Widok

Wozki 3 w 1 jaki najlepszy???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Planujemy kupic wozek wielofunkcyjny, żeby miał gondole, pozniej spacerówke i fotelik samochodowy. Napiszcie prosze jakie sa najlepsze bo nie mam o tym zielonego pojecia, zalezy mi żeby fotelik samochodowy był bezpieczny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
proponuje rozpoczac od poszukiwań w wyszukiwarce-mnóstwo było takich wątków, i co mama to poleca inny.
a Tobie na czym zależy? poza tym żeby był 3w1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Roan marita.
Teutonia.
Jeśli zależy Ci na najbezpieczniejszym foteliku proponuję wybrać najpierw model fotelika a potem wózek, który jest z nim kompatybilny. Na pewno jednym z najbezpieczniejszych fotelików jest bez wątpienia Maxi Cosi Carbrio Fix lub nowy Pebble.

Co do wózka musiałabyś określić jakieś Twoje wymagania ponieważ jest ogromna ilosć wózków na rynku np:

Czy mają być skrętne koła
Czy wolisz koła pompowane
Czy chciałabyś wózek na 3 czy 4 kołach
Przedział cenowy od do itd...
A mi się wydaje ze powinnas udac sie do sklepu z wózkami zaopatrzonego w dobrego sprzedawcę, który Ci powie co i jak i doradzi. Wiem, że o takiego ciężko, ale można trafic :)
Oglądanie i sprawdzanie wózków na żywo jest zupełnie inne anizeli oglądanie ich na allegro i proszenie o rady-kazdy ma bowiem inne wymagania...
A z mojego doświadczenia lepiej kupić zwykłą gondolę nawet używaną a potem lepszą spacerówkę - lżejszą i pakowną, zdecydowanie dłużej służy spacerówka.
ja polecam tako jumper x - jak dla mnie najlepszy i najsolidniej wykonany (a do wyboru mialam jeszcze x-landera xa i jedo)
My mamy emmaljunge smart duo combi, jak dla mnie rewelacja, w gondoli jeszcze mala czasem spi (a ma 10 m-cy) bo jest ogromna, ale uzywamy juz tez spacerowki i jest super. Jedyny minus to ze nie mozna na stelaz zainstalowac fotelika maxi cosi:/ A wozek kupilismy prosto od producenta,ze skarszew, dostalismy fajne gratisy i bylo taniej,wiec polecam
polecam również emmaljungę , mamy city cross lekki aluminiowy stelaż a do tego ogromna gondolka i wygodna spacerówka, poza tym marka mówi sama za siebie są niezawodne i przede wszystkim nacisk położony jest na wygodę dziecka
Po ostatniej "aferze" z fotelikami dla dzieci, my postanowiliśmy najpierw wybrać fotelik, a potem dopasować wózek. Poszukaliśmy crashtestów odnośnie fotelików:

http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/ergebnistabelle_suchmaske.asp?ComponentID=276015&SourcePageID=291796

i zdecydowaliśmy się na Romer'a. Podoba się nam wózek JEDO FYN 4DS, okazało się, że fotelik do niego pasuje i taki właśnie zestaw kupiliśmy.

Polecam najpierw zapoznać się z wynikami crashtestów i na tej podstawie wybrać fotelik i pod niego dobrać wózek. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my mielismy CONCORD FUION 3 w 1 i jak dla nas super:) jesli czesto jezdzisz autkiem bomba!!! rewelacyjnie sie sklada:) polecam:)
arisa- ja wlasnie czekam na spacerówke concorda fusion - mówisz ze bede zadowolona? bo podoba mi sie jeszcze neo ale ma maly kosz i kubelkowe siedzisko....

my mielismy x=landera i super sie prowadzil i wogole kosz duzy rączka skórzana tez ok, ale kolorek mi sie znudzil i sprzedalismy
dla mnie naprawde super:) Nie meczylam sie z nim nigdy, wygodny, swietnie sie go prowadzi:) Tymek na dłuższe spacery kiedy spi jezdzi jeszcze w spacerowce CONCORDA. Na szybkie wypady kupilismy juz parasolke:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja obecnie mam concorda neo i bardzo sobie go chwalę.
Wcześniej miałam x-landera xa z fotelikiem maxi cosi cabrio fix i również super.
Polecam Jedo fyn 4 ds.
witam!ma ktos na sprzedaz wozek głeboko-spacerowy? jestem z gdyni ale na trasie gdansk-wejherowo jestem w stanie odebrac..
pisac na emaila nnacia91@wp.pl
Spokojnie mogę polecić wózek Delti Cat. Wozek 3 funkcyjny z mozliwościa podpięcia fotelika samochodowego. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, jeździliśmy nią ponad pół roku, ponieważ była długa i obszerna chociaz wizualnie bardzo zgrabna. Zagłówek gondoli ma 2stopniowa regulacje wysokości, więc jak dziecku znudzi sie leżenie na płasko można mu lekko podnieśc oparcie.
Teraz jeździmy spacerówką i róznież sobie ja chwalę. Siedzisko kubełkowe, mi nie przeszkadza, ale słyszałam różne opinie na jego temat. Niektóre osoby wolą, gdy rozkłada się na płasko. Dla mnie ok.
Wózeczek bardzo skrętny i lekko sie prowadzi. Świetną sprawą jest łatwe składanie wózka. Podobno po złozeniu jest to wózek najmniejszy w swojej klasie. Do tego duży kosz na zakupy, regulowana wysokość rączki, no i cena nie za wysoka jak na taki wózeczek. Widziałam juz za 1000 zł, więc nie jest źle.
ja mam Maxi Cosi Mura 4 i służy już drugiemu bejbisowi...fotelik Maxi Cosi czyli w sumie najlepszy, gondola duża i śweitna spacerówka, bardzo zwrotny, lekko się prowadzi, super składa, bez zbednych bajerów i pierdółek...nie zamieniłabym na inny wózek a miałam taki zamiar ;)
po obejrzeniu na żywo swoich typów i pojeżdżeniu nimi stwierdziłam ze Mura jednak najlżej się prowadzi
ja gdybym miała jeszcze raz kupować to bym zdecydowała się na maxi cosi mura...
Ja mam Deltim Fokus ,starawy model ale gondola szeroka,długa i dobrze zabudowana buda nachodzi daleko i dobrze chroni przed wiatrem,spacerówka też wygodna i jak rozkładasz na płasko robi się coś na kształt gondoli posiada swój pokrowiec,i fotelik też można na stelaż wsadzić ,łatwo się składa i do małych rozmiarów,pompowane koła,dobra amortyzacja,gondolę składasz na płasko,idealne rozwiązanie jak ktoś ma nieduże auto,to mój 4 wózek typu gondola/spacerówa i okazał się najlepszy,dokładnie taki sam http://allegro.pl/deltim-fokus-gondola-spacerowka-garnatowy-i1294543428.html
a co najważniejsze jak się coś spier...niczy to bardzo łatwo naprawić ,miałam złamaną rączkę (wózek po 2 dzieci i wciągany codziennie po 2 razy na 2 piętro) mój tata dorobił tylko rurkę , łatwo się rozkręca wszystko,i wstawił ,składa się tak samo jak oryginał .Przy synku miałam 3 wózki,ten dostałam dla córki i okazał się sto razy lepszy od wszystkich,kumpelka też zadowolona była bardzo z tego wózka.w nowszej wersji chyba Delti Puma http://allegro.pl/wozek-deltim-puma-gon-spac-fotelik-super-cena-i1286507821.html
I co ważne ma pojemny kosz na zakupy,który się nie zarwie przy kilogramie cukru ,przy 2 dzieci mam co wozić i wytrzymał już niejedno pomimo wieku i używalności ,nie wygląda na wyjeżdżenie 3 maluchów.
Też polecam Maxi Cosi Mura :)
ja tez polecam Mure 4 :) rewelacja :)
Ja również polecam Maxi Cosi Mura 4 :) Nie zamieniłabym go na żaden inny :)
ale cieszy co tu piszecie - też mam mure 4... tylko czeka grzecznie na jazdę :)
Polecam NOMAD Air firmy JANE. Teraz jest fajna wyprzedaż. Jest lekki. Gondola ze stelażem waży ok.10,5kg:)
Jeśli autorka ma na myśli zakup bezpiecznego fotelika to odradzam wszystkie polskie wózki 3 w 1 no może oprócz X-landera. Niestety polskie foteliki często firmy krzak nie mają nic wspólnego z bezpieczeństwem. Najlepiej kupić wózek 2 w 1 + dobry fotelik kompatybilny ze stelażem, który ma jakieś notowania i przeprowadzone testy zderzeniowe.
najlepszy wuzek to z mozliwoscia obracalna spacerówka i mozna poszukac ogłoszenia trójmiasto tam maja wuzeczki na sprzedarz ja chce dac terz ogłoszenie ze sprzedam wuzek 3w1 za 300 zł ze wszystkim
wuzeczki............
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wątek z 2010r ale gdyby ktoś szukał wielofunkcyjnego, to polecam Quinny Buzz 3
kobieto na Boga kup sobie słownik ortograficzny !!!
aa ja po 2 dzieci proponuje takie rozwiazanie :
gondola na klasycznym stelarzu, a na wypady do sklepu fotelik - markowy plus pozadna spacerowka(lekka- ktora potem poslozy jakies 2 lata albo i dluzej) z mozliwoscia zamontowania "fotelika" - pozatym wazne zeby i fotelik byl duzy bo czesto polroczniaki juz sie w nich nie mieszcza(nie chodzi o nogi tylko glowa wystaje - maxi cosi chyba jest jednym z wiekszych i mozna praktycznie do wszystkiego dobrac adaptery.

jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ;)
Polecam model Mondo z Expandera, jest fanatstyczny i w sumie niedrogi jam na tego typu wózek, to model wielofunkcyjny.
Ja zdecydowanie polecam model Nano, oczywiscie 3w1, w miarę lekki, z dobrą amortyzacją, pojemnym koszem na zakupy, materiał też bardzo dobrej jakości, zwrotny na pompowanych kołach.
Ja mam wielofunkcyjny Riko Brano. Ma duże koła, fajnie się prowadzi, jest dobrze amortyzowany. Ale też dzieciaczkowi jest wygodnie :)
a ja polecam Tutek Grander :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem zadowolona z naszego Nano z Riko, wszystkie cześci wykonane z dbalością, mocne i bezpieczne
Wątek sprzed jakiegoś czasu ale jeśli ktoś byłby zainteresowany to polecam taki zestaw :D

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/sprzedam-wozek-camarelo-carera-fotelik-maxi-cosi-gratisy-na-gwarancji-ogl10061917.html
My mamy wozek 3w1 Riko Brano Ecco 3w1 z fotelikiem Maxi Cosi CABRIOFIX, fotelik bezpieczny, jeden z lepszych, wozek też bardzo dobrze się spisuje
Czy szykujecie się może do sprzedaży wózka? Jesli by sie tak zdarzyło w najbliższym czasie to pliss o kontakt kasia.jaroniak@wp.pl
Pozdrawiam Poszukuje Riko Brano 3w1
My kupilismy model Essence z Expandera, wszystkie czesci maja potrzebne atesty i naprawde sa bardzo dobrej jakosci

Jak dla mnie numerem jeden jest wózek 3w1 Vicco z Adamexu. Jestem jego posiadaczką i z czystym sumieniem mogę polecić ten wózek. Jest bardzo funkcjonalny i ma bezpieczny i wykonany z bardzo dobrych materiałów fotelik, który jest świetnie wyprofilowany, dzięki czemu nasz maluszek uwielbia w nim jeździć.

Expander wypuścil teraz dwa nowe modele- Xenon i Storm. Musze przyznac, ze marka poszla do przodu jesli chodzi o jakosc. Pamietam ich Mondo sprzed kilku lat i w porownaniu z tymi nowinkami to niebo a ziemia ;)

a czy ktoś miał/ma roan bass lub roan esso oraz jedo trim?

Ja uważam że Riko xd . bo takim porusza się moja mała księżniczka i ma zapewnioną dużą wygodę. Teraz korzystamy już z siedziska które posiada wysokie oparcie, dodatkowy materacyk oraz regulację oparcia. Bardzo zadowolona jestem z dużego koszyka , praktycznej torby oraz regulacji wysokości zawieszenia .

riko ostatnio wypuścił kilka fajnych nowości :) My kupiliśmy model Villa i szczerze polecam :) gondola posiada bawełniany materacyk i regulację oparcia. Prowadnica jest regulowana więc spokojnie można ja dopasować do potrzeb rodzica.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry