pożytecznego do tego forum? Nie przypominam sobie. Samo zadawanie pytań to nie dyskusja, prawda? No i super, że się wypisujesz:)) Za panna NIKT tęsknić nie będę hehe.

Goście byli i było super. Niedawno wyszli:) Nasmialam się za wszystkie czasy. No i bezkarnie wsunelam 3 kawałki nieslodkiego ciasta (było mocno kakaowe).
Snuze znalazłam na ogłoszeniu trójmiasto.pl.

Dziewczyny, do większości postow odniose się jutro, bo dziś padam na twarz.

Spokojnej nocy bez wstawania:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Julka, ja akurat się cieszę, że ta poducha moje ruchy ogranicza, bo najwygodniej mi ostatnio na plecach, więc pewnie tak bym zlądowywała :p.
Ja jestem za Twoją propozycją odnośnie dwóch spotkań :)

Mamtu, oczywiście, że sobie radzisz :). Spójrz na swoich chłopaków - są na to najlepszym dowodem! :)
A położna niech spitala na drzewo :D

Marta, fajnie, że i Twoja wizyta udana :). Widać obydwie miałyśmy dzisiaj szczęście, mimo oporów ;)

A nam TV szwankuje :/. Pan na infolini stwierdził, że nie umie pomóc, no cóż...
Sonia z racji tego że ja niezalogowana poproszę info o nowym forum na gosiksz@gmail.com :-) dziękuje :-*
Ech dziewczyny ja moze i rzadko sie odzywam, ale regularnie podczytuje i tak jakos bedzie smutno jak znikniecie... Kombinowalam nawet jak by moze sie z wami spotkac, ale starsze dziecko w zlobku tylko do 12 a pozniej w domku spi i tak jestem uziemiona...

Poza tym rosne wesolo i chyba powoli zaczyna mi ciazyc moj stan :P

U mnie zaczyna sie 34 tydzien, a ja dopiero mam meble do odebrania, a pokoj jeszcze nie pomalowany. Juz nie wspominam o wyprawce...

Pozdrawiam
A mi na otojaoto@gazeta.pl
Aga, super że niedzielę możemy zaliczyć do udanych:) Aaa, i już wiem że za rok mamy w rodzinie wesele. I już mam zorganizowana opiekę do Młodej hihi.

No to ja zmykam i będę wyczekiwac maila od Soni:))
A juz lepiej ale mam sama siebie dosc.
Moze byc I zamkniete, wiem ze sie juz pare watkow wynioslo, swobodniej bedzie pisac.
Ja sobie jeszcze urzadzilam grill u nas jutro, dawno zapraszalam gdybym wiedziala jak sie bede czula to w zyciu bym sie nie pakowala w gosci.
Ok dosc smecenia, jutro jest nowy dzien, dla rozrywki maz spryskal ogrod sprejem na odstraszenie kotow bo urzadzily sobie toalete u nas I nie zamknal drzwi no I caly dom I ogrod jedzie czosnkiem, mam nadzieje ze gosci to nie odstrszy. A wogle u nas lalo 2 dni I zapowiadali slonce jutro, w co nie wierzylam a od 17 piekne slonce.
witajcie wieczorową porą,

no to się dziś porobiło, ale fajnie że przenosimy się na zamknięte, będzie swobodniej :)

Ciekawe czy Dorotii dorwała tą szarlotkę.
No i jak w zoo było?

Madleen, super że impreza się udała.

Marta, Aga jednak wizyty gości u ciężarnych też mogą być przyjemne :)

I widzę że ikea wczoraj mocno oblegana przez forumki.

Selene, udanego rocznicowego wieczoru, mam nadzieję, że już dawno się rozpoczął.

Jejku Mamtu nie starasz, bo mój ma co chwilę czkawkę.

Julka, to świeżego powietrza dziś łyknęliście z Filipkiem, oby faktycznie za szybko Ci tej pobudki nie zrobił.

Walerka mam nadzieję że chociaż końcówka dnia należała do bardziej udanych.

Na spotkaniu w czwartek w Auchan będę, co do środy to zobaczę co mi się uda z Mikim wykombinować.
wysłałam maile nie zalogowanym a reszta ma PW. Walerka tylko nie wiem czy Ci słać pw czy wolisz mailowo.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry