Widok

Wątek młodych mężatek vol. III

Ciąg dalszy naszych codziennych zmagań, radości, smutki, wątpliwości.
W grupie raźniej.

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-mezatki-laczmy-sie-Na-kazdy-temat-vol-II-t263551,1,130.html

Meldować się! :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ostatnio słucham namietnie, cudo :)

http://www.youtube.com/watch?v=Xn0AoF9zmGc
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jeszcze też tu jestem, bo maż szedł na fuszkę do sąsiadów i się nudzę, a będzie pewnie aż do północy...więc szybko z tąd nie uciekne...
ja jeszcze jestem..ale ide sie umyc i ogladac chce top model..ksiazke czytam ale jest fajna wiec oszczednie czytam by miec co czytac z rana:P

dobrej nocki:*
Na pewno się pochwalę :)

Coś cicho tutaj, śpicie już? Ja uciekam, wezmę prysznic i położę się z książką.

Dobrej nocki dziewczyny :)
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nola podziel się z nami jak czegoś się dowiesz ;)
Marynial ja na co dzień zajmuję się w firmie reklamacjami i zgadzam się z Tobą, że klient musi mi udowodnic zakup okazując paragon lub fakturę. Jednak okazuje się, że w świetle obowiązująchych przepisów nie musisz pokazywac sprzedawcy FV lub paragonu! W ustawie konsumenckiej (Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz. U. 141 poz. 1176)) nie jest bowiem jasno określone, że dowodem zakupu ma byc paragon. Dlatego konsument może w bardzo prosty sposób obejśc przepisy i nadal działając legalnie, reklamowac towar. Jutro zamierzam o tym porozmawiac z szefem, bo nie chciałabym palnąc czegoś klientowi (a dobre imię firmy to podstawa :D), może również skuszę się na telefon do jakiejś federacji konsumentów, bo zżera mnie teraz ciekawośc, a najlepiej zapytac u źródła.
Bombelkowa ,nie rozumiem ataku na Twoją osobę,w innym wątku.

Co kogo interesuje czyjś rozmiar ,do czorta.
My Xll jesteśmy the best.
Żeby złożyc reklamacje, trzeba miec jakikolwiek dowód zakupu. Paragon, faktura. Pracuję w sklepie. Co prawda spożywczym, ale nie wymienię nawet wadliwego towaru, jeśli klient nie ma paragonu. Wyjątek robię jeśli klient jest znajomy i dobrze pamiętam, że kupował u mnie to i to wtedy i wtedy. Bo czasem coś przeoczę i sprzedam np jogurt dzień po terminie, to wtedy wymieniam, bo to mój błąd. Zdarza się też czasem, żę dostawca nie ma jakiegoś towaru, który widnieje na fakturze, albo ma towar z bardzo krótką datą ważności, to właśnie według faktury domagam się uzupełnienia braku lub wymiany towaru.
Wiecie co, jestem w totalnym szoku jeśli chodzi o reklamacje. Jeżeli dobrze rozumiem, to wystarczy oświadczyc, ze w danym dniu kupiło się dany produkt. Czysty absurd. Poczytajcie:

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/reklamacja_tylko_z_paragonem_niekoniecznie_107171-1--1-d.html
Czytam i czytam i wyczytałam. Możesz reklamowac produkt bez paragonu, jeśli jesteś w stanie udowodnic sprzedawcy zakup u niego ... uwaga... np. przedstawiając wydruk z konta bankowego (jeśli płaciłaś kartą lub przelewem). Tylko tak właśnie z mężem rozmawiam, że wówczas to można sprzedawcy wszystko wcisnąc. Dobrze byłoby, gdybyś w tym potwierdzeniu przelewu miała napisane, za co jest zapłata (czyli rower). Wydaje mi się jednak, że nawet jeśli jest tylko nr aukcji i Twój nick z Allegro to też nie powinno byc problemu, bo to też (przy pomocy Allegro) da się sprawdzic i udowodnic.
Tak myślałam, system poprawia automatycznie rzekome brzydkie wyrazy :D
Miało byc puplikat, ale chyba system automatycznie poprawia na "puplikat" :)
Jak to napisali, że nie jest to możliwe? Z tego co wiem sprzedawca ma obowiązek wydac puplikat dowodu zakupu. Jeśli chodzi o dowód wpłaty to niestety, reklamowac u sprzedawcy możesz wyłącznie na podstawie paragonu lub faktury. Osobiście ja bym tego nie uznała, ponieważ w tytule przelewu możesz wpisac cokolwiek, nie jest to dokument księgowy. Mnie szef zawsze uczył, że klient musi mi udowodnic, że dany towar kupił u mnie. Tylko widzisz, ja nie wiem jak to jest z Allegro. Spróbuję czegoś poszukac w ustawie konsumenckiej. Dam Ci znac jak coś znajdę.
Nola, a czy potwierdzenie z dokonania przelewu, ma jakąś wartość w tej sytuacji?
Kupiliśmy przez allegro. Paragon jest dowodem zakupu, wpłata chyba także, co nie?
Do Ja. I co myślisz, że jak wstawisz jakaś głupią piosenkę o rolniku to zrobi mi się przykro? Żałosne. Jacy ludzie potrafią byc wredni. A nie pomyślałaś, że dzięki rolnikom masz co żryc?
Wiesz co, minął dopiero miesiąc od zakupu.
Nie pamiętam czy dostaliśmy ten paragon, czy nie :((
Skoro mam tą śmieszną gwarancję to nie wydaje mi się, że paragon wyrzuciłam. Napisałam do nich z prośbą 'odtworzenia', ale napisali, że nie jest to możliwe. Zatem zapytałam co w takim wypadku... i czekam.
A w ogóle nawet jeśli nie znajdziesz możesz poprosić o puplikat paragonu lub faktury i sprzedawca bez żadnego "ale" ma obowiązek Ci go wydać. Więc jest jakieś wyjście.
Kurcze, to niedobrze, możesz nic nie załatwić. Jeśli sprzedawca nie dał Ci dowodu zakupu KONIECZNIE go o to ścigaj - od zakupu sprzedawca ma 3 miesiące na wystawienie Ci paragonu lub faktury (tak mówią przepisy). Jeśli go dostałaś to szukaj, bo tylko na jego podstawie możesz żądać naprawy lub wymiany na nowy wolny od wad (u sprzedawcy).
Nola, gwarancja to aż jedna strona, na której dosłownie.. nic nie ma. Tylko dwie niepodbite ramki.
Najgorsze jest to, że nie mamy paragonu i jeśli się okaże, że nie będziemy mogli tego załatwić to nie wiem co zrobimy..
Hej,

też kiedyś liczyłam kalorie, ale w pwenym momencie dałąm sobie z tym spokój. Mimo wszystko jakieś efekty (nieznaczne) były. Stokrotko ja po ślubie nie pilnowałam terminów zmiany dowodu i poinformowania US, poszłam kiedy mi było wygodnie.

Bombelkowa jako, że na co dzień zajmuję się reklamacjami coś Ci powiem. Przeczytaj warunki gwarancji i od razu kontaktuj się z serwisem producenta, a nie ze sprzedawcą. A to ze względu na to, że reklamacja u sprzedawcy może trwać dłużej niż w serwisie producenta.

Kurcze, znowu klient. Muszę kończyć, od dobrej godziny próbuję Wam odpisać i zawsze coś, teraz też :)

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry