Widok

Wakacje 2020

Pewnie nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, ze juz jakis czas temu wykupiłam wakacje za granicą, dokładnie w Turcji.
Plan jest na początek września i teraz sama sie zastanawiam, czy do tego czasu bedzie na tyle bezpiecznie aby polecieć.
Zaliczka jest zapłacona, reszte mamy wpłacic na początku sierpnia. Czy do tego czasu biuro nie zbankrutuje ?

Ktoś jest w podobnej sytuacji ? Podzielcie sie :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 49

Ja anulowałam już wyjazd do Bułgarii w czerwcu, trudno zaliczka przepadła.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Uważam, że należy czekać i zobaczyć jak będzie rozwijać się sytuacja. Mam zaplanowane na lipiec wakacje w Hiszpanii i na razie nic nie odwołuję. Już i tak musiałam odwołać wyjazd w marcu, kwietniu i maju :( Do lipca w Polsce też może być totalny kataklizm. Zresztą bez względu na to, czy epidemia się zaraz skończy, czy nie, to niedługo i tak będziemy musieli wyjść z domów, bo inaczej ludzie zaczną masowo umierać na inne choroby oraz z głodu.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

A po ile euro liczysz? Po 4,5zł ? Czy po 5,5zł? Czy po 7,5zł ? Chyba że zakładasz cudowne umocnienie złotówki w ciągu najbliższych 5 miesięcy. Taka Zielona Wyspa bis ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

..ale ja na serio odradzam przyjazd nad polskie morze. U nas zimna woda, drogo, a jak świeci słońce to kwitną algi. Nie ma co do nas wpadać w tym roku... za rok będzie szczepionka to wtedy zapraszamy.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

jedz, na co czekasz!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Akurat w Grecji jest najtansza kawa, 1,40 euro frape. Nawet w Atenach.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mają zaliczki nic nie muszą robić ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

8 euro w Grecji to moze na kawe wystarczy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Już czekacie na frajerów co się przestraszyli i przyjadą do was , nad morze i zapłacą jeszcze więcej niż do tej pory , a już wcześniej byl kosmos cenowy.

grecja ma do tej pory 2100 zachorowań, jest o wiele bezpieczniej nic w Twoim Sopocie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

Na czerwiec odwołałem już bo nie widzę szans też Chorwacja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Idź do rainbow, zobaczysz jak tam traktują klientów. TUI to najlepsze biuro działające w Polsce
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

My z rodziną odpuszczamy ten rok bez względu na sytuację. Lepiej nieco zaoszczędzić i spokojnie w kraju odpocząć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Najlepiej objazdówka: Wenecja, Mediolan, Rzym. Allin - śniadania, obiady i ostatnia wieczerza....

ps. Podobno ZUS ma dopłacać bonami emerytom i rencistom - taka okazja zdarza się raz w życiu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Proszę się nie wybierać w tym roku nad polskie morze, bo nam tylko przywieziecie wirusa.... proszę jechać do Grecji, a potem 2 tygodniowy bonus kwarantanny u siebie w domku.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

Planowaliśmy wyjazd do Egiptu pod koniec kwietnia.Zaliczka wpłacona.Przełożyliśmy na wrzesień.To też raczej nierealne...Pogodziłem się z utratą pieniędzy.Biura raczej tego nie przetrwają.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ceny oczywiscie w Euro podaję.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam zaplanowany wyjazd , urlop , pod koniec lipca do Grecji, cale szczęście bez pomocy biur podróży. W/g mnie juz bedzie po epidemii.

Prosze mi nie pisać, że powinniśmy jechać nad polskie morze, bo po prostu nie stać mnie . Ceny w restauracja i noclegi z kosmosu. W Grecji płace 60 za dobe, mam dostęp do basenu i 10min spacerem do plaży. Obiad w restauracji koszt 8-12. I to jest wielka ryba , surówki itd.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja planuję prywatny wyjazd do Chorwacji we wrześniu, jeszcze nie odwołuję rezerwacji
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja planuje we wrześniu urlop ale wyjazd samochodem. Jeszcze nie odwołałam rezerwacji w nadziei że się wyciszy
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

jakbym ja miał tak wykupione wakacje to bym odpuścił, nie ma sensu ryzykować chyba że Ty lub ktoś z kim lecisz jest śmiertelnie chory i nie dożyje do następnego lata, wtedy raz kozie śmierć
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry