Widok

Wózek z obrotowymi kołami

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kwestia zakupu wózka jest jeszcze dla mnie odległa, ale chciałam zapytać o wasze opinie w tej sprawie, bo jest ona dla mnie dość intrygująca ;))

Co raz więcej wózków, nawet tych z pompowanymi kołami, ma obrotowe koła z przodu. Na rynku jest też dużo wózków trójkołowych, również z kołami obrotowymi. Chciałam zapytać jak się taki wózek prowadzi, czy z czasem te koła się nie wyrabiają i nie stają "dęba" na nierównym chodniku?

Jak mój brat był mały (jest o 12 lat młodszy) to mama dostała z niemiec super nowoczesną (jak na tamte czasy) spacerówkę. Ona miała właśnie z przodu małe obrotowe kółka. Oczywiście miała też blokady tych kółek, które z czasem się wyrobiły i nie działały. W trakcie używania wykrzywiły się także osie. W efekcie mój brat wielokrotnie wypadłby z tego wózka, gdy na naszych wspaniałych chodnikach koła napotkały przeszkodę i się blokowały w poprzek. Mając tak dramatyczne doświadczenia, postanowiłam że dla mojego dziecka nigdy takiego nie kupię. Tymczasem większość wózków ma właśnie ruchome kółka!

Czekam na wasze wypowiedzi :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam sklep pinokio w gdyni glownej zaraz po drugiej stronie kolo peronu w takich malych budkach on jest.Maja duzy wybor dwa wozki juz tam kupilam

Ile płaciłaś za nagranie?

Właśnie chciałam pytać czy ktoś kupował w komisie. Mi szczerze mówiąc nie zależy na nowym wózku - mimo że to pierwsze dziecko, dlatego ze maluszkowi i tak jest wszystko jedno w czym jeździ. A takie małe dziecko nie niszczy wózka, dopiero jak siada i objada sie na spacerze ;) A w którym dokładnie miejscu jest ten komis?

wklejam Ci ich rekalme,oglaszaja sie na trojamisto, moze zadzwon tam i popytaj
Witajcie Drodzy Rodzice!
Najwiekszy komis dzieciecy w Gdyni zaprasza Was serdecznie na zakupy, znajdziecie u nas:
-wózki głęboko-spacerowe i spacerowe takich firm jak: Mutsy,Implast,Inglesina,Hauck, Bebecar, Chicco, Graco, Deltim, Tako, Roan, Nestor, Bertini, Polak, i wiele innych
-foteliki samochodowe
-łóżeczka, kojce
-krzesełka do karmienia,leżaczaki,hustawki
-maty edukacyjne oraz zabawki edukacyjne
-wanienki,przewijaki,jezdziki,nosidełka na brzuch
-ubranka dzieciece(body,śpiochy,pajace do rozmiaru 74)
-buty, kapcie,czapki,rajstopki,skarpetki itp.
oraz wiele wiele innych!!!

Zapraszamy również do pozostawienia u nas wózków głeboko-spacerowych oraz spacerowych,fotelikow samochodowych,krzesełek do karmienia,chodzikow, kojcy itp.

Zapraszamy w godzinach:
pon.-pia.:10-16
sobota:11-14
tel.058 665-92-44

Zapraszamy!!!!!

Dane kontaktowe:
Osoba/firma: Komis BABY BOOM

Miasto: Gdynia POGORZE GORNE

Ulica: Żółkiewskiego 3

E-mail: fajnyczlowiek@vp.pl

Tel./fax: 058 665-92-44
komis jest rowniez w oliwie ostatnio tam bylam maja ladne wozki wygladaja jak nowe

zuzka_jr napisał(a):

> Ile płaciłaś za nagranie?
>
>

Nic za nagranie nie płaciłam, jeśli nie ma się własnej płytki to rejestracji można kupić za 5zł - ale jak powiedziała Grzybowska często mają braki więc lepiej przyjść ze swoją.

anula83 napisał(a):

> komis jest rowniez w oliwie ostatnio tam bylam maja ladne wozki
> wygladaja jak nowe

a gdzie dokladnie w Oliwie jest ten komis?
Dzięki za wszystkie informacje.

Powiem Wam, że właśnie jestem po spotkaniu z koleżanką, która ma 2,5-letnią córeczkę. Właśnie sprzedawała swoją wyprawkę po małej i powiedziała mi (zresztą od innych tez to już słyszałam), że przy pierwszym dziecku człowiek wariuje, chce mieć wszystko nowe, a przy kolejnych jest już bardziej zdystansowany. Powiedziała mi, że szkoda kasy na nowe łóżeczko, wózek, że można te rzeczy odkupic za grosze od kogoś i nie są to rzeczy zniszczone. Lepiej za to kupić np. monitor oddechu. Dlatego ja przed zakupem pierwsze kroki skieruje do komisu i popatrzę w anonsach. Na pewnych rzeczach nie będę oszczędzać, kupię na pewno nową pościel, kołderkę, poduszki, kocyki, ręczniczki, pewnie trochę ciuszków, z czasem porządne krzesełko do karmienia. Będzie też na pewno mnóstwo drobnych wydatków.

w oliwie jest niedaleko peronu,jak wyjdziesz na petle autobusowa to on jet po drugiej stronie ulicy

A czy ktoś ma może wózek Implast Bolder 4? Czytałam różne opinie na jego temat, m.in. że wygląda gorzej na żywo niż na zdjęciach. Poza tym nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia spacerówki :((

ja znalazłam tylko jeden ale niewiem czy oten ci chodziło
http://www.allegro.pl/item269878387_wozki_implast_bolder_kolorystyka_2007_wysylka.html
Widziałam ten obrazek na stronie producenta i tak sobie myślałam że spacerówka jest jednakowa w 3 i 4- kołowym, ale i tak trzeba będzie samemu dokładnie wszystko obejrzeć w sklepie :(( W każdym razie dziękuję.

Zrobiłam pierwszą przymiarkę do Implasta :) byłam w sklepie koło dworca w Gdyni, ale akurat nie było Boldera, tylko Volant3. Facet mówi że one niewiele się od siebie różnią. Moje pierwsze wrażenie? Bardzo pozytywne, bo wózek choć wazy 15 kg to nie czuć tej wagi, jest bardzo zwrotny i elastyczny. Nie było zbyt wiele możliwości pojeżdżenia nim, bo sklepik jest mały. Pan zademonstrował jak się składa wózek i to nie napawa mnie optymizmem, bo choć niej jest to trudne, to gabartowo wydaje się duży po złożeniu. Ale od razu mówię, że nie porównywałam z innymi, więc moje zdanie może się jeszcze zmienić. W tym sklepie jest dużo wózków, ale tak blisko siebie ustawionych i upchanych w tym pawilonie, że nawet nie przygladałam się pozostałym. Spojrzałam tylko na kilka z brzegu i na ich tle Implast wypadł dobrze. Zastanawiam się tylko czy ten materacyk w gondolce jest wystarczający? Muszę porównać z innymi wózkami. I jeszcze ten kosz na zakupy jest trochę mały :( Sprzedawca powiedział, że są to fajne wózki, ale cena zbyt wygórowana jak na polski wyrób i zaproponował alternatywny wózek Conecto Toledo z tym, że one mają kiepską kolorystykę :(( Porównajcie same te:

image

image

No i co, temat padł? Co z Wami dziewczyny?

Ja zdecydowałam się na Implast Volant 4, chociaż na początku bardzo chciałam Implat Bolder 4, właśnie ten niebieski w kwiatki. Niestety po wizycie w sklepie zwyciężył Volant, prowadzi się duuuuuużo lepiej. A co do składanie, to koła się bardzo łatwo zdejmuje i składa się całkowicie.

Ja też jestem pewna na 80% że to będzie wózek firmy Implast. Byłam w komisie dziecięcym i akurat był model Driver. Musze zobaczyć jeszcze na żywo Boldera. Ogólnie to będę polowała na używany w bardzo dobrym stanie i zobaczymy jaki się trafi. Widziałam ostatnio na allegro, że ktoś z Gdańska miał do sprzedania cały komplet Drivera za 860 zł (z fotelikiem, torbą i parasolką).

Lemka - byliśmy dziś z mężem w sklepie Mama i Ja i od dziś również naszym faworytem jest Volant4. Jest z tych wszystkich najlżejszy i chyba najlepiej wykonany, jest zwrotny. Co do boldera nastąpiło małe rozczarowanie - zwłaszcza jeśli chodzi o te z kwiatkami. Ten materiał jest okropny, wygląda jak sprana szmata. Poza tym część jest wyłożona polarkiem (akurat widzieliśmy czerwony) i rzeczywiście ten polar wyglada jakby był brudny. Na dodatek Bolder chyba ma najmniejszy z tych wszystkich modeli koszyk pod wózkiem, a to jednak jest ważne.

Co do samego sklepu moje odczucia są następujące: mają tam wózki tylko te z najwyższej półki, wiekszość powyżej 2000zł. Z tańszych są tylko Roany. W ogóle wydaje mi się że w tym sklepie jest wszystko drogie, za to dobrze wyeksponowane.

a mi ostatnnio jakoś zaczął się ten podobać http://www.alewozki.pl/popup_image.php?nr=2&pID=283&products_id=283&osCsid=d7bb4eefd2e57c40e554608889315082 no i teraz sie zastanawiam :) hehe ale jeszcze tyleeee czasu że dadmy rade, my jeszcze w żadnym sklepie nie byliśmy i wszystko przed nami :)

zuzka, my wózka na pewno nie będziemy kupować w mama i ja. Volant jest tam drogi, prawdopodobnie zamówimy z allegro. Ja idąc do sklepu też byłam nastawiona na boldera, no ale cóż....

a ja zastanawiam sie nad tym:
http://allegro.pl/item272743714_nowy_wozek_chicco_enjoy_2007_trio_od_ss_gratis.html
c\y macie jakies doswiadczenia z tym wozkiem????Jak kola dzialaja?czy nie prowadzi sie za sztywno???
bardzo podoba mi sie ten ale zbyt drogi:
http://www.allegro.pl/item272740390_wozek_concord_fusion_limuzyna_wys_pobranie_0_zl.html
no i wizja materialowej gondoli jakosc mnie nie zacheca.....co myslicie????

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry