Widok

***Wiosenne Mamusie 45:) ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to kolejny wąteczek:)
I mam nadzieję aktualna lista:

Lista:
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
daguś 05. 03 / synek Maksymilian
yecath 07.03/ dziewczynka ANTONINA/ Wejherowo
skarlet 07.03 /dziewczynka MAGDALENA/Kliniczna
Gugiś 09.03 /dziewczynka NIKOLA
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec
marta82 17.03 /chłopiec JAŚ / Elbląg -Królewiecka
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed
helenka 27.03 / dziewczynka

KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka??? / wejherowo
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
anka gartulacje corci :) u mnei tez niby ma byc coreczka no i jeszcze na nastepnym usg bedziemy potwierdzac :) a ciuszki rozowiutkie tez juz kupilam - a co tam, najwyzej sprzedam :)
Cześć:)
Już wstałyśmy choć padam z nóg-spałam może z 3 godz, myślałam że pod koniec ciąży dzidzia się bedzie mniej ruszać a moja Madzia od 11 do 04 szalała, a do tego Mąż chrapał- trudno może uda mi sie zdrzemnąć po południu.
Yecath-udanych zakupów!! My jutro planujemy jechać na większe zakupy i po odbiór wózka i fotelika-choć to jeszcze nie jest pewne bo nie wiemy czy Mąż dostanie wolne:(
pozdrowienia śniadaniowe :)

zaraz na zakupy jedziemy, kupić pieluszki, materacyk, pościel, przewijak, fridę, sudocrem i inne cuda... :) Nie mogę się już doczekać używania tych cudów :)

Tak się martwiłam, że Tosia mało co się rusza, ale jak wczoraj mi urządziła mecz piłki nożnej w brzuchu... ;P I czkawkę miała bidula. Chciałam jej kołysanki pośpiewać, ale zapomniałam tekstów! Musimy sobie teraz koniecznie przypomnieć teksty kołysanek, bajek, piosenek dziecięcych, zabaw typu kosi-kosi-łapci czy idzie rak-nieborak :)
no u nas jak potwierdzi sie ze dziewczynka to tez ma byc Zuzanna :)
Witajcie dziewczyny. Możecie dopisać do listy: dziewczynka Zuzka. mam nadzieję, że to pewne, bo kupuję już różowe ubranka i dodatki. I bardzo się cieszę! W najbliższy wtorek idę jeszcze na USG i poprosze o potwierdzenie. Pozdrawiam!
przez to ze marta zmieniła suwaczek chcialam zerknąć kto nowy dolączył :)

ja juz wstałam, zaraz sniadanko :)
hej mamuski!
marta suwaczek zmienilas :) takiego jeszcze nie widzialam :)
milego dnia dziewczynki!
Podbijam bo spadliśmy.
Nudno i cicho coś dziś u nas.... chyba mamuśkom humory dziś nie dopisują... taki dzień...
ja tylko raz zaczełam plakać, oczywiscie najpierw sie smiałam, ale to przez mężusia... :)

ja nie wiem, malo "ciążowa" jakas jestem... :) nic mnie takiego nie dotyczy co typowe ciężarówki :)
ja też wczoraj sobie popłakałam a zraz było ok jakby nigdy nic, ach te nasze hormony :-)
no jedna jest spokojniejsza a druga wrecz przeciwnie.
ja to mam jeszcze czasem napady placzu bez przyczyny :) :)
podziwiam Was dziewczyny, że się Wam temperament w ciąży "przytępił" i na niektóre rzeczy potraficie reagować uśmiechem lub politowaniem; mnie wszystko denerwuje: kierowcy na drodze, ludzie w kolejce na poczcie lub w sklepie. Normalnie czasem bym zagryzła ze złości:)
yecath
moja mala tez przez 2 dni sie nie ruszala i sie martwila. Dobrze ze mialam miedzy czasie wizyte u gin i wszystko bylo ok. a po tych 2 dniach zaczela znowu szalec-czasami tak jest a moj lekarz powiedzial ze jak cos sie takiego jeszcze zdarzy to mam sie nie martwic i pojechac do szpitala na ktg i sprawdzicz czy wszytko o.k. najgorsze jak sie czlowiek zamartwia

Witam mamuśki. Yecath, niezły numer z tej teściowej...
A nam dziś dali "podwyżki", a raczej rewaloryzację pensji, bo tudno inaczej nazwać te grosze :/ W dodatku to pierwsza podwyżka od ho hooooooooo..... Wyniki w pracy super i co z tego, skoro motywacji finansowej brak?
Załamka... My jakoś dajemy radę z tą kasą co jest, ale jak dojdzie trzeci członek rodziny, to już nie będzie tak różowo.
co do wagi: u nas położna mówiła, że normalne jest, jak masz na plusie o 20% więcej swojej masy "wyjściowej".

A co do egzaminu- to oczywiście nie zdążyłam.
Dzwoniłam do męża, ale komórka mu się zepsuła i rozmowa wyglądała tak, że kilkanaście sekund można rozmawiać, potem się rozłączało. Strasznie się zmartwił, mówił, że urwie się z pracy i mnie jakoś zawiezie, ale musiałby jechać godzinę po mnie i i tak nie wiadomo było, czy byśmy zdążyli. Ale za to mnie uratował! Bo zadzwonił do sąsiadki z bloku obok, żeby przyszła i wzięła klucz z piwnicy i otworzyła mi. Może na egzamin nie zdążyłam, ale za to czułam się spokojniejsza mając świadomość, że w razie jakby coś się dzialo, mogę wyjść z mieszkania.

A moja Tosia też mnie trochę martwi, bo od wczoraj malutko się rusza, kilka małych kopów i nic więcej. Może ma taki leniuchowaty okres, ale... No, zresztą, same wiecie, że od razu się człowiek martwi.
yecath no ale wrocila tesciowa i zdarzylas na pociag?
ja w ciazy jestem spokojniejsza - z reguly jak ktos lub cos mnie wkurzalo to ja smialo gadalam co mi lezy na sercu bez owijania w bawelne a teraz to jakos milcze :) jak bylam w przychodni oddac krew do badania i dwoch facetow sie przede mna wepchnelo! to nawet nie zareagowalam co do mnie nie podobne :)
na szczescie bol glowy minal i w sumie juz ciut lepiej sie czuje.
hmm beszka na pewno z maluszkiem ok a jak z pulsem to nie wiem moze ma dzisiaj bardziej leniwy dzien czy cos.
hmm moje dzieciatko tez dzisiaj wlasciwie sie nie rusza :( przez chwilke tylko cos tam poczulam jakies 1,5 godz temu no ale slabiutko i ze dwa pukniecia. no nic zjadlam jogurcik i moze jeszcze kawalek czekoladki zjem to sie rozrusza i pochodze troche po biurze i zobacze. oj zeswirowac mozna przez te zmartwienia o maluszki w brzuszku.
a i zapomnialm dodac ze jescze mma bialko w moczu - juz drugi tydz. ale kaza sie nie martwic..juz sama nie wiem :( pow.ze sa to sladowe ilosci bialka, ale skad oni to moga wiedziec jak u nich bad. moczu wyglada jak test ciazowy-wkladaja pasek i patrza jak sie zabarwia
Ale i tak okazałam spokój i jak wróciła, to nie rzuciłam się na nią z pazurami.
Ciąża chyba trochę łagodzi temperament! Bo złość całkowicie mi przeszła :)
Yecath mam nadz.ze jakos udalo Ci sie wydostac z domku
Neneczka mam nadz.ze nic Cie nie bierze tylko moze cisnienei niskie i stad ten bol glowy

Ja dzis bylam u lek. ogolnego na kontroli...dal skier. na bad. toxo i cyto (mialm igg dodatnie i chca spr. a w tym kraju to nie maja pojecia o tych chorobach:)) ). zbadal tez puls malutkiego...troche sie zaniepokoilam. kiedy polozna spr. to zawsze mial powyzej 140 a dzis tylko 124. spytalam czy jest sie czym martwic-nizszy puls niz zwykle i mniejsza ruchliwosc o tyg.-pow.ze nie, bo jest w normie. mam nadz.ze mial racje.
no i zwazyli mnei dzis....ja jestem zalamana :((( prawie 20kg na plusie a to dopiero 27 tc :( ja nei wiem czy to normlane

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry