Widok

Wczasy pod grusza, a urlop macierzynski

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly juz na urlopie macierzynskim i u ktorych w pracy praktykowane sa doplaty do urlopu wypoczynkowego, tzw. 'wczasy pod grusza' -
- czy podczas urlopu macierzynskiego tez skladalyscie wniosek o to swiadczenie i je dostalyscie? Natrafilam na informacje, ze jesli taki ekwiwalent wyplacany jest z ZFSS to pomimo tego, ze sie przebywa na urlopie macierzynskim, jak najbardziej sie on nalezy.. ciekawi mnie natomiat jak to jest w praktyce :)
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jestem obecnie na urlopie macierzyńskim i dostałam w tym miesiącu wczasy pod grusza, więc to jak najbardziej się należy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
co najlepsze podobno nawet na urlopie wychowawczym grusza również przysługuje!
ale to już muszę się dopytać na 100%, ja o tym nie wiedziałam jak byłam z 1 córą na wychowawczym i mnie w pracy potem uświadomili w kadrach...ale już było po ptakach więc nie drążyłam tematu
teraz też będę na wychowawczym więc już się dowiem :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie było tak, że musiałam wypisać urlop wypoczynkowy, bo macierzyński to nie wypoczynkowy. Dopiero wtedy otrzymałam gruszę. Ciekawy tez jest temat 13-stki. w zeszłym roku przepisy się pozmieniały i okres macierzyńskiego wlicza się w obecność w pracy ale tylko w kontekście samego naliczenia 13-stki. Co do wysokości wypłaty to oblicza się ją na podstawie płacy za DNI FAKTYCZNIE PRZEPRACOWANE.
Zapraszam na moją tablicę:
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/5LtL/
ja tylko wypisałam wniosek o wypłatę gruszy, musiałam podac termin kiedy byłam na wczasach
samego wniosku o urlop wypoczynkowy nie wypisywałam
Odswiezam temat :)
W trakcie urlopu macierzyńskiego i wychowawczego należą się wczasy pod gruszą. Pracuję w budżetówce, tam przestrzega się wszystkich zasad. Dostałam "gruszę" zarówno na macierzyńskim jak i na wychowawczym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak to jest z 13 w przypadku przebywania na urlopie macierzyńskim?
Dziewczyny, ale wydaje mi się, że wczasy pod grusza nalezą się wówczas,gdy bierze się 10 dni urlopu wypoczynkowego, a na mmacierzynskim to niemożliwe. Niemniej jednak, cieszę się, że powstał ten wątek, bo sama jestem na macierzyńskim:-)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pracuje w budzetowce i wczasow pod grusza nie ma na macierzynskim bo trzeba wziasc 10 dni urlopu wypoczynkowego zeby dostac, 13 jak najbardziej dostalam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zależy to od tego jak tę kwestię reguluje regulamin w danej firmie.
W mojej np. na macierzyńskim nie dostanie się dofinansowania gdyż trzeba iść na urlop co najmniej 10 dniowy.
Ale jeśli po macierzyńskim wykorzystuje się urlop i składa wniosek urlopowy to jak najbardziej grusza jest;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wlasnie u na tak jest, ale jak ja jestem na macierzynskim od stycznia i wroce dopiero w styczniu to jedne wczasy pod grusza przepadaja :(
U mnie w pracy na szczęście nie ma zapisu ile trzeba przebywać dni na urlopie wypoczynkowym żeby dostać " wczasy pod gruszą" ale faktycznie to zależy od wewnętrznych ustaleń regulaminowych ZFŚS.
ja na macierzynskim grusze dostalam.
na wychowawczym tez dostanę
natomiast o 13 moge pomarzyc ;)
Witam pania!Ja jestem na macierzyńsko- rodzicielskim i też nie dostałam wczasy pod gruszą i to jest prawda żeby dostać wczasy pod gruszą to trzeba iść na urlop wypoczynkowy to wtedy wypłaca a na macierzyńsko- rodzicielski niewyplacaja wczasy pod gruszą. Jestem ciekawa czy 13 stek dostane bo urlop macierzynsko-rodzicielski kończy mi sie w kwietniu 2018r pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja też jestem w skarbówce i u nas sie nie nalezy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

rodzice chrzestni-kiedy zapytać? (21 odpowiedzi)

Tak sobie myślę kiedy prosi się by dana osoba została rodzcem chrzestnym naszego Maluszka? Jak...

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

do góry