Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE mamusie #23#

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nasza lista

****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
natka1 02.09.gdańsk wojewódzki córeczka
lullu - 3.09 gdynia
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka

****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10 córeczka
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 26.10 Gdańsk Wojewódzki, synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja płaciłam w Wejherowie w szpitalu za mocz, morfologię i glukozę razem 32 zl, a sama glukoza nie wiem ale pewnie ok 10 zł, bo ostatnio za mocz i morfologię płaciłam 22 zł.
ja niestety nie wiem
Mnie też to strasznie zdziwiło. A nie orientuję się któraś ile kosztuje glukoza prywatnie? Bo niestety na ostatniej wizycie skończyły mi się kupony i lekarz nie wypisał mi skierowania...
dzięki za info. domyślałam się, że kwota będzie niewielka. zaskoczyło mnie jednak to, że musze w ogole kupić.
I had no idea.
Tak, ja też kupowałam sama, jakaś drobna suma juz nie pamiętam ile. Na miejscu w laboratorium Ci to rozrobią.
Glukoza to koszt ok 5 zł. Ja też kupowałam sama ;)
dziewczyny, moja gina przesuneła mi wizytę na wcześniejszy termin, więc muszę iść jutro rano na tą glukoze. ale nie w tym rzecz, zadzwonilam do lab. żeby się upewnić co i jak, no a babka mi mowi..... bla bla bla, ta godzina itd no i musi pani kupic tą glukozę, jak 50 (na skierowaniu) to 50, jak 75 to 75.
pytanie, czy Wy też kupowałyście glukozę w aptece?? ile kosztuje??
Jolka powodzenia:)
My dzis pedzimy na wizyte podejrzec Filipa bo chlopak sie rozbestwil na maxa nic nie liczy sie z mama ze moze w nocy by chetnie pospala tylko wariuje co ma sił:)
Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie odpowiedzi :) uspokoiłam się, bo moje maleństwo od godziny daje o sobie znać :) To jest cudowne uczucie, ale i przerażające - dopiero teraz zaczynam rozumieć Rodziców, którzy tak bardzo zawsze się o nas martwili :)
pozdrawiam Was bardzo serdecznie, życzę wszystkim szczęśliwego i spokojnego przeżywania ciąży i szybkiego i bezbolesnego porodu, a co najważniejsze to zdrowego, kochanego Maluszka :) No i pewnie będę do Was czasami zaglądać, bo dobrze poczytać dobrych rad bardziej zaawansowanych koleżanek :)
pozdrawiam Was bardzo, bardzo serdecznie :)
gosia
ja zaczynam taką listę robić
Wyłożyłam wszystko z szafy i okazało się że kupowałam na wariata wszystko co mi się podoba. W związku z czym mam mase ciuszków rozm.56 i 62. Czytałam wczoraj wątej dziewczyn które rodziły w maju i czerwcu i raczej dzieciaczki rodzą się od 54 cm w zwyz. Mam kocyki, koszulę do karmienia, wkładki laktacyjne, wózek.
Rzeczy, czyli ubanka i kocyki kosztowały mnie już 600 zl w związku z czym zacznę robić listę i teraz kupować bez takiego emocjonalnego podejścia, bo czuję że wielu rzeczy dziecko nie zdąży założyć :D
Wspaniała pogoda nie? Dziś miałam jechać do Sopotu na babskie spotkanie z kumpelami i czytam, że dolny Sopot zalany...
Czy któraś z Was posiada listę rzeczy dla malucha. Wkrótce zacznę się rozglądać. Głównie chodzi mi o ubranka, co i ile mniej więcej.
dobrze moka,że wszystko ok
agusia zycze pozytywnych wiadomosci na wizycie
ja do mojego złośnika juz sie przyzwyczaiłam - kopie i kopie - moze piłkarz z niego bedzie:)
wazne ze zdrowy i nic z nim sie nie dzieje, wczoraj tez była zabawa z tata, tylko dzisiaj przyjemnie nie było jak dawał pod cyckami i to w sam srodek z rozpedu - ajak bedzie wiekszy strach pomyslec:)
witam
okazalo się, że chyba jednak się wczoraj wygłupiłam z moimi obawami o nieruchliwość dzieciaka. Otóż, pani najpierw jakby wyśmiała pomysł KTG w 25 tygodniu. no ale dała posłuchać serducha. potem inna pani mnie zbadała i uspokiła. mniemam teraz, że syn wdaje się w ojca czyli kanapa+pilot, hehe (oczywiście zartuję troszkę). w każdym razie syn-ZUCH!! śmialam się potem z mężem, że pewnie na poród przyjadę miesiąc prędzej, jak tylko poczuję... coś!!
tak więc bogosia - nic się nie martw. lekarka uspokoiła mnie. powiedziala, że dziecko jest tak małe, że w sumie to normalnie, że nie czuje się jeszcze "kopniaków". subtelnie i delikatne plasnie - tak.

Jolka - kopniak w tyłek, na szczęście.

ps. pogoda wręcz rozpieszcza.
cieszę się że nasze dzieciaki miały podobne odczucia co do tego filmu:))))
hehehe ja też byłam w sobotę na Terminatorze i jak ręką odjął 2 dni znęcanki nad mamą :)
jolka1985 - POWODZENIA :D

nasza Majka też ma dni, kiedy jest spokojniejsza :)

za to dzisiaj znowu miałam zarwaną noc :/ nie wiem czy to dlatego, że położyłam się spać głodna, czy może Mała jakoś tak się ułożyła - znowu obudziłam się przed 3 z takim odbijaniem wymiotnym :P wiecie o co chodzi?
oczywiście w łazience tylko poplułam śliną ;) zjadłam suchego chlebka, popiłam ciepłą herbatą miętową (dobrze, że Mama dała mi kilka gałązek świeżej mięty z działki) i jakoś po 2 godzinach udało mi się zasnąć... :P

dzisiaj idziemy zobaczyć co i jak w szkole rodzenia :)

za 40 minut mam być w AM i zobaczymy jak tam moje wyniki obciążenia glukozą 75mg :/ wczoraj Mama sprawdzała mi cukier - godzinę po jedzeniu miałam 144 :/ ponoć ciężarne powinny mierzyć właśnie godzinę po jedzeniu, a nie 2 tak jak inni cukrzycy?

no i wczoraj umówiłam się na USG 4D i echo serca :) idziemy jednak do Dr Leszczyńskiej, ponieważ Prof Preisa nie będzie do drugiej połowy lipca :P
moja mała po tym jak byłam w kinie na Terminatorze - nie odzywała się prawie 2 dni... obraziła się na mnie:)) trochę się martwiłam - ale potem się od-obraziła i już jest ok:))) w taką pogodę jak dziś też jest bardziej spokojna:) a w 19 tygodniu to już w ogóle nie ma się czym stresować - ruchy są mało intensywne jeszcze - tak było u mnie:)
jolka powodzenia na obronie - mi dzisiaj maluch nie daje polezec nawet bo uwzioł sie i kopie w to miejsce miedzy zebrami pod biustem i to tak z rozpedu - takze musze sie z nim bawic od rana- taeraz tez wkurzony ze juz nie leze daje czadu na srodku brzucha.
goosia, na osttniej wizycie lekarz mi tłumaczył, że jedno dziecko kopie wiecej drugie mniej i taki jego urok , mysle ze nie masz powodów do niepokoju sprobój położyć sie na plecach i polezec spokojnie moze zacznie kopac. a ze dwa dni faktycznie miałam takie ze był mniej ruchliwy
Cześć Dziewczyny, ja jestem co prawda z listopada, ale wpadłam tutaj z pytaniem do Bardziej doświadczonych koleżanek, otóż jestem w 19tc, od półtora tygodnia czuję ruchy codziennie a ściślej mówiąc kopniaki w dole brzucha, nawet mąż po przyłożeniu ręki czuje :) szczególnie intensywnie wieczorem, a wczoraj chyba ze 2 kopniaczki w dzień a na wieczór zero :( nic kompletnie co jest niepodobne do naszego Maluszka :( bo odkąd poczułam ruchy to nie było dnia żebym ich nie czula :( Czy macie też tak że jakiegoś dnia nic nie czujecie? Przepraszam może przesadzam, ale boję się :( z góry dziękuję za odp.
pozdrawiam,
goska
dziś przede mną wielki dzień - oborna na uczelni, a jak patrze na ta pogode za oknem to coraz wieksza pustka mnie ogrania, ale bedzie dobrze!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry