Widok
Wpadki z kupka/siusiu u 3 latka
Czy Waszym trzylatkom zdarza sie zapomniec podczas zabawy? Corka jest odpieluchowana od dluzszego czasu, ale od okolo tygodnia zapomina sie podczas zabawy z innym dzieckiem, na placu zabaw itp i zrobi w majtki. Tlumacze jej, przypominam a i tak zdarzy sie raz dziennie, najczesciej z kupa. Reszte robi ladnie na kibelek, bo kupki robi kilka razy w ciagu dnia, ale jedna czesto laduje w majtkach. Niedlugo idzie do przedszkola i obawiam sie ze bedzie zapominac sie jeszcze bardziej...
Nasz syn skończył niedawno 3 lata i ładnie załatwiał się w wc od dłuższego czasu...do czasu aż zaczęliśmy chodzić na dni adaptacyjne do przedszkola. Na zajęciach wszystko ok, dziecko bardzo chętnie tam chodziło,a mimo wszystko zaczęły się wpadki, a do tego płacz przez sen :/ rozmawiałam z Paniami w przedszkolu i mówiły, że może tak być :( mam nadzieję, że przez kilka dni się uspokoi i we wrześniu będzie już ok :)
Ania a jak u Was z zębami? ma już wszystkie czy może 5 wychodzą? bo u nas jak zęby wychodziły to zdarzały się wpadki, starszej właśnie jakoś ok 3 lat 5 i wtedy w nocy po 1,5 roku miała znów pieluchę i w dzień wpadki... młodszej teraz idą 3 i jest to samo... i jeszcze jak zbliża się jakaś choroba to potrafi się zapomnieć w ciągu dnia :/ tak 2-3 dni po takich kilku wpadkach jest jakieś choróbsko (jeśli nie zęby)
Zeby ma wszystkie, wlasnie sklaniam sie moze ku temu przedszkolu, na dniach adaptacyjnych byla kilka dni temu, a problem zaczal sie wczesniej, ale moze to przez same rozmowy o przedszkolu? Ona sie cieszy ze pojdzie, i chce isc poki co, nastawiam ja pozytywnie i mowie ze w przedszkolu jest super, ale moze mimo wszystko jakos ja to stresuje? Jesli chodzi o spanie to bez zmian, spi ladnie cala noc.