Widok

Wakacje z dziećmi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Podróże Temat dostępny też na forum:
nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata
byliśmy w zakopanym i Karpaczu
w tym roku nie wiem gdzie jechać
może macie jakieś fajne miejsca gdzie można pojechać tak żeby dzieci się nie nudziły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zastanawiamy się nad urlopem lepiej w Polsce czy jednak za granicą? Co uważacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli za granicą, to ja polecam Chorwację i Turcję mają fajne zaplecze medyczne, a Chorwacja jest jednym z najbezpieczniejszych krajów. Turcja to z kolei królowa all inclusive i wszystkich przyjemności z tym związanych.
Jeżeli w Polsce, to już zależy od budżetu i preferencji, ale z miejscowości mogę polecić Ustronie Morskie dużo atrakcji dla dzieci, wesołe miasteczko i sporo opcji spędzania czasu.
A jeśli szukacie czegoś spokojniejszego, a przy tym komfortowego, to warto zerknąć na Narusa Leśna Przystań położona w stuletnim lesie nad Zalewem Wiślanym, z domkami, apartamentami, restauracją, leśnym SPA i basenem. Szczegóły tutaj: https://narusa.pl/

Nad morzem z maluchami sprawdza się Jastrzębia Góra. Mniejszy tłok niż w popularnych kurortach, ładna plaża i sporo do roboty poza plażowaniem. W sezonie warto zajrzeć do Motylarni Rozewie przy Latarni Morskiej w Rozewiu. Kilkadziesiąt gatunków egzotycznych motyli z całego świata, tropikalny klimat w środku i motyle siadające na ludziach. Pięciolatek i trzylatek będą zachwyceni.

My w zeszłym roku też głowiliśmy się, gdzie uderzyć, żeby i starszak, i młodsze się nie nudziły (zwłaszcza jak pogoda w wakacje spłata figla). Jeśli planujecie trasę w stronę centrum albo po prostu szukacie fajnego punktu na kilkudniowy city break, bardzo polecam zahaczyć o Warszawę, a konkretnie o Fabrykę Norblina.

Odkryliśmy tam genialne miejsce https://smartkidsplanet.pl/warszawa/. To nie jest taka zwykła sala zabaw z kulkami, gdzie dzieci biegają bez celu, tylko tzw. Centrum Mądrej Zabawy. Całość opiera się na interaktywnych strefach dzieciaki mogą pobawić się w kurierów i sortować paczki, robić zakupy w minisklepie, a nawet ożywiać swoje rysunki na wielkich ekranach 3D.

Co dla mnie było najważniejsze: wszystko jest mega czyste, nowoczesne i angażuje dzieciaki intelektualnie i ruchowo. Starsze u nas biegało jak szalone, a młodsze miało swoją bezpieczną strefę sensoryczną. Idealna opcja na wakacyjny przystanek albo awaryjny plan na deszczowy dzień. Tylko mała wskazówka bilety koniecznie kupujcie wcześniej przez internet na konkretną godzinę, bo na miejscu bywa ciężko z wejściem z marszu. Udanych wakacji!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry