Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE mamusie #19#

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka

****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 24.10 Gdańsk Wojewódzki, synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale mnie ubiegłas dziewczyno :)
tamten wątek był już kilometrowy :)

Ja też kupiłam po przecenie w 5 10 15 ten zielonkawy śpiworek za 35 zł (przecena 50%) jest przesłodki

AgusiaGda witojcie po powrocie heeej
cześć Cytrynko :D
witam
jak po urlopie Agusia-wypoczęta?
przeraża mnie wizja pójścia na morfologie. dzisiaj w nocy próbowałam nie jesc , ale 12, 1, 2.30 , 4 wyżerka i dodatkowo reni wziete. Tak mnie pali jakby ktoś kwasu wlał do żoładka .Przedzwonie i zapytam w laboratorium moze mozna nie byc na czczo:(
Jutro kolejna próba.
A pozatym moj narzeczony dostał wczoraj szkolenie od innego swiezo upieczonogo tatusia ,że ten latał po zakupy co 2 dni do marketu, a wczesniej co 2 tyg, taki zona miała apetyt.Wczoraj jak pojechalismy co 2-3 godz zaliczalismy am - japa, frytki, obiad, ciastka, lody - dziwił sie ze ktos moze tyle jesc.Siedział i się patrzyła jak wcinam bo sam nie nadążał:)
Najbardziej wkurzyli mnie jego znajomi, którzy stwierdzili ze taki mały brzuch, ze wogóle nie zauważyli,ze jestem w ciazy. dla mnie on jest duzy!!!!!!!!!
Jego druga siostra z która rzadko mamy kontakt to samo - ty masz taki mały brzuch, ze myslałam,ze to 3 m-c.
A poztym widziałam maluszka urodzonego 27 maja- jakie to małe- bałam się wziąść na rece,żeby krzywdy nie zrobić- a jak to przewinąć- przeraża mnie to - choc dziecko ważyło 4 kg .
Czesc Dziewczyny no i witaj wypoczeta Agusiu:)

Ja sie troche od 2 dni stresuje bo moj maluch jakos dziwnie kopie tak jakby na "wyjscie" napieral i nie wiem czy to normalne czy to cos niepokojacego jakos tak puka mnie nie tylko w brzuch tylko tak jakby wlasnie w dolne okolice wyjsciowe:)Nie wiem czy juz mu sie nie podoba w brzuszku u mamusi czy znalazl sobie nowa rozrywke. Macie tez tak??
hej, witajcie.
no i mam katar. męczy mnie. czyli w sumie przeziebienie.
co do jedzenia... wczoraj wypróbowywaliśmy z mężem wszelkie smaki smerfowe i balonowe w lodziarniach. tylko jednae były dobre. na szczeście od popoludnia (no +obiad) bylam najedzona więc ominęło mnie napadanie na lodowkę. co mnie cieszy. co mnie martwi natomiast.... dziecko slabo kopie i w ogole wkręcam sobie, że będę miała ta cukrzycę, co spowoduje, że moje bejbi będzie z 5 kilo ważyć. nie wiem, czy jedno idzie w parze z drugim. ale takie mam jazdy na bani.
obym się uspokoiła jutro, bo mam regularną wizytę u mojej giny, a w środę usg połówkowe. mam nadzieję, że wszystko jest dobrze.

poza tym pojechaliśmy wczoraj na poszukiwanie kurtki żeglarskiej dla mojego męza, a kupiliśmy garnitur. hehe, też się przyda. tzn też planowaliśmy, aczkolwiek kurtka mu na teraz potrzebna.

miłego dzionka
ententino moj kopie najczesciej na dole brzucha po lewej stronie tez nisko.
moka spokojnie bedzie dobrze jeszcze dwa dni i zobaczysz maluszka:)
a ja idę dziś na usg połówkowe do Invicty do dr Stencla, juz odliczam godziny

myślicie że jak poprosze o tydzień zwolnienia to mi da?
bo już jestem zmeczona :(
napewno powinien dać bez gadania.
Xyz ale masz takie uczucie jakby chcial Ci wyskoczyc??
ententino ja miałam takie dziwne bóle
jak się trochę zmeczyłam, a nawet bez zmęczenia to miałam wrażenie że mi wszystko ze środka chce wypaść
wydawało mi się że mam wszytko tak nisko ale lekarz mnie zbadał i powiedział ze nic niepokojącego się nie dzieje
pewnie sobie wkręcałam albo to jest włąsnie takie uczucie

teraz też czuje ruchy tylko na na środku na dole, póki co mała się nie przemieszcza
Cześć Dziewczyny!

Jestem wypoczęta :D w Ocyplu trafiliśmy na spokojny tydzień - jeszcze przed sezonem(i przed długim weekendem) więc była cisza, spokój :) był dzień lub dwa, że w ośrodku byliśmy tylko my i właściciele/pracownicy ;)

ptaszki pięknie śpiewały, wiewiórki skakały po drzewach - nawet koło naszego domku bawiły się w berka :) 5 ich było :)

w sumie zrobiliśmy ponad 600km - urządzaliśmy sobie wycieczki :)

pogoda była akuratnia - nie było upałów(tego już bym chyba nie zniosła), rano i wieczorem padało(jak byliśmy w domku) a w ciągu dnia było dosyć słonecznie (akurat na wycieczki)

w piątek zmieniliśmy miejsce noclegowe :) i pojechaliśmy do Wąglikowic :)

2 razy mieliśmy fuksa - gdy w niedzielę dojechaliśmy do Ocypla nasz domek był jeszcze zajęty(drewniany) więc dostaliśmy murowany, piętrowy z kominkiem :)

w Wąglikowicach też - nasz pokój nie był jeszcze przygotowany, więc dostaliśmy dużo większy :)

dzisiaj czeka mnie wizyta w Zusie - coś źle mi naliczyli ostatni zasiłek chorobowy - na 2 dniach różnicy w zwolnieniu (wcześniejsze 28 dni, teraz 26) wyszło 330zł mniej...

poza tym jutro chyba wybiorę się zrobić badania - mocz, morfologia i za jednym zamachem krzywą cukrową :P
nie takiego uczucia nie mam- tylko kopie jak szaleniec bardzo czesto:)
ciesze sie ze wypoczeliscie. Jak możesz agusia to podaj mi namiary na ten osrodek w ocyplu
ja tez chce zarezerwowac chociaz na weekend w lipcu na jego urodzinki jakis pokoj, gdzie jest las , jezioro spokój i cisza- planowałam wykupic bilety na prom do szwecji- ale 24 lipca ja moge zepsuc mu wyjazd bo nie wiem czy na morzu przy kołysaniu nie bede.....
Witam poniedziałkowo!

A mnie mała kopie też na dole ale z różnych stron raz jest tu a raz tam hehehe.

Agusia fajnie ze wyjazd wam sie udał:-)

Za dziewczyny które maja wizyte trzymam kciuki!!!
Ententino ja od kilku dni mam takie uczucie jakby chciał wyskoczyć :( Chwilami wydaje mi sie ze ustawil sie pionowo (głowka na dole nozki pod samymi piersiami az tak kluje) i zaraz wyskoczy :/ ale może one poprostu gdzies na cos uciskaja i stad takie wrazenie...
Albo juz sobie wkrecam :/
Asia ja mam tak od 2 dni zazwyczaj jak juz sie klade wieczorem do łózka i boje sie zasnac potem, ale mysle ze jakby dzialo sie cos zlego to by chyba jakies inne oznaki tez byly. Kurde nie chce sobie wkrecac i nie chce panikowac ale drazni mnie taka niewiedza.
bez obaw moje piękne, dzieciątko wychodzi główką (co do zasady) więc jeśli kopie u doło to wszystko jest wporzo :)

Ja dzisiaj poluję na wózek na allegro i wkurzam się, bo albo coś jest w załączeniu albo nie i tak latam i porównuję i chyba na głowę zaraz przez to dostane :)

image
xyz - ja kiedyś chorowałam na nadkwaśność żołądka i miałąm bakterię helokobakter aliori

abyś mogła wytrzymac bez palenia w żołądku i wstawania w nocy po renni, musisz przez kilka dni zmienić dietę.

Dla nadkwaśności najgorsze jest spożywanie słodyczy, smażonych rzeczy, tłustych, sery zółte. Jak piszesz o lodach i frytkach to wszystko jasne. Zmień przez kilka dni na lekką dietę, bo wyniki krwi i moczu muszą być na czczo.

Życze powodzenia i szkoda się męćzyć.

Buźka

image

Cytrynko ale ja własnie mam takie uczucie jakby napierał głowka na dole i chciał wyjsc a nozki czuje u gory az mi tak wciska nieprzyjemnie :/ jutro ide do lekarza wiec zapytam i pewnie koaze sie ze niepotrzebnie panikuje ;P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry