Widok

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem jeszcze dokładnie gdzie, może Giżycko, Mikołajki, Węgorzewo.
I tu pytanie - możecie polecić jakieś gospodarstwo agroturystyczne? Najlepiej takie ze zwierzętami i możliwością zjedzenia swojskich wyrobów. Fajnie, gdyby było miejsce do zabawy dla dziecka i blisko jezioro. Ewentualnie doradźcie, które miasto fajniejsze, gdzie można coś pozwiedzać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam to miejsce http://domykonesera.pl/. Właśnie w zeszłym tygodniu wróciliśmy z wakacji stamtąd. Było super. Bardzo fajne domki dla gości, świetnie wyposażone. Serwują super jedzonko.Obsługa miął i pomocna. No i ten klimat ośrodka. Cisza spokój i natura. Mają też sporo atrakcji w ofercie (ja sobie upodobałam kąpiel w drewnianej bani. Polecam można tam odpocząć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam pojechać do Lubawy tu dokładnie http://palacmortegi.pl/pl/spa-wellness miejsce i dla rodziców super i dla dzieci. dla rodziców strefa spa, mnóstwo zabiegów na twarz i na ciało, masaże relaksujące. Jest basen, jacuzzi, naprawdę nie można się nudzić i fajnie wypocząć przy tym. A dla dzieci i place zabaw i sala z animatorem. Jest mini zoo, sala gier, w sumie dla dzieci w każdym wieku jakieś rozrywki. Teren hotelu spory, jest naprawdę spokojnie przy tym i dużo ciekawiej jak w gospodarstwie agroturystycznym. Do tego w okolicy też atrakcje, można miło spędzić czas czy to zwiedzając ruiny zamków czy pływając po jeziorach. Polecam rejsy żaglówką ze sternikiem, piękne widoki. Nie ma się co obawiać też, jest w pełni bezpiecznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moim zdaniem wakacje nad morzem najlepsze, ponieważ nad morzem świetną rozrywką są różnego rodzaju atrakcje. Jest ich naprawdę całkiem sporo i warto szukać jeszcze przed wyjazdem i zrobić sobie listę miejsc, które warto odwiedzić. Ja polecam sprawdzić sobie koniecznie Labirynt Luster w Trzęsaczu, bo to miejsce dla całej rodziny.

Zgadzam się, rewelacyjne miejsce, fajne dla całych rodzin. Nasze dzieciaki były zachwycone, mogąc nocować w komnatach, zwiedzać zamek i poznawać historię :) Świetne atrakcje i bardzo dobre położenie hotelu-między Mrągowem a Giżyckiem, więc nie da się nudzić.

Jerutki i domki Prusik! Swietne miejsce na łonie natury!

Fajnym miejscem na wakacje jest ośrodek Domy Konesera w Trzcinie. Byłam tam już dwa razy z rodzinką i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest mnóstwo atrakcji dla dzieciaków (lot balonem, pływanie kajakiem czy kąpiele w bali). Dużo zielonej przestrzeni z placem zabaw dla dzieciaków. Jest sporo fajnym miejsc do spacerowania. Domki są komfortowe czyste i dobrze wyposażone. Obsługa pierwsza klasa podobnie jedzenie.

hotel tajty to znakomite rozwiązanie jeśli chodzi o wypoczynek na Mazurach. Cenowo bardzo konkurencyjnie, hotel jest dobrze wyposażony, a śniadanie serwują fenomenalne. rzut beretem jest do jeziora, no i hotel na kawałeczek plaży na wyłączność. Polecam wszystkim :)

Hotel Zamek Ryn na Mazurach! Cudowne, klimatyczne miejsce i ta okolica... Mozna odetchnąć od zatłoczonego miasta. Mają bardzo smaczne jedzenie i spa w którym fajnie jest odpocząć :)

My z rodzinką byliśmy w hotelu na zamku w Rynie i bylismy bardzo zadowoleni. Fajny klimat, pyszne jedzenie, miła obsługa i w dodatku mają basen, zdecydowanie na plus :)

Na Mazurach tylko Kretowiny! to miejscowość wypoczynkowa blisko Morąga nad jeziorem Narie.
Z Gdańska dojazd nową "siódemką", po remontach zajmie pewnie nieco ponad godzinę.

Ja wynajmowałem z rodziną apartament z airbnb- "Apartament Narie"

i bardzo polecam- mieszkanie zadbane i murowane, jezioro pod domem, cisza, spokój, las, a tuż obok kilka restauracji i bardziej tłoczne centrum w zasięgu kilkuminutowego spaceru
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pochwalę i podpowiem firmę Gryf i ich wycieczki na weekendy. Mają sporo opcji, ja akurat z mężem wyrwaliśmy się jeszcze przed wakacjami na kilka nocy do Budapesztu. Opis takiego wyjazdu krok po kroku jest na gryftravel.pl/budapeszt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zalesie Mazury to chyba najlepsze miejsce dla kogoś kto chciałby nie tylko odpocząć ale i spędzić aktywnie czas. Atrakcji mają sporo więc będzie z czego wybierać. Aktualnie przed nami weekend mikołajkowy – mają fajną ofertę na weekend. Jedzenie All inclusive , basen, Spa, sala fitness. Ciężko się u nich nudzić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chomiczówka jest niedaleko Słowińskiego Parku Narodowego. Piękne miejsce na dłuższe wakacje. Nie tylko ośrodek jest dobrze wyposażony, ale też warto się przejść do Parku Dinozaurów w okolicy. Skala idealnie odwzorowana. Naprawdę zwierzaki robią wrażenie :)
Ja zdecydowanie polecam Giżycko. My z mężem często na weekend tam zaglądamy, bo mamy niedaleko a zawsze pobyt tam jest takim oddechem od tej całej codzienności a tam można naprawdę odpocząć i zawsze jest mnóstwo atrakcji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Waplewo

Jeśli chodzi o wakacje na Mazurach to dla mnie od kilku lat istnieje tylko jeden kierunek – Zalesie Mazury . W tym roku przygotowali specjalną ofertę rodzinnych wakacji –dla mnie okolice podolsztyńskiego Barczewa to strzał w dziesiątkę. Jak już ktoś wcześniej wspomniał: dookoła las i woda, cudownie!

Pasym, Pasym i jeszcze raz Pasym! Cudowna miejscowość z pięknymi widokami i dobrą infrastrukturą. Byliśmy już kilka razy i za każdym razem wracamy do apartamentów Sun&Snow Osada Zamkowa! Super domki w przystępnej cenie! Cicho, spokojnie i bardzo czysto! Wyposażenie na bogato co bardzo nam się spodobało :) Polecam sprawdzić samodzielnie i skorzystać :) https://www.sunandsnow.pl/apartamenty-namazurach-pasym-1278

My w tym roku byliśmy pierwszy raz na mazurach i padło na http://www.mazurolandia.pl/ W sumie to mąż jest z tych rejonów i chciał wrócic zobaczyc co sie zmienilo a przy okazji by dzieci sie nie nudziły wpadlismy do tego parku atrakcji. Ja jestem zachwycona, dzieciaki sie wybawiły i wyszalały a mąż postrzelał na strzelnicy :D Wypad bardzo udany i polecam z calego serca :)

A ja już od kilku lat wyjeżdżam z rodzinką do Giżycka i stamtąd wypływamy :) w tym roku szykujemy się już ze swoim jachtem. Nie mogę się doczekać. Wreszcie było nas stać na jeden z proponowanych od http://www.aquilayachts.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polecam Zalesie, jest tam ładnie i zielono, można spokojnie odpocząć od zgiełku. Mam tam upatrzony hotel – Zalesie Mazury gdzie zawsze się zatrzymujemy w wakacje. W tym roku wybieramy się również na weekend majowy, nie mogę się doczekać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry