Widok

Witam ! proszę o pomoc !!!

Jestesmy już prawie rodziną chociaz młodzi bo ja mam 23 lata a mój chłopak 28 to mieszkamy w domu ktory w kazdej chwili moze się zawalic w zime jest u nas -4 stopnie a czasami -6 :( nie pisałabym gdzybym nie spodziewala sie dziecka jestem w 3 miesiącu ciąży ...mamy bardzo ciężkie życie poniewaz działka na której mieszkamy nie posiada wody musimy ją brać z hydrantu który jest parę nascie metrów dalej najgorzej jest zimą ponieważ hydrant zamarza jak nie mam wody w domu to nawet nie moge polac go na dworzu goraca wodą :( zeby odmarzł tynk nam się sypie ze scian dach przecieka podłoga składa się z desek pod którymi jest piwnica nie zasypana piach i kamienie boje sie ze mozemy wpasc poniewaz dom nie nadaje się do remontu zajmujemy w nim jedno pomieszczenie w którym mamy kuchnie sypialnie korytarz idt. wszystko obok siebie meble stoją kazde w inna strone mamy tylko 2 stare szafy łóżko stół mały i 2 krzesła ....potrzebyjemy pomocy gmina nie chce nam pomóc pisałam juz pismo do telewizji czekamy na ich przyjazd Bardzo proszę o pomoc jesli bedzie trzeba przeslę fotki naszego mieszkania badz zapraszam z całego serca można nas odwiedzic zeby samemu się przekonac jak jest nam ciężko :(:( niestety ja nie mam rodziny a rodzina od strony chłopaka nie pomaga jeszcze by nam zabrali ostatni chleb :( nie wiem co robić nie mamy dosłownie nic :( kaza pomoc się dla nas liczy nie będę tu wymieniała co potrzebuje mogą być rzeczy używane Była bym bardzo wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy było by to jedzenie czy ubrania czy inne rzeczy co kolwiek bo wszystko nas ratuje a najbardziej materiały budowlane bo ja mam termin porodu na kwietnia nie wiem gdzie bede mieszkac z tym dzieciatkiem :(:( łzy mi same spływają tak mi jest przykro i do tego idzie zima :( mam tyle do opisania opowiedzenia :( Proszę z całego serca i w imieniu naszego jeszcze nie narodzonego dziecka Proszę o pomoc wierzę ze są jeszcze dobrzy ludzie ...mój adres e-mail kasia20069@wp.pl więcej danych podam przy bliższym kontakcie . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23
"wiadomo materialiści napiszą że heh co to jest 900 zł bo dla nich tylko kasa jest ważna a nie miłość wierność....i szacunek"

- dobrze. W takim razie ubierz dziecko w miłość, wiernością opłać rachunki, a szacunkiem zapłać w sklepie.
Śmieszna jesteś i tyle.
Przede wszystkim to trzeba umieć zadbać o siebie. A dopiero potem brać się za robienie dzieci.
Jak chcesz wychować to dziecko? Jak chcesz zapewnić mu cokolwiek jak nie potrafisz zapewnić niczego nawet sobie samej.

Nosisz wodę w 20 stopniowym mrozie? Komu to zawdzięczasz? Sobie i swojemu partnerowi. Nikomu wiecej. Nikt oprócz Was nie jest temu wszystkiemu winien. Nawarzyłaś sobie piwa, to teraz je wypij.

Miałaś ciężko? Ok. Może miałaś. Wiec tym bardziej powinnaś robić wszystko żeby dziecko miało inaczej. A Ty zmierzasz w odwrotnym kierunku. Przykre.

A dlaczego w tym wątku mają się wypowiadać tylko Ci którym jest żal i ktorzy chcą pomóc? Forum jest dla wszystkich.

Mi też jest żal. Ale pomagać nie zamierzam, bo to mija się z celem. Takie pomaganie z reguły przynosi efekt odwrotny do zamierzonego.
Jakby musieli poradzić sobie sami to by sie wzieli w garść i może by sie w końcu ogarneli. Młodzi są, zdrowi są to by sobie poradzili i przynajmniej coś by z tego było, przynajmniej zmieniliby swoje życie. A tak? Będą tylko czekać na kolejne paczuszki.

A praca jest. Tylko dobrych pracowników brak na rynku.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 5
Na profilu na gadu gadu jakoś nie widać tej sypiącej się chatki:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy ktoś w ogóle wie gdzie ta dziewczyna mieszka? Chociaż nazwa miejscowości? Ktoś się tam wybiera?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Zarejestrowany(a): 04.01.11" nie wiem czy wiesz ale mamy 2012 rok i to drugą połowę...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak tak tak ,a cztery godziny temu była na fejsie aktywna:D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
następna oszustka i wyłudzaczka, jak mnie tacy ludzie leczą
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
no dokładnie czasem trzeba zadać sobie trochę trudu i poszukać, niestety jest wielu oszustów, wystarczy na trójmieście poczytać, Ci co na prawdę potrzebują pomocy rzadko sami o nią proszą w ten sposób
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny.
Wpisałam jej adres mail na FB i mamy nawet wspólnego znajomego hahaha
jeśli chcecie mogę zapytać czy to wszystko prawda ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Marta zrobiłam to samo co Ty i okazało sie ze mamy dwoch wspólnych znajomych;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kłamstwo ma krótkie nóżki:D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hm..zdjęcia które ma nie świadczą o tym jaka ma biede,wręcz przeciwnie,na jednym jest bardzo oplona,zrobione jest w ładnym miejscu okna platiki i wg reszta zdjec nie jest roniona w żadnej ruinie..Ech Pani Kasia poleciała w kulki
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
no widzicie, wszystko należy sprawdzać i nikt tu nie mówi żeby nie pomagać, ale uczciwym ludziom na prawdę
hahaha dobre sobie :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
hehe ale jazda a ja ja tak żałowałam,masakra jakaś,jeśli możesz to zapytaj się tych twoich znajomych co to za model z tej dziewuchy i wstaw tu opis,bo moze to ustrzec przed nastepnymi naciagaczami
ale klamczucha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Napisalam do znajomej na fb ktora ja zna,dam znac co odp:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
aż jestem ciekawa,wkurzają mnie tacy ludzie,bo kiedyś ktoś naprawdę będzie potrzebował pieniędzy i nikt mu nie pomoże przez takich włąsnie ludzi jak ona :((( żal
wy wstrętne wiedzmy!!
jak mozecie kogos ocenic po tym ze ma na fb zdjecia takie a nie inne ,czego sie spodzieałyscie tam zobaczyc??!! jakim prawem !
Czy któras z was była w miejscowosci w której mieszka ta dziewczyna! wielkie miastowe plotkareczki,! jesli ma konto na fb to mogła je załozyc tak jak wiele innych osób!!Jestescie wiedzmami ! Nienawidze takich ludzi ja WY ,Ja pie...le i jeszcze pytacie znajomych czy jej bieda jest dokładnie taka jaka opisuje!!!!oczywiscie nie zapomniałyscie przesłas jej wiadomosci dalej?!!!! do znajomych!!!
o qwa normalnie nie wierze !!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 21
Najprościej jest krytykować kogoś, gdy samemu ma się kilka kroków do kranu z bieżącą wodą, siedzi się w ciepełku i daje się upust frustracji przed monitorem.
Nie każdemu dane było przeżyć w miarę bezproblemowe dzieciństwo i nie każdy posiada rodzinę. Nie każdy otrzymuje wsparcie choćby słowne od rodziców i nie każdy ma w miarę normalny dom. Są ludzie, którym nadzwyczaj ciężko wyjść na prostą, bo nie mają znikąd wsparcia i chociaż sami wciąż próbują, postępy wloką się w żółwim tempie.

Dlaczego moim zdaniem warto pomóc tej dziewczynie? Choćby dlatego, że nie siedzi wraz z chłopakiem pod sklepem i nie chleje jakiegoś taniego mułka, ale starają się robić cokolwiek, aby wyjść na prostą. Chłopak pracuje tam gdzie pracuje, mało zarabia, ale pracuje. Dziewczyna próbuje wszystko jakoś ogarnąć i dlatego, że na razie niewielkie ma szanse na pracę poprosiła o pomoc.
Czytając ten wątek nie zauważyłam, aby miała jakkolwiek postawę roszczeniową, po prostu poprosiła o cokolwiek, co innym zbywa. Nie prosi o pieniądze, nie prosi o niewiadomo co, a po prostu o cokolwiek, bo nie ma nic.

Tym, którzy tak tu po niej jadą najwidoczniej prawdziwa nędza w oczy nie spojrzała... Ja widziałam nędzę na własne oczy, doświadczyłam jej i wiem jak trudno wyjść na prostą mimo wysiłku. Założę się, że nikt z was nie staną oko w oko z nędzą całkowicie sam bez choćby psychicznego oparcia w najbliższych. W tarapatach zawsze ktoś w ramie poklepie, ale nie każdego, bo nie każdy kogoś ma.
Dla tej dziewczyny jej chłopak to jedyna bliska osoba i razem próbują się dźwignąć na miarę ich aktualnych możliwości.

Ale cóż tam, życie bywa bardzo przewrotne... w jednej chwili każdy może się przekonać i poczuć to, co czuje ta dziewczyna. W kosmosie nic nie ginie, na wszystko przyjdzie czas ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13
A skąd wiesz, czy to zdjęcie nie jest przed domem sąsiadki do której chodzi na internet i spotyka się towarzysko! A co miałaby sobie w ruinie zdjęcie robić? No bez jaj. Opalona??? Dziewczyna mieszka chyba na wsi...w domu 24h/ dobę też nie siedzi a słońce świeci nie tylko na wybranych!!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry