Widok

Wasze pierscionki zareczynowe

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
TU WKLEJAJCIE ZDJECIA PIERSCIAKOW ZARECZYNOWYCH - OCZYWISCIE WASZYCH ;-))

image
Ja juz swoj pokazalam ale nie zaszkodzi jesze raz.
image
To na dobry poczatek.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wyszedl mi obrazek :-((((
Zaraz to naprawie
image

jakos nie umiem odczytac ile czasu do slubu ci pozostalo droga aaggoo??

image
image
image
czy to jest pierscionek zloty czy srebrny Moja milosc do mojej narzeczonej jest bezcenna .dzentelmeni o pieniadzach nie rozmawiaja ale spytam niesmialo ile kosztuje?
Jest to pierscionek z bialego zlota i jak dobrze pamietam t chyba kosztowal kolo 2000 tys

Jeszcze troche zostalo. Ponad półtora roku :-(( niestety.
23.09.2006

Chętnie bym wkleiła fotke mojego cudeńka, ale na necie go nigdzie nie ma, ani nawet nic podobnego :)

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
ja niestety swojego nie umiem wkleić, ale jest to model 252 z kolekcji Apart
(brylanty-pierścionki zaręczynowe) jest na ich stronie:)

image
mój jest troszkę podobny do 257 z apart, ale jest 2 kolorowy :)

image
[/url]
[/img]
252 też znalazłam, bardzo mi się podoba :)

image
[/url]
[/img]
a ja znalazłam wreszcie 257, kurcze te numery nie po kolei
bardzo ładny :))

image
Tylko ten mój ma górna połówke z białego złota, a dolną z żółtego :)
Pan jubiler powiedział mojemu Narzeczonemu, że do białego złota daje się niebieskie pudełeczko, no i niestety sprzedał to pudełeczko komuś innemu. Moje kochane biedactwo zjeździło pół miasta zanim dotarło do mnie z pierścionkiem w niebieskim pudełeczku ;)

image
[/url]
[/img]
ja dostałam swój w czerwonym pudełeczku :)))
a zaręczyny to była zupełna niespodzianka dla mnie:) chociaż mój luby wiedział jaki pierścionek mi się podoba:)

image
chcialabym Wam pokazac moj, ale nie widze narazie :/ w kazdym razie jest sliczny z brylantem :) z bialego zlota, jest maly, zgrabny i ciekawy i tomek sam go wybral :) zawsze mi kupuje cos ladnego ! i wszystkie kolezanki nie wierza ze sam wybiera ;) a Tych Waszych nie moge namierzyc :|

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
mój jest 34 z kolei (w dziale bryl. pierścionki zaręczynowe )

image
Mój to dokładnie 257 z Apartu.

image
To jest link do tej stronki gdzie sa dziewczyn piersconki.

Ja mam pierscionek W. Kruczka ;)) Biełyje złoto z matowym zółtym i do tego migoczace klejnocik ;)). Jest delikatny, oryginalny i co nawazniejsze mnie sie podobywuje :) No i w takich pieknych okolicznosciach zostal mi wreczony..... wzruszam sie na sama mysl, ehhhh :)

image
[/url]
a w jakich jakich ???
niech się też wzruszę :)

image
Brzoskwinka 5 , te piękne okolicznosci to umiesciłabym w duzym cudzyslowie ;)) Chodzilam po domku ze szmatka do wycierania kurzow, w stroju domatorki zaawansowanej, az tu nagle zabrzmiala muzyka i stalo sie ;)) Totalne zaskoczenie i jakze nieszablonowo ;)) Pozniej oczywiscie byla kolacyjka poza domkiem :))

image
[/url]
pierscionek,ktory zalozyl mi luby w dniu zareczyn dostal od swojej mamy(taka pamiatka rodowa wlasciwie) Po lekkim powiekszeniu,czyszczeniu,tak daje po galach,ze hej:) Tym bardziej bylo mi milo,ze to wlasnie od jego mamy dostalam,bo to tez dalo mi do zrozumienia,ze cieszy sie,ze w niedalekiej przyszlosci zostane jej synowa:)

image

"największym szczęściem jest kochac i byc kochanym"
mój pierścionek zaręczynowy to model 282 z kolekcji Apart pa

a mój jest z Kruka, ale nie mogę go znaleźć na stronie :( jest taki zgrabniuśki, prosty i skromny - dokładnie taki jaki mi się najbardziej podoba :) z żółtego złota z malutkim brylancikiem :)
No i przede wszystkim mój narzeczony włożyl duuuużo serduszka szukając tego cudeńka :)

Kochane,
no i znalaząłm te wasze cuda na stronie Aparta!!! (ale ciężka ta strona:)))
wszystkie piekne, abrzdo mi sie podobały...
a mój to Kruk, z brylancikiem model 021, jak Wam się chce to mozecie zerknąc...
buzi,
meg
mam katalogos kruka pod ręką ;) bardzo ładny meg, taki tradycyjny :)
może dopisz coś słonko do wątku o tym jak się zaręczyliście :)))?

image
[/url]
[/img]
oki,

cos naskrobię... ale to długa historia.... ;)))

meg
a moj to apart model 177...ale z normalnego zlota
A propo pierscionkow to cos znalazlam w necie

Pierścionek zaręczynowy

Miesiąc Urodzenia Kamień Znaczenie
Styczeń Granat Stałość
Luty Ametyst Szczerość
Marzec Akwamaryn Odwaga
Kwiecień Diament Czystość
Maj Szmaragd Powodzenie
Czerwiec Perła Zdrowie
Lipiec Rubin Miłość
Sierpień Chryzolit Szczęście
Wrzesień Szafir Mądrość
Październik Opal Nadzieja
Listopad Topaz Wierność
Grudzień Turkus Harmonia

czyli wszystkie jesteśmy urodzone w kwietniu he he he :)

image
[/url]
[/img]
Ja jestem z sierpnia ;-)))

aga ja tez jestem z sierpnia, ale nie było pierścionków z chryzolitem :P

image
[/url]
[/img]
Ja nawt nie wiem jak chryzolt wyglada. :-))))))))))))

image

a ja jestem z kwietnia i mam diamencik , ale moj P nie wiedzial ze kazdy miesiac ma swoj kamien :):)

image
image
image

ja tez taki chce!

Jest piękny- wpadł mi w oko - ale dla mojego jest za drogi:-(
Ja dostalam zloty pierscionek zareczynowy z szafirem i diamentami. Nawet nie wiedzialam,ze szafir odpowiada osobie, ktora urodzila sie we wrzesniu. U mnie sie to akurat zgadza - jestem z wrzesnia :)

AGNIESZKA06
a ja szczerze mowiąc, to nie wiem, jaki ja mam model pierscionka zareczynowego. nie mam tez diamentów, tylko cyrkonie (czy jak tam to sie nazywa). mimo to nosze go dumnie. jestem bardzo szcdzesliwa, ze dostałam pierscionek od osoby, ktorą kocham i do tego były to (moim zdaniem) najwspanialsze zareczyny na swiecie.
p.s. nawet bym nie wpadła na to by chwalić się pierscionkiem, jego ceną itd. dla mnie to symbol wielkiej miłości, a nie pokazanie swojego statusu majątkowego(ale to tylko moje skromne zdanie)
image
Mój to model 150 tylko, ze z białego złota. :)
mój to dokładnie 257 z Apart mam go ponad 3 lata i nadal jest naj, naj
zgadzam sie z Toba!moj pierscionek tez nie ma diametu czy innego szlachetnego kamienia!!ale wiem ze moj Ukochany wydał na niego ostatnie pieniadze i wiem ze zrobił to z wielkiej miłosci i to jest dla mnie najwazniejsze
Ja również dostałam zaręczynowy z firmy APART model 324, jest z małym brylancikiem (jest piękny) . Mój narzyczony musiał iść wybierać z mamą bo stwierdził , że Panie sprzedające stwierdzą , że jest pedofilem ponieważ ja mam rozmiar palaca numer 6. Ponad godzinę spędził , aby mi wybrać ponieważ co mu się spodobało to Panie dzwoniły do Warszawy i pytały się czy da się zmniejszyc i tak w kółko co mu się spodobało to nie można było zmniejszyć... Czekał ponad 1,5 miesiąca na te małe cudo :).....

Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe pary.

Pozdrawiam Beti :)
image

Ja zaręczyny miałam 7 sierpnia tego roku, przez zupełne zaskoczenie, ale to co otrzymałam od swego lubego to jest dla mnie cudo. Jest duży to fakt, ale jest tak sliczny, że jego wielkośc wcale mi nie przeszkadza.

Oto on:

http://www.jubiler.com.pl/sklep/d/2381br?PHPSESSID=9198b7cde632b156d8beedbd1f76bc53
image
image
Śliczny,taki niezwykly,inny niz wszystkie.Bardzo ladny wzorek:-) Gratuluje zareczyn

dla Justyny
ja mam pierścionek z chryzolitem, o ile się nie mylę to taki zielonkawy kamyk, bardzo ładny
A to mój pierścionek:

image
Straszne z was snobki wiecie ..............
brawa dla anusi i stud jedyne normalne osoby w tym gronie ......

myslisz się kobieto, wszystkie jestesmy normalne!!! Czy uważasz mnie za nienormalna tylko dlatego, że mojego narzeczonego stać na taki wydatek??!!! Ja nie nalegałam na żadne diamenty, brylanty, szafiry czy rubiny, to był jego wybór bo i taki powinien być, najwazniejsze że otrzymałam go w wyniku wielkiej miłości. Noszę go na placu z dumą bo wiem, że oznacza ona miłość jaka darzy mnie mój narzeczony, a czy on ma diament czy cyrkonie - jak dla mnie żadna różnica i to sie swieci i jest piekne i to. A czemu mamy sie nie chwalić....przeciez my chwalimy się i cieszymy naszą radością, miłością. Bo chyba nie będę sie cieszyła kiedy miałabym sie z moi narzeczonym rozstać, albo kiedy doszłoby do rozwodu - wówczas chyba nie ma powodów do radości. więc ciesz sie dziewczyno swoim szczęściem niezaleznie jak przyozdbionym, bo nie ważny jest kamień, ale serce i wnętrze tego który darował Ci pierscionek (jaki by on nie) był wraz ze słowami "czy zostaniesz moja zoną?"

Przecoeż zycie jest tak krótkie, wyluzuj i bądź szczęsliwa - życze tego wszystkim
image
image
Skoro to nie kamień świadczy o twoim szczeciu to czemu chwalicie sie własnie tymi kamieniami .. zadna z was nie napisala jaki jej narzecozny jest cudowny jaki kochany i jak cudowna była chwila zareczym tylko rzucacie jak z rekawa firmowymi pierscionkami ich zdejciami itp. nie mam nic przeciwko dzieleniu sie szczesciem z innymi osobami sama jestem szczesliwa i chetnie mowie o swoich zsreczynach ALE O ZARECZYNACH NIE PIERSCIONKU BO TO TYLKO SYMBOL A NIE CEL.. a jak sie czyta wiekszośc z was to wyraznie mozna wywnioskować cos zupełnie innego.. Wyobrażcie sobie ze jakis chłopak ktory nie ma zbyt wiele pieniedzy wejdzie na te forum planując oświadczyny swojej dziewczynie.. zgasi go ta strona bo wszystkie strzelają co droższymi markami i super modelami .... Dokladnie jak w podstawówce ... i nie myśl ze jestem rozrzaloną osoba ktora dostała cyrkonie bo tak nie jest .. po prostu flaki mi sie przelewają jak czytam takie snobistyczne nowobogackie komentarze ...
an bo wątek o zaręczynach jest gdzie indziej ;) a ten jest i pierścionkach ;)))) to o czym mamy gadać jeśli sam wątekzawęża temat do pierścionków ;)))) przecież wiadomo nie od dzisiaj że baby lubią się chwalić :))))) ja też lubie ;))))

image
Dalączam sie. Nie wana cena a juz tym bardziej firma. Takie imprezy to byly w podstawowce jak sie kupowalo jeansy czy Martensy. Wtedy chodzilo o cene i firme ale jesli chodzi o pierscionek zareczynowy to jestescie smieszne. Wazne zeby byl dany przez osobe ktora kochacie i ktora was kocha.
ja tam uwazam, ze dobrze, ze wymieniaja marke i model. Jesli mi sie taki spodoba to pojde do konkretnego sklepu i obejrze go w realu. NIestety wiele pierscionkow ma to do siebie ze na zdjeciu wygladaja fajnie a w rzeczywistosci sa takie sobie i normalnie bys go nie zauwazyla na wystawie sklepowej. To samo jest z sukniami -przekonacie sie. Na zdjeciach beda super, a na wieszaku "takie nijakie".

Ja sie ciesze ze swojego brylantu, bo wiem, ze to jedyna tak wyjatkowa rzecz jaka kiedykolwiek dostalam. Brylant jest symbolem trwalej milosci i jesli ktos przywiazuje wage do tradycji, to jest to dla niego wazne.

Niew iem, czy wiecie, ale skoro pierscionki z brylantami mozna kupic juz za 200 zl to nie miejcie pretensji i nie wytykajcie innym snobizmu, bo to nie jest wielkie wyrzeczenie dla narzeczonego zeby kupic swojej ukochanej chocby najmniejszy brylant. Wszystko zalezy od inwencji i staran w poszukiwaniu. Niestety facetom sie nie chce szukac, pytac, porownywac i mysla: skoro brylant, to pewnie drogi. No i.... nie przywiazuja wagi do tradycji ;-)

Tak w ogole, to jest wiele pieknych pierscionkow w cyrkoniami i nie rozumiem dlaczego nikt nie wklei swojego.
Mysle, ze bez sensu niektore forumowiczki robia zamet, zamiast cieszyc sie swoim szczesciem i rowniez pochwalic swoim symbolem szczescia.

image
Cyrkonia to zwykłe szkiełko, a pierścionek zaręczynowy powinien być symbolem miłości i coś wyrażać. Jak ktoś wyraża miłość szkiełkiem to współczuję...
Może snobka, ale zaręczynowy tylko z brylantem.
przegielas mila29 na maksa!!! wspolczuje Twojemu lubemu!!! snobka to malo powiedziane! swietny dowod milosci - brylant - smiechu warte! a zreszta moze nie trzeba Mu wspolczuc, byleby mial kase i gest to wystarczy dla Ciebie, ale jestes pusta - bleeeeeeeeeeeeeeeeee
Snobizm? to już lekka przesada. Z pewnością niejedna z forumowiczek ma piękną biżuterię a pierścionek zaręczynowy nie jest jedynym jaki posiada. To naturalne, że kobiety są ciekawe i lubią błyskotki więc chcę oglądać pierścionki innych.
Poza tym jak słusznie zauważyła jedna z Forumek, pierścionki z brylantami można kupić już za naprawdę niewielkie kwoty. Tym samym zarzut snobizmu jest nietrafiony. Snobizm dotyczy przecież czegoś co jest dostępne dla bardzo ograniczonego kręgu osób. W tym przypadku tak nie jest, a jeśli ktoś twierdzi inaczej, powinien przespacerować się do jubilera (u Kruka widziałam już za 350zl).
Wreszcie jeśli jest się z kimś wiele lat i myśli o ślubie, to mężczyzna ma sporo czasu na odłożenie pieniążków na pierścionek. Nie mówię tu o nie wiadomo jakich klejnotach, ale zgromadzić potrzebną kwotę można.
Mój pierścionek bardzo mi się podoba i z radością wkleiłam go na forum. Wybrałam go sobie z trzech wyselekcjonowanych przez narzeczonego. Nie wstydzę się powiedzieć, że to diament a to nie czyni ze mnie snobki.
Sluchaj an, moje zareczyny były najpiekniejszą i najbardziej intymną chwilą, która nie będe się dzieliła bo ona nalezy do mnie i do mojego narzeczonego, a ten kto chce sie podizelic tą chwilą zakłada temat: Moje zaręczyny, ten temat to akurat Pierścionek zaręczynowy, więc może jednak pomyliłaś tematy i odszukaj ten właściwy. Po drugie co do narzeczonego, to nie zamierzam go wychwalac w niebogłosy - co sugerujesz, gdyz po prostu uważam, że byłoby to bardzo subiektywne. A jak wiadomo żadna z nas nie łączy sie z chamem, prostakiem, alkoholikiem i zbirem, który by bił. Dla każdewj z nas jej chłopak, narzeczony jest tym jedynym...itd.

a skoro aż tak Cię rażą nasze pierścinki, to rada prosta - nie oglądaj ich, patrz sie tylko na swój, a jak będziesz chciała poczytac o zaręczynach to poszukaj odpowiedniego tematu z tym związanego.
image
image
A jak wkelić zdjęcie w pliku w moich dokumentach?
http://imageshack.us]image
ćwiczę:)

image
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Mila, bardzo ladny :-)

image
To są brylanty 0,1 x 5, łącznie 0,5, w Kruku ok 7.000 zł (jubiler wyceniał! z ciekawości), a my kupiliśmy w tzw. antykwariacie i wyszło duzo dużo:) taniej.
Poza tym brylanty stare inaczej się błyszczą. Mają duszę.
Mnie nie zależało na firmie, w końcu z metką na palcu nie chodzę. A firma dolicza koszmarną marżę.
To tak apropo antykwariatów. Piekne, prawda?

image
image
image
image
image

image
Super! Zwłaszcza ten drugi i ostatni! Gdzie je znalazłaś?
A jeśli chodzi o cały ten wątek, to od początku wiedziałam, że zaraz wypowie się jakaś przeciwniczka "materialistek", brzydząca się wręcz dużymi brylantami i ich właścicielkami, więc na wszelki wypadek nie wypowiadałam się na temat swojego pierścionka. A jest czym się chwalić ;)))
Dziewczyny! Kogo wy oszukujecie! Skoro jesteście na tym forum, to znaczy, że gdzieś w środku siedzi w was "chcę być księżniczką choć przez jeden dzień!", chcecie księcia z bajki w pięknym garniturze, brylantów, złota, sukni z trenem, kwiatów, sali balowej, zabytkowego samochodu i całej tej pompy.
I fajnie, że niektóre z nas są na tyle szczere, że potrafią to przyznać.
A inne tylko tropią i obszczekują.
a kiedys w necie szukalam aukcji i trafilam na nie. zapisalam pod nazwa "cudenka" bo takie sa cudne ;-)

image
Mila29 widzę, że masz aż 5 brylantów. Według Twojej logiki Twój mężczyzna kocha Ciebie 5 razy mocniej niż na przykład mój który dał mi pierścionek tylko z jednym brylantem. Czy dobrze wnioskuję?
Po prostu podoba mi się taki styl obrączki:) Nie upraszczaj.
A propo cudeniek:
image
http://www.sda.pl/galeria.php?a=3&ID=001346&KAT_ID=12
image
sliczny :-)
alez niektore z forumek plota bzdury.... az sie plakac chce :-)

image
zgadzam sie!!!jestescie brzydkimi zadufanymi w sobie snobkami!!glupie tepe baby!!!dla was tylko liczy sie kasa!!!!jestecie tak perfidne ze szok!!! żal mi was a jeszcze bardziej waszych facetow oby sie kiedys skumali jakie jestescie- oby nie za pozno!!!mozecie mnie teraz zrownac z blotem ale i tak wiecie ze mam racje!
przepraszam mam do ciebie pytanie nie wiesz ile kosztował ten pierscionek
Ten temat narobił sporo szumu na forum jak widzę i sory za stwierdzenie ale wasze wypowiedzi są niektóre totalnie beznadziejnie. Ja całe życie marzyłam o pierścionku z brylantem i mój narzeczony o tym wiedział, choć znamy się bardzo krótko. Niestety sytuacja życiowa sprawiła że nie było go na niego stać a jak powiedział nie chciał kupować byle jakiego i malutkiego za np. 400 zł. W rezultacie dostałam cały zestaw zaręczynowy ze złota z cyrkoniami, który składał sie z kolczyków, delikatnego pierścionka i zawieszki na łańcuszek - wszystko oczywiście do siebie pasuje. I nie uwarzam aby tylko taki pierścionek z brylantem był miernikiem uczucia. To czysta głupota! A pozatym też mam się czym pochwalić, ja dostałam aż trzy rzeczy :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
... a mój M powiedział, że mi nie da i ja się zgodziłam na to choć jest jubilerem :)))
stwierdziłam, że brylant na miłość się nie przełoży.... znam to z własnej autopsji :))))

za to mamy sliczne obrączki, takie dość grube i to mi wystarczy :))))
Mój M poprosiłmnie o rekę pod wodospadem w Adrapaskich Skałach i to moment sie liczył, padał deszcz, bylismy mokszy do suchej nitki i dygotaliśmy z zimna.... ale jak zapytał to nie wim czy się trząsł z zimna czy z ognia rozpalonego w sercu...???
Liczy się moment i wypowiedziane słowa....
Diamenty i klejnociki nie przekładaja sie na miłość, ale fakt to miły gest :))
ale nie dla mnie :)))
A ja mam taki...wg zasad, złoty, z dużym oczkiem ;) hihi, uwielbiam go, nie zamieniłabym na żaden inny :) i wcale nie jest z brylantem, bo to nie o to chodzi...chodzi o gest a raczej słowa jakie się za tym kryją "Wyjdziesz za mnie"? "......TAAAAK" hihihi

image

image
Sory, troche mnie rozbrajaja takie watki....

bo co ma wniesc taki watek do zycia innych....
myslalam ze to forum, na ktorym daje sie rady i prosi sie o nie....

a tu widze kto ma wiekszy, kto ladniejszy, ktory narzeczony wiecej zaplacil...

ale proznosc.... troche pokory dziewczyny

Soltera
Też kiedy tu wchodziłam myślałam, że to dobre miejsce, żeby znaleźć dobrą fryzjerkę, salon sukni ślubnych i pomysły na wiązankę i dekorację sali. Każda z nas chyba jest na początku oszołomiona pokusami przemysłu ślubnego, który tylko podpowiada co jeszcze można wydziwić, ale ten wątek dla mnie jest kompletną pomyłką.

Mam wrażenie, że część dziewczyn chce się wylansować, błysnąć swoim ślubem, pierścionkiem itp, a to przecież jest tylko dodatek, oprawa, symbol czegoś ważniejszego. Z drugiej jednak strony jeżeli ktoś dostał od narzeczonego drogi pierścionek (którego zdjęcia nie zamierza wklejać, ani tym bardziej podawać ceny i parametrów kamienia), to ma już wypełniać papiery rozwodowe? Nie traćmy proszę zdrowego rozsądku.
Mam taki sam, ale dostałam go na 18 urodzinki. A zareczynowy też od Lisiewskiego:) Taki przypominający obrączkę, z 3 brylancikami.

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry