Widok

Wieczorna kąpiel

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny. Mam już dość noszenia tej wanienki ... Od kiedy zaczęłyście kąpać maluchy pod prysznicem ?

Ja od dwóch dni próbuje ją tak myć ale oczywiście zawsze kończy się płaczem... Nie chce jej wystraszyć może macie jakieś sposoby ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
agusia moj Gabrys kąpal sie do 2 roku i miesiac w tej malutkiej chyba 80cm wannie bo taka mielismy, mam kafelkowy gleboki brodzik ale z powodow roznycha zakamarkow nie slozy jako wanna(zle wykonany)
. moi potrafia ponad pol godziny siedziec w wannie i sie bawic uwielbiaja to, a zabawek w lazience mam stos ;)

teraz oboje juz kapia sie w 100cm wannie i to czesto razem. a ja im zazdroszcze, sama raz na jakis czas bym se polezala.
na szybki prysznic przyjdzie czas (a jak trzeba to nie ma problemu) wiec nie ma co demonizowac, a w sumie pierwszy raz slysze ze kapanie w wannie to rozpieszczanie i tworzenie sobie problemow.

ogladalyscie corki McLeoda ? one mialy wanne pod wiatrakiem, mysmy mieli wanne na dzialce pod jablonkami - wypas taka kąpiel
a co do spłukiwania glowki, to u nas sprawdzil sie sposob oswajania z woda ze szkolki plywania(jak juz siedzieli w wanience), glosno mowie 1,2,3 i polewam, zaczynalam od dmuchania w buzie , potem kropelki, i tak stopniowo co kapiel to wiecej wody i mimo ze nie lubia splywajacej po twarzy wody to nie ma dramatu (nie znaczy ze ich na sile mocze ,ale tak zeby nie zapomnieli polewam,) Gosia sama bierze kubek i krzyczy AS AS siuuuuu i leje na siebie albo na Gabrysia wode :)
my kapiemy Michaline w doroslej wannie chyba od czasu jak miała 7 miesięcy. Mamy mate antyposlizgowa, młoda siedzi myje sie i bawi zabawkami :)

Pewnie, że dorosła wanna. Jak masz baczenie na dziecko w trakcie kąpieli to na pewno nic się nie stanie. Najistotniejsze w tym wszystkim jest również żeby dziecko się nie nudziło. Tak jak pisała stokrotka mój Maks też uwielbia zabawki do kąpieli dla dzieci Niestety, szybko mu się nudzą i ciągle trzeba zaopatrzać się w kolejne, już brakuje Nam pomysłów ;)

W pełni się zgadzam:) Moje dzieci kiedy już na dobre przekonały się do kąpieli, trudno było wyciągnąć z wanny. Zresztą fajne w przełamywaniu lęków przed wodą pomagają wspomniane zabawki, np. z https://bebetu.pl/zabawki-do-kapieli . Wybór jest tutaj bardzo duży, w związku z czym zarówno dla chłopców, jak i dziewczynek można znaleźć masę propozycji, a jednocześnie decydując się na takie kąpielowe dodatki, sprawimy swoim pociechom niemałą frajdę :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry