Widok
szkoda pieniedzy na feminatal, lepszy jest Prenatal (ma wapń niezwykle potrzebny bo dziecko ciągnie go z kości matki a potem my po porodzie mamy próchnice, ma dużo żelaza a w ciąży to najczęściej dodawany preparat obok witami - przy prenatalu nie dostałam żelaza osobno ani raz) i DUŻO TAŃSZY 90 tabl. 35 zł/3 miesiące
branie mono preparatow jest bez sensu. wazna jest synergia komorkowych skladnikow odzywczych. nasze cialo potrzebuje dawek witamin, ktore ze soba "pracuja". kupujac tanie witaminy mozemy lepiej wyrzucic pieniadze od razu do smietnika. powinno sie stosowac witaminy naturalne, a nie produkty, ktore najlepiej powleczone sa jakimis rakotworczymi substancjami. akurat sie na tym znam, poniewaz pracuje od wielu lat w medycynie komorkowej ze swietnymi wynikami.
chemia nie musi oznaczac nic zlego - w koncu w naszym ciele ciagle zachodza procesy chemiczne...wiec nie mylmy znaczenia slow.
dziwne tylko to, ze lekarze odradzaja od lykania tej "chemi" skoro sami przepisuja nam lekarstwa, ktore tylko tuszuja objawy, a tak na prawde nie lecza przyczyn chorob i od ktorych w najgorszym przypadku bedziemy cierpiec na nastepne dolegliwosci...
chemia nie musi oznaczac nic zlego - w koncu w naszym ciele ciagle zachodza procesy chemiczne...wiec nie mylmy znaczenia slow.
dziwne tylko to, ze lekarze odradzaja od lykania tej "chemi" skoro sami przepisuja nam lekarstwa, ktore tylko tuszuja objawy, a tak na prawde nie lecza przyczyn chorob i od ktorych w najgorszym przypadku bedziemy cierpiec na nastepne dolegliwosci...
do 4 m-ca ciązy musisz brać FOLIK - czyli kwas foliowy.
Do tego ja brałam poźniej oraz teraz (jest dla kobiet karmiących) FEMINATAL.
Witaminy brac trzeba nie tylko dla dziecka, ale też dla swojego organizmu, bo maliszek "wyciagnie z nas" to co mu trzeba, a my zostaniemy z brzydsza cerą, wypadającymi włosami, połamanymi paznokciami, niedoborem żelaza, potasu itp. :)
Jesli masz skóre nóg to lekarz przepisze ci potas.
Do tego ja brałam poźniej oraz teraz (jest dla kobiet karmiących) FEMINATAL.
Witaminy brac trzeba nie tylko dla dziecka, ale też dla swojego organizmu, bo maliszek "wyciagnie z nas" to co mu trzeba, a my zostaniemy z brzydsza cerą, wypadającymi włosami, połamanymi paznokciami, niedoborem żelaza, potasu itp. :)
Jesli masz skóre nóg to lekarz przepisze ci potas.