Widok

Waga w ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
Mam pytanie do mamuś, które ważyły przed ciążą 64-65kg. Ile ważyłyście w 12/13 tygodniu ciąży?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Przyrost wagi jest bardzo indywidualny i nie zależny od wagi wyjściowej... wszystko zależy jak kto się odżywia, czy ma ciążowe mdłości i wymioty itd. Niektóre kobiety tyją, inne chudną a jeszcze innym waga się nie zmienia w pierwszym trymestrze
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Podpisuje się po tym co mówi (pisze:) mentorka.
Ja do 13 tygodnia miałam nieustanne mdłości/wymioty i chudłam zamiast tyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jestem w 18/19 tygodniu ciazy i mam +3kg do przodu :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mentorka dobrze mówi. Ją startowalam z 64,5kg i skończyłam na 81,5kg w każdej ciąży taksamo:-)
Ja z taka waga startowa 66kg , teraz w 23 tygodniu waze 70kg.
Dokladnie to kazdy indywidualnie ja natomiast mialam 49/50 w ciazy przytyłam az 19kg wszystko poszlo w brzuch na szczęście :-) teraz dalej mam 50kg
Dokładnie,waga w ciąży to sprawa bardzo indywidualna i nie ma co się porównywać z innymi kobietami w ciąży,ja wchodząc na porodówkę miałam ponad 23 kg na plusie od wagi wyjściowej a już 5 dni po porodzie miałam tylko 8 kg więcej od wagi sprzed ciąży ,2 mc po porodzie ani śladu po nadwyżce kg.
a po co te minusy??
nie ma głupich pytań...są tylko głupie odpowiedzi...

a wracając do pytania Autorki wątku...ja pod koniec 1 trymestru przytyłam niewiele ponad 1kg..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja przed trzecią ciążą ważyłam co prawda 58 ale do dnia dzisiejszego a jestem w 21 tyg nie przytyłam nic,w pierwszym trymestrze zawsze chudnę te 2 kg,a że jem normalnie,czyli tyle co przed ciążą,nie mam żadnych zachcianek to narazie waga stoi w miejscu,dopiero od 6 miesiąca rusza w górę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Podwyższona waga w ciąży to nie tylko kwestia objadania,ja się nie objadałam i też nie miałam zachcianek a waga szła mi do góry od pierwszych mc ,to hormony ,cukrzyca , podwyższony poziom wód płodowych,tendencja do zatrzymywania wody w organiźmie.Moja waga wyjściowa to 50 kg a w dniu porodu ponad 70 kg ,powrót do wagi wyjściowej bez żadnych diet 2 mc po porodzie więc u mnie to byla woda ,miałam też podwyższony poziom wód płodowych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nika, miałam podobnie, u mnie zatrzymywanie wody w organizmie (obrzęki nóg) to była spora "nadwyżka" ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja sąsiadka ,która też ma tendencje do zatrzymywania wody w organizmie miała ok. 30 kg nadwyżki oczywiście wszystko wróciło do normy po ciąży .Poranna opuchlizna w 7-9 mc u mnie masakra,stopy jak poduszki,mogłam przymierzać się do wyjścia z domu po 2 h od wstania,troche pomagały masaże limfatyczne.
nie ma co porównywać,każda kobieta przechodzi to inaczej,ja przez całą ciążę przytyłam 12 kg chociaż sobie nie folowałam z "zachciankami",natomiast moja koleżanka która zawsze była szczupła i bardzo dbała o dietę przytyła aż 30kg
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję za odpowiedzi :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry