Widok

Wakacje 2020

Pewnie nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, ze juz jakis czas temu wykupiłam wakacje za granicą, dokładnie w Turcji.
Plan jest na początek września i teraz sama sie zastanawiam, czy do tego czasu bedzie na tyle bezpiecznie aby polecieć.
Zaliczka jest zapłacona, reszte mamy wpłacic na początku sierpnia. Czy do tego czasu biuro nie zbankrutuje ?

Ktoś jest w podobnej sytuacji ? Podzielcie sie :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 49

Ja latałam cały czas z itaką i nic mi nie jest
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Głupim nie jest ten, kto popełnił jakieś głupstwo, lecz ten, kto nie umie tego głupstwa ukryć.
Baltazar Gracian Y Morales
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak nazwać kogoś, kto nie tylko nie potrafi ukryć głupstwa, ktore popełnił, ale jeszcze się nim chwali?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trudno porównywać to co było kiedyś z tym, co jest teraz. Kiedyś zdecydowanie łatwiej było ograniczać mobilność ludzi i tym samym transmisję wirusa. Bo ludzie nie podróżowali sobie dla rozrywki na inny kontynent albo nie latali po całej Europie tanimi liniami bez wiz, paszportów i praktycznie żadnej kontroli. Medycyna poszła do przodu, mamy większe możliwości w kwestii samego diagnozowania, leczenia i tworzenia szczepionek, ale podróżowanie niestety sprzyja przenoszeniu się wirusów. Dlatego właśnie te cyrki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten horror faktycznie był w tym momencie, zgubiłem bilety do Turcji, a do tego czasu nie byliśmy na wakacjach przez długi czas i po jakimś stuleciu zdecydowaliśmy i wszystko było zamknięte, teraz lepiej nie jechać do krajów tam, gdzie maski są szalone, Malediwy są dziś najlepszą opcją i po prostu rajem na ziemi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najwyższy czas, żeby już wreszcie gdzieś wyjechać! Myślę o jakimś gospodarstwie agroturystycznym w przyjemnym miejscu. Z doświadczenia wiem, że strzałem w dziesiątkę mogą być Włochy i jezioro Como. Polecam więcej poczytać na ten temat na przykład na stronie https://travelitalia.pl/jezioro-como-agroturystyka/

https://m.trojmiasto.pl/forum/Prosze-o-pomoc-Do-jakiego-lekarza-sie-zglosic-t977701,5,1.html

Gospodarstwa agroturytyczne są bardzo spoko, lubię takie tanie wycieczki - nawet nie trzeba jechać na cały tydzień, tylko na weekend i trochę z naturą poobcować, bardzo fajne uczucie :) No i wyrwanie się w końcu z miasta aby nieco odpocząć od tego ciągłego biegańska :D Z agroturystycznych miejscówek to chyba polecam dolnośląskie i tam w okolicach kłodzka. Nie tylko bardzo malownicze okolice, ale też niedaleko ma się wiele fajnych atrakcji turystycznych. Minusem dla kogoś może być to, że trzeba dużo chodzić (tereny górskie) ale z drugiej strony, dla mnie to wielki plus!

Polecam Włochy i jeziora na północy również. Byłam w tamtych rejonach dwa razy. Dla mnie to najpiękniejszy kraj na świecie:) Ciągle mnie tam ciągnie.
Jeżeli komuś Włochy za daleko to np. w zeszłym roku jak już można było jechać za granicę pojechaliśmy w Alpy do Austrii. Polecam również, bo to piękne widoki, duże przestrzenie, te trasy widokowe np. grossglockner trasa- cudo. Alpejskie miasteczka typu Hallstatt, to już ciasno trochę ale warto, bo po koronie to tam w ogóle się dopchać jak wróci normalny ruch ciężko będzie.. Generalnie w Austrii w wielu miejscach nie będziecie człowiek na człowieku i spokojnie można oddychać bez maski:) W te wakacje też się da, idzie ku lepszemu. Jeszcze czekam z decyzją gdzie tym razem, ale jestem dobrej myśli. Europa jest bardzo ciekawa, raczej trzeba się na nią nastawiać jeszcze w tym roku.

My bardzo lubimy wyjeżdżać na wakacje, ale najbardziej lubimy zwiedzać nasz kraj. W Polsce jest tyle jeszcze nieodkrytych zakątków wartych obejrzenia. Jeżeli chodzi o nocleg to kocham miejsca z jeziorem cisza spokój. domek nad jeziorem to to o czym zawsze marzyłam aby go mieć na własność i co weekend się ukrywać w nim. Marzy mi się ten na wodzie http://hthouseboats.com/wynajem/ mam nadzieję, że kiedyś uda mi się go kupić. I będę z całą rodziną przyjeżdżała tam odpocząć, po cięzkim tygodniu w pracy

W obecnych czasach zamiast rezerwować wakacje zagranicą bezpieczniej jest spędzić urlop w Polsce. Ciekawym miejscem na odpoczynek jest na przykład SPA https://hotelmonalisa.pl/ w Kołobrzegu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nawiązując do Turcji to bardzo fajne oferty last minute można znaleźć np. na Traveligo https://www.traveligo.pl/last-minute/turcja Są tam oferty z różnych biur podróży w różnych cenach. Każdy znajdzie coś dla siebie. A Turcja jak najbardziej warta odwiedzenia.

Organizowałem spotkanie firmowe i zdecydowałem się skorzystać z oferty polecanego mi Hotel Poznań Włoski - Hotel Poznań dla Piłkarzy , gdzie uzyskaliśmy profesjonalną pomoc i bardzo indywidualne podejście do klienta.
do góry