Widok

WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny czy któras jest z ujeściska i chcialabym iśc ze mna na siłownie raazem będziie raźniej??
A./ Twój post zapamiętałam najlepiej:)
Juz nie moge sie doczekać jak na diecie będę raz w tygodniu wcinać gofra, naleśniki, pizze, makaronisko... (wolę nie ryzykować bo jak zacznę to mój każdy tydzień będzie miał 2dni :) Przerabiałam to ze słodyczami tylko w niedziele- niedziela była często już we wtorek:)

I też zaczynam od 1.01.2013 bo Nowy Rok troche motywuje.
Przede wszystkim: ćwiczenia na dywanie chociażby /4 posiłki regularne około 9,12,15,18tej w tym obiadu połowę mniej niż zwykle z naciskiem na warzywa /woda i herbaty ziołowe.
W kuchni zawsze pod ręką obrane warzywo, owoc na chandrę zamiast słodyczy.

Suplementy też jakieś by się przydały, może na odrobaczenie bo cholera wie co siedzi w człowieku. Zaczerpnę trochę wiedzy o tym.

Zrzucam około 10-12kg co po 30tce i zasiedziałym trybie życia nie będzie proste. Tym razem dam radę!

Piszcie jak Wam idzie.
Wszystkim dużo silnej woli życzę:)
baba z lasu ja właśnie też się obawiam, że u mnie niedziela będzie już w środę i będę wcinać tzw.oszukane posiłki każdego dnia, bo też należę do osób które albo całkiem zakładają kaganiec na buzię na słodkie, albo jedzą je codziennie:/
Ja jutro idę na domówkę, ale już zapowiedziałam, że stawiam na zdrowe odżywianie się i zamiast chipsów zrobiłam ciasteczka owsiane, a zamiast słodyczy - owoce suszone i świeże oraz orzechy;) Do tego sałatka ze świeżych warzyw i heja ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, może jest któraś chętna na wspólne wyjścia na siłownię z Przymorza? w grupie raźniej;-)
Kurcze a ja właśnie szukam współtowarzyszki z Kowal i okolic :) Raz w tyg. nordic walking, raz w tyg. aquaaerobic i raz w tygodniu darmowy aerobic :)
wedenia ja jestem z Przymorza ,jednak na siłkę chodzę na Zaspę.
Już spacer jest rozgrzewką przed ćwiczeniami.
jolkafasolka76@wp.pl
Zastanawiam się nad zakupem z biedronki tego pasa

http://gazetka.biedronka.pl/g49,zadbaj_o_forme.html

Myślicie że to ma jakikolwiek sens, czy tylko wydanie pieniędzy?
Zdaje sobie sprawe że cudów nie zdziała i nagle po miesiącu brzuch mi nie zniknie, ale czy chociaż skóra będzie jedrna pomimo zrzyconej wagi (bo pamiętam ostatnim razem kiedy schudłam skóra nie wyglądała najlepiej)
ten pas jest na drugiej stronie, nie udało mi się wrzucić linka żeby otworzył się odrazy na pasie:)
Nie mam pojęcia czy ten pas coś daje, bo ja mam trochę inny. Kupiłam sobie taki który zakłada się podczas ćwiczeń i wtedy brzuch się mega mocno poci i koszulka bawełniana założona pod pasem wchłania cały ten pot. Do tego kupiłam sobie krem la roche ujędrniający brzuch i zwalczający cellulit (wklepuję go codziennie wieczorem) +codziennie rano na zmianę robię prysznic ciepły-zimny, raz w tyg. robię peeling brzucha i szoruję go ostrą gąbką i do tego 4 razy w tyg. ćwiczę (raz orbitrek 45 min., raz nordic walking, raz aquaaerobic i raz aerobic) a codziennie robię ćwiczenia wzmacniające brzuch. Do tego dieta 5 niewielkich posiłków dziennie, ostatni o godz.19, dużo warzyw i owoce. Zamierzam tak się "bujnąć" do maja i mam nadzieję, że bebzun mi się zmniejszy i kg. również ;P
No i zakończyłam obżarstwo w końcu. Dołożyłam sobie kolejnych kg do zrzucenia niestety. Od jutra mam do zrzucenia ok 8 kg. Mam zamiar pić dużo wody, jeść mniejsze i bardziej przemyślane posiłki. Zero słodyczy. No i karnet na siłownię chyba sobie fundnę ale to od połowy stycznia. Musi mi się udać bo nie mogę patrzeć na moje odbicie w lustrze. Powodzenia Dziewczyny oby każdej z nas się udało.
Dziewczyny a może jest któraś z Wrzeszcza chętna na bieganie albo jakiś aerobik czy siłownię? Zawsze raźniej i motywacja lepsza. Też chcę się doprowadzić do porządku bo po dwójce dzieci brzuch masakra:-/
Ja też muszę schudnąc tylko 3-4 kg ale i tak to dużo dla mnie;)
pofolgowałam sobie przez okres świąteczny i jestem zła na siebie, bo nieźle w tłuszcz obrosłam
od 8 stycznia 2 razy po godzinie zumba i codziennie brzuszki muszę robić i hula hop muszę znowu wyciągnąć z szafy i ograniczyć objadanie się!
hej ja chcę zgubić ok 12-15kg od dziś zaczęłam. Dieta + bieganie.
A czy któraś z Was planuje się wybrać do dietetyka? Ja myslałam, żeby pojechać do naturhouse w Madisonie. Kolega tam był i pięknie chudnie. Muszę się wybrać może w weekend.

W necie znalazłam też coś takiego.

Podstawowa przemiana materii:
Dla kobiet
(Waga w kg x 9,99) + (Wzrost w cm x 6,25) (Wiek x 4,25) 161
LidkaJ mi szkoda kasy na dietetyka;) Dla mnie niezawodna metoda to MŻ i więcej się ruszać :) I żaden dietetyk mi tu cudów nie wymyśli;)
mi tez trochę szkoda kasy na dietetyka kiedyś schudłam 15kg ale po ciąży i leczeniu hormonami znów mam taką nadwyżkę i musi mi się znów udać!
to jak dziewczynki :)
gotowe? startujemy od jutra :):)
a ja byłam u dietetyczki,a wlaściwie ona u mnie ;)
ktoś polecił tu , na forum, Magdiet - i jestem zadowolona
sama szła bym w ciemnoi nie byłoby sensu
Jednak, miałam tak złe wyniki tarczycy, że dieta była bez sensu, później doszły jeszcze inne sprawy i przestałam
Teraz wracam. Dieta + ćwiczenia
Zatem dołączam do Was :)
ja jestem gotowa! na sniadanie zjem serek wiejski+ pomidor+salata, potem jogurt naturalny choc nie lubie, ale mam go w lodowce, wiec juz zjem, na obiad palke taka z worka, bo w sosie wlasnym z przyprawami+ brokul gotowany, pomarancze i o 19 najpozniej pol grahamki z wedlina drobiowa i ogorkiem i rzodkiewka, a moze obejdzie sie bez kolacji, zobacze. a wy co bedziecie jutro jadly? moze ktoregos dnia cos zgapie...trzymajcie sie i sie nie dajcie pokusom! ja chyba na lodowce powiesze sobie fote moniki belluci ;) maz powiedzial, ze nie bedziemy kupowac slodyczy ani chipsow, jedynie dzieciom. z cwiczen jak pisalam bede brzuszkowac i sie rozciagac, a jak bedzie juz wiosna i cieplo to wsiadam na rower bo uwielbiam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry