Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE mamusie #21#

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zakładam nowy bo tamten juz dlugi :)

zapraszam :)

Nasza lista

****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
natka1 02.09.gdańsk wojewódzki córeczka
lullu - 3.09 gdynia
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka

****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 26.10 Gdańsk Wojewódzki, synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestem juz po prawie wszystkich egzaminach, ostatnie za tydzien w sobote i odrazu po nich jedziemy na urlop na 10 dni :) oby pogoda dopisała:)
dzis wyprałam wszystkie rzeczy dla maleństwa, jutro bedzie prasowanie i powli zaczne pakowac torbe do szpitala :)
Witam

Ja już mam całą wyprawkę. Tylko z wózkim czeamy do sierpnia. Ciuszki bedę prała w połowie lipca jak skończymy remonty. Ale tyle się tego nazabierało: ciuszków, kocyków, ręczniki, pościel że chyba tydzien prania z taką zmienną pogodą. Córcia nam rośnie, miała 740g na przełomie 24/25 tygodnia. Pozdrawiam
mi brakuje tylko wózka, zdecudowalam sie na firme el-jot model vesper. zamówie go jakos w lipcu zeby w sierpniu juz był
Ja zamierzam prać i prasować w pod koniec lipca,na razie gromadze wyprawkę.Brakuje mi wszystkiego do łóżeczka i nie wiem czy lepiej w AKPOLU czy na allegro będzie taniej?
Jutro wizyta u gina...czuje sie dobrze ( oby nie zapeszyc!)
mysle ze na allegro bedzie taniej, sama przerabiałam to w 1 szej ciązy akpol:) i teraz wiem ze allegro o wiele tansze
dzieki kasia,widze że tez rodzisz w wojewódzkim...może sie spotkamy he he
kasia 0075 powiedz jakie ciuszki dla dzidzi zabrac do szpitala wojewodzkiego żeby było najwygodniej ,myśle o pajacykach,ale czy mam racje?
Ja chyba tez musze zabrac sie za wyprawke bo poki co to pare ciuszków tylko mam ;-)
pajacyki :) ja tylko i wyłącznie mialam pajacyki w szpitalu a potem w domu, latwo sie dzidzie przebiera :) i dziecku jest wygdonie i mamusi :)

jak mi tylko mała dali po 2h to odrqzu ja przebrałam bo te szpitalne jakos mi nie pasowały

teraz na 3 szuflady ubran 2 szuflady to pajace :)
jak dobrze popytac doświadczona mame - tak własnie myślałam że bodziaki na początku nie zdadzą egzaminu...po co męczyc dzieciaczka i przez glowe wkładac
ja mam tylko troszkę ciuszków - różnych rozmiarów, w sumie jakieś 3 siatki :P część dla dziewczynki, kilka dla chłopca :)
mam też dostać siatkę od kumpeli - po jej synku, ma wybrać unisexy :)

całej reszty brak - wszyscy uważają, że za wcześnie i mamy jeszcze TYYYYYYYYLLLLLLLEEEEEE czasu ;P

a ja wszystkim tłumaczę, że na wszelki wypadek najlepiej mieć wszystko gotowe 1-1,5 m-ca wcześniej :P tym bardziej, że sama byłam wcześniakiem ;) i może nasza córcia wda się w Mamusię :D

w każdym razie robimy postępy - mój Mąż odwiedził ze mną już 4 sklepy z rzeczami dla dzieci (Akpol, Mama i ja-nawet 2 x, sklep w Gniewie i sklep w Chojnicach)

nie wiecie gdzie można "pomacać" wózek Implast Bolder 4?

bardzo nam się spodobał Bolder SD - ale jest poza naszymi możliwościami finansowymi :P tzn. może i technicznie byłoby możliwe wywalić ok 2000zł na wózek - ale w praktyce szkoda dać tyle kasy...
więc może byśmy kupili Boldera 4? tylko chcielibyśmy "wymacać" różnice - czy i ten model by nam odpowiadał :P
ja to tak do 3-4 mcy nie mialam siły pchac malej w spioszki rajstopki ,bluzeczi to ewentualnie jeszcze byly ale zapinane po calosci, bo jak mialam ta małą głuwke gdzies wciskac w koszulke czy jakis ciuch to nerwice mialam odrazu
ja małego ubieralam w wojewódzkim w body i spiochy i tez mi te szpitalne średnio pasowaly.
ciekawe czy ktos tu od nas sie potem na sali spotka :)
a wiesz że też sie ostatnio nad tym zastanawiałam :)
moze jak pierwsza napisze ze jedzie rodzic to 4 nastepne bóli dostana i ktora trafi do tego samego szpitala,,,pamietam na patologi jak z nadia lezalam to jak jedna dostawała bóli to za nia 2 nastepnie :)z tej samej sali
pewnie coś w tym jest ;) chyba trzeba bedzie sie numerami kom powymieniac bo moze rzeczywiscie forumki bedą rodzic sala w sale :)
widze ze do mojego terminu tylko jedna bedzie w wojewodzkim,, albo ona musiala by 2 tyg przenosci albo ja urodzic szybciej :)
u mnie najblizej Agitka i liczę na nia a raczej na jej towarzystwo w szpitalu :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry