Widok

Waga dziecka w 35 tc - cesarka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej:)
35 tc i waga 3330g. Lekarz zastanawia się nad cesarką, jeśli dalej dziecko będzie tak rosło. Czy dziecko którejś z was miało podobną wagę? Rodziłyście naturalnie czy CC?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje dziecko przez całą ciążę zapowiadało się na duże i nie ukrywam, stresowało mnie to bardzo ;) lekarze mówili jasno (m.in.na izbie przyjęć), że CC robią dopiero powyżej 4,5 kg. W końcu urodziłam naturalnie, dziecko miało ciut powyżej 4 kg. Poród wspominam dobrze, poszło sprawnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A u mnie USG zanizalo duzo wagę dziecka i urodziłam prawie 4500... synka,ktory mial problemy z oddychaniem po porodzie, takze tu nie ma reguły... kazdy przypadek jest inny, radzę słychac się swojej gin i obserwowac wage ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja mała w 35 tc urodziła się przez CC z wagą 3510..... więc twoja dzidzia nie jest taka duża ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie. Myślę, że 35 tc to jeszcze nie czas na panikę o za duże dziecko ;p
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie koniecznie radzę sugerować się waga z usg. Moja córka dzień przed porodem z usg prawie 4500 a urodziła się 3400
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja urodziłam naturalnie 3910 g i potem 4250 g z czego przy drugim przewidywana waga bobasa była ok. 4500 g i nikt nawet nie rozważał robienia cc. Dziewczyny spokojnie rodzą bobasy po 4500 g, więc jak i twój bobas będzie duży to dasz radę i bez cc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry