Widok
matko dziewczyny toż wy krzywdę robicie dzieciom kąpiąc je w wanienkach w wieku 1,5 roku, przecież w dziecku wykształcają się pewne schematy i przyzwyczajenia
czasem trzeba odłożyć własną wygodę na bok
moje dzieci w zwykłej wannie kąpane są odkąd skończyły 3 m-ce, nie mam problemu z niczym, Emilka sama polewa się wodą i mydli mydłem, uwielbia zabawę prysznicem i tylko mycie włosów nie napawa jej radością
czasem trzeba odłożyć własną wygodę na bok
moje dzieci w zwykłej wannie kąpane są odkąd skończyły 3 m-ce, nie mam problemu z niczym, Emilka sama polewa się wodą i mydli mydłem, uwielbia zabawę prysznicem i tylko mycie włosów nie napawa jej radością
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ja podobnie jak Ania z tym prysznicem. Jak staly już. Kąpanie w wannie "dorosłej" jak potrafiły siedzieć. Wanienki do dużej wanny nie wstawiałam.
Co do prysznica, to puść najdelikatniej wodę jak można i daj małej słuchawkę prysznicową. U mnie zadziałało :)
Marysi nic nie przeszkadzało na początku ale Gocha się darła jakbym ja ze skóry miała obdzierać :) No to dałam jej do ręki i powiedziałam że ma się sama myć :p
Co do prysznica, to puść najdelikatniej wodę jak można i daj małej słuchawkę prysznicową. U mnie zadziałało :)
Marysi nic nie przeszkadzało na początku ale Gocha się darła jakbym ja ze skóry miała obdzierać :) No to dałam jej do ręki i powiedziałam że ma się sama myć :p
Oj to nic tylko pozazdrościć tak grzecznych dzieci ;)
ja dziś spróbowałam małą wsadzić do baseniku.
Więc tak napompowałam go, nalałam wody i wsadziłam Julcie ...
Wszystko było ok dopóki nie wzięłam mydła do ręki i nie zaczęłam myć plecków ;/
Potem już wszystko szybko szybko bo się tak darła ...
Ale to może dlatego że była już zmęczona - za późno zaczęłam ją kąpać.
ja dziś spróbowałam małą wsadzić do baseniku.
Więc tak napompowałam go, nalałam wody i wsadziłam Julcie ...
Wszystko było ok dopóki nie wzięłam mydła do ręki i nie zaczęłam myć plecków ;/
Potem już wszystko szybko szybko bo się tak darła ...
Ale to może dlatego że była już zmęczona - za późno zaczęłam ją kąpać.
Jaś był kąpany w dużej wannie z tatusiem odkąd skończył tydzień:) Jego kąpiel w wanience kończyła się wrzaskiem:) Dzisiaj kąpie się jeszcze czasami z tatą,ale już raczej woli sam,bo ma za mało miejsca:)
Dzięki tak szybkim kąpielom w normalnej wannie, oswoił się z wodą, nie ma problemu z myciem głowy,wylewaniem wody na głowę, nurkowaniem i nauką pływania:)
Dzięki tak szybkim kąpielom w normalnej wannie, oswoił się z wodą, nie ma problemu z myciem głowy,wylewaniem wody na głowę, nurkowaniem i nauką pływania:)