Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (30)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE:

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA - 3490g, 55 cm, Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER-3480g, 52 cm
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA 3681g, 56 cm Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
_MamaM_ - 24.09.2013 synek Tobiasz- 3640g, 55cm, Kliniczna
meg - 26.09.2013 - córeczka Zuzia 3750g, 56cm , 9:22- Kliniczna CC
asia1611 - 03.10.2013 - córeczka Antosia, waga 3085 i 53 cm, Swissmed
Arlii - 03.10.2013 - córeczka, waga przy porodzie 3320, przy wypisie 3150, dł 60 cm, Szpital Wojewódzki
Annkkaa - 09.10.2013 córeczka, 3190g, 56cm, kliniczna
Kamisia33 - 19.10.2013, córeczka Wiktoria, 3350g, 52 cm
lucy80 - 19.10.2013 (31.10), córeczka Anna, 3355g
1985sloneczko - 21.10.2013, synek, 4300g, 60cm, Zaspa
Patusiq- 25.10.2013r. córeczka 3780kg , 58cm , Zaspa
olimpia20111 - 2.11.2013r., córeczka, 3900g, 58cm, Wejherowo
andziaaa - 6.11.2013r, synek Igor, 4100g, 57cm, Zaspa
ata211 - 4.10.2013r, córeczka

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-29-t503870,1,130.html

Mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam!! :)

Jeszcze raz - WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I SZCZĘŚCIA W NOWYM 2014 ROKU!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, idziecie jutro na spacer WRZESZCZ HALLERA-KOŚCIUSZKI, ok. 13?
Ja nie idę, bo jedziemy na rehabilitację.
MamaM mam nadzieje że bedziemy zadowoleni , szkoda że wcześniej nie poszłam :/ jakoś tak liczylam na to owi
Do OWI już rejestrują na marzec, można dzwonić :) my mamy pierwszy termin na 07.03 :)
taaa tylko dodzwonic sie do nich graniczy z cudem, dzwonie od 8 albo wiecznie zajete albo nikt nie odbiera
w koncu sie dodzwonilam , mamy dwa terminy 5 i 20 marca . Tez dostałyscie dwa?
Zawsze są dwa terminy. Na więcej nie ma szans nawet jeśli dziecko ma dużo większe problemy. Po jednym terminie do każdego z rehabilitantów- bo każdy jest pod opieką dwóch, na wypadek zwolnień lub urlopów. Rejestracja na kolejny miesiąc TYLKO pierwszego dnia pracującego danego miesiąca. NP dzisiaj 03.02. na marzec; w marcu na kwiecień itp. Po godz. 12 praktycznie brak wolnych miejsc.
Jakaś masakra z tymi terminami. Widzę, że prywatnie będziemy chodzić bez przerwy. Miałam nadzieję,że w OWI zwiększymy częstotliwość spotkań (owi + prywatnie) ale widzę, że nie ma szans. No cóż zobaczę co mi powiedzą jutro. Natomiast dzisiaj byliśmy na naszej rehabilitacji, Tobi z rana współpracował jak nigdy. Postępmy mamy olbrzymie, ale jeszcze trochę drogi przed nami, najgorsze jest to napięcie mięśniowe w okolicy barku i szyi.
nie no ja byłam w szoku że mamy dwa terminy a nie jeden :) zwłaszcza że w lutym nie mamy ani jednego.

MamaM u nas tez jest osłabione napiecie w barkach i szyji. Wydaje mi się że dziecko z rana lepiej współpracuje niż popołudniu. Ja na pewno będę robiął tak aby rehabilitacja była raz w tyg , jesli nie będzie w owi to prywatnie , mam nadzieje że uda się tak zrobić.
U nas to rożnie.. zazwyczaj byliśmy ok. 15 i wtedy mały super współpracował, raz byliśmy z rana i płacz.. teraz tez z rana ale dopilnowałam by młody jeszcze się przespał od 8.30 do 9 i było super. My chodzimy raz w tygodniu (4-5 razy w miesiącu) a jak OWI będzie co 2 tygodnie to wtedy wyjdzie ok. 6-7 razy w miesiącu.
Wiecie co, w Gdyni w OWI są po 2 terminy miesięcznie, a dzwoniłam dziś do OWI w Gdańsku i uwaga, uwaga, od 10.02 będą zapisy na... CZERWIEC!!! Ręce mi opadły, podkurzyłam się tylko. Nie rozumiem jak można tak traktować pacjenta-dziecko :(
No, to w czwartek o 9:30 pierwsza rehabilitacja. Zobaczymy, jak to będzie.

A dziś jeszcze USG główki też zlecone przez neurologa. Nie cierpię wypraw do przychodni, do której muszę dojechać autem. :) :( Na szczęście przychodnia blisko firmy męża, więc wyskoczy z pracy i mi pomoże chociaż przebić się przez rejestrację i podczas samego badania.

Z innej beczki - w Arabii Saudyjskiej wprowadzili PRAWO _nakazujące_ karmić dziecko piersią do 2. roku życia. Chory kraj - ciekawe, co z kobietami, które nie mogą karmić? O wolności wyboru i tym, że ktoś może nie chcieć karmić, już nie wspominam...

http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/mleko-matki-prawem-dziecka,394269.html
Witajcie, my też już po wizycie w OWI. Byliśmy na spotkaniu z neurologiem. Na rehabilitację idziemy w czwartek (6.02), będziemy chodzić raz lub dwa razy w tygodniu. Umawiamy się na spotkania po wizycie, czyli następny termin otrzymamy w czwartek. Logopedę i psychologa mamy na 17.02 :), wizyta kontrolna u neurologa za 2 mce. Pani neurolog bardzo nas uspokoiła, mały całkiem nieźle daje sobie radę, owszem jest to napięcie, które powoduje, że niewłaściwie przewraca się na lewą stronę ale ruchliwość rączki i całego ciała jest dobra :)
Jestem zadowolona, myślałam, że będzie gorzej.
Bambosz - jeśli kobieta nie może karmić będzie zapewniona mamka ;)

http://www.wprost.pl/ar/434154/Kraj-wprowadzi-obowiazek-karmienia-piersia/#.UusVzBKFhFE.facebook
jeszcze utworzy się czarny rynek "cycków" ;)
Dziewczyny, może dziś spacer? Będę na trasie ok. 10:30-11. Zapraszam :-)
Hej dziewczyny,

Na forum trafiłam przypadkowo i tak się składa, że jest dla mnie bardzo przydatny, ponieważ urodziłam synka 2.09.2013r. Można dowiedzieć się od Was wiele ciekawych informacji. Mam pytanko jeżeli któraś z mam mieszka na Zaspie i chciałaby się wybrać któregoś dnia na spacerek chętnie bym dołączyła. Dziękuje za odpowiedź :)
Pozdrawiam :):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kama, cześć. :) Napisz, ile miał długości i wagi twój synek, i w którym szpitalu urodziłaś, to dopiszę cię do listy. :)
Hania,
ja najwcześniej w piątek będę szła na spacer.
Dam znać :)
Bamboszku ale masz smakowity suwaczek ;P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry