Widok
z tych 3 Finlandia:> chwalą tez wyborową
długo zastanawialismy sie co i został sobieski. maximus, jak mówili w jednej hurtowni bywa czasem, ze zamarza w chłodni. finlandia była zdecydowanie nie w cenie, którą chcielismy wydac na wódkę. sporo widalimsy na wina i opłaciło sie, bo zostały nam chyba 4 sztuki.
hmmmm
Wymienione wódki bardzo rzadko na weselach widuję a bywam często.
Byłem na weselu gdzie podawano same kolorowe, importowane alkohole - ok. 22 młodzi podeszli do orkiestry aby grali wolniej, bo te ich alkohole się pokończyły a goście się rozochocili i się domagają.
Wódka na weselu powinna być średnią ilości i jakości.
Z obowiązku napiszę, że na naszych Targach Ślubnych:
- Słupsk 28.11.2010
- Grudziądz 16.01.2011
- Tczew 22-23.01.2011
można złożyć zamówienia na wiele produktów z tej branży.
Naszym partnerem jest STOCK Polska - oferuje on na naszych Targach Ślubnych specjalne promocje - ludzie po ich produkty do wskazanej hurtowni jeżdżą po 140 km aby nabyć - to musi się im opłacać.
Tytułowy Stock buja się gdzieś koło Bolsa więc markowo jest dobry - w konsumpcji również - tutaj muszą mi Ci którzy nie próbowali uwierzyć na słowo.
Zapraszam
Wymienione wódki bardzo rzadko na weselach widuję a bywam często.
Byłem na weselu gdzie podawano same kolorowe, importowane alkohole - ok. 22 młodzi podeszli do orkiestry aby grali wolniej, bo te ich alkohole się pokończyły a goście się rozochocili i się domagają.
Wódka na weselu powinna być średnią ilości i jakości.
Z obowiązku napiszę, że na naszych Targach Ślubnych:
- Słupsk 28.11.2010
- Grudziądz 16.01.2011
- Tczew 22-23.01.2011
można złożyć zamówienia na wiele produktów z tej branży.
Naszym partnerem jest STOCK Polska - oferuje on na naszych Targach Ślubnych specjalne promocje - ludzie po ich produkty do wskazanej hurtowni jeżdżą po 140 km aby nabyć - to musi się im opłacać.
Tytułowy Stock buja się gdzieś koło Bolsa więc markowo jest dobry - w konsumpcji również - tutaj muszą mi Ci którzy nie próbowali uwierzyć na słowo.
Zapraszam
http://www.photo-media.pl
Targi Ślubne w Tczewie 05-02-2012 r. ZAPRASZAMY
baniak Bols jest najgorszą wódką jaką kiedykolwiek piłam i jeżeli Stock "buja się gdzieś obok" to znaczy że jest gorzej niż kiepski
i nie zgadzam się róznież że "wódka na weselu powinna być ilości i jakości".. jedna z większych głupot które słyszałam
no ale o gustach się podobno nie rozmawia ;)
a tak na marginesie autorka wątku pytała która z trzech wymienionych marek jest najlepsza a nie które często "widuje się " na weselach
i nie zgadzam się róznież że "wódka na weselu powinna być ilości i jakości".. jedna z większych głupot które słyszałam
no ale o gustach się podobno nie rozmawia ;)
a tak na marginesie autorka wątku pytała która z trzech wymienionych marek jest najlepsza a nie które często "widuje się " na weselach
A my będziemy robić własną wódkę; zwykłą, smakową i różnego rodzaju likierki dla babeczek. Jest o wiele lepsza i duuuużo taniej wychodzi. Polecam. Oczywiście trzeba mieć w co je wlać i trochę wcześniej zrobić aby się naprawdę przegryzła ;-) Ja za dwa lata mam dopiero ślub i już szykuję się do rozrabiania hihi ( mój teść się szykuje ) ;-)
Powodzenia
Powodzenia
Jasne toshiba
O gustach się nie rozmawia - forum nazywa się wesele a nie cocktail bar więc odniesienie do wesela było dla mnie naturalne.
Jeśli chodzi o "jedną z największych głupot jakie słyszałaś" to nie sprecyzowałaś dlaczego?
Dlatego, że dla popisu ktoś kupi wódkę na wesele na którą normalnie go nie stać na co dzień i będzie spłacał jedną imprezę przez 3 lata? Bo posłuchał kogoś na forum?
Na marginesie Twój post odnosi się do mojego a nie do tematu.
A pisząc na temat - dość długo pijałem finkę - od jakiegoś czasu jest to jednak absolut. Wódeczka ma swoją finezję. A najbardziej lubię absolut 100 w czarnej flaszce - ma 50%, pali się i zajeżdża lekko bimberkiem - po prostu pychota.
Na wesele nie polecam - kosztuje ok. 70 zł za butelkę.
Na wesele polecam chociażby tego stocka co mi zostało coś na dnie kartonika po targach i trzeba było komisyjnie niszczyć - co czynię nawet teraz z soczkiem kaktusowym.
Ładna kanciasta butelka itp.. To porównanie z bolsem wziąłem po jednej rozmowie z kimś od marketingu. Samemu bolsa pijam bo wielbłądem nie jestem - kupuję bardzo rzadko - na imprezy rodzinne ;)
Do tego z obowiązku dodam zamawiając na naszych Targach Ślubnych można ją nabyć z extra strasznymi rabatami. Stock podczas samych targów w Koszalinie zdobył kilkanaście zamówień z których losowano nagrodę - widoczną na naszych zdjęciach z Koszalina przemiłą butelczynę 4,5 l gorzkiej żołądkowej - najlepiej z ogórkiem i spritem...
O gustach się nie rozmawia - forum nazywa się wesele a nie cocktail bar więc odniesienie do wesela było dla mnie naturalne.
Jeśli chodzi o "jedną z największych głupot jakie słyszałaś" to nie sprecyzowałaś dlaczego?
Dlatego, że dla popisu ktoś kupi wódkę na wesele na którą normalnie go nie stać na co dzień i będzie spłacał jedną imprezę przez 3 lata? Bo posłuchał kogoś na forum?
Na marginesie Twój post odnosi się do mojego a nie do tematu.
A pisząc na temat - dość długo pijałem finkę - od jakiegoś czasu jest to jednak absolut. Wódeczka ma swoją finezję. A najbardziej lubię absolut 100 w czarnej flaszce - ma 50%, pali się i zajeżdża lekko bimberkiem - po prostu pychota.
Na wesele nie polecam - kosztuje ok. 70 zł za butelkę.
Na wesele polecam chociażby tego stocka co mi zostało coś na dnie kartonika po targach i trzeba było komisyjnie niszczyć - co czynię nawet teraz z soczkiem kaktusowym.
Ładna kanciasta butelka itp.. To porównanie z bolsem wziąłem po jednej rozmowie z kimś od marketingu. Samemu bolsa pijam bo wielbłądem nie jestem - kupuję bardzo rzadko - na imprezy rodzinne ;)
Do tego z obowiązku dodam zamawiając na naszych Targach Ślubnych można ją nabyć z extra strasznymi rabatami. Stock podczas samych targów w Koszalinie zdobył kilkanaście zamówień z których losowano nagrodę - widoczną na naszych zdjęciach z Koszalina przemiłą butelczynę 4,5 l gorzkiej żołądkowej - najlepiej z ogórkiem i spritem...
toshiba - z weselem to tak jest
Patrząc z boku od wielu lat wesele jest imprezą typu "zastaw się a postaw się".
Młodzi biorą kredyty aby zrobić "niezłą bibkę". A i tak znajdzie się na sali maruda. Dlatego uważam i zapewne nie bez racji, że wiele osób zakupuje alkohol z górnej półki pod wpływem presji środowiska, portali (chociażby tego forum) - tracą zdrowy rozsądek i zdolność kalkulacji.
Na co dzień rekin biznesu - traci głowę przy zakupie sukni ślubnej....
Patrząc z boku od wielu lat wesele jest imprezą typu "zastaw się a postaw się".
Młodzi biorą kredyty aby zrobić "niezłą bibkę". A i tak znajdzie się na sali maruda. Dlatego uważam i zapewne nie bez racji, że wiele osób zakupuje alkohol z górnej półki pod wpływem presji środowiska, portali (chociażby tego forum) - tracą zdrowy rozsądek i zdolność kalkulacji.
Na co dzień rekin biznesu - traci głowę przy zakupie sukni ślubnej....
Zawsze znajdzie się osoba, której dana wódka nie smakuje. Mi osobiście smakuje Finlandia, ale wydać 4-5 tysięcy na wódkę, której smaku goście po 5-6 kieliszkach już nie czują, to dla mnie byłaby przesada. Prawda jest taka, że jak ktoś przyszedł na wesele żeby się dobrze bawić to będzie się bawił nawet przy Bolsie.
Wybierając wódkę na wesele kupiliśmy "małpki" kilku firm: bols, absolwent, sobieski i soplica. Zrobiliśmy komisyjną degustację i zostaliśmy przy soplicy. Ale każdemu co innego podpasuje.
Pozdrawiam i życzę zdrowego rozsądku obok tej radości z przygotowań:)
Wybierając wódkę na wesele kupiliśmy "małpki" kilku firm: bols, absolwent, sobieski i soplica. Zrobiliśmy komisyjną degustację i zostaliśmy przy soplicy. Ale każdemu co innego podpasuje.
Pozdrawiam i życzę zdrowego rozsądku obok tej radości z przygotowań:)
ja dołączam się do Soplicy, także po degustacjach:)
pozniej wyprobowana na urodzinkach i wszyscy zwłaszcza drugiego dnia czulu sie bardzo dobrze. Jeden warunek, ale to pewnie tyczy sie każdej, powinna być dobrze schłodzona a nawet zmrożona jeśli jest taka mozliwość:)
A tak prywatnie Marta ile płacicie za Soplicę? bo znalazłam dziś sklepik, który zaproponował mi atrakcyjną cenę , tak mi sie przybajmniej wydaje:)
pozniej wyprobowana na urodzinkach i wszyscy zwłaszcza drugiego dnia czulu sie bardzo dobrze. Jeden warunek, ale to pewnie tyczy sie każdej, powinna być dobrze schłodzona a nawet zmrożona jeśli jest taka mozliwość:)
A tak prywatnie Marta ile płacicie za Soplicę? bo znalazłam dziś sklepik, który zaproponował mi atrakcyjną cenę , tak mi sie przybajmniej wydaje:)
Aqq -już zaglądam do notatek;)
W lipcu w Auchan w Rumi było tak:
0,5 litra za 17,33 (34,66 zł za litr)
0,7 litra za 24,88 (35,54 zł za litr)
więc wbrew pozorom bardziej się opłacało kupować mniejsze butelki.
Ogólnie sprawdziliśmy ceny wszędzie gdzie się dało, łącznie z hurtowniami i w Auchan wychodziło zawsze najtaniej.
Pozdrawiam!
W lipcu w Auchan w Rumi było tak:
0,5 litra za 17,33 (34,66 zł za litr)
0,7 litra za 24,88 (35,54 zł za litr)
więc wbrew pozorom bardziej się opłacało kupować mniejsze butelki.
Ogólnie sprawdziliśmy ceny wszędzie gdzie się dało, łącznie z hurtowniami i w Auchan wychodziło zawsze najtaniej.
Pozdrawiam!
Ostanio piłem szesnastoletniego Bolsa i naprawde nic mi nie było :)
Generalnie co kto lubi, różnice nie są aż tak duże. Wyborowa
kolo 20 zł, Finlandia -30 zł, więc nie przesadzajmy. Finlandia jest
lepsza, więc płaci się za jakość. Na weselu ludzie się upijają,
a nie delektują :D
Zresztą wielu pije wódke z sokiem.
Generalnie co kto lubi, różnice nie są aż tak duże. Wyborowa
kolo 20 zł, Finlandia -30 zł, więc nie przesadzajmy. Finlandia jest
lepsza, więc płaci się za jakość. Na weselu ludzie się upijają,
a nie delektują :D
Zresztą wielu pije wódke z sokiem.
trzeba uwazac na procenty. niektóre wódki w hurtowaniach mają40%, a czesc tych z supermarketów miewa np 38%. znajomi zwórcili nam na to uwagę, ale ostatecznie kupowalismy sobieskiego w Zetce, wiec nie miało to znaczenia.