Widok

Waga w ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
Mam pytanie do mamuś, które ważyły przed ciążą 64-65kg. Ile ważyłyście w 12/13 tygodniu ciąży?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dziękuję za odpowiedzi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie ma co porównywać,każda kobieta przechodzi to inaczej,ja przez całą ciążę przytyłam 12 kg chociaż sobie nie folowałam z "zachciankami",natomiast moja koleżanka która zawsze była szczupła i bardzo dbała o dietę przytyła aż 30kg
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja sąsiadka ,która też ma tendencje do zatrzymywania wody w organizmie miała ok. 30 kg nadwyżki oczywiście wszystko wróciło do normy po ciąży .Poranna opuchlizna w 7-9 mc u mnie masakra,stopy jak poduszki,mogłam przymierzać się do wyjścia z domu po 2 h od wstania,troche pomagały masaże limfatyczne.
Nika, miałam podobnie, u mnie zatrzymywanie wody w organizmie (obrzęki nóg) to była spora "nadwyżka" ;)
Podwyższona waga w ciąży to nie tylko kwestia objadania,ja się nie objadałam i też nie miałam zachcianek a waga szła mi do góry od pierwszych mc ,to hormony ,cukrzyca , podwyższony poziom wód płodowych,tendencja do zatrzymywania wody w organiźmie.Moja waga wyjściowa to 50 kg a w dniu porodu ponad 70 kg ,powrót do wagi wyjściowej bez żadnych diet 2 mc po porodzie więc u mnie to byla woda ,miałam też podwyższony poziom wód płodowych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja przed trzecią ciążą ważyłam co prawda 58 ale do dnia dzisiejszego a jestem w 21 tyg nie przytyłam nic,w pierwszym trymestrze zawsze chudnę te 2 kg,a że jem normalnie,czyli tyle co przed ciążą,nie mam żadnych zachcianek to narazie waga stoi w miejscu,dopiero od 6 miesiąca rusza w górę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
a po co te minusy??
nie ma głupich pytań...są tylko głupie odpowiedzi...

a wracając do pytania Autorki wątku...ja pod koniec 1 trymestru przytyłam niewiele ponad 1kg..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dokładnie,waga w ciąży to sprawa bardzo indywidualna i nie ma co się porównywać z innymi kobietami w ciąży,ja wchodząc na porodówkę miałam ponad 23 kg na plusie od wagi wyjściowej a już 5 dni po porodzie miałam tylko 8 kg więcej od wagi sprzed ciąży ,2 mc po porodzie ani śladu po nadwyżce kg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokladnie to kazdy indywidualnie ja natomiast mialam 49/50 w ciazy przytyłam az 19kg wszystko poszlo w brzuch na szczęście :-) teraz dalej mam 50kg
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja z taka waga startowa 66kg , teraz w 23 tygodniu waze 70kg.
Mentorka dobrze mówi. Ją startowalam z 64,5kg i skończyłam na 81,5kg w każdej ciąży taksamo:-)
Ja jestem w 18/19 tygodniu ciazy i mam +3kg do przodu :-)
Podpisuje się po tym co mówi (pisze:) mentorka.
Ja do 13 tygodnia miałam nieustanne mdłości/wymioty i chudłam zamiast tyć.
Przyrost wagi jest bardzo indywidualny i nie zależny od wagi wyjściowej... wszystko zależy jak kto się odżywia, czy ma ciążowe mdłości i wymioty itd. Niektóre kobiety tyją, inne chudną a jeszcze innym waga się nie zmienia w pierwszym trymestrze
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry