Widok

Wczasy pod grusza, a urlop macierzynski

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly juz na urlopie macierzynskim i u ktorych w pracy praktykowane sa doplaty do urlopu wypoczynkowego, tzw. 'wczasy pod grusza' -
- czy podczas urlopu macierzynskiego tez skladalyscie wniosek o to swiadczenie i je dostalyscie? Natrafilam na informacje, ze jesli taki ekwiwalent wyplacany jest z ZFSS to pomimo tego, ze sie przebywa na urlopie macierzynskim, jak najbardziej sie on nalezy.. ciekawi mnie natomiat jak to jest w praktyce :)
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jestem obecnie na urlopie macierzyńskim i dostałam w tym miesiącu wczasy pod grusza, więc to jak najbardziej się należy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
co najlepsze podobno nawet na urlopie wychowawczym grusza również przysługuje!
ale to już muszę się dopytać na 100%, ja o tym nie wiedziałam jak byłam z 1 córą na wychowawczym i mnie w pracy potem uświadomili w kadrach...ale już było po ptakach więc nie drążyłam tematu
teraz też będę na wychowawczym więc już się dowiem :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie było tak, że musiałam wypisać urlop wypoczynkowy, bo macierzyński to nie wypoczynkowy. Dopiero wtedy otrzymałam gruszę. Ciekawy tez jest temat 13-stki. w zeszłym roku przepisy się pozmieniały i okres macierzyńskiego wlicza się w obecność w pracy ale tylko w kontekście samego naliczenia 13-stki. Co do wysokości wypłaty to oblicza się ją na podstawie płacy za DNI FAKTYCZNIE PRZEPRACOWANE.
Zapraszam na moją tablicę:
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/5LtL/
ja tylko wypisałam wniosek o wypłatę gruszy, musiałam podac termin kiedy byłam na wczasach
samego wniosku o urlop wypoczynkowy nie wypisywałam
Odswiezam temat :)
W trakcie urlopu macierzyńskiego i wychowawczego należą się wczasy pod gruszą. Pracuję w budżetówce, tam przestrzega się wszystkich zasad. Dostałam "gruszę" zarówno na macierzyńskim jak i na wychowawczym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak to jest z 13 w przypadku przebywania na urlopie macierzyńskim?
Dziewczyny, ale wydaje mi się, że wczasy pod grusza nalezą się wówczas,gdy bierze się 10 dni urlopu wypoczynkowego, a na mmacierzynskim to niemożliwe. Niemniej jednak, cieszę się, że powstał ten wątek, bo sama jestem na macierzyńskim:-)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pracuje w budzetowce i wczasow pod grusza nie ma na macierzynskim bo trzeba wziasc 10 dni urlopu wypoczynkowego zeby dostac, 13 jak najbardziej dostalam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zależy to od tego jak tę kwestię reguluje regulamin w danej firmie.
W mojej np. na macierzyńskim nie dostanie się dofinansowania gdyż trzeba iść na urlop co najmniej 10 dniowy.
Ale jeśli po macierzyńskim wykorzystuje się urlop i składa wniosek urlopowy to jak najbardziej grusza jest;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wlasnie u na tak jest, ale jak ja jestem na macierzynskim od stycznia i wroce dopiero w styczniu to jedne wczasy pod grusza przepadaja :(
U mnie w pracy na szczęście nie ma zapisu ile trzeba przebywać dni na urlopie wypoczynkowym żeby dostać " wczasy pod gruszą" ale faktycznie to zależy od wewnętrznych ustaleń regulaminowych ZFŚS.
ja na macierzynskim grusze dostalam.
na wychowawczym tez dostanę
natomiast o 13 moge pomarzyc ;)
Witam pania!Ja jestem na macierzyńsko- rodzicielskim i też nie dostałam wczasy pod gruszą i to jest prawda żeby dostać wczasy pod gruszą to trzeba iść na urlop wypoczynkowy to wtedy wypłaca a na macierzyńsko- rodzicielski niewyplacaja wczasy pod gruszą. Jestem ciekawa czy 13 stek dostane bo urlop macierzynsko-rodzicielski kończy mi sie w kwietniu 2018r pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja też jestem w skarbówce i u nas sie nie nalezy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

do góry