Widok

Wakacje z dziećmi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Podróże Temat dostępny też na forum:
nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata
byliśmy w zakopanym i Karpaczu
w tym roku nie wiem gdzie jechać
może macie jakieś fajne miejsca gdzie można pojechać tak żeby dzieci się nie nudziły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
My w zeszlym roku bylismy w hotelu lidia spa
Polecam, szczegolnie dla rodzin z dziecmi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hotel Masuria
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hotel to super ciekawe miejsce dla dzieci... :D heh
chyba chodziło bardziej o miejscowość + atrakcje.
kto wybiera miejsce na wakacje sugerując się jedynie nazwą hotelu?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja bym uderzyła w miejsca gdzie masz atrakcje dla dzieci, nie musi być daleko. Masz maluchy- nie zapamiętają ci nic, grunt to dostarczyć im ciekawe place zabaw/aquaparki itd....Sama mam starsze dzieci od twoich i wybieramy się na safari,zwierzęta na luzie itd...potem do Legolandu i Kopenhagi. Jedziemy też do Łeby. To dobre rozwiązanie i dla mniejszych-park dinozaurów, wydmy wiadomo. Nadmorskie miejscowości są dla maluchów dobrym rozwiązaniem.
Moi znajomi to z reguły lecą lub nawet samochodem jadą do miejsc typu Chorwacja, tam słońce plaża, animacje - dla dzieciaków nic więcej nie trzeba.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy ktoś z was był w hotelu Gołębiewskim w Mikołajkach? Zastanawiamy się właśnie nad ich ofertą (mamy dwójkę dzieci-1 rok i 2,5 roku) i zastanawiamy się czy warto tam pojechać?

Albo może macie jakieś propozycje na wyjazd z takimi maluchami. Zależy nam żeby był jakiś basen i wiadomo jakieś place zabaw, bo co z takimi maluchami innego robić ;)
A moze Toruń? Planetarium, Młyn wiedzy, Muzeum piernika ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
muzeum z 3 latkiem, no coś ty;)
Moja siostra była w Gołębiewskim i sobie chwali
Ja planuje zmoimi dziecmi(2,5 i 4,5) pojechac w sieprniu na tydzień do Sianożętów(mała miejscowośc pod Kołobrzegiem), jak pogoda dopisze to wiadomo - plaża, jak bedzie zimno to można popłynąć promem, mozna pojechac do Kołobrzegu, pozwiedzac okolicę. We wrzesniu jedziemy na tydzień do Szklarskiej Poręby, tam z kolei są blisko termy, szczyty na które mozna wjechac wyciągiem i ewentualnie zejść pieszo, blisko jest Karpacz, zamek Chojnik. Ogólnie atrakcje dostosowane do wieku i mozliwości dzieci.
Proponuję Krynicę Zdrój albo szcz*wnicę z Krościenkiem. w tych miejscach jest duzo atrakcji dla takich maluchów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
byłam polecam http://www.sciernisko.pl/
Może warto gdzieś za granicę pojechać? W itace jest sporo ofert na wakacje z dziećmi i specjalnie przygotowanymi atrakcjami dla najmłodszych. Zawsze będzie chwila czasu dla siebie:)
Mają oferty z Klubem Przyjaciół Itaki, gdzie dzieci mają fajnie zorganizowany czas a rodzice chwilę dla siebie.
W zeszłym roku z dwulatką i sześciolatkiem byliśmy w Pieninach. Bazę wypadową mieliśmy w Czorsztynie, praktycznie przy samym zamku, w pierwszej linii od jeziora. Byliśmy tam 10 dni i codziennie robiliśmy coś innego. Zamki z rejsem statkiem, spływ Dunajcem, Wdżar z kamieniołomem, Wąwóz Homole, Sokolica, Trzy Korony z Zamkową Górą, Rezerwat Przełom Białki, termy w Białce Tatrzańskiej, Czerwony Klasztor na Słowacji...Jest co robić, jest gdzie się wybiegać. W drodze powrotnej do Trójmiasta zahaczyliśmy jeszcze o Wieliczkę na rodzinne odkrywanie Solilandii.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
My w zeszłe wakacje byliśmy w Wierchomli, w Hotelu Dwie Doliny z 3 dzieci (8, 6 i 1,5) na aktywnych wczasach rodzinnych. Było rewelacyjnie, ani chwili nudy, nie było nawet kiedy odpocząć ;-)
Codziennie stały dostęp do basenu, 2 wycieczki po okolicy (również w góry), ale takie lekkie, że dzieci dały radę, codziennie możliwość zabawy w hotelowym klubie dla dzieci z opiekunka lub z rodzicami, dla starszych małpi gaj ze ścianką wspinaczkową, nauka gotowania jednego dnia, plac zabaw, boiska, i małe zoo na zewnątrz, jeden dzień olimpiada sportowa i wiele innych. Mimo ciężkiej, długiej drogi opłacało się, wszyscy, a szczególnie dzieci, zadowoleni i smutni, że trzeba było wracać.
a polecisz w szcz*wnicy jakiś nocleg fajny (z trójką dzieci 4,4,7lat)?
Ja też polecam te okolice. (Piwniczna Zdrój- noclegi w kwaterach prywatnych od 30zł)) Super baza wypadowa w ciekawe miejsca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W zeszłym roku byliśmy z Itaki na wakacjach w Egipcie, świetnie się bawiliśmy. W tym roku na pewno też skorzystamy ich ofert, ale na pewno polecimy w inne miejsce. Teraz widziałem, że mają nowe oferty, musimy je z małżonką powertować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
My z mężem zawsze planujemy sami wyjazdy.
Nasze dzieciaki (4 i 8 lat) uwielbiają wodę, dlatego staramy się wybierać miejsca gdzie można się pochlapać. Noclegów mąż wyszukuje na bookapart i zawsze wygrzebuje coś fajnego.
Może gdzieś za granicę, bo cieplej?
Jakas fajna agroturystyka,

Co prawda jeszcze nie byliśmy na agro, myśmy byli w górach stolowych z 3 i 5 w pensjonacie z placem zabaw,wiata i grilem . a w zeszły szklarska poręba i ujezdzanie kolejek górskich i torow saneczkowych w Karpaczu plus wiele ciekawych miejsc jak huta szkla ale to juz 5 i 7 latki byly. dzieciaki ciągną spowrotem w stolowe bo szczeliniec ibledne skaly im sie najbardziej podobaly w Czechach w skalnym miescie nie byliśmy.
Mnie za to ciągnie na fjordy do Norwegii tylko nie wiem czy uda nam się finansowo ogarnac temat,

I jeszcze mnie ciągnie na kajaki itp .najlepiej splyw czy jakas miejscowość z wodnymi atrakcjami, jednak mąż nie podziela mojej miłości do kajakow :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry