Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹRZIERNIKOWE mamusie ##17##

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nasza lista :

****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Wojewódzki, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka

****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 24.10 Gdańsk Wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cytrynko- to teraz Cie rozumiem:-)

Pozdrawiamy:-)
kochane moje, ja to wszystko wiem.
Tyle, że to ja jestem dyrektorem i to moja firma i nie ma kogoś kto decyzje podejmie za mnie i spotka się z klientami, a sprawy są w toku więc kurna muszę lugać.
muszę kupić drugiego lapika, bo bede tylko na pendrive wszystko przenosić. Szofera jeszcze się nie dorobiłam :) więc też prowadze sama. Ot taki psi los :)
ale bywam w fimie tylko 2-3 razy w tygodniu.

Dziękuję moje kochane dziewczyny za wsparcie :) buziaki
Cytrynka mi też wydaje się ze powinnaś zwolnić, teraz Ty i dzidzius juesteście najważniejsi.
Mi też kiedyś wydawało się że bezemnie w pracy sobie nie poradzą, do czasu kiedy nie spotkała mnie tragedia.
Wiem, ze tego co było już nie zmienię, a tą którą straciłam juz nie wróci ale teraz jestem mądrzejsza.
Mimo ze przez pewniemn czas dyrektor mnie woził i tak zrezygnowałam z pracy jeżdzę tam tylko dwa razy w miesiącu, zrobic co trzeba i totalny luz...
Przystopuju kochana trochę, bo uwierz naprawde nie warto
cytrynka dlatego ja odpuściłam- zwolnij troche - siedzisz max 8 godzin i basta i wierz mi swiat sie nie zawali od tego, chociaż jeszcze pare miesiacy temu myslałam,że tak. A teraz siedze grzecznie w domku i odpoczywam, owszem odbieram telefony, sprawdzam sprawozdania,raporty bo jasne ,że nowa osoba nie da rady sama odrazu. Ale robie to z domu - wstaje o 10- leniuchuje na maksa. Nie słuchasz gadania rodzinki i męża,że masz zwolnic?
Wcale się nie dziwie,że wkurza cie dzwiganie laptopa, ja miałam załatwiony transport przez dyrektora w obie strony- kumpel z samochodem służbowym dostał polecenie, a i tak odpusciłam.
Wyluzuj trochę dzeicko i twoje dobre samopoczucie sa na pierwszym miejscu!!!!!
Ja mam od wczoraj psiaka na przechowanie, towarzystwo w nocy i tak fajnie jak taka kulka skacze po tobie rano:)
z tym brzuszkiem kasi to podobno jest tak, że przy I-szym jest mały brzusio, a porządnie wywala dopiero przy II-gim.

Ja dziś byłam tak zrypana wieczorem, że aż poryczałam się ze zmeczenia.
To dopiero koniec 6 m-ca, jak ja wytrzymam w pracy jeszcze 3 m-ce ?
jak mam nieść w jednej ręce torbę, która zawsze troche waży, a w drugiej laptopa z dokumentami w torbie, to wyzywam jak nie wiem co ...
wścieklicowa mamuśka ze mnie :)
hehehe ja ostatnio tez sie zdziwilam jak zobaczylam ze to wsumie poczatek 6 m.:-)
ale się zrobiłam :P

cały czas liczę tygodnie ciąży :P

nie liczę miesięcy :)

teraz sprawdzam w kalendarzach ciążowych i oczy robią mi się coraz większe!!!
to już koniec 5, początek 6 m-ca!!! zależy jaki kalendarz :P

a mi się wydawało, że to gdzieś tak 4-5m-c ;P (pewnie przez usg połówkowe - skoro połówkowe to 9:2=4,5)

http://www.porody.pl/kalendarz-ciazy/etapy-ciazy-6-miesiac-ciazy/

matko :P to już tak daleko :)
mi na próbę glukozową lekarz powiedzial, ze mam zjesc posilek, po 2 godzinach wypisc 50 i po godzine zrobic krew. a z pepkiem to u mnie wklesly i jest chlopak, wiec faktycznie na to nie ma reguly :) w czwartek idziemy na usg 4d :)
męczące strasznie :P jednak najgorsze dla mnie było noszenie holtera przez całą dobę ;)

no tak... tylko że podobno w Akademii (tam mam zrobić 75) robią to lepiej :P

dwie lekarki - dwa skierowania - dwie przychodnie :/
męczące te badania co agusia- wymagaja od nas takich wyrzeczeń:((((
Nie jeść, nie pić. Na twoim miejscu robiłabym raz bo i tak nie wiem czy dobrze rozumiem najpierw daja dawke 50 , a potem 75 jakby cos
to ja już nie wiem jak z tymi pępkami ;P

ja mam 2 skierowania na krzywą cukrową - od ginekologa mam na 50g z zaznaczeniem, że nie muszę robić 75g jeśli wynik będzie powyżej 180 - to do zrobienia w Endomedzie :) wtedy już wiadomo, że jest cukrzyca :/

z kolei moja internistka (z Endomedu ale prowadzi mnie też w poradni leczenia nadciśnienia w AM) wcześniej dała mi skierowanie na 75g do AM - ponoć tam robią lepiej :P

no i co? mam robić 2 razy?

chyba umrę z pragnienia... ciągle piję - a już musowo po wstaniu... no i też będę musiała wytrzymać przynajmniej 2,5 godz :(

no własnie co do pępka to chyba prawda też mi sie nie wypuklił a ma byc dziewczynka:-)
no faktycznie gigantyczny ten twoj brzuch kasia - ja pewnie takiego w 9 miesiącu nie będę miała:))) jestem w 7 - a brzuch o połowę mniejszy:)))

a co do pempka - to mi niestety się uwypuklił - a ma być córcia - więc się nie sprawdza:))
pozdrawiam i miłego weekendu:)))
xyz myślalam... bo ja mieszkam niedaleko

Kasiu- normalnie też chciałabym mieć już taki piekny brzuszek
kasiu piekne zdjecie :) ale masz duzy brzuszek na na ten etap ciąży.
nie z kosakowa, ale musze jezdzic do skarbowki , starostwa itp. do pucka - chociaz do gdyni mam autobus co 8 minut, a do pucka prawie godzinka:(
xyz Pisałas kiedys ze jedziesz pozałatwiac sprawy w Pucku.
Jesteś z Pucka?

Kasia piekny brzuszek i coreczka, no mój brzuszek przy Twoim to yyyy nadwaga:-/
dzieki za pocieszenie:)

Dziewczyny, wg wszstkich wytycznych GTC ( czyli ten z 50 g glc) robi się o dowolnej porze dnia, nizależnie od posiłku. Dopiero, gdy jest konieczność wykonania OGTT (czyli z 75 g glc) trzeba go zrobić na czczo- tu glc oznacza się i na czczo i po 1 i po 2 h.Pozdrawiam
dziewczynki tylko w moim przypadku nie wyobrazam tego sobie - piecze mnie zgaga w nocy jak diabli , dzisiaj próbowałam sie powstrzymac , ale nie dało rady piekło jak ch.....- mam wybor albo reni albo jedzenie.zrobie pewnie tak jak mowiła pielegniarka pare godzin przed nie bede jesc, a najwyżej powtórze jak beda kazac.
Naprawdde na obecnym etapie nie wyobrażam sobie siebie rano na czczo, a mam tez zrobic morfologie:(((((((((((
do góry