Widok

Wątek młodych mężatek vol. III

Ciąg dalszy naszych codziennych zmagań, radości, smutki, wątpliwości.
W grupie raźniej.

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-mezatki-laczmy-sie-Na-kazdy-temat-vol-II-t263551,1,130.html

Meldować się! :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a moze bombki recznie malowane? ze starych bombek mozna stworzyc cudo,trzeba miec tylko pedzelki i farbe akrylowa..no i zmysl artystyczny,ktorego mi brak:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
;D TAAK
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
hehe no mam nadzieje,ze info tylk odla Ciebie:p wiesz..jak to mowi moja mama..dobra kucharka nie zdradza swoich sekretow, no aj powiedzialam Tobie i Bombelkowej takze do dziela moje Panie:-)) ja zaczynam od przyszlego tyg;-)
NO SPROBUJE OD TYCH CHOINEK ;]
ZOBACZE JAK MI BEDA SZLY ;]EFEKT KONCOWY JEST REWELACYJNY ;]
STOKROTKA WSZYSTKIE UDZIELONE MI PRZEZ CIEBIE INFORMACJE ZACHOWAM DO UZYTKU PRYWATNEGO ;]
BOMBELKOWA WIDZISZ TEZ SIE ZABIERZ ZA TO TYM BARDZIEJ ZE MASZ DUZO CZASU ;]
A co masz za pomysł na własnoręcznie?
Ja też bym zrobiła, w końcu mam dużo czasu.. myślałaś o allegro handmade?
http://ulub.pl/VYUQZmyF6r/david-guetta-feat-sia-titanium

BARDZO LUBIE TEN KAWAŁEK ;]
NO WLASNIE NIE ...
MOJA MAMA MIESZKA W GDAŃSKU NA STOGACH A DRUGA NA WITOMINIE ... TAKZE WIESZ JEST PRZERWA ~30 MINUT ZEBY JEDZENIE SIE ULOZYLO NA DRUGA PORCJE ;]

NIE WIEM NIE ZASTANAWIAM SIE NAD TYM .
PRZEDE MNA JESZCZE PARAPETÓWKA JEST WIEC TROCHE MAM NA GŁOWIE ;] NIE WIEM KIEDY TO OGARNIEMY ;]
PREZENTY HMM MO MI PODSUNELA SWIETNY POMYSL STOKROTKA ZEBY ZROBIC I DAC COS WLASNORECZNIE ROBIONEGO ;] WIEC PEWNIE SKORZYSTAM TYLKO MUSZE SIE POWOLI ZABIERAC ZA TO
Szymszunia a też chcą Was oboje? :))
Wasi rodzice mieszkają w Gdyni?
U nas to na razie propozycja.. Wiec wszystko się wyjaśni 1.11 jak sie bedziemy widzieć.

Jeszcze kwestia prezentów - nie mam kompletnie pomysłu co kupić mamom..
Cieszyc sie z bycia w ciazy a cieszyc sie z plci, to tez dwie inne sprawy. Nazwałam to jak nazwałam, a co czułam wiem tylko ja i spowiadać się nie zamierzam. Podejscie osób długo starajacych sie o dziecko a takich, które bez problemów zostaja rodzicami jest inne i nie porównuj - myslę, ze patrzysz przez pryzmat sowjej osoby, bo gdybys to Ty była na moim miejscu, to przeciez byś sie tak nie zachowała.... - czyż nie?? Nie oceniaj mnie i nie rób ze mnie złej/ wyrodnej matki, bo to niesprawiedliwe
OO NO TO WIDZISZ BOMBELKOWA JAK CI SIE LADNIE ULOZYLO , JA W DALSZYM CIAGU SIE NIE ZASTANAWIALAM (MOJ MĄŻ TYM BARDZIEJ NIE ;] ) JAK TO UGRYZIEMY ;]
Loca, być zdołowanym a zaskoczonym to dwa różne słowa. Jeśli kochasz bezgranicznie i bezwarunkowo dziecko, to powinnaś się cieszyć z tego, ze je w ogóle masz. Tyle w tej kwestii, więcej nie zamierzam się wypowiadać w tym temacie.

Stokrotko a jak się robi takie makaronowe choinki? Powiedz mi koniecznie!

Ja już z rana po badaniu usg tarczycy. Wszystko jest w normie, tarczyca jest średniej wielkości, brak guzków. Budowa wyklucza chorobę Hashimoto. Więc moje nieregularne okresy wynikają tylko i wyłącznie z powodów hormonalnych.

Nam się wczoraj zmieniła sytuacja Bożonarodzeniowa. Jedziemy najprawdopodobniej do mojej mamy, gdzie zaproszona zostanie również teściowa. I taka sytuacja wchodzi w grę, nie chcieliśmy wybierać święta u jednej czy drugiej, a tak obie będą nas 'mieć' :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
JA PRZYSZŁAM DZIEN DOBRY POWIEDZIEC ;]
NO RZECZYWISCIE NIE JEST NAJLEPIEJ .. DZISIAJ U NAS WIDZE ;]
PODZIELAM ZDANIE STOKROTKI NIE KŁÓCIĆ SIE ;]
JA TEZ ZMYKAM TO PRACY
PA DO POZNIEJ
wow to sie narobilo..troszke nieprzyjemnie..

to moze ja wroce to za jakis czas..heh..do pracy wracam Dziewczynki:-)) i nie klocic m isie tu:-))
Bombel lecz sie!! To, ze inni mają problemy z zajściem w ciaze ma mnie zobowiazać do wzorcowych zachowań i napadów eufori z samego faktu bycia w ciązy??? NIe ja pierwsza preferowałam bardziej jedna płeć - mam do tego prawo - zdołowałam się( a właściwie zaskoczyłam), bo wiele wskazywało na chłopca - ot zaskoczenie i już!!!

I nie oznacza to ,ze nie kocham swojego dziecka- kocham bezgranicznie i bezwarunkowo!!!
dobry dzionek:-))
melduje sie dzisiaj,
ja juz po sniadnaku w pracy,troszke juz popracowalam..torche mi jeszcze zostalo...

rano zaczelam myslec o swietach Bozego Narodzenia i juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne robic moje choinki z makaronu..uwielbiam to zajecie:-)
moj maz sie smieje,ze mi duzo nie trzeba,troche makaronu,klej i spray i nie ma mnie dla nikogo przez kilka godzin:-))

w listopadzie zaczynam moja przygode z choinkami:-)

milego dzionka..
Cześć dziewczyny,

chciałam się przywitać :)

Jak Wam mija poranek? U mnie ogromny spokój, nic się nie dzieje. Właśnie dopijam poranną kawę i za chwilę biorę się do pracy.

Miłego dnia!
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
Wiem dziewczyny, że nie jesteście w stanie pomóc, ale muszę się komuś wygadać.

Jak facet (i to po znajomości trochę) wyceniał zrobienie całego dachu to podał kwotę ok. 30tys. Im dłużej nic nie będzie robione, tym później wyższa kwota.

Mama chce zrobić przede wszystkim część nad swoim mieszkaniem, aczkolwiek najlepiej całość. Nie są to małe koszta, ale zrobić trzeba. W budynku są 4 mieszkania, ale tak naprawdę tylko mama się czymkolwiek interesuje. Wiecie wkurzający jest fakt, że wszyscy sąsiedzi pracują i zarabiają. Źle im się nie wiedzie. Mają rodziny na stanowiskach do których mogą zwrócić się o pomoc, mogą iść do banku po kredyt. Tylko mają zwyczajnie to gdzieś. Im na głowy nie cieknie, wolą wymienić drzwi wejściowe.

Obawiam się, że jak pojedziemy do rodziców na weekend i spotkam któregoś z sąsiadów to mu zwyczajnie nawrzucam. Lepiej niech mi z drogi schodzą.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
Gdyby tak wszyscy mieszkańcy wpłacali po 50 zł..., ale jak nie chcą i koniec to nie ma mocnych.
a mojemu mężowi to bez roznicy,czy corka czy synek..mi tez..nnajwazniejszy by malesntwo bylo zdrowe..

Nola nie umiem Tobie pomoc|:(( z sasiadami jest sie ciezko dogadac niestety,a w spoldzielni byliscie? moze tam wam doradza? albo moze maja jakies porady prawne bezplatne?czasami w spoldzielaniach maja takie cos..moze on wam by cos poradzil?
ciezka sprawa wziac dach na kredyt bo wiadomo,ze rata nie bedzie kosztowala 100 zl..a nawet to ile bedzie trzeba oddac..taki dach to pewnie z 15tys kosztuje co?

my tez musimy niebawem (w przeciagu najblizszych 5lat)wymienic, nie przecieka ale trzeba by go zmienic i juz sie boje jaka to bedzie kolosalna kwota..:/
Ja marzę o córeczce (mąż o synku), ale jasne, że synkiem też bym się cieszyła. Przecież to zawsze MOJE dziecko, moje i męża i to nie rzecz tylko człowiek!!!!! Śnią mi się po nocach ubranka, buciki, wózeczki, łóżeczka (nie pomyślcie sobie, że myślę, że dziecko to zabawka).
Bardzo chcę już miec małego bobaska, jedno czego się boję to tego, że jestem nerwowa i lubię porządek i potrafię się czasem drzec pół dnia na córkę szwagierki, która z nami mieszka jak mi zajdzie za skórę (strasznie żywe dziecko). Ale to też wina szwagierki, bo czasem mam wrażenie, że ta mała nią rządzi, pełna samowolka.
Nola przykra sprawa, ale ja bym chyba tak przez sąd się bała. Może to co Ci podpowiem jest głupie, ale coś mi wpadło do głowy. A gdyby tak wziąc kredyt na ten dach, a potem niech bank odciąga z konta te pieniądze, które tam wpłacają. No, ale jak macie silne charaktery to walczcie w sądzie.

Inne tematy z forum Kobieta

Rozwod dobry adwokat (406 odpowiedzi)

Witam czy ktos moze polecic dobrego adwokata z Gdyni badz Sopotu? Mam zamiar zlozyc pozew wiem ze...

do góry