Widok

Wpadki z kupka/siusiu u 3 latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy Waszym trzylatkom zdarza sie zapomniec podczas zabawy? Corka jest odpieluchowana od dluzszego czasu, ale od okolo tygodnia zapomina sie podczas zabawy z innym dzieckiem, na placu zabaw itp i zrobi w majtki. Tlumacze jej, przypominam a i tak zdarzy sie raz dziennie, najczesciej z kupa. Reszte robi ladnie na kibelek, bo kupki robi kilka razy w ciagu dnia, ale jedna czesto laduje w majtkach. Niedlugo idzie do przedszkola i obawiam sie ze bedzie zapominac sie jeszcze bardziej...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
dasz radę, moja mała ma 4 latka i jescze ma wpadki, ale nie kupy tylko siusiu na szczęście, w predszkolu mówią, że jakby miała 5 l to mogłabym się martwić, ale u nas poprawia się, także wyluuj a będzie ok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zastnawiam sie tylko skad to sie wzielo tak nagle skoro juz ladnie sie zalatwiala.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas też tak było w domu ok, a poza nim masakra. Ile się natłumaczyłam to moje... nie naciskaj tylko tłumacz spokojnie, aż zrozumie... dzieci tak mają- zapominają się jak sama zauważyłaś- to normalne w tym wieku :)
Moze rzeczywiscie za bardzo sie przejmuje, mam nadzieje ze jej minie.
Jestem tego pewna :) też byłam taka jak Ty załamana, ale tłumaczyłam, tłumaczyłam i.... nie wiem kiedy to przyniosło efekt :) w przedszkolu kilka razy tak zrobi to szybko się oduczy, bo będzie jej głupio przed dziećmi także wyluzuj :)
Nasz syn skończył niedawno 3 lata i ładnie załatwiał się w wc od dłuższego czasu...do czasu aż zaczęliśmy chodzić na dni adaptacyjne do przedszkola. Na zajęciach wszystko ok, dziecko bardzo chętnie tam chodziło,a mimo wszystko zaczęły się wpadki, a do tego płacz przez sen :/ rozmawiałam z Paniami w przedszkolu i mówiły, że może tak być :( mam nadzieję, że przez kilka dni się uspokoi i we wrześniu będzie już ok :)
Ania a jak u Was z zębami? ma już wszystkie czy może 5 wychodzą? bo u nas jak zęby wychodziły to zdarzały się wpadki, starszej właśnie jakoś ok 3 lat 5 i wtedy w nocy po 1,5 roku miała znów pieluchę i w dzień wpadki... młodszej teraz idą 3 i jest to samo... i jeszcze jak zbliża się jakaś choroba to potrafi się zapomnieć w ciągu dnia :/ tak 2-3 dni po takich kilku wpadkach jest jakieś choróbsko (jeśli nie zęby)
Zeby ma wszystkie, wlasnie sklaniam sie moze ku temu przedszkolu, na dniach adaptacyjnych byla kilka dni temu, a problem zaczal sie wczesniej, ale moze to przez same rozmowy o przedszkolu? Ona sie cieszy ze pojdzie, i chce isc poki co, nastawiam ja pozytywnie i mowie ze w przedszkolu jest super, ale moze mimo wszystko jakos ja to stresuje? Jesli chodzi o spanie to bez zmian, spi ladnie cala noc.
całkiem możliwe, że to przeżywa :) na pewno szybko minie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry