Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹRZIERNIKOWE mamusie ##18##

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka

****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 24.10 Gdańsk Wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tamten dlugi juz byl:)
to witam miłe panie w nowym wątulku :)
nowy wątek - dopiero zauważyłam:)
To mi możecie nastepnym razem dopisac synka chyba Oliwerek bedzie :-))))
witam z rana :) ale dzis piękna pogoda :) można kilka prań zrobic :)
Cześć laseczki :)

na ja jak się do pralki dorwę to też 3 od razu :)

image
****WRZESIEŃ****
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek

****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
lula 17.10
aleksandra27 24.10 Gdańsk Wojewódzki
Jolka1985 - napisz please, czy to jest ten namiar na tę szkołę rodzenia na którą zapisałaś się od poniedziałku ? chciałąbym dziś zadzwonić tam

Szkoła rodzenia na Zaspie
(0-58) 768-44-46
codziennie, godz. 15-16

image
hej tak to ten numer, tylko wiesz tam strasznie ciezko sie dodzwonic... a przez tel nawet nie chciala mi powiedziec kiedy sa zajecia itd tylko co jest potrzebne.A zapisy sa tylko osobiscie
hej dziewczyny mam pytanie czy za szkole rodzenia na zaspie trzeba cos płacic lub miec jakies skierownie ? w jakim miesiecu najlepiej zaczac chodzic???z gory dziekuje pozdrawiam
witam w nowym wątku i asia gratuluje synka :)
dzieczyny robiłyscie juz obciązenie z glukozą? bo ja calkiem zapomniałam :) i nie wiem czy to teraz ma juz sens robic
trzeba miec skierowanie w ksiazeczce, wtedy dla kobiety jest za darmo a partner placi 50 zł. Jesli chodzi o miesiac, w ktorym najlepiej zaczac to 6-7 :)
kasiu, ja teraz miałam dopiero od lekarza badanie z obciążeniem glukozą, bo to badanie ma sprawdzić czy występuje cukrzyca ciążowa.
Mozna zrobić w każdej chwili :)

buźka
Cześć dziewczyny

i ja sie dołaczam z bolącym brzucholem do Was - glupia jestem bo nie chce pakowac w siebie chemi i bronie sie rekami i nogami przed nospa itp wierze ze samo przyszlo to i samo pojdzie:) Jak siedze jest ok wiec sobie siedze wcinam truskawy i jest mi błogo:)Gorzej jak trzeba wstac...
to podejde w przyszlym tyg, na ksiazeczke nie mohe bo nie robia na nfz jeszcze w invicie

to kosztuje ok 15zl wiec nie jest zle
jola a co ma partner do tego? bo kurcze chyba cos nie rozumiem :)
kasiu ja tez ide dopiero w przyszłym tygodniu na glukoze i inne badania takze chyba za pózno nie jest.
w innych szkołąch rodzenia np w wejherowie płacisz 200 zł za siebie badz siebie i partnera, to i tak na zaspie tanio
ja robie sie coraz wieksza - juz jedne spodnie ciazowe sa za małe- trzeba bedzie kupic jakies dzinsowe 3/4 na lato chociaz.
Entenino.... prawdę powiedziawszy ja też zwlekam z naospą. ból jest do zniesienia. daję radę.
jak tak samo jak najdalej od chemi - nospe jak musze , ale bez reni nie wyrabiam. a tez coraz ciezej wam sie podnieśc jak np ukucniecie. ja siadam na podłodze i bawie sei z psem ,ale wstac juz coraz ciezej sie robi:(
a truskaweczki nawet po 3 zł już łubianka u mnie - także coraz tańsze.
ja dzis 2 kg truskawekn zjadłam,pycha ze smietaną,jak nadia wstanie ide po 1kg
dziewczyny a macie jakies zwoje zdjecia? ja wam pokazałm ze jak wieloryb wygladam :) pokarzcie sie :) nawet w ubraniu hihi
a co do szkoły rodzenia to nie ide, z nadią nie bylam i teraz tez nie
pisalam o partnerze w szkole rodzenia :) jego uczestnictwu np w cwiczeniach :)
tak wiem juz teraz zajarzyłam hehe sorki jakas niewidoma jestem ..

a tak na marginesie to szkoda kasy na to :) lepiej dziecku cos kupic :)
Cześc dziewczyny!

A ja dziś w kiepskim nastroju, mam nadzieję ze coś mi poradzicie i trochę uspokoicie.
Wiem, ze moze panikuje ale strasznie się martwię mała we wtorek była bardzo ruchliwa, a od 2 dni mało ją czuje dziś może ze trzy razy do mnie puknęła.
Czy przypadkiem te ruchy nie powinny byc juz czestrze...?
połóz sie na plecach włacz muzyczkę na mojego synka to działa odwrotnie zamiast sie uspokajać to kopie, albo wsiądź w autobus:)
moka to chyba indywidualna sprawa jak czesto sa ruchy, ale nie wiem. ja tez bym sie niepokoiła troszkę, ale jak chociaz raz dziennie da ci znac kopniakiem to chyba nie jest żle, jakby wogóle nie kopała to wtedy bym panikowała.
ja mialam czasmi tak ze 2-3 dni minimalnie ruchy a potem kolejne dni szalenstwo w brzuchu ; ale jesli bardzo cie to niepokoi to zjedz cos po czym malenstwo zawsze reaguje poluż sie na plecach i polez spokojnie przez chwile,
Myślę, że nie ma co panikować może ma gorszy dzień maleństwo jutro nadrobi zobaczysz:)
Moj mały reaguje jak jem truskawy starczy ze kilka zjem a on wojuje jak szalony:)
miało byc monika nie moka :(
gin wczorj powiedział że w czsie 1 godziny ruchy dzidzi powinno odczuwac sie 3 razy. Jak puknie 3 razy w ciągu godziny to jest ok. To zalezy od pogody, dzieciaczki nie moga byc non stop ruchliwe:)
no wlasnie wam ny sie chcialo caly czas rękami i nogami machac:) trzeba kiedys spac:)
hehehe macie napewno dziewczyny racje;-)
Dziękuje
hola hola kobieto :)

jak teraz ma tyle kopać, to do 40 tc rzucałoby nami na prawo i lewo i nie panowałybyśmy na brzuchem :) taka lambada...
Dzidziuś tez czasami jest lekko zamulony śpi, odpoczywa tak, że spox nie martwić się proszę.
Może też być tak, ze tego nie zauważamy w ciągu dnia bo ruchy są suptelne, a coś w tym czasie robisz i nie zauważasz
ja jestem po wczorajszej wizycie u lekarza i bede miała drugiego SYNKA :)

strasznie sie ciesze, wszytko ok i w normie :)
Cześć dziewczyny! Ależ Wy jesteście produktywne, nie nadążam czytać. Ja nie mam teraz tyle czasu, bo w pracy nawał roboty, koniec roku.
Pragnę Was ostrzec przed czereśniami...
Zawsze jadłam je garściemi i nigdy mi nic nie było, aż do dzisiejszego poranka... Od 5 nad ranem biegałam do kibelka i jeszcze potem w pracy miałam atak... Moja klasa stwierdziła że juz wie, co mi kupić na biwak, żeby mieli mnie z głowy przez 3 dni:). Chyba teraz się zastanowię, zanim kupię następnym razem...
aleksandra gratuluje synusia:)

dzis byłam w auchan na hali jest przecena bodziaków dla maluchów za 3,99 oczywiscie zakupiłam dwa różowe
oj żeby moja córcia nie zrobiła mi psikusa i nie okazała sie chłopcem, bo ślicznie będzie wyglądac w tym wszystkim różowym :)

madzia a może to jakieś felerne czereśnie
mimo ze już sa w sklepach to mi babeczka co sprzedaje radziła jeszcze troche poczekac z kupnem
Nie wiem, to moje łakomstwo, jak zobaczyłam to nie mogłam się oprzeć.
Kurcze ja jeszcze nic nie mam dla małego...
gratuluje synka :) a jak braciszek cieszy sie? czy wolał by siostrzyczke miec?

magda ja dzis widzialam czeresnie tez, ale truskawki wygrały,,,i moze to i lepiej
ale się cieszę aleksandra, kolejny chłopczyk :) gratulki z całego serca :)

BUźka
alekasandra gratuluje synka.

MadziaH nie przejmuj sie ja jeszcze dla córeczki też nic nie mam no po za prezentem od kolerzanki takie śliczne body z napisem "kocham moją mamę"- słodkie:-)

Macie racje dziewczyny chyba fiśkuje..
dziekuje serdecznie za gratulacje :)

a Bartek chyba jeszcze nie do konca rozumie że bedzie mial rodzeństwo co prawda jak pytam gdzie jest dzidzia to pokazuje na brzuch ale sama jestem ciekawa jak to bedzie jak sie maleństwo urodzi.

a mąż mówi że do druzyny piłkarskiej juz coraz mnie nam brakuje :)))
aleksandra ja tez przyłączam sie do gratulacji - kolejny chłopak:)
u mnie tez narazie truskawki wygrywaja, ale i na czeresnie przyjdzie czas:)
Jem jak wariatka dzisiaj juz cztery kanapki od rana, nie mówiąc o nocy banan, mozarella z pomidorkiem i bazylia, rzodkiewki i monte.Waga pokazuje juz 4 kg do przodu - coraz grubsza się staje. Narzeczony jak pojechał ze mną to się śmieje,że on za mną nienadąrza i jak by zjadł taką mieszanke to odrazu leciałby do kibelka.
Ale co mam zrobic jak mnie piecze i jestem głodna:(
nie martw sie - napady glodu tez przechodza po jakims czasie
jeszcze niedawno obzeralam sie po uszy a dzisiaj starcza mi sniadanie i obiad na caly dzien + owocki oczywiscie ;))
dziendobry

ja czasem mam takie napady głodu,,,,czasami jak rano sniedania nie zjem to taka jestem potem glodna ze az sie trzęse :)
ALE to normalnie, mam porównanie z pierwsza ciązą.ale dzis pogoda,,

Mnie wczoraj mąż obstrofował, że na noc jem. A co zrobić jak mi w brzuchu burczało? Jakos nie mogę mu przemówić, że organizm ciężarnej rządzi się swoimi prawami... Żebym jeszcze się napchała niezdrowym żarciem, a to były 2 tosty z serkiem twarożkowym! :( Fakt faktem zaraz po tym położyłam sie spać... Więc jakies tam obciażenie żołądka było. Sama sie zdziwilam, ze zgaga mnie nie piekła.. Wy też tak na noc jecie?
Hej dziewczyny:)

U mnie poki co tez truskawki wygrywaja wcinam je praktycznie sama bo maz malo kiedy zdazy chapnąc jakas:D
Ja w sumie z ciuszkow mam juz duza wiekszosc teraz zostaly drozsze gadzety typu wozke, lozeczko, przewijaki i takie inne ale to jeszcze troche poczekam zeby nie gracic pokoju, choc z checia bym juz zakupila i sie przygladala temu:)
zdarzalo mi si jesc na noc druga kolacje kolo 22:00
bez tego bym nie zasnela - juz to przecwiczylam wczesniej ze pusty i burczacy brzuch to gwarancja nieprzespanej nocy
wiec z ciezkimi wyrzutami sumienia ale jadlam przed snem

naprawde przechodzi :)
hej
katar + gardło boli

och jak ja nie lubie myśleć ile to przytyłam!! pozytyw jest jednak taki, że właśnie nie mam napadów głodu i nie wpadam do lodówki wieczoram. jedyne co, to że musze szybko zjeść śniadanie, ale to już i tak takie przyzwyczajenie.

no i nadal dziecko dla mnie łaskawe i tylko mnie smera delikatnie.

j a mam nadzieje,że przejda te napady głodu , ale juz ponad trzeci tydzien mnie tak trzyma. Ale to głównie z powodu zgagi budze sie o 1 w nocy i do 5 jem. W dzien tez co chwila cos bo jestem głodna. Jakbym nie jadła to skończyłoby sie na paczce reni dziennie, a tak łykam jedno w nocy..
Także dziewczyny nie miejcie wyrzutu co do kolacji, ja oprócz niej o 1 w nocy jem sniadanie:)
Moje nie jest łaskawe i kopie jak szalone:)
xyz a wiesz co oznacza zgaga w ciąży
Podobno dzidzi rosną włosy, ciekawe czy Twój synuś będzie miał bujna czuprynę :)
Hihi fajne z ta zgaga w ciąży :) Tylko ja jeszcze ani razu nie moalam wiec moj synus dla odmiany bedzie lysy ;)
Milego dzionka dla wszystkich łakomczuszków ;) :)))
moja mama mowi to samo całą ciąże miała, ja urodziłam sie z czrnymi lokami mega zarosnieta- 5 kg, moja siostra 4,5 kg i jeżyka jej odrazu stawiali bo miała długie i geste włoski.
Także może skłonności genetyczne:)
wszytko mozliwe mama mowi,że cała ciąze miała- ja urodziłam sie z czarnymi loczkami, mega zarośnieta 5kg, moja siostra 4,5 i jeżyka jej odrazu stawiali bo miała gęste i długie włoski.
A więc może skłonności genetyczne:)
boze ale mnie boli głowa caly dzen leze, i nadal boli :(
Mnie też głowa boli, ale położyć sie nie idzie - jestem póki co w pracy. To chyba to zmienne cisnienie daje sie we znaki.. Masaka... :(
ale tu u nas dzis cisza....
No to ja tez bede miała małego łysola bo poki co zgagi nie mam:) ciekawe ile w tym prawdy jest.
pojechałam dzisiaj do gdyni odebrac zamówienie z empiku i zachaczyłam o lumpa- dwie pary spodni ciążowych niebieskie i szare takie z cienkiego przyjemniego materiału i spódnica hm, ja trzrba bedzie ciutke zwezic - za wszystko razem 12 zł. A do tego kupiłam sobie rybaczki dzinsowe za 65 zł. ale w tym sklepie w gdyni na starowiejskiej invest jeans maja duzy wybór spodni ciążowych białe beżowe, dzińsowe, długie, krótkie i wszystkie po 65 zł. Taniej niż w innych sklepach.
Także zakupy udane.
xyz a ten sklep w gdyni to jest na chyloni koło cerrfoura express?
na reklamówce jest ,że maja też odział na chyloni:
chylonia targowisko , ul.plac dworcowy 1 , box 18,19,20 a
gdynia ul. starowiejska 36-38
Ja szczerze mówiąc na chyloni jeszcze nie byłam tylko na starowiejskiej.
nie ja myśle o świecie dzinsów na chyloni tam tez maja tanie tylko własnie nie wiem czy ciążowe
ten nazywa sie invest jeans- i w gdyni maja wybór to pewnie na chyloni też.
Xyz a rzucil Ci się może przypadkiem w oczy rozmiar 34 z rybaczek bo jak ostatnio byłam to same duze rozmiary byly:(
takich małych nie patrzyłam, ale rozmiar s były.
ententino jak kobieta mi dała s to weszły powyżej kolan , juz dalej nie dla mnie były za małe:(
Żle babka oceniła rozmiar- wziełam rozmiar l- grubasek sie ze mnie robi:)
Ooo to jest szansa ze s mi nie spadna, musze się tam znowu wybrac:)
rozmiar S
ZAZDROSZCZE:) U MNIE L lub XL :)
ale dzinsowe ciazowki ktore kupiłam na samym poczatku w innym sklepie 38 rozmiar sa dobre i do konca ciazy pewnie ponosze , a te sa raczej mała rozmiarówka.
ja tez brałam l zeby do konca starczyły:)
No własnie wydaje mi sie ze w ciut wiekszej rozmiarowce jest wieksza szansa dostania czegos a w tych mniejszych albo nie ma wcale albo jak sa to i tak za duze. Do d.... taka robota:)
jest jedno rozwiazanie- trzeba przytyć to nie bedzie problemu:)
Haha daj rade xyz:) ja jem od zawsze co popadnie i tyle ile mi sie chce nigdy w zyciu jedzenia sobie nie zalowalam i nie dbałam o figure. Fakt przemiane materi tez mam baardzo dobra moze to swoje robi. Myslalam ze w ciazy cos mi przybedzie (chociaz kto wie do konca jeszcze troszke zostalo) a poki co poszlo w brzusia i cycki a poza tym bez zmian spodnie ciagle 34 nosze i widze ze nie zapowiada sie na jakos zmiane:)
xyz a w ktorym miejscu znajduje sie ten sklep w Gdyni, tak posrodku starowiejskiej czy jak ? bo wybralabym sie tam po spodnie a nie wiem dokładnie w którym miejscu jest ten sklep.

ale masz dobrze z tym rozmarem ententino :)
****WRZESIEŃ****
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek

****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
lula 17.10
aleksandra27 24.10 Gdańsk Wojewódzki, synek

wklejam liste z moim synkiem :)

dziewczyny a macie juz imiona dla maluszków?
my jeszcze nie mamy tzn dla dziewczynki bym miała ale dla chłopca na razie nie mamy :(
ja nie wiem czy u nas Lena bedzie ,,,kurde jakos nie moge sie zdecydowac ,jakas taka dziwna jestem
U nas Filipek:)
jak idziesz od dworca w gdyni starowiejska to pierwsze skrzyżowanie przechodzisz i mijasz , sklep z bielizna kostiumami kapielowymi ,dawnych chińczyków- obecnie sklep obuwniczy , budke z zapiekankami i jest - obok niego mięsny stokłosy .po drugiej stronie ulicy jest biuro podrózy orbis, ksiegarnia, bar siódemka.
nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć - idziesz od dworca w strone domku abrahama, ale to dużo przed nim
dla dziewczynki podoba mi sie imie Martynka :) a dla chłopca to zielonego pojęcia nie mam.
u nas będzie Dawidek i narazie nie zmieniamy:)
A miała być Amelka - bardzo mi się to imię podoba:(
ja jakies krótkie chce i zeby do Nadi pasowalo
ja mam Michalina :)
Dla dziewczynki dałabym Natalka ale mam chlopczyka wiec bedzie OLIWEREK :)
oo Aleksandra, też miałam dla dziewczynki Martyna. dla chłopca poki co - jeszcze pomysłu i decyzji brak.
a u nas bedzie Zuziaaa :)
hej dziewczyny! u nas będzie dziewczynka - Blaneczka :-) chłopiec miał byc Szymkiem ;-) dodajcie mnie proszę do listy forumowiczek. datę porodu mam na 03.09.2009 jeszcze nie wiem jaki szpital, ale chyba Redłowo. Może nie udzielam się za dużo, ale codziennie sobie czytam co piszecie. Pozdrawiam wszystkie ciężarówki :-D
a u nas bedzie Klaudia:-)
xyz dziekuje za wskazówki :)
u nas Jakub :)
Fajnie już parwie wszystkie maja wybrane imiona:-)
Co jedno to fajniejsze:-)
a ja w ogóle nie wiem jakie imię wybrać... dla mojego chłopczyka
jakbym miałam dziewczynkę to bez problemu, ale teraz to nic mi do głowy nie przychodzi
wiesz co jak ja mialam niec synka na poczatku to malam imie tez wybrane,,,,potem jak sie okazalo ze córka to tez mam niby wybrane ale to jeszcze nie to co bym chciała
Cytrynka a jak z szkola rodzenia?zaczynasz tez w poniedziałek? :)
nie udało mi się dodzwonić i załatwić telefonicznie, pojadę tam osobiśc ie w poniedziałek. Jak mnie przyjmą to się zobaczymy o 17 :)

Buziaki

image
Cytrynka mi własnie na poczatku wybralismy imie dla chlopaca miał być Jakub lub Bartosz
u mnie może... Łukasz, Marcin, maciej noe mogę jeszcze się zdecydować. Zadne z nich nie jest jakieś takie że mi siewyjątkowo podobało, ale z czasem podejmiemy decyzję
Witajcie dziewczyny!

Co tu taka pustka?
Cześć Dziewczyny!

Melduję się po powrocie z tygodniowego urlopu :)
Czesc Dziewczyny:)

pogoda kiepska ze szkoda gadac, ale ja ją wykorzystałam i byłam na małym szopingu dzis i zakupilam mojemu maluchowi kilka czadowych ciuszków w Reserved oczywiscie po przecenie:) Kurde az dumna z siebie jestem ze udalo mi sie wychaczyc takie ciuszki w takiej cenie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry