Widok
Witam.Chciałam Wam dziewczyny polecić komis dziecięcy,mnie też poleciła koleżanka i wczoraj kupiliśmy z mężem wózek,fotelik i mnóstwo ciuszków,jestem zachwycona.w poszukiwaniu wózka zwiedziliśmy chyba wszystkie sklepy i hurtownie w Trójmieście,Mama i ja to ceny z kosmosu,a akpol to ogólna tragedia...sprzedawczynie na niczym sie nie znają,brudno i zawsze bałagan...i o dziwo trafiliśmy do komisu gdzie wreszcie ktoś fachowo i konkretnie wszystko nam wytłumaczył,doradził,nie było czegoś takiego jak wciskanie byleby tylko sprzedać,Pani właścicielka jest naprawde miła,i zna sie na rzeczy.polecam Komis jest na Pogórzu Górnym,Żółkiewskiego 3,nazywa się chyba Baby Boom.pozdrawiam
Jeżeli nie masz problemu za schodami do pokonania to faktycznie duży plus. Masz wózek kosztował ok 1400zł gondola+spacerówka + ochraniacz i folia. W porównaniu np z Roan nie jest to duża różnica, a jest o wiele lepiej skrętny i poręczny. Poza tym Roan to dla mnie taki duży klocek.Emaljunga czy Mutsy ok ale cena koszmarna nie wiadomo za co tak na prawdę- moim zdaniem żadna rewelacja, a za napis na wózku nie zamierzałam płacić tyle pieniędzy.
Poza tym jak już dzidzia się urodzi każda z Was będzie zwracała uwagę na co innego. Nie ma wózka idealnego. Niestety.
Ja nie żałuję że kupiłam wielofunkcyjny bo się sprawdza. A cięższa spacerówka zostaje na zimę( i doskonale spełnia funkcję usypiacza w domu)- jest o wiele cieplejsza i ma porządne koła, które nie będą się zakopywać w śniegu.
Teraz zależy mi na spacerówce, którą mogę wziąć pod pachę, na drugą rękę córeczkę i nie muszę kombinować jak pokonać kilka pięter bez pomocy osób trzecich.
Poza tym jak już dzidzia się urodzi każda z Was będzie zwracała uwagę na co innego. Nie ma wózka idealnego. Niestety.
Ja nie żałuję że kupiłam wielofunkcyjny bo się sprawdza. A cięższa spacerówka zostaje na zimę( i doskonale spełnia funkcję usypiacza w domu)- jest o wiele cieplejsza i ma porządne koła, które nie będą się zakopywać w śniegu.
Teraz zależy mi na spacerówce, którą mogę wziąć pod pachę, na drugą rękę córeczkę i nie muszę kombinować jak pokonać kilka pięter bez pomocy osób trzecich.
Kupując wózek, musicie uzależnić wielkość gondoli od tego kiedy rodzicie. Jeżeli np późnym latem lub jesienią zwróćcie uwagę na to żeby gondola była duża, bo dzieciątko całą zimę musi się w niej "przebujać". Ja kupiłam wózek Baby Welt Moon. Rodziłam we wrześniu zeszłego roku i fantastycznie sie sprawdził. Córcię woziłam nim do ok 7m-a.Potem ciekawskie oczka chcą wszystko oglądać :)Ma 4 kółka: dwa przednie podwójne - skrętne, piankowe, dwa tylne większe dmuchane. Jedyny feler to to że nie ma przekładanej rączki, ale zawsze można dokupić parasolkę - nie jest to duży wydatek.
Nie kupujcie bardzo drogich wózków- szkoda kasy- lepiej zainwestować potem w ciekawe edukacyjne zabawki :). Dzieciątko tak strasznie szybko rośnie że na prawdę nie warto przepłacać. I druga sprawa rozpatrzcie czy nie lepiej kupić osobno spacerówki - są dużo lżejsze i poręczniejsze. Wózki wielofunkcyjne ok ale potem targanie(np. po schodach) bądź co bądź cięższej spacerówki odbiera siły. Osobiście rozglądam się właśnie za lekką spacerówką bo bariera schodów+waga dzieciątka mnie przerasta :))
Nie kupujcie bardzo drogich wózków- szkoda kasy- lepiej zainwestować potem w ciekawe edukacyjne zabawki :). Dzieciątko tak strasznie szybko rośnie że na prawdę nie warto przepłacać. I druga sprawa rozpatrzcie czy nie lepiej kupić osobno spacerówki - są dużo lżejsze i poręczniejsze. Wózki wielofunkcyjne ok ale potem targanie(np. po schodach) bądź co bądź cięższej spacerówki odbiera siły. Osobiście rozglądam się właśnie za lekką spacerówką bo bariera schodów+waga dzieciątka mnie przerasta :))
no i duuuuuzo tansze nie ma sprawy czasami warto poczytac co inni pisza mnie do wyboru mojego wozka skusila reklama z wersja demo na oficjalnej stronie graco o to ona dla zainteresowanych a do srodka wklada sie tez gondolke bardzo ciepla dla dziecka
http://www.gracobaby.com/catalog/product.aspx?modelNumber=6B05SML3&CategoryID=2
http://www.gracobaby.com/catalog/product.aspx?modelNumber=6B05SML3&CategoryID=2
kurcze, co do stabilności to tutaj się akurat nie zgodzę bo są naprawdę stabilne, w szczególności właśnie ten chicco (bynajmniej moim zdaniem ) natomiast masz racje co do szerokości są zdecydowanie węższe, co do złożenia i wielkości to nie przeszkadza mi to może byc spory, natomiast powiem ci ze zaskoczyłaś mnie z ta ciężkością??? wydawało mi sie ze są lżejsze.... kurcze chyba jeszcze raz sie przejadę nim powozić po sklepie :) serdecznie dziękuje za odpowiedz ;)) i czekam na dalsze opinie
tu taj masz cos na temat tego pierwszego wozka bo chcialam zobaczyc ile taki wozek kosztuje i jak wyglada http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=61812864
co do tego modelu chicco to wozki 3 kolowe zawsze sa mniej funkcjonalne raz ze wezsze 2)mniej stabilne 3)ciezsze 4)zajmuja wiecej miejsca po zlozeniu a tak wogle to chicco strasznie przesadza z cenami a jakoscia sa o wiele slabsi czasami niz polskie firmy w cenach 300 zl:)
co do tego modelu chicco to wozki 3 kolowe zawsze sa mniej funkcjonalne raz ze wezsze 2)mniej stabilne 3)ciezsze 4)zajmuja wiecej miejsca po zlozeniu a tak wogle to chicco strasznie przesadza z cenami a jakoscia sa o wiele slabsi czasami niz polskie firmy w cenach 300 zl:)
Kala ja mam dwu latka i od urodzenia jezdzi w wozku Graco Quatro tour Delux i jest w nim strasznie wygodnie dziecko nie gniezdzi sie jak w niektorych spacerowkach co prawda wazy 12 kilo ale jak popatrzysz na niektore parasoli czy spacerowki tez waza podobnie a ma za to duuzy kosz na zakupy i latwo mi go wnosic do autobusu czy tez po schodach