Widok

"Wózkowe" dylematy ;)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy myślałyście już nad tym na jaki model wózka się zdecydujecie??
Ja zastanawiam się nad Nestorem - przystępna cena i dobre opinie wśród znajomych ;) a Wy??
Macie już jakieś typy??
Na rynku jest taki wybór, ze trudno coś wybrać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiesz, ja wiałam ten sam problem
miał byc wygodny dla mnie jak i dziecka, bezpieczny gondola w całości a nie sapcerówkowa bo cała zima przed nami, spacerówka oddzielnie, lekki bo na 4p targac go bede musiała, składany by wlazł do auta, ciepły spiworek a to bardzo często osobno sp[rzedaja i dodatkowy koszt, gondola wypinana ze stelaża by nie ratgac całosci na 4p, i tak już dla mojego widzi mi sie zamiast tego worka na zakupy koszyk taka kratkę, nie chciałam tez tych wiszacych bud z tyłu wózka tyle tam tego materaiału nie podoba mi sie to, wisi i tylko wieje przez to dziecku bo jest nie szczelne.

znalazłam taki ale jego cena mnie powaliła i szukałam czegos odpowiedniego cięzko było szukałam 3 miesiace az trafiłam w tczewie a ceny dużo niższe niz w gd a w mama i ja to juz wogóle przesada wszystko jest wiele droższe niz w zwykłym sklepie, kosmetyki, kocyki tu jest nawet do 20 zł więcej (kocyki)

ktoś może powiedziec ze za wczesnie ale lepiej poszukac powoli kupic to co sie podoba a potem to na hura bo już jest potrzebne! a poza tym ile to na raz kasy!

pozdrawiam

juz byl taki watek calkiem niedawno o wozkach i dziewczyny polecaly wyzki jakich uzywaly
poproszę o link... ;)

Doszły nowe "ciężarówki" i jestem ciekawa na co się zdecydują...
ja sie zdecydowalam na wozek firmy Jedo- model Pati. Chcialam model Bartatina (wszyscy go sobie chwala) , ale zalezalo mi na przekladanej raczce, wiec stanelo na Pati. Wozek polski w przystepnej cenie :-) potem i tak zamierzam kupic spacerowke, wiec mysle ze do tego czasu na pewno przetrwa ;-)

ja zdecydowalam sie na driver 4xl-bo kola byly pompowane spacerowka i gondola razem...no i fotelik mozna doczepic samochodowy i cena w miare po 1300

ps.bedzie do sprzedania...a kupiony w styczniu wiec jeszcze na gwarancji :)

allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
My wybraliśmy Emmaljungę smart duo combi i właśnie czekamy na dostawę:-)))
cala mase wozkow juz obejrzalam, faworytem moim jest Teutonia Primus, ale cena mnie ciut powalila, wiem musialam wybierac bardziej ekonomicznie. Mam nadzieje ze bedzie to dobry wybor. Okaze sie za 2 msc....

Polecam Emmaljunge-sprawdzilismy juz gondolke,i w cieple dni i w zime,a teraz od 3 miesiecy testujemy spacerowke i sprawdza sie rewelacyjnie.Wozek jest wygodny dla maluszka,rewelacyjnie sie prowadzi i naprawde slicznie wyglada.Pozdrawiam
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=16&i=30855&t=30840 o to jeden ze starych watkow
ja na poczatku chcialam kupic wozek firmy implast driver xl ale jak zobaczylam ze spacerowke trezba trzymac osobno gondole to troche przestal mi sie podobac kiedys trafilam oficjalna strone graco quatro delux zobaczylam prezentacje wozka i sie zakochalam :)nasz synek tez go bardzo kocha ma juz dwa lata i nie zamienilibysmy tego wozka na zaden inny w niedziele bylismy w Akpolu zeby kupic nowy fotelik i wsadzilam malego do parasolki ktora chcialam kupic dziecko kategorycznie odmowilo wolajac nie moj:)
dziewczyny może jakieś nowe propozycje wózków:)

Ja zmieniłam zdanie - z Nestora na Roan Marita.
Oglądałam go w Gdyni na Dworcowej i według mnie jest super.;)
kurcze a ja się zastanawiam czy kupić głęboki bo rodzę na zimę w połowie listopada a potem spacerółwkę czy wielofunkcyjny sama już nie wiem
a co sądzicie o tych wózkach na 3 kołach??

Ja właśnie dlatego zmieniłam zdanie. Termin mam na II połowę listopada. Dodatkowo chcę dokupić śpiworek...
a czy któras uzywala wózków Quinny? Bardzo mi sie podoba ale nie wiem czy funkcjonalny?

a wiesz ja też zwróciłam na nie uwagę
podoba mi się ich budowa i wyposażenie

a co myslicie o wózku x-lander, chodzi o model "x3" ?

ja tak jak Sysia2006 wybralam Roan Marita ;) co prawda widziałam go tylko na zdjęciu ale jest to typ wózka który mi sie podoba-trochę kształtem przypomina wózki z dawych czasów :P taki prawdziwy głęboki wózek,no i chwale sobie duzy wybór kolorów ,wzorów i cena przystępna ,urodzę w lutym urodze w połowie lutego więc musi być porządna gondola. oto link z tymi wózkami :
http://www.allegro.pl/item207651793_roan_marita_ekspr_wysylka_gratis_kolekcja_2007_.html

foczka a czy kupiłaś juz ten wózek??

kasik mi x-lander x 3 nie przypadł do gustu ,ale przeciez sa gusta i guściki :)))

Dziób jeśli jesteś z Gdyni wózki te można zobaczyć na ul Dworcowej. Są jakby co nawet o 50 zł tańsze niż na allegro.
Za 1049 zł mam wózek razem ze śpiworkiem ;)
DZIEWCZYNY POLECAM ROANA MARITE.MIALAM,JEST CUDOWNY!PRZEDE WSZYSTKIM MA DUZA GONDOLE,CORCIA MOGLA W NIEJ FIKAC I FIKAC.JEST SWIETNY.KUPOWALAM NA DWORCU W GDYNI.SZCZERZE POLECAM
aha dobrze wiedziec, bardzo podoba mi sie ten wózek :) a czy w Gdyni jest taki wybór jak na allegro?? chodzi o kolory :)
a jak sprawdza sie spacerówka ?

ja wybralam kolor na allegro.podalam babce na dworcowej nr,i ona mi sprowadzila.wtedy nikt w gdyni nie mial tagi koloru,teraz juz widzialam pare.spacerowka tez ok,tylko nie rozklada sie calkiem na plasko,ale mojej corci to nie przeszkadzalo
aha :) a kiedy kupowałas ten wózek??a ile tam tych wózków stoi mniej -wiecej ?chodzi mi o maritę

kupowalam w styczniu 2006,wozkow stoi moze z 5 sztuk,ale babka ma zeszycik i w nim wszystkie zestawienia materialow.ja wybralam sobie model ze strony internetowej.pozdrawiam
ja ostatecznie zdecydowalam sie na wozek firmy Jedo, model Pati, chcialam chwalona bardzo Bartatine ale nie ma ona przekladanej raczki na ktorej mi zalezalo. Mam nadzieje ze ten model bedzie rownie dobry.

a macie jakieś info odnośnie wózków Quenni
Wracając do Roan Marita ;):

Rozmawiałam z babką z Dworcowej. Powiedziała mi, że na wybrany kolor trzeba czekać do 2 tygodni. Dała mi katalog z 2007 roku.
ja wózek będę kupowała pewnie w połowie stycznia :)) czy marita jest cięzka
??
15 kg tak pisza na stronie o tych wozkach:)
dziewczyny a wiecie coś na temat wózków firmy Teutonia?
wczoraj takie oglądałam są super ja mam termin na październik i patrzę na gondolę ciepłą i głęboką ponieważ przed nami cała zima co prawda jak będzia taka jak w tym roku to nie ma się czym martwić:)

Teutonia - super wozki, solidne , na wiele lat. Mi najbardziej odpowiadal model Primus, niestety sa dosc drogie. Jakbym nie musiala patrzec na cene to napewno bym go kupila.

widziałam dzis na ulicy marite :))) podoba mi się :)))

Witam Dziewczynki,
Czy macie jakieś informacje na temat wózków Bebecar, oprócz tego że są piekielnie drogie ;)
Spełnia on wszystkie moje wymagania, ale nie znam opinii użytkowników, a na tym mi bardzo zależy.

Renni, my byliśmy prawie zdecydowani na Bebecar'a Tracker'a, ale po oględzinach wybralismy Emmaljungę, bo Bebecar:
- ma dość głosno składającą się budkę
- przy rączce sprawiał wrażenie rozklekotanego
- koleżanka, ktora ten model użytkuje narzeka, ze trzeszczy cały wózek (taką opinie słyszalam juz od kilku osób);
Kala, moja siostra miała emajlunga,więc powiem Ci zalet ma wiele ten typ, ale wady dwie: jedna, to jest on bardzo ciężki,musiała wnosić i znosić wózek w dwie osoby, bo w pojedynkę nie było to możliwe (waga). Druga wada, to buda jest ok przy gondoli, a przy spacerówce, już nie była taka szczelna i często zdarzało sie, że maleńka Oleńka była dość mocno owiewana przy deszczu. I jedno, te wózki są najczęściej kradzione....bo są najbardziej chodliwe w komisach.

ale fakt faktem są śliczne - mimo ceny
Wiem, ze jest ciężki, ale my mamy tylko 6 schodków. A w przyszłym roku przeprowadzamy się do domu także nie powinno być problemu:-))). Jeśli chodzi o budke w spacerówce to nie sprawdzaliśmy - początek wożenia w spacerówce przypadnie na marzec/kwiecień przyszłego roku i mam nadzieje, że nie będzie jakichś ogromnych wichur. No nic, zobaczymy, jednak żaden inny wózek nie spełniał naszych wymagań. Rozważaliśmy jeszcze Mutsy, ale w nim gondola jest malutka.
Kala najważniejsze,żeby się Wam podobał, mnie przypadł do gustu również Roan oraz TAKO.Ale jeszcze mamy pół roku na podjęcie decyzji.

Miłego i dobrego użytkowania emajlunga
Dzięki,
W międzyczasie obejrzałam Emmaljungę, a dokładniej dwa modele.
Generalnie jest fajna...

Nie podoba mi się tylko, to że w spacerówce nie ma odejmowanego pałąka, by dziecko co ma już 2 latka mogło sobie samo wskakiwać na wózek (wiem że taki pałąk jest sciągany w jednym z modeli, który nie przypadł mi do gustu).

Gondola nie ma też regulowanego oparcia, a moje bobo będzie jeździło w głębokim jesień i zimę czyli przez pierwsze 6 misięcy, napewno.

Co do składania Emmaljunga jest rewelacyjna, przy Bebekarze model Vector trzeba opanować nowoczesny system skladnania z przyciskami i guziczkami.

Nie wiedziałam tylko że Bebecar strasznie trzeszczy :(
w sklepie jak wiadomo są nowe modele, nie użytkowane, dlatego nie słychać by coś chrobotało czy trzeszczało.

Renni, w "naszej" Emmaljundze jest regulowany ten jakby zagłowek. Dziecko może być w pozycji trochę więcej niż półleżącej; nieźle wytłumaczyłam:-)))
A jeśli chodzi o 2-letnie dziecko, to ono woli już biegać niż siedzieć w wózku, pewnie trzeba będzie kupić jakiś lżejszy wózek spacerowy i wtedy brak zdejmowanego pałąka w Emmaljundze to nie problem:-)
Kala79,
Jaki masz model wózeczka to sobie go obejrze?

:)

Emmaljunga smart duo combi, wybraliśmy kolor kensington (ale to już mało ważne:-))) )
Kala ja mam dwu latka i od urodzenia jezdzi w wozku Graco Quatro tour Delux i jest w nim strasznie wygodnie dziecko nie gniezdzi sie jak w niektorych spacerowkach co prawda wazy 12 kilo ale jak popatrzysz na niektore parasoli czy spacerowki tez waza podobnie a ma za to duuzy kosz na zakupy i latwo mi go wnosic do autobusu czy tez po schodach
a mnie się marzy STOKKE XPLORY ale niestety za drogi , więc chyba zdecydujemy sie na Wózek Chicco S3 TRIO , co sadzicie o tym wózku ??? ma ktoś jakieś zdanie lub sugestie??

tu taj masz cos na temat tego pierwszego wozka bo chcialam zobaczyc ile taki wozek kosztuje i jak wyglada http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=61812864
co do tego modelu chicco to wozki 3 kolowe zawsze sa mniej funkcjonalne raz ze wezsze 2)mniej stabilne 3)ciezsze 4)zajmuja wiecej miejsca po zlozeniu a tak wogle to chicco strasznie przesadza z cenami a jakoscia sa o wiele slabsi czasami niz polskie firmy w cenach 300 zl:)
wiesz co moze ten wozek ma cos w sobie niezly z niego bajerek ale jesli chodzi o wygode dla dziecka to raczej zapewnia mu ja do pierwszego roku zycia i tylko w okresie jak nie jest za cieplo ubrany :)
kurcze, co do stabilności to tutaj się akurat nie zgodzę bo są naprawdę stabilne, w szczególności właśnie ten chicco (bynajmniej moim zdaniem ) natomiast masz racje co do szerokości są zdecydowanie węższe, co do złożenia i wielkości to nie przeszkadza mi to może byc spory, natomiast powiem ci ze zaskoczyłaś mnie z ta ciężkością??? wydawało mi sie ze są lżejsze.... kurcze chyba jeszcze raz sie przejadę nim powozić po sklepie :) serdecznie dziękuje za odpowiedz ;)) i czekam na dalsze opinie

o stabilnosci powiedziala mi przyjaciolka wozila w nim coreczke i bardzo mi go odradzala
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=568&w=64466309&a=64610521
http://starania.webd.pl/wozek-chicco-s3-trio-prosze-o-opinie-vt7573.htm
http://www.babyboom.pl/forum/tu-zapytaj-f109/wozek-chicco-s3-trio-6176/
W sumie stelaz wazy tylko 11 kg ale ja tam wole swoje graco :)
kurcze, moze to i racja ... poczytam na forach....... dziekuje ci serdecznie za linki, a graco :))) tez fajne ma wozeczki ;))))

no i duuuuuzo tansze nie ma sprawy czasami warto poczytac co inni pisza mnie do wyboru mojego wozka skusila reklama z wersja demo na oficjalnej stronie graco o to ona dla zainteresowanych a do srodka wklada sie tez gondolke bardzo ciepla dla dziecka
http://www.gracobaby.com/catalog/product.aspx?modelNumber=6B05SML3&CategoryID=2
Kupując wózek, musicie uzależnić wielkość gondoli od tego kiedy rodzicie. Jeżeli np późnym latem lub jesienią zwróćcie uwagę na to żeby gondola była duża, bo dzieciątko całą zimę musi się w niej "przebujać". Ja kupiłam wózek Baby Welt Moon. Rodziłam we wrześniu zeszłego roku i fantastycznie sie sprawdził. Córcię woziłam nim do ok 7m-a.Potem ciekawskie oczka chcą wszystko oglądać :)Ma 4 kółka: dwa przednie podwójne - skrętne, piankowe, dwa tylne większe dmuchane. Jedyny feler to to że nie ma przekładanej rączki, ale zawsze można dokupić parasolkę - nie jest to duży wydatek.
Nie kupujcie bardzo drogich wózków- szkoda kasy- lepiej zainwestować potem w ciekawe edukacyjne zabawki :). Dzieciątko tak strasznie szybko rośnie że na prawdę nie warto przepłacać. I druga sprawa rozpatrzcie czy nie lepiej kupić osobno spacerówki - są dużo lżejsze i poręczniejsze. Wózki wielofunkcyjne ok ale potem targanie(np. po schodach) bądź co bądź cięższej spacerówki odbiera siły. Osobiście rozglądam się właśnie za lekką spacerówką bo bariera schodów+waga dzieciątka mnie przerasta :))
mnie waga nie przerażą, to jeden plus, natomiast chce uniknąć kilku wózkowych mebelków, wiec dlatego zdecydowałam sie na wielofunkcyjny.... a co do ceny to niestety wózki same z natury są drogie ;((

Jeżeli nie masz problemu za schodami do pokonania to faktycznie duży plus. Masz wózek kosztował ok 1400zł gondola+spacerówka + ochraniacz i folia. W porównaniu np z Roan nie jest to duża różnica, a jest o wiele lepiej skrętny i poręczny. Poza tym Roan to dla mnie taki duży klocek.Emaljunga czy Mutsy ok ale cena koszmarna nie wiadomo za co tak na prawdę- moim zdaniem żadna rewelacja, a za napis na wózku nie zamierzałam płacić tyle pieniędzy.
Poza tym jak już dzidzia się urodzi każda z Was będzie zwracała uwagę na co innego. Nie ma wózka idealnego. Niestety.
Ja nie żałuję że kupiłam wielofunkcyjny bo się sprawdza. A cięższa spacerówka zostaje na zimę( i doskonale spełnia funkcję usypiacza w domu)- jest o wiele cieplejsza i ma porządne koła, które nie będą się zakopywać w śniegu.
Teraz zależy mi na spacerówce, którą mogę wziąć pod pachę, na drugą rękę córeczkę i nie muszę kombinować jak pokonać kilka pięter bez pomocy osób trzecich.
a nie wiesz jak trój kołowce sprawdzaja się na śniegu?

dobrze jesli masz duze kola bo male koszmarnie sie zakopuja
dzięki:)

a my wczoraj zamówiliśmy STOKKE XPLORY bo była promocja w Mama i Ja (nawet taniej niż w internecie) teraz pozostaje czekać spokojnie 6 tygodni na wózeczek :)

Witam.Chciałam Wam dziewczyny polecić komis dziecięcy,mnie też poleciła koleżanka i wczoraj kupiliśmy z mężem wózek,fotelik i mnóstwo ciuszków,jestem zachwycona.w poszukiwaniu wózka zwiedziliśmy chyba wszystkie sklepy i hurtownie w Trójmieście,Mama i ja to ceny z kosmosu,a akpol to ogólna tragedia...sprzedawczynie na niczym sie nie znają,brudno i zawsze bałagan...i o dziwo trafiliśmy do komisu gdzie wreszcie ktoś fachowo i konkretnie wszystko nam wytłumaczył,doradził,nie było czegoś takiego jak wciskanie byleby tylko sprzedać,Pani właścicielka jest naprawde miła,i zna sie na rzeczy.polecam Komis jest na Pogórzu Górnym,Żółkiewskiego 3,nazywa się chyba Baby Boom.pozdrawiam
Extra,
nie wiedziałam że tak blisko mojego osiedla może znajdować się jakiś komis.
A ja poszukiwałam na Karwinach i Fikakowie....

Zajrze tam w tym tygodniu, bo czas zorganizować wyprawkę :)

pozdr

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Obniżenie /wypadanie macicy (1245 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry